New Sources Energy « Terug naar discussie overzicht

Lege beurshuls zint op omgekeerde overname

127 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
voda
0
Lege beurshuls zint op omgekeerde overname

31 maart 2010 | Het Financieele Dagblad
Door: Leupen, J.

Johan Leupen

Amsterdam

De beursgenoteerde entiteit Management Share praat met een Nederlands IT-bedrijf over een omgekeerde overname. Dat zegt bestuurder Rob Bus van Management Share in gesprek met deze krant. De niet nader genoemde automatiseerder zou de lege Euronext-notering van Management Share als springplank willen gebruiken om vers kapitaal op te halen voor overnames.

www.fd.nl/artikel/14521456/lege-beurs...
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

Lege beurshuls zint op omgekeerde overname

31 maart 2010 | Het Financieele Dagblad
Door: Leupen, J.

Johan Leupen

Amsterdam

De beursgenoteerde entiteit Management Share praat met een Nederlands IT-bedrijf over een omgekeerde overname. Dat zegt bestuurder Rob Bus van Management Share in gesprek met deze krant. De niet nader genoemde automatiseerder zou de lege Euronext-notering van Management Share als springplank willen gebruiken om vers kapitaal op te halen voor overnames.

www.fd.nl/artikel/14521456/lege-beurs...
En meteen 30% omhoog.
Het is toch eigenlijk grappig om te zien hoe menig bedrijf ploetert met koersjes van 10 cent, terwijl een lege beurshuls 40ct noteert.
[verwijderd]
0
Persbericht

Quattro Capital verwerft meerderheidsbelang in Management Share

Houdster converteerbare achtergestelde leningen verkoopt meerderheidsbelang na conversie

Koop aandelen wordt naar verwachting in juni afgerond

Quattro Capital is voornemens na de koop nieuwe activiteiten in te brengen in Management Share

Nieuwe naam na afronding transactie: New Sources Energy N.V.
[verwijderd]
0
Resultaat 2010 verbeterd met name als gevolg van bijzondere baten

Hoofddorp, 4 maart 2011 - Management Share N.V. maakt bekend dat met Ditcorp/Holonite B.V., houdster van de achtergestelde converteerbare leningen, overeenstemming is bereikt over de verkoop aan Quattro Capital B.V. van de bij conversie uit te geven gewone aandelen (op naam, niet genoteerd) Management Share. In oktober 2010 kwam Management Share reeds met Ditcorp/Holonite overeen dat alle achtergestelde leningen zouden worden geconverteerd in circa 40 mln nieuw uit te geven gewone aandelen. Door de verwerving van de bij de conversie uit te geven nieuwe aandelen verwerft Quattro Capital ruim 80% van het uitstaande aandelenkapitaal.

De levering van de aandelen geschiedt onder meer onder voorbehoud van de uitkomsten van een due diligence onderzoek, goedkeuring van de algemene vergadering van aandeelhouders en uitsluitend indien vrijstellingen van de verplichting een openbaar bod uit te brengen wordt verkregen. Quattro Capital verwacht het due diligence onderzoek in de komende weken af te ronden.

Aandeelhouders zullen eind maart opgeroepen worden voor een algemene vergadering van aandeelhouders die naar verwachting in mei zal plaatsvinden. In deze algemene vergadering zullen de aandeelhouders onder meer besluiten over de verkoop van het meerderheidsbelang aan Quattro Capital, wijziging van de statuten, de uitgifte van de aandelen in het kader van de conversie, de vrijstellingen van de verplichting een openbaar bod uit te brengen en de benoeming van nieuwe leden van het bestuur en de raad van commissarissen van Management Share. Vanwege de quorumeis zal een tweede algemene vergadering van aandeelhouders mogelijk nodig zijn. De levering van de aandelen is derhalve voorzien voor eind juni, waarna Quattro Capital een aandelenbelang zal houden van 80,35%. De nieuwe naam van de vennootschap wordt dan New Sources Energy N.V.

Het is de intentie van Quattro Capital om op een later moment de verworven aandelen (op naam, niet genoteerd) in de notering te brengen in het kader van de plannen om nieuwe activiteiten in te brengen in Management Share. De nieuw in te brengen activiteiten van Quattro Capital hebben betrekking op het exploiteren van groene energievormen. De plannen met betrekking tot deze activiteiten zullen op termijn in meer detail worden gepresenteerd.

Resultaten 2010 Management Share heeft 2010 afgesloten met een negatief resultaat van euro 13.000,- (2009: -EUR 203.000). De algemene en beheerskosten euro 58.000,- bestaan hoofdzakelijk uit kosten voor bestuur, administratie, de beursnotering en (juridisch) advies. De financi le lasten zijn met euro 117.000,- lager dan in 2009 (EUR 156.000,-) als gevolg van de overeenkomst tot conversie van de achtergestelde leningen, waardoor sinds oktober geen rentebetalingen meer verschuldigd waren. Tevens is er een bijzonder bate geboekt van euro 162.000, vanwege het deels kwijtschelden van de uitstaande schuld, zoals overeengekomen in oktober 2010.

Eigen vermogen Het eigen vermogen bedraagt per ultimo 2010 euro 13.000,- positief (2009: euro - 4,0 mln). De overige schulden, ter grootte van euro 25.000,-, bestaan in hoofdzaak uit voorzieningen voor kosten en crediteuren.

Over Management Share Management Share heeft al haar activiteiten in 2002 be indigd. Sinds die tijd kijkt Management Share naar de mogelijkheden om nieuwe activiteiten in de onderneming in te brengen.

Over Quattro Capital Quattro Capital ontwikkelt, exploiteert en investeert in projecten waarin op duurzame wijze energie wordt opgewekt. Quattro Capital bouwt hiertoe aan een evenwichtig, gediversifieerde portfolio, zowel in topografisch als in technisch opzicht.
voda
0
Management Share krijgt nieuwe aandeelhouder en bestemming


AMSTERDAM (Dow Jones)--Management Share nv (MASH.AE) krijgt een nieuwe bestemming nu Quattro Capital een 80%-belang verwerft met het plan later activiteiten in te brengen, meldt het bedrijf vrijdag.

Houder van een pakket achtergestelde converteerbare leningen Ditcorp/Holonite bv is akkoord gegaan met verkoop van de aandelen bij conversie aan Quattro Capital. Daarmee zou Quattro Capital een belang van 80,35% verkrijgen.

Quattro Capital wil de verworven aandelen later in de notering brengen en nieuwe activiteiten in te brengen in Management Share. Deze activiteiten hebben betrekking op het exploiteren van groene energievormen.

De deal is nog onder voorbehoud van een boekenonderzoek door de koper en goedkeuring door instanties, waaronder de aandeelhoudersvergadering.

Aandeelhouders zullen eind maart opgeroepen worden voor een vergadering in mei. Naast de overname, zal hier de benoeming van nieuwe leden van het bestuur en de raad van commissarissen worden geagendeerd.

Management Share boekte over 2010 een negatief resultaat van EUR13.000. De activiteiten zijn in 2002 beeindigd.


Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213

[verwijderd]
0
Opvallend is dat de prijs p/a angstvallig wordt verzwegen, ongetwijfeld zal Quattro veel minder dan de beurskoers betaald hebben.
[verwijderd]
0
Duurzame invulling aan lege beurshuls
Management Share krijgt nieuw gezicht
Van onze verslaggevers
AMSTERDAM - De lege beurshuls Management Share heeft eindelijk een partij gevonden die de notering wil gebruiken om activiteiten onder te brengen. Quattro Capital, ontwikkelaar, exploitant en investeerder in duurzame energieprojecten, is van plan om een belang van 80,35% in het fonds te nemen. De naam 'Management Share' zal veranderd worden in 'New Sources Energy'.


Rob Bus heeft eindelijk een partij gevonden die de beursnotering van Management Share een nieuw leven in wil blazen.

Management Share 03-03-2011 (16:30)
0,45 EUR +0,00% +0,00

Naar Management Share detailpagina
Rob Bus zag in de beginjaren van deze eeuw dat de IT-onderneming Management Share ten onder ging aan de internet- en technologiezeepbel. Hij kreeg de opdracht van particuliere aandeelhouders om een partij te zoeken die de 'lege' beursnotering een nieuw leven in wilde blazen.
,,Met Quattro Capital was binnen korte tijd een overeenstemming bereikt,'' stelt Bus. Eerdere onderhandelingen met diverse partijen leverden geen succes op.
Ook IT-bedrijven hapten uiteindelijk niet toe, waardoor de aankomende activiteiten ver af zullen staan van de oorspronkelijke activiteit van Management Share. ,,Er wordt een nieuwe, duurzame, weg in geslagen'', beaamt Bus.
Quattro werd medio vorig jaar opgericht. Vier partijen staken toen een deel van hun vermogen in de investeringsmaatschappij, dat ze onder meer in de vastgoedbusiness hadden vergaard. „De investeringen liepen wat uit de hand en deze behelzen inmiddels €50-60 miljoen”, aldus directeur Arie van der Aart.
„Het gaat dan grotendeels om grond in Italië waarop zonnepanelen zijn geplaatst. Maar wij investeren ook in windenergie en kijken naar mogelijkheden in biomassa en biogas", vervolgt Van der Aart. Het is de bedoeling dat deze activiteiten geheel of deels in Management Share worden ondergebracht, waarna een naamsverandering in New Sources Energy volgt.
Van der Aart is nu ook nog directeur bij BorghInvest en FinanceDesk Real Estate, twee dienstverleners in vastgoed. „Ik ben nu echter voor 120% bezig met Quattro en de beëindiging van mijn overige werkzaamheden zit in een afrondende fase."
Voorwaarde van de transactie is dat Quattro wordt vrijgesteld van de verplichting om een openbaar bod op de resterende 20% uit te brengen. „Het gaat ons immers om de beursnotering van Management Share, anders waren wij hier nooit aan begonnen", aldus Van der Aart.
Rob Bus is blij voor de aandeelhouders. ,,Zij zijn ons trouw gebleven en hebben dit verdiend. Ik verwacht niet dat de aandeelhouders het plan nog gaan afkeuren'', zegt hij overtuigend. Naar verwachting zal er in mei een vergadering gehouden worden waarin aandeelhouders hun oordeel zullen vellen over de verkoop van het meerderheidsbelang.
Behalve het nieuws over Quattro kwamen vrijdag ook de jaarcijfers over vorig jaar naar buiten. Hierbij bleek dat het resultaat beter is geworden als gevolg van 'bijzondere baten'. Dit had te maken van de overeenkomst tot conversie van achtergestelde leningen, waardoor er sinds oktober geen rentebetalingen meer gedaan hoefden te worden. Tevens werd er geprofiteerd van het deels kwijtschelden van de schuld. Het verlies over 2010 bedroeg €13.000, tegenover een verlies van €203.000 een jaar eerder.
[verwijderd]
0
quote:

ggerben schreef op 8 maart 2011 13:26:

waarom +26% vandaag?
Fantasie...??
Idiotie...??
[verwijderd]
0
Eigen Vermogen Management Share positief door conversie
uitstaande leningen

Eerste fase herstructurering afgerond

Hoofddorp, 1 oktober 2010 – Management Share NV (“Management Share”) heeft overeenstemming bereikt
over conversie van alle uitstaande leningen in aandelenkapitaal. Hiermee wordt het eigen vermogen van
Management Share weer positief, en kan de noteringsmaatregel die Euronext had opgelegd worden opgeheven.
Met deze conversie heeft Management Share de noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor de inbreng van
nieuwe activiteiten.

Management Share is met grootaandeelhouders c.q. leningverstrekkers overeengekomen dat alle uitstaande
achtergestelde leningen worden geconverteerd in circa 40 miljoen nieuw uit te geven gewone aandelen. In
2002 was al een akkoord bereikt over een deel van de uitstaande leningen, nu zal het overige uitstaande bedrag
van de leningen worden geconverteerd, terwijl een (klein) deel van de leningen zal worden kwijtgescholden (ca.
0,2 miljoen).
Per 30 september 2010 zal, na effectuering van de conversieovereenkomst, Management Share een positief
eigen vermogen hebben van circa € 10.000. Voor een resultatenrekening en balans per 30 september 2010, na
verwerking van de conversie, wordt verwezen naar de bijlage bij dit persbericht.
In de komende maanden volgen de contractuele, wettelijke en statutaire verplichtingen om de uitgifte van de
nieuwe aandelen te effectueren.
Op dit moment wordt concreet gesproken met partijen over de voorwaarden en condities voor de inbreng van
nieuwe activiteiten in Management Share. Verwacht wordt dat deze conversie zal bijdragen aan het tot een
succesvolle uitvoering brengen hiervan. Management Share verwacht hier in de komende periode nadere
mededelingen over te kunnen doen.
[verwijderd]
0
Er staan nu ca 49 miljoen aandelen uit, dat is dus een market cap van ca 29 miljoen bij een koers van 60 cent.
En dit wordt dus betaald voor een GEHEEL LEEG bedrijf.....!!!
Als er andere activiteiten gekocht worden, zullen daar ook weer nieuwe aandelen voor worden uitgegeven.

Bij EDCC/AAmigoo zat de beurs een beetje te overdrijven, maar LANG niet zo erg als bij MS.

Of zijn de kopers van MS-aandelen gewoon achterlijk........?????
[verwijderd]
0
quote:

ggerben schreef op 11 maart 2011 17:19:

Nog maar 8% erbij, reden?
en weer 9% erbij, reden?
[verwijderd]
0
quote:

ggerben schreef op 14 maart 2011 14:54:

[...]
en weer 9% erbij, reden?
Dat lijkt me wel duidelijk....!!

MS heeft geen last van de Japanse ramp...!!!

En misschien profiteren ze dus wel van de 'alternatieve energie' waar ze in de toekomst iets mee gaan doen......

[verwijderd]
0
quote:

exact schreef op 14 maart 2011 16:00:

[...]

Dat lijkt me wel duidelijk....!!

MS heeft geen last van de Japanse ramp...!!!

En misschien profiteren ze dus wel van de 'alternatieve energie' waar ze in de toekomst iets mee gaan doen......

wie heeft dat verhaal van die alternatieve energie verzonnen?
[verwijderd]
0
quote:

ggerben schreef op 14 maart 2011 16:15:

[...]
wie heeft dat verhaal van die alternatieve energie verzonnen?
Gerben,
voortaan beter lezen, svp, zie hierboven.
--------------------------
Quattro werd medio vorig jaar opgericht. Vier partijen staken toen een deel van hun vermogen in de investeringsmaatschappij, dat ze onder meer in de vastgoedbusiness hadden vergaard. „De investeringen liepen wat uit de hand en deze behelzen inmiddels €50-60 miljoen”, aldus directeur Arie van der Aart.
„Het gaat dan grotendeels om grond in Italië waarop zonnepanelen zijn geplaatst. Maar wij investeren ook in windenergie en kijken naar mogelijkheden in biomassa en biogas", vervolgt Van der Aart. Het is de bedoeling dat deze activiteiten geheel of deels in Management Share worden ondergebracht, waarna een naamsverandering in New Sources Energy volgt.
-----------------------------

[verwijderd]
0
quote:

ggerben schreef op 14 maart 2011 14:54:

[...]
en weer 9% erbij, reden?
en weer 9% erbij!
[verwijderd]
0
quote:

ggerben schreef op 16 maart 2011 12:01:

[...]

en weer 9% erbij!
Adek, Nel, instappen??
[verwijderd]
0
Huidige market cap = ca 44 miljoen voor een TOTAAL leeg bedrijf.

Grappig genoeg is dat exact hetzelfde als Aamigoo op dit moment, maar dat is natuurlijk een echt bedrijf met ca 120 miljoen omzet.

Kleine beleggers zijn gewoon ontzettend dom, maar misschien is het wel een shuffle.
[verwijderd]
0
quote:

exact schreef op 16 maart 2011 18:19:

Huidige market cap = ca 44 miljoen voor een TOTAAL leeg bedrijf.

Grappig genoeg is dat exact hetzelfde als Aamigoo op dit moment, maar dat is natuurlijk een echt bedrijf met ca 120 miljoen omzet.

Kleine beleggers zijn gewoon ontzettend dom, maar misschien is het wel een shuffle.

Het is een leeg bedrijf, maar door nwe aandeelhouder worden er weer activiteiten ingebracht, dus niet echt leeg
127 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jun 2024 16:30
Koers 0,018
Verschil 0,000 (-2,78%)
Hoog 0,018
Laag 0,018
Volume 27.607
Volume gemiddeld 298.867
Volume gisteren 77.000

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront