Brill « Terug naar discussie overzicht

Brill blijft goed presteren - SNS

3 Posts
voda
0
Brill blijft goed presteren - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Brill (BRILL.AE) blijft goed presteren in zijn respectievelijke markten en heeft weer een sterk vierde kwartaal achter de rug, oordelen analisten van SNS Securities. Brill bracht maandag nabeurs onverwacht een indicatie omtrent de resultaten over het vierde kwartaal en de implicaties daarvan voor de jaarresultaten naar buiten. Bij het derde kwartaalbericht twijfelde Brill nog of het vierde kwartaal van 2010 benaderd kon worden. Dat blijkt nu het geval. SNS handhaaft het buy-advies en koersdoel van EUR16,00. Het aandeel Brill noteert dinsdag rond 11.00 uur 7,1% hoger op EUR16,55. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
UPDATE: Brill verkoopt zeven bladen, boekenfonds aan Taylor&Francis


(Update van bericht 'Brill verkoopt zeven bladen, boekenfonds aan Taylor&Francis' om het commentaar van de chief executive officer en de actuele koers te vermelden.)


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Brill nv (BRILL.AE) verkoopt zeven tijdschriften en een bijbehorend boekenfonds in de natuurwetenschappen aan Taylor&Francis Group, een onderdeel van Informa PLC, meldt het bedrijf woensdag.

Het bedrag waartegen Brill de zeven tijdschriften en het boekenfonds van de hand doet wordt niet bekendgemaakt. Wel meldt het concern te verwachten dat de transactie tot een bijzondere bate van per saldo ruim EUR3 miljoen na belasting zal leiden, dat gereserveerd wordt voor een verdere uitbreiding van de alfa-portefeuille.

"We hadden nog een klein stukje beta-titels. Daarvan hebben we gezegd dat we dat graag wilden ruilen, maar daar is het niet van gekomen. Wel van een verkoop, met het genoemde resultaat. We willen domineren op het alfa-vlak en in dat spectrum kijken we nu naar aanvullingen, om zo ook het wegvallen van EUR1,25 miljoen aan omzet op jaarbasis te compenseren", aldus chief executive officer Herman Pabbruwe woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Om 14.10 uur staat het aandeel Brill 10,9% hoger op EUR17,75.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 01; andre.sterk@dowjones.com



voda
0
Brill focus na verkoop op kernactiviteiten - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Met de woensdag door Brill (BRILL.AE) aangekondigde verkoop van zeven tijdschriften en een bijbehorend boekenfonds rondt het concern volgens analisten van SNS Securities de strategische herziening van het bedrijf af en blijft het bedrijf gecommitteerd aan zijn kernactiviteiten. De analisten voorzien voor de komende jaren een groei van de omzet, zowel autonoom als door overnames en een opwaarts potentieel voor de winstmarges. SNS hanteert een buy-advies en koersdoel van EUR16,00. Omstreeks 9.50 uur noteert het aandeel 1,7% lager op EUR17,45. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront