TIE « Terug naar discussie overzicht

PERSBERICHTEN

1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
aextracker
0
Wanneer ik in mijn modelletje probeer "like 4 like" TIE's meerjaars omzetprojectie te volgen, luidt mijn conclusie op bovenstaande vraag ; Punt 2 !

Ik lees de getallen en PB'n als volgt;

1.) Er is sprake van een "base line omzet\orderflow" (what's in a name :) ) bij TIE.
2.) Deze bestaat deels uit License en deels uit Saas. De laatste in focus van strategie groei, de eerste daalt procentueel, naarmate omzet Saas groeit.
3.) De orderintake kan niet zo ingewikkeld zijn. Deze bestaat volgens mij uit ; "de som van nieuwe orders en contractuitbouw bij bestaande klanten" (cross-selling).
Beide getallen worden vanuit het contract bepaald door "looptijd, type solution & vorm (Saas &\of License) en geschat op (gebruiks)intensiteit van de opdrachtgever (aantal minuten\clicks\service solution). De laatste kan een lastige zijn.
4.) De logica die je hanteert omtrent de euro 5 mln is daarmee om 2 redenen te beperkt qua verstandelijke benadering.
a.) Het negeert een evt. ""fixed\ongoing base line orderomzet vanuit de 3 years contracted value. Deze is ca. Euro 10,3 Mln\jaar.
b.) Daarbij vergeet je de bij TIE weerkerende "lost sales", welke inmiddels structureel een trackrecord heeft van ca. Euro 1.5 Mln\jaar. M.b.t. dit issue wat de zgn. "customer retention" raakt i.c.m. de groeiambitie (zie vraag AvA , waar JS van in de stress schoot) is de conclusie, dat de stelling die de CEO soms citeerde "zolang TIE meer wint dan verliest is het OK", onvoldoende is.
Onvoldoende om qua ambitie en mentaliteit TIE in de positie te brengen , die in de kwalitatieve doelstellingen verwoord staan.

Daardoor luidt mijn conclusie ; de balans tussen operationele targets 2018 en strategische doelstelling is onvoldoende met elkaar "in sync".

De inzichten die de CFO met diens initiatief heeft toegevoegd (PB beleid rondom orderintake) zijn uitstekend omdat ze betere aanknopingspunten en duiding bieden over de potentiele groei, doch op "de definitie kwestie" en de impact (toetsing AFM is er geweest) op omzet i.r.t. strategische doelen dient nog wat huiswerk verricht te worden.

Je zou mogen aannemen dat het nieuwe ERP pakket welke onder MW's supervisie is gekocht en geimplementeerd i.c.m. de "commercial pipeline monitoring" (CRM solutions van Exakt zijn pretty OK) in de basis daarop is aangeschaft en ingericht. Dat mag je van een CFO & CEO toch verwachten als ze voor een strategie staan en aan de afspraken gehouden mogen worden ?

M.b.t. dat laatste en de schatting van Euro 25 Mln durf ik te stellen , dat er veel meer in het vat zit dan de Euro 25 Mln.
Q-2 & Q-3 zullen dat moeten duiden, net als de maandelijkse orderintake. Zo deze in 2016 niet leidt tot een significante sprong in 2017, betekent dat voor mij , dat TIE in de USA wsl. al weet dat er nog een "lost customer" zit aan te komen. Mijn buikgevoel zegt dat dit kan spelen bijv. i.r.t. Epicor (in 2014 gefuseerd met een andere partij) en daarmee de voorzichtige uitspraak omtrent groei wereldwijd.

M.b.t. dat laatste "de doelstelling (kwalitatief) uitspreken dat je een "global footprint" wilt hebben en tegelijkertijd in 3 jaar Euro 3 Mln omzet toevoegen is onnodig om meer kwalificaties aan te wijden. It simply does not match ! Dat zijn strategisch onvoldoende doordachte uitspraken............. ik zie daar het grootste issue.

Los van dat alles; TIE KINETIX heeft veel groeipotentie. Om dat waar te maken zullen in de strategische opbouw en uitvoering andere competenties toegevoegd moeten worden.
Dat geldt voor zowel de Management Board alsook de RvC. Er zit op dat vlak onvoldoende strategisch commercieel gepokt en gemazeld talent" die de bredere verbanden overziet.
Ik ken 1 kandidaat die het "RvC setje bij TIE KINETIX goed zou aanvullen" (dat ben ik zelf niet). Het kost gezien de RvC fees max. Euro 25 K , hetgeen 50% is van de remuneratie stijging van de CFO voor 2016.
Dat kan TIE financieel nog wel trekken volgens mij.
De kandidaat heeft een 20-tal jaren beursgenoteerde ervaring in een "related environment" en is part-time beschikbaar......

Wat denk je Marcello ?
Zou een goed verstaander aan een half woord genoeg hebben of moet ik het initiatief nemen ?

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 1 mei 2016 09:27:

4.) De logica die je hanteert omtrent de euro 5 mln is daarmee om 2 redenen te beperkt qua verstandelijke benadering.
a.) Het negeert een evt. ""fixed\ongoing base line orderomzet vanuit de 3 years contracted value. Deze is ca. Euro 10,3 Mln\jaar.
b.) Daarbij vergeet je de bij TIE weerkerende "lost sales", welke inmiddels structureel een trackrecord heeft van ca. Euro 1.5 Mln\jaar.

Tracker
A) De order intake omvat zowel nieuwe contracten als verlengingen.
B) Voor de marge van groot belang, maar voor de ontwikkeling van de omzet maakt het niet uit of de order intake nieuwe contracten of verlengingen betreft. Per saldo is gemiddeld (bij juiste en volledige registratie) gewoon ruim 5 miljoen nodig om de omzet op niveau te houden.
aextracker
0
Als A.) in jouw bericht idd. gelijk is aan TIE's definitie van "orderintake" zal de omzet in boekjaar t\m Q-3 (maart 2016) stagneren c.q. teruglopen.
A.g.v. het wegvallen KPN (600 K) & EU projekten (800K) omzet in 2016 zou de aktuele "orderintake" onvoldoende zijn om het omzetniveau 2015 te handhaven.

Indien orderintake ook "verlengingen" bevat maakt het voor de marge uit of er ;

a.) een license contract wordt omgevormd naar Saas contract.
b.) in de doorlopende Saas baseline autonome omzetgroei zit vanuit "gebruiksintensiteit" i.r.t. contractformule\berekening servicewaarde van software gebruik als geleverd door TIE.

Volgens mij begrijp je de omzetformule vrij goed. De criteria voor contract\service berekening van software gebruik vormen "het ei van Columbus". Dit dan wel tesamen met het omzetverloop van de doorlopende baseline sales (niet in orderintake vervat), die nog niet aan verlenging toe is.

In dat geval moet je de historie van TIE's omzet nauwkeurig vergelijken i.r.t."het verloop van de 3 years contracted value". De 3 years contracted value stagneert volgens mij.

De som van het meerjaarsverloop van 3 years contracted value i.c.m. de orderintake vermeldingen bieden een redelijk nauwkeurig beeld voor de te verwachten omzetgroei in het lopende \ komende jaar.
Die moet je vervolgens corrigeren voor de evt. "lost revenue" in dezelfde looptijd.

Ook daar hebben we inmiddels een vrij nauwkeurig beeld bij. Wat nu rest is de autonome organische groei t.g.v. nieuwe partnerships & klantacquisitie. In dat kader lijkt het erop , dat er elk kwartaal gescoord wordt , wat niet altijd vermeld mag worden.

Al met al een "lastig te kraken noot", die omzetverwachting bij TIE a.g.v. orderintake cijfers.
Ik deel je mening over de "onterecht getrokken 2e tranche i.r.t. EU claim".
Krijgt er schijn van dat die middelen bij TIE een andere aanwending kennen\krijgen. Nog iets mee te doen ?

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 1 mei 2016 15:29:

Als A.) in jouw bericht idd. gelijk is aan TIE's definitie van "orderintake" zal de omzet in boekjaar t\m Q-3 (maart 2016) stagneren c.q. teruglopen.
A.g.v. het wegvallen KPN (600 K) & EU projekten (800K) omzet in 2016 zou de aktuele "orderintake" onvoldoende zijn om het omzetniveau 2015 te handhaven.

Tracker
Nee, mijn conclusie is dat de registratie van de order intake onvolledig is. Daarmee is iedere conclusie die uit de berichtgeving wordt getrokken helaas ook een slag in de lucht en kan TIE in 2016 moeiteloos een doelstelling van plus 30% realiseren op basis van een verbeterde registratie i.p.v. een daadwerkelijke toename aan orders.
aextracker
0
Marcello,

Mijn indruk is ontstaan , dat je scherp op getallen bent.

Indien de CFO er voor 19 mei geen persbericht omtrent orderintake uitperst is het getal wellicht onvolledig , doch in een reeks wel degelijk een duiding of TIE een groeiversnelling doormaakt of niet.

Deze registratie loopt bijna 2 jaar.
Dat lijkt mij lang genoeg om een adequate\kloppende orderintake registratie uit het (onder leiding van deze CFO aangeschaft en geimplementeerd) nieuwe ERP pakket te trimmen.

De enige 2 redenen die ik me kan bedenken om dat (nog) niet te doen zijn naar mijn mening ;
1.) Dat TIE omzet tegenvallers t.g.v. klantverlies wil kunnen opvangen zonder alles aan de aandeelhouder te moeten uitleggen en toch positief te verrassen.
2.) De aansluiting houden bij de jaarrapportage en daarmee per einde boekjaar dergelijke onderbouwingen i.r.t. "beursgevoelige informatie" te willen muteren.

Zo niet , dan start Q-3 "below par of expectations".

Wanneer ik de afgelopen 10 jaar in ogenschouw neem is TIE daarbij er nooit in geslaagd om meer dan 15% revenue growth te rapprteren vs. het jaar ervoor.

Wat dat betreft zijn mijn verwachtingen inmiddels zwaar onderkoeld en zit ik met verbazing te kijken naar het koersverloop van de afgelopen 6 maanden. Geen enkel verband tussen prestatie en waardering aandeel, anders dan dat GvLC de fantasie in de koers heeft laten ontspruiten door 5% belang op te bouwen.

Het belang van 9% dat RvC lid Dirk Lindenbergh in de schoot kreeg geworpen heeft weinig anders gebracht dan meer aandelen in omloop.
Een andere echte reden \ verband naar TIE's strategie kon ik tot op heden niet ontdekken.

Wellicht zie jij dit anders ?

Tracker
viermeiden
0
BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft de omzet in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar met 3,6 procent weten op te voeren tot 9,8 miljoen euro. Met name de opbrengsten uit clouddiensten zaten in de lift, meldde het ict-bedrijf woensdag. De groei was grotendeels te danken aan positieve wisselkoerseffecten.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) over de maanden oktober tot en met maart bedroeg 701.000 euro, tegen ruim 1,5 miljoen euro negatief in de eerste helft van het voorgaande boekjaar. Onder de streep resteerde nog een verlies van 71.000 euro. Dat was een jaar eerder nog dik 2,1 miljoen euro.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-180516...

viermeiden
Dinald
0
Tsja, berichtgeving tegenwoordig is de info samenvatten van het persbericht.

Als je naar het verhaal zélf kijkt, zie je dat een groot omzet verlies van KPN cs (>-10%) bij de webwinkels meer dan is opgevangen door sterke groei in andere segmenten. Marges zijn ook sterk verbeterd.
Opvallend is de grote liquiditeitspositie (> 1,7 miljoen) aan het eind. Kennelijk moet er ook wat geherfinancierd worden in Duitsland.
Voor het eerst géén incidentele tegenvallers in de resultaten.
Mét KPN was t top met sterke groei geweest.Nu: niet onaardig.

aextracker
0
quote:

marcello106 schreef op 1 mei 2016 13:11:

[...]

A) De order intake omvat zowel nieuwe contracten als verlengingen.
B) Voor de marge van groot belang, maar voor de ontwikkeling van de omzet maakt het niet uit of de order intake nieuwe contracten of verlengingen betreft. Per saldo is gemiddeld (bij juiste en volledige registratie) gewoon ruim 5 miljoen nodig om de omzet op niveau te houden.
Marcello,

Lijkt erop dat jouw classificatie van de 3 yr contrac5ted value dicht bij de waarheid komt ; "Boterzacht en onvoldoende gefundeerd".

Op basis van H1 2016, blijkt de 3 yr contracted value ineens Euro 3.9 Mln onderuit te zakken. Dat is Euro 1.3 Mln\jaar !
Deze omzet komt akelig dicht bij de som van KPN & EU omzet\jaar elders berekend als Euro 1.4 Mln.
Daarom ontstaat de volgende vragen ;
1.) Blijkt de 3 years contracted value niet meer dan een "extrapolatie rekensommetje", m.a.w. niet gebaseerd op feitelijke "gecommitte" contracten waaraan klanten gehouden kunnen worden ?
2.) Zo niet , welke andere contracten zijn dan aanvullend ontbonden sinds het jaarverslag ?

Hoezo deze vraagstelling ?
Verlies KPN & EU waren in januari 2016 beiden al bekend. In jaarverslag staat 3 years value derhalve al op Euro 30 Mln !
Ergo , wat is er sindsdien aanvullend aan contractafzet verloren gegaan \ niet vernieuwd t.w.v. Euro 2.1 Mln.
Heeft er alle schijn van , dat TIE sidnsdien aanvullende afzet heeft verloren , meer dan tijdens AvA gemeld \ verklaard.
Heeft TIE MT aandeelhouders ten tijde van de AvA onvolledig geinformeerd ?
Was "de stekelige reactie" op "matige ambitie omzetgroeidoel" vraag tijdems de AvA , een reactie uit frustratie over significant slecht nieuws wat feitelijk ook gemeld had moeten worden ?

Een afwaardering van 3 years contracted value a Euro 3.9 Mln < 1 jaar is significant.
Ik plaats de "wonderlijke (of was het oneigenlijke ?) emissie" via DL daarmee inmiddels als "het aantrekken van extra cash" om snel te kunnen investeren in additionele uitbouw salesorganisatie.
Het oude verhaal; Kon TIE het zich financieel niet permitteren om te investeren t.g.v. "in the pipeline aankomend en aanvullend baseline klantverlies" ?
Plaatst bonus uitkering 2015 "in het land der blinden" nogmaals in een twijfelachtig daglicht !

Op deze basis blijkt de financiele beoordeling & waardering van de 3 years contracted value berekeningen weinig waardevol en "boterzacht".

Sla ik de plank mis \ iemand een andere kijk op deze materie, of heeft TIE additioneel klantverlies in de kantlijn verwerkt vanuit een opportunistische kijk op nieuwe groei vanuit SaaS \ A & O" ?

De conclusie luidt in dat geval ; Klantretentie en 3 years contract value is "boterzacht \ legally non committal" !
TIE heeft 3 jaar nodig om omzetverlies te compenseren en omzet op gem. 4% groei uit te laten komen.
Dat is een povere prestatie, wetende dat TIE met 2 business lines acteert in snelle groeimarkten (DG en A&O).
E-commerce business line ontzie ik in deze conclusie. In dit segment toont TIE aan niet "at par" met de markt te kunnen meegroeien. Uit het Q-2 bericht blijkt dat dit inmiddels ook geldt voor DG in USA.

Wat vormt de basis voor een "bonuswaardige performance 2016" m.b.t. de omzetbaseline vs. groei ?

Tracker
Kwiirk
0
Tracker,
wellicht dat de SNS-update duidelijkheid gaat geven over de teruggang in de 3-years contracted value.
Zowel bonusje als emissies zie ik als het door de RvC scheppen van de voorwaarden waaronder de RvB succes kan en zou moeten laten zien. Blijft dat succes uit dan zijn er geen excuses en weet de RvC waar zij aan toe is.
Dinald
0
In het persbericht (niet in de samenvatting) stond iets wat mij triggerde:

The cash position at the end of March 2016 was positive € 1.791k compared with positive € 524k at the end of March 2015.
Waarom heb je zoveel cash nodig bij TIE, welnu:

"TIE Kinetix Germany: bank facility and vendor loan
Following the expiration of the revenue guarantee from Tomorrow Focus AG TIE Kinetix has considered the funding of TIE Kinetix Germany. Following the changing business relation with TFAG,TIE Kinetix is considering to replace the current vendor loan from TFAG (€800k) with internal funding.
TIE Kinetix is also in dialogue with German DZ Bank to replace current loan financing with internal funding. The outcome may be expected to be a replacement of the working capital facility (€470) and (part of) the remainder of the acquisition financing (€550k) with internal funding from TIE Kinetix NV.


Kennelijk moet er in Duitsland wat worden rechtgetrokken met een bak geld.
Mijn conclusie over "geen tegenvallers in de resultaten" betekent niet dat er geen tegenvallers zijn!

En, ach: de bonusdiscussie. Die bewijst dat de vriendjescultuur met het toeschuiven van douceurtjes bij TIE nog steeds de bovenhand heeft. Het positieve is dat diezelfde vriendjescultuur het bedrijf een paar keer van de ondergang heeft gered. En ik heb de indruk uit de ontwikkelingen op de AvA (tegenstem grootaandeelhouders!) dat de zakelijkheid toeneemt.

Verder zie ik wel wat in die integratie van Google optimalisering waardoor de effectiviteit van de TIE producten toeneemt en men met de TIE-producten extra geld kan verdienen ipv alleen besparen op de kosten.

aextracker
0
quote:

Kwiirk schreef op 22 mei 2016 10:10:

Tracker,
wellicht dat de SNS-update duidelijkheid gaat geven over de teruggang in de 3-years contracted value.
Zowel bonusje als emissies zie ik als het door de RvC scheppen van de voorwaarden waaronder de RvB succes kan en zou moeten laten zien. Blijft dat succes uit dan zijn er geen excuses en weet de RvC waar zij aan toe is.
Kwiirk,

N.a.v. je opmerkingen;
Zie de andere draad zojuist opengesteld na lezing van het "Halfterm bericht".
Zou graag de SNS analyse n.a.v. H1 ontvangen !

Bonus als voorwaarde scheppend o.b.v. "de onderbouwing\toekenning t.a.v. prestatie & bonus 2015" biedt de aandeelhouder geen enkel houvast om vragen te stellen.
Bij uitleg bleek de onderbouwing te ontbreken en is de bonus sec. een "RvC & MT issue, waar de "vrijblijvendheid van afstraalt".
Wat het WEL uitstraalt ; Ik maak een geste en als tegenprestatie krijg ik toegang tot een afgeprijsd pakket aandelen.
Deze RvC gaat het verschil niet maken kwiirk ; Gewoon "een ander old boys network".

Tracker
aextracker
0
Kom ik daar toch ineens een nieuwsbericht tegen op TIE's website omtrent "significant future revenue growth potential (?)" voor TIE.

tiekinetix.com/nl/simplerinvoicing-ri...

Nu maar hopen , dat er een redelijke "fee per click" op het "simpler invoicing platform"voor TIE KINETIX van toepassing is.

Verder; Pruimentijd !
Ze groeien traag dit jaar vanwege de hoeveelheid regen.

Tracker
viermeiden
0
BREUKELEN (AFN) - TIE Kinetix heeft in juni voor 1,6 miljoen euro aan orders in de wacht gesleept. Het softwarebedrijf maakte maandag bekend dat bestaande en nieuwe klanten in totaal voor 1,1 miljoen euro aan bestellingen indienden. Het restant behelst contractverlengingen.

Volgens het bedrijf uit Breukelen was de orderontvangst met name sterk bij de onderdelen Integration en Demand Generation. Onder Integration valt onder meer de automatisering van orders, facturen en logistieke documenten en bij Demand Generation draait het om marketing.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-040716...

viermeiden
scheiber
0
Ik wil niet veel zeggen, maar als er per maand zo een order intake is, hoort er volgens mij een hele andere koers op de borden te staan ....
aextracker
0
Scheiber,

Helaas is er in Q-3 slechts 1 keer door TIE Finance een orderintake > 1 Mln gerapporteerd.
Ergo ; Op zijn best wordt de orderintake dus 3.4-3.6 Mln in Q-3. dat is wsl. net genoeg om de verloren afzet EU & KPN op te vangen. Ergo ; Geen groei, wel een betere Ebitda te verwachten.

Of er nieuws in de aanloop naar 17 augustus te verwachten valt, is de vraag. Derhalve hierbij het referentie punt Q-3 2015 in de aanloop naar vrijgave van de Q-3 cijfers op 17 augustus 2016 ;

Hoe TIE KINETIX er vorig jaar bij stond in Q-3 ;
Breukelen, the Netherlands, August 12th, 2015
Third Quarter results (period April 1 – June 30, 2015).
• Sizeable new customers in Analytics & Optimization (Siemens/Germany, European Parliament/Belgium) and in Demand Generation (Michelin/France)
• Strong Order intake of € 2.927k (Q2 2015: € 2.483k)
• Release of Smartbridge 3 next generation Integration Solution
• SaaS and hosting revenues grow to € 2.258k (Q2 2015: € 2.163k)
• Total revenue (excl. EU projects) increase by 10,2% to € 5.187k (Q2 2015: € 4.705k)
• EBITDA, excl. EU projects and one-time costs amounts to € 646k (Q2 2015: € 178k)
• EBITDA impacted by EU projects (EBITDA loss of - €67k) and by one-time costs (€ 56k)
• EBIT, excl. EU projects and excl. one-time costs amounts to € 293k (Q2 2015: € -84k

Vorig jaar werden er 3 grote nieuwe klanten gerapporteerd in de Q-3 periode (apr-Jun) 2015 en werd TIE wederom geteisterd door "eenmalige kostenissues na de baten" die de Ebit drukte.

Ben benieuwd hoe e.e.a. dit jaar in Q-3 uitvalt.
Naar mijn mening "het jaar waarin de geloofwaardigheid (slagvaardigheid) van TIE's MT" moet blijken.
De centrale vraag luidt in 2016; slaagt het TIE MT "de beloofde stabiele trackrecord van winstgevende (beheerste) omzetgroei deze keer waar te maken.
Slagen CFO & CEO erin de organisatie aan te sturen en verloren gegane omzet EU om te poolen naar winstgevender nieuwe groeisegmenten ?
Ruilt TIE KINETIX daarmee omzet met gem. lage marges om in groei met hogeemarges ?
Is TIE verlost van "de nood aan subisidiabele omzet" te moeten scoren en daarmee eindelijk in staat de vrijvallende beschikbare R & D resources succesvol te alloceren aan versnelling van diens winstgevender new business development in DG, A&O en BI ?

We gaan het op 17 augustus vernemen. Tijdens Q-3 2016 is 1 keer een orderintake > euro 1 Mln gemeld.

Alles in ogenschouw nemende zou TIE een Ebitda van ca. Euro 700 - 750 K moeten kunnen rapporteren, wil het "conform ambities presteren".
Wie durft een uitspraak aan te gaan met een nauwkeuriger onderbouwde verwachting van de Q-3 cijfers 2016 ?

Tracker
aextracker
0
Tja what should an investor think about this ?

TIE KINETIX in Q-3 2015 vs. 2016;

Breukelen, the Netherlands, August 12th, 2015
Third Quarter results (period April 1 – June 30, 2015).
• Sizeable new customers in Analytics & Optimization (Siemens/Germany, European Parliament/Belgium) and in Demand Generation (Michelin/France)
• Strong Order intake of € 2.927k (Q2 2015: € 2.483k)
• Release of Smartbridge 3 next generation Integration Solution
• SaaS and hosting revenues grow to € 2.258k (Q2 2015: € 2.163k)
• Total revenue (excl. EU projects) increase by 10,2% to € 5.187k (Q2 2015: € 4.705k)
• EBITDA, excl. EU projects and one-time costs amounts to € 646k (Q2 2015: € 178k)
• EBITDA impacted by EU projects (EBITDA loss of - €67k) and by one-time costs (€ 56k)

En dan nu Q-3 2016.
Koptekts website PR bericht ; "Strong performance Q-3" Er is sprake van definite re-setting i.r.t. scope van definities"?

Order intake of € 3.297k (Q2 2016: € 3.225k).
- Dit is derhalve geen groei vs. Q-2 2016.
Order intake Vs. Q-3 2015 (Euro 2.927) = +10% vs. Q-3 2015. Lijkt OK.

• SaaS and hosting revenues grows to € 2.536k (Q2 2016: € 2.419k). vs. Q-3 2015 Euro 2.258 = + 12% vnl. vanuit BI. Ik zie vnl. dalingen in A&O (nieuwe groeikern vanuit TFT acquisitie) en E-Commerce (verlies KPN\Hi) -> Einde groeistrategie\effect acquisitie Mambo-5 !

• Total revenue (excl. EU projects) grows with 8% to € 5.068k (vs. Q2 2016: € 4.694k).
- Vs. vgl. Q-3 2015 Euro 5.187 is dit 3% daling. Daling vnl. in DG (USA markt definitief gemist ?) doch ook A&O (is er een probleem met TFT \ uitnutting synergie vanuit acquisitie ?)
• EBITDA, excl. EU projects, amounts to € 824k (Q2 2016: € 480k) vs. Q-3 2015 Ebitda 646 K. Een verbetering van 178 K.
• EBIT, excl. EU projects, amounts to € 504k (Q2 2016: € 178k)
• EBITDA/EBIT impacted by EU projects loss of - €183k (Deze snap ik niet , daar ik begrepen had dat 'alle shit genomen was".

Kortom i.m.o. is van een "strong performance" op kernaspekt totale omzetgroei geen sprake.
Van omzetgroei (& bruto marge verbetering) vanuit A&O (uitnutting TFT acquisitie synergie) is geen sprake.
Groei in DG blijft haperen vanuit klantverlies KPN\Hi neem ik aan.
EU omzetverleis wordt (nog) niet geheel gecompenseerd.

Ergo de conclusie luidt in mijn ogen, dat TIE haar bottomline verbeterd, de financiering TFT heft omgecurved (betere voorwaarden /) , dat de omzetmix niet stijgt en er ergens nog 183 K One-off vanuit EU in de Q-3 boeken zit.

Vraag ; Hopelijk heeft de herfinanciering van leningen als verstrekt bij de acquisitie van TFT GmbH in Duitsland via TFT's moedermij geen negatieve impact op de looptijd\verlenging van gesloten\lopende kontrakten i.r.t. DG & A&O.
Of is "de implosie van bruto marge op A&O" als businessline in q-3 2016 juist te verklaren uit dezelfde herfinanciering ?

Tot slot is er geen 3 years contracted value kengetal meer vrijgegeven.
Het had enige duiding kunnen geven hoe TIE de toekomst ziet.
I.t.t. laatste Q-berichten (even after the fact) ook geen nieuws over mooie nieuwe klanten in Q-3 2016. Blijkbaar zit TIE "niet in een Olympic flow", going for gold, doch blijft het "digging in the dirt".

Mijn conclusie t.a.v Q-3 2016 luidt; TIE weet verlies omzet EU & KPN niet te compenseren middels versnellen omzetgroei & success in nieuwe groeikernen.
TIE verliest DG omzet (USA & EU) en weet synergie TFT acquisitie niet tot wasdom te brengen.

Wellicht een zwartgallige kijk op de materie , doch cijfers en verstrekte informatie kunnen mij niet overtuigen , dat TIE vanuit de gekozen strategie de groeimotor weet aan te jagen en zodoende definitief "boven Jan raakt".
De basis van de strategie lijkt gelegd om de bottomline financieel at term gezonder te maken.
De totale brutomarge groeit in Q-3 met 210 K /8%, welke vervolgens m.n. door hogere pers. kst wordt geabsorbeerd.
Wellicht " knallend het jaar uit met een wave aan new bizz in Q-4" ?

Voor TIE KINETIX lijkt 2016 zo een "transitie jaar" te worden.
Blijkens de moeizame discussie op onderdelen tijdens de AvA, was het MT hier reeds van overtuigd.

Wat dat betreft blijkt de realiteitszin bij de TIE bestuurders hoog.
Dat voedt vertrouwen "at term" als er een "forward looking statement komt over boekjaar 2017.
Dit om toch een positief slot aan mijn Q-3 outtake & waarneming toe te voegen.

PS. Schiet op bovenstaande of voeg je mening toe !

Tracker
aextracker
0
Ik zoek me rot naar het onderstaande persbericht in de finnciele pagina;s n.a.v. Q-3 reporting;

"Handel in TIE KINETIX explodeert na vrijgave van Q-3 cijfers".

Welgeteld ruim 1 aandeel TIE KINETIX verrruilde vandaag van eigenaar bij publicatie van TIE's Q3 cijfers.
Zijn de IT investors\geïnteresseerden klinisch dood of vielen ze allen van verbazing achterover van hun stoel of doken ze diep weg om vragen te voorkomen.
Er is geen sprake meer van enthousiasmerend IR beleid , danwel Investor Relations. Het hoogst noodzakelijke wordt gedaan als verplichting van een beursnotering.
Investeerders zijn bij TIE gedoemd tot een "paid backseat", totdat de snelle multimiljonair met pockets full, het bedrijfje wil overnemen tegen een irreeele multiple.

Kortom; wachten tot............?

Wie o wie heeft nog fantasie over rondom TIE ?
Vanuit de toko komt weinig meer naar buiten dan "obligate berichten", helaas zonder een positieve teneur die "strong performance" rechtvaardigt.
Wie snapt wat er gebeurd in Breukelen ?

Tracker
aextracker
0
Het is even zoeken, ofwel aanmeldingen op nieuws feeds van publieke instanties systematisch borgen, maar dan heb je in elk geval de kans dat je af en toe iets verneemt of er iets gebeurd bij TIE KINETIX te in Breukelen.
Het beursgenoteerde bedrijf dat naast obligate kwartaal updates verstrekken , "non-bindng public offers" evalueren, FLOW promomateriaal inkopen of procedures uitvechten vs. rivaliserende partijen waarmee gepoogd werd overeenkomsten te sluiten die shareholdervalue zouden moeten genereren, blinkt helaas niet uit in "waarde creatie via de pers & IR community.

Via het E-invoice platform vie het volgende bericht in de digitale brievenbus;
eeiplatform.us2.list-manage1.com/trac...

Voor wat het waard is, een mooie outlook doch in hoeverre deze "majeure marktontwikkeling" via TIE KINTIX omzetprojecties in een meerjarenplanning "all over Europe" teruggevonden gaat worden, laat nog even op zich wachten.
In elk geval weten we nu dat TIE KINETIX middels FLOW automisation "Certified PEPPOL Acces Point Provider".

Nu maar eens op zoek hoeveel Peppol partners er in de EU \ NL zijn, ofwel deze solution een "strategische USP biedt en SP asset" is danwel een "Must have to stay in the race with peers".

Tracker

1.709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 16:06
Koers 1,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 126

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront