www.abnamro.nl/nl/beleggen/beurstrend...

QUOTE:

"De kwartaalcijfers die BETER BED(EUR 15,20 - Kopen) vanmorgen presenteerde, waren weliswaar beter dan verwacht, maar werden overschaduwd door een neerwaartse bijstelling van de winstprognose voor het vierde kwartaal. Naar aanleiding hiervan gaan wij het aandeel BETER BED uitgebreid onder de loep nemen; vooralsnog handhaven wij ons Kopen-advies.

BETER BED zag de netto winst in het derde kwartaal uitkomen op EUR 7,2 miljoen, waar analisten hadden gerekend op een winst van EUR 7 miljoen. De omzetcijfers van de beddenfabrikant waren eveneens beter dan verwacht: EUR 103,6 miljoen versus een consensusverwachting van EUR 99 miljoen. De omzet van BETER BED groeide in het derde kwartaal met 5%. Deze toename was te danken aan een stijgende orderstroom in de maanden juni en juli; het beeld versomberde echter in september en oktober. BETER BED verraste de markt door aan te geven dat de winst in het vierde kwartaal lager zal uitkomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden juist een winststijging in het vierde kwartaal geprognosticeerd.

Vanwege de verlaagde winstprognose gaan wij het aandeel BETER BED uitgebreid onder de loep nemen. Vooralsnog blijven wij een Kopen-advies voor dit aandeel hanteren. Het bedrijf heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht; het vierde kwartaal zal lastiger worden, gezien de moeizame situatie op de Nederlandse markt. Overigens realiseert BETER BED op de Duitse markt nog wel groei. Met een koers/winstverhouding van 11 (op basis van de verwachte winst) is het aandeel BETER BED goedkoper dan de aandelen van sectorgenoten. Het ontbreekt BETER BED echter aan momentum."

PS. In maart 2011 zette ABN Amro Beter Bed al op de kooplijst, en herhaalde het advies enkele weken later, zie:
www.abnamro.nl/nl/beleggen/beurstrend...