Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Heijmans - Februari 2012

930 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Guus_Geluk
0
Vandaag maakte Heijmans zijn afschrijving bekend. De koers zakte naar de 8.57 maar klom later in de middag weer op naar de 9.08.
Inmiddels zit de afschrijving dus in de koers verwerkt. De komende Q4 cijfers kunnen nu alleen nog maar meevallen. De AEX futures voor de 1e dag van februari zijn lekker groen (+0.35%)
Voor nu een nieuwe maand met nieuwe kansen en zonder verrassingen!
Guus_Geluk
0
wo 01 feb 2012, 07:00 Heijmans zakt door de grond door Johan Wiering
AMSTERDAM - Door de verslechtering van de woningmarkt moet Heijmans stevig afboeken op zijn gronden en vastgoedprojecten. Hierdoor zal 2011 met een verlies van €40 miljoen worden afgesloten, zo waarschuwde het bouwbedrijf gisteren.

Beleggers en analisten toonden zich gisteren verrast, wat tot uiting kwam in een stevige aderlating op de beurs. „Heijmans had in november weliswaar al aangegeven kritisch naar de vastgoedposities te kijken, maar daaraan toegevoegd dat er geen mega-afboeking aan zou komen. En zo sterk is de woningmarkt sindsdien niet verslechterd”, aldus analist Michel Aupers (Rabobank).

Een woordvoerster van Heijmans ontkent evenwel dat het bouwbedrijf zich eerder niet voorzichtig genoeg heeft uitgelaten. „We moesten de grondposities heel zorgvuldig bekijken. Door de verslechtering van de marktomstandigheden zien we ons steeds meer gedwongen kleinschaligere projecten te ontwikkelen en tegen lagere prijzen. Vooral hierdoor zijn we nu in samenspraak met de accountant tot deze afboeking gekomen.”

Aupers vreest dat de woningmarkt voorlopig geen duidelijke verbetering zal laten zien. „Eerst dient het consumentenvertrouwen te herstellen. Maar daarnaast zou de regering met een allesomvattend meerjarenplan voor de woningmarkt moeten komen. Het kopen van een huis is namelijk voor veel mensen de belangrijkste investering. En met de aanhoudende discussie over de renteaftrek weten zij nu niet waar ze op lange termijn aan toe zijn.”

Bij Heijmans kan men zich hier goed in vinden. „Onze bestuursvoorzitter Gerrit Witzel heeft eerder al gepleit voor een integrale benadering van de woningmarkt. Ad hoc maatregelen zoals de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting hebben in ieder geval weinig effect gehad.”

Operationeel heeft Heijmans in het afgelopen jaar wel winst gedraaid. En met dank aan de goede financiële positie wil het bouwbedrijf dan ook gewoon dividend uitkeren. Analisten mikken op ongeveer drie dubbeltjes per aandeel. Ondanks dit lichtpuntje ziet Aupers weinig in het aandeel. „De problemen beperken zich niet alleen tot de woningmarkt en hangen deels samen met de bezuinigingsdrift bij lokale overheden waar Heijmans tegenaan loopt.”

www.telegraaf.nl/dft/11415701/__Heijm...
Costa Invest
0
Vergeet de 35 cent verwachte dividend niet, dat ik ook nog 4 procent ongeveer. Al weet ik niet hoe dat berekend is en of dat klopt.
[verwijderd]
0
Bam moet meer rente betalen bij nieuwe kredietfaciliteit, heijmans juist minder. Zegt genoeg wie financieel er beter voor staat!
Brokie Even
1
quote:

KonVicT *G* schreef op 1 februari 2012 09:32:

Bam moet meer rente betalen bij nieuwe kredietfaciliteit, heijmans juist minder. Zegt genoeg wie financieel er beter voor staat!
Heijmans staat er zeker naar omstandigheden goed voor. Dus al de markt aantrekt dan zit je goed. Alleen wanneer gaat dat onderhand is gebeuren? Met zulke imbecielen aan het roer, zoals die Rutte en zen PVV kan dat nog wel jaren duren...
[verwijderd]
0
quote:

Broke-even schreef op 1 februari 2012 10:26:

[...]Heijmans staat er zeker naar omstandigheden goed voor. Dus al de markt aantrekt dan zit je goed. Alleen wanneer gaat dat onderhand is gebeuren? Met zulke imbecielen aan het roer, zoals die Rutte en zen PVV kan dat nog wel jaren duren...
De beurs loopt altijd vooruit dat scheelt ook weer wat. Iedereen roept dat 2013/2014 beter word. Wel fijn dat heijmans de 1e is van de afgelopen tijd met afwaarderen, wel zo transparant naar je aandeelhouders toe.
vdMandele
0
quote:

KonVicT *G* schreef op 1 februari 2012 11:52:

[...]De beurs loopt altijd vooruit dat scheelt ook weer wat. Iedereen roept dat 2013/2014 beter word. Wel fijn dat heijmans de 1e is van de afgelopen tijd met afwaarderen, wel zo transparant naar je aandeelhouders toe.
Grontmij was eerder
Brokie Even
0
quote:

vdMandele schreef op 2 februari 2012 10:39:

[...]Grontmij was eerder
Moet ook wel met zo'n naam. Dan moet je wel zorgen dat de waardering van je grond(t) realistisch is...
Brokie Even
0
Echt, die posts van mij, daar heeft niemand een reet aan. Ach ja, als ik af en toe maar wijzer van jullie wordt.
Guus_Geluk
0
quote:

Broke-even schreef op 2 februari 2012 12:28:

Echt, die posts van mij, daar heeft niemand een reet aan.
Het is dat je het zelf zegt! ;-)
Brokie Even
0
quote:

Broke-even schreef op 2 februari 2012 12:28:

Echt, die posts van mij, daar heeft niemand een reet aan. Ach ja, als ik af en toe maar wijzer van jullie wordt.
wordt-t. Ik had wel verwacht dat Guus deze correctie al zou hebben geplaatst.
Brokie Even
0
quote:

belegger2 schreef op 2 februari 2012 14:09:

beter dan dat gezwam van o&l
Haha, dat wel. Daar hebben we geen last meer van. Die heeft nu zijn eigen forum.
Guus_Geluk
0
quote:

Broke-even schreef op 2 februari 2012 15:41:

[...]wordt-t. Ik had wel verwacht dat Guus deze correctie al zou hebben geplaatst.
Als ik hier als taalverbeteraar moet dienen heb ik er een dagtaak bij. Vooral die posts van Konvict. ;-)
930 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 17:35
Koers 19,980
Verschil +0,360 (+1,83%)
Hoog 20,050
Laag 19,440
Volume 95.886
Volume gemiddeld 109.658
Volume gisteren 71.356

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront