Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Heijmans - November 2016

2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

maurice 1971 schreef op 17 november 2016 10:25:

Dacht het niet Heijmans komt er wel !!!belachelijk deze koers.
Heijmans zou maar wat graag op deze koers bv. 50 mio ophalen! Maar ik vrees dat ze de aandeelhouders op een andere prijs moeten overhalen. Men weet wat er boven de markt hangt aan tegenvallers. De uitkomst weet men niet. Wel dat er niets voor gereserveerd is (met reden overigens). Dat de CFO weg gaat, komt neem ik aan, omdat er binnen 1 kwartaal veel is gebeurd/gedraaid, lijkt op mismanagement en kan alleen maar beter worden. Maar voor de nieuwe CFO is het straks eerst puinruimen en hopen op meevallende tegenvallers ;-)Beter is het vertrouwen sneller terug te winnen, omdat zo velen schuw/afvallig worden enz. Er is al veel over geschreven, maar deze ontwikkeling is niet belachelijk en voelde je meteen nadat die Q3 update begin november uitkwam al aankomen. (Totaal contrair dan 1 kwartaal eerder). Ik help het je hopen dat Heijmans er wel komt. Zou voor velen natuurlijk beter zijn, maar des te langer het stil blijft, des te meer nieuwe opdrachten en betalingen eerder zullen uitblijven. Op hoop van zegen dus i.p.v. belachelijk ;-)
[verwijderd]
0
Het artikel in de Volkskrant doet wat olie op het vuur, omdat de hoernalistiek toch wat moet schrijven en de bladen hun pagina's moeten vullen.

Zolang Heijmans geen duidelijkheid geef, blijft onzekerheid troef en zullen beleggers eerder verkopen dan kopen. Het blijft de vraag of Heijmans uit radeloosheid of incompetentie niets zegt of dat het bedrijf op basis van vertrouwen in z'n eigen gelijk en kunnen gewoon doorgaat met wat het moet doen.

Ondertussen kan iedereen hier roepen wat hij of zij wil. Veel zoden zet dat niet aan de dijk, net zo min als al die adviezen en onderzoeken van 'analisten'.
[verwijderd]
0
@dom Wat Heijmans hier doet is ook strategie. Het werk stilleggen, radiostilte om enerzijds de boel af te koelen/vergeten en anderzijds meer onderhandelingsruimte verkrijgen. Al die projecten zijn immers gebaat bij het 'overleven' van Heijmans.
lodewijk70
0
quote:

shorterman schreef op 17 november 2016 10:29:

[...]Hoe kom je erbij, dat de balans van Heijmans zwak is? Er is veel contant geld in kas. De balans wordt pas zwak wanneer Heijmans alle 5 de rechtzaken verliest. Is dat scenario dan zo waarschijnlijk????????? De uitspraken komen pas over EEN JAAR, waardoor er dus het komende jaar geen claimemissie nodig is. Beste Profitmaker, zou hier dan eens op willen antwoorden, en willen weerleggen, WAAROM er NU een claimemissie nodig is, terwijl Heijmans nog steeds 125 miljoen in kas heeft, en de schuld tussen 2015 en 2016 is afgenomen van 108 miljoen naar 77 miljoen. Pas over EEN JAAR ZIJN DE UITSPRAKEN!!!!!!!!! ER IS DUS GELD ZAT.
Dat de uitspraken pas over een jaar komen is juist erg onzeker, dan blijft er een jaar lang onzekerheid hangen rondom het aandeel en wordt er een jaar lang gewacht met instappen.

Waarschijnlijk zit je zelf long. Maar stel je nu eens voor dat je geen positie Heijmans had. Zou je dan nu instappen of nog veilig de kat uit de boom kijken?

Ik wacht gewoon af. Stijgt het onverwacht toch, dan verlies ik niks. Daalt het verder en ontstaat een instapmoment als er meer duidelijkheid en financiële stabiliteit is, dan kan ik kiezen in te stappen.

Met wachten neem ik dus geen risico en krijg ik wel de kans op een goed instapmoment. Zo denkt iedereen.
Diegy
0
Heijmans kan misschien zonder claimemissie'

Bouwbedrijf Heijmans zit in de problemen, maar hoeft niet per se een claimemissie te doen om het eigen vermogen aan te zuiveren. Dat zegt analist Joost van Beek van Theodor Gilissen.
Door Albert Jan Swart

Afgelopen vrijdag maakte Heijmans nabeurs bekend dat financieel topman Mark van den Biggelaar vertrekt. Analist Van Beek: "Het is jammer dat de cfo vertrekt, het is ook een minpunt. Aan de andere kant: hij blijft nog beschikbaar tot en met juni. Hij heeft gewoon besloten zich niet opnieuw beschikbaar te stellen voor nog een periode van vier jaar. Heijmans heeft de tijd op zoek te gaan naar een nieuwe financieel bestuurder. Heijmans wordt een zware klus voor de nieuwe cfo."
De koers van het aandeel kelderde van €8,79 eind oktober naar minder dan 6 euro vandaag.

Meerkosten
Het geplaagde bouwbedrijf worstelt met een aantal projecten die duurder uitvallen. Het is maar de vraag of Heijmans de meerkosten op de opdrachtgever kan verhalen. Zo heeft Heijmans ruzie met de provincie Noord-Holland over de aanleg van de N23 tussen Hoorn en Enkhuizen. De meerkosten daarvan bedragen naar schatting 40 miljoen euro. Vanwege het conflict ligt het project nu stil.
Een ander probleemgeval is de Energiefabriek in Tilburg. Van Beek verwacht meer duidelijkheid over de financiële afwikkeling daarvan als het project dit kwartaal wordt opgeleverd. "Wat ik opvallend vind, is dat Heijmans niet alleen verantwoordelijk is voor de oplevering, maar ook voor de output van de vergistingsinstallatie. Daar heeft Heijmans geen verstand van", aldus Van Beek.
Bankconvenanten
Begin deze maand meldde De Telegraaf dat huisbankier Rabobank op zoek is naar een koper. Van Beek denkt er meerdere opties te overwegen zijn om aan de bankconvenanten te voldoen naast het uitgeven van nieuwe aandelen. "Heijmans heeft voor een paar honderd miljoen grondposities op de balans staan. Als ze die deels kunnen verkopen, kan hiermee de financiële positie worden versterkt."
Analist Edwin de Jong van NIBC Markets heeft de indruk dat de banken Heijmans zo ver willen krijgen dat het een claimemissie doet. Maar volgens hem is dat niet nodig. "Heijmans zou de bankconvenanten kunnen schenden vanwege een lage interest cover ratio, de ebitda gedeeld door de rentelasten. Het bedrijf heeft niet te veel schuld. Om de interest cover ratio te verhogen moet de winstgevendheid worden verbeterd."
De precieze financiële gevolgen van de probleemprojecten blijven onzeker. In enkele gevallen moet een arbitrageprocedure uitsluitsel geven. Toch is de situatie van Heijmans volgens Van Beek "minder dramatisch" dan die van bijvoorbeeld Ballast Nedam voor de overname door het Turkse Renaissance. "Bij Ballast Nedam was de schade groter. De meerkosten van de A15 Vaanplein Rotterdam liepen op tot zo'n 300 miljoen euro."
De Jong is positief: "Voor mij is het een buy. Maar wel met een hoog risicoprofiel."
..
[verwijderd]
0
Ik zie ook als enige oplossing een forse claimemissie van rond de 80 miljoen. Wat dat betreft ben ik het wel met de analyse van PM eens. Heijmans kan beter uitgaan van het meest inktzwarte scenario, meevallers zijn dan achteraf mooi.
De radiostilte kan volgens mij maar één ding betekenen. Er wordt koortsachtig naar een financiële oplossing gezocht. En die moet wel rap gaan komen, want de imagoschade door alle media artikelen wordt met de dag groter. Het probleem met een grote emissie is dat de banken garant moeten staan voor het slagen van de emissie. En aangezien Heijmans keer op keer niet in staat is gebleken om de infra risico's in te schatten, ligt daar een heel groot probleem. Eerlijk gezegd zit ik te azen op een positie, maar er is wel een risico op default ook...
lodewijk70
0
quote:

Diegy schreef op 17 november 2016 10:39:

[...]

Inderdaad was allang bekend toen de koers 2 weken geleden nog op 8,80. Dit is pure angst zaaien. Schijnt dat de huisbankier van Heijmans op zoek is naar partijen die Heijmans willen overnemen. Ik kijk er niet raar van op dat de koers door de overnemende partij nog even naar beneden word gedrukt voor een aanstaand bod...
Noem eens een partij die Heijmans dan over zou kunnen nemen? Een andere bouwer kan Heijmans net zo goed over de kop laten gaan, dan komen die opdrachten -deels- ook zijn kant op. Is ook veel goedkoper. Dan kan hij kiezen welke opdrachten hij wel wil en welke risico-opdrachten hij liever laat liggen.
bartvde
0
quote:

lodewijk70 schreef op 17 november 2016 10:57:

[...]
Noem eens een partij die Heijmans dan over zou kunnen nemen?
Strabag?
Guus_Geluk
0
quote:

dom blondje schreef op 17 november 2016 10:42:

[...]er is echt niemand die deze tent nu overneemt denk eens na misschien een aantal onderdelen maar das is geen optie de enige manier is een flinke kapitaals injectie emissie en niet zo'n kleintje ook
NIEMAND gaat Heijmans overnemen met nog 5 grote rechtszaken te gaan. De kans op extreem hoge boetes is groot.
Het vervelende is dat de rechtszaken niet deze week zijn maar wellicht ergens volgend jaar. Kortom, lange tijd onzekerheid dus. En onzekerheid zal de koers doen dalen. Het is jammer, maar zo werkt het op de beurs.
[verwijderd]
0
quote:

shorterman schreef op 17 november 2016 10:30:

[...]Dit is werk van SHORTERS!!!!! DE aandelenmarkten zijn niet eerlijk meer.
"

Doet me denken aan de bekende uitspraak van Calimero: "Zij zijn groot en ik is klein, en da's niet eerlijk, o nee"" Einde citaat.
Norton007
1
Profitmaker, maak je niet volstrekt belachelijk met je voorspellingen want die zijn net betrouwbaar als het weer in Maart. Jouw adviezen zijn net zo veel waard als een stilstaand klok, die geeft ook twee keer per dag de juiste tijd aan.
[verwijderd]
0
quote:

shorterman schreef op 17 november 2016 10:29:

[...]Hoe kom je erbij, dat de balans van Heijmans zwak is? Er is veel contant geld in kas. De balans wordt pas zwak wanneer Heijmans alle 5 de rechtzaken verliest. Is dat scenario dan zo waarschijnlijk????????? De uitspraken komen pas over EEN JAAR, waardoor er dus het komende jaar geen claimemissie nodig is. Beste Profitmaker, zou hier dan eens op willen antwoorden, en willen weerleggen, WAAROM er NU een claimemissie nodig is, terwijl Heijmans nog steeds 125 miljoen in kas heeft, en de schuld tussen 2015 en 2016 is afgenomen van 108 miljoen naar 77 miljoen. Pas over EEN JAAR ZIJN DE UITSPRAKEN!!!!!!!!! ER IS DUS GELD ZAT.
Dat is heel simpel Shorter man. Voor het vierde kwartaal is een Convenant ratio van 4,0 vereist (bedrijfsresultaat/rentelasten) en die gaat Heijmans zeer waarschijnlijk niet halen.
Dus of de teller moet omhoog (bedrijfsresultaat, echter zeer onwaarschijnlijk) of de noemer moet omlaag (rentelasten). Dat kan door eigen vermogen aan te trekken door middel van claimemissie en hiermee vreemd vermogen af te lossen waardoor rentelasten (noemer) lager wordt er de ratio boven de 4,0 blijft.

PS De marken zijn altijd eerlijk en de markt is efficient (efficiente markthypothese, lees er eens over zou ik zeggen!). Je hebt het altijd over die shorters. Je ziet het gewoon niet goed en zit steeds gruwelijk mis met je aankopen in Heijmans. Ik wens je veel sterkte en wijsheid en gratis tip : voortaan beter luisteren naar Profitmaker :-)
[verwijderd]
0
Bestuur moet snel in actie komen met deze koersverliezen. Dat is het enige voordeel van dit geweld.
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

tradersonly schreef op 10 november 2016 19:36:

Opmerkelijk, alle genoemde probleemprojecten zijn al zeker een jaar bekend en ook genoemd in halfjaarverslag over dit jaar, maar worden door verschillende media en posters gebracht alsof ze deze week voor het eerst ontdekt zijn.
Heijmans legt het werk terecht stil op de n23 want je kunt niet gaan asfalteren op een weg die nog moet inklinken.
Klopt wat hier staat, maar Heijmans (mogelijk CFO?) communiceert ineens binnen 1 kwartaal, totaal anders. Zie het verschil in hun tekst en outlook.

17 augustus 2016: Halfjaarcijfers 2016

www.heijmans.nl/nl/nieuws/halfjaarcij...

En,

2 november 2016: Trading update Heijmans Q3

www.heijmans.nl/nl/nieuws/trading-upd...

Zoekplaatje, lees de verschillen en 180 graden ommezwaai en staken van outlook enz.

Diegy
0
quote:

Broer Konijn schreef op 16 november 2016 15:55:

[...]

Hoi Profitmaker,

Waarom denk je dat Heijmans liever een emissie doet dan verkoop grondpositie? Banken zullen toch gewoon stuk aflossing eisen, hoe Heijmans dat doet zal ze toch jeuken?

Mvg BK
Inderdaad! Pure paniek zaaier is die profitmaker.

Moet je kijken hoe hard de koers omhoog gaat als Heijmans morgen bekend maakt dat ze een deel van hun grond posities gaan verkopen om daarmee het probleem op te lossen. Lijkt me best een grote kans dat ze een deel van hun grond posities gaan verkopen. Daarmee is alle paniek en angst weg en staan we in no time weer op 7 euro.
Gordon gekko
0
quote:

JInv schreef op 17 november 2016 11:06:

Bestuur moet snel in actie komen met deze koersverliezen. Dat is het enige voordeel van dit geweld.
zolang ze ingesprek zijn mogen ze niet met informatie naar buiten komen dus het eerste wat ze laten weten zal een aankondiging van een emissie zijn
Norton007
0
Ik heb geen aandelen Heijmans maar ik vind de stukjes van PM altijd tenenkrommend. Als je echt een goede trader zou zijn dan hoeft je niet te koketteren met je voorspellende gaven want dat doen echte traders niet. Geef anders eens je posities bloot dan kunnen we zien of er ook maar iets klopt van je borstklopperij. Maar dat durf je waarschijnlijk niet. Bovendien, koop je nu volop put opties nu je glazen bol op de loop is gegaan met je ?
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 17 november 2016 11:08:

[...]
Inderdaad! Pure paniek zaaier is die profitmaker.

Moet je kijken hoe hard de koers omhoog gaat als Heijmans morgen bekend maakt dat ze een deel van hun grond posities gaan verkopen om daarmee het probleem op te lossen. Lijkt me best een grote kans dat ze een deel van hun grond posities gaan verkopen. Daarmee is alle paniek en angst weg en staan we in no time weer op 7 euro.
bezittingen van de balans afhalen is geen versterking van de balans maar een noodoplossing.
bij Imtech werd ook het tafelgoud verkocht maar dat is geen goede oplossing naar mening van PM.
De banken zien liever een versterking van het eigen vermogen en daarmee aflossing vreemd vermogen en reductie rentelasten verw8 PM.
[verwijderd]
0
quote:

dom blondje schreef op 17 november 2016 11:09:

[...]zolang ze ingesprek zijn mogen ze niet met informatie naar buiten komen dus het eerste wat ze laten weten zal een aankondiging van een emissie zijn
Ja maar die emissie zal sneller komen met dit koersgeweld dan wanneer het in een jaar naar beneden was gekabbeld. Ik zie een emissie als ideale middeling overigens in dit geval. Wel graag claimemissie met korting...

Kooporder van 30k nu in 't boekje...
2.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 17:35
Koers 16,340
Verschil -0,180 (-1,09%)
Hoog 16,560
Laag 15,980
Volume 182.568
Volume gemiddeld 125.742
Volume gisteren 237.478

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront