Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Rijkswaterstaat zeer tevreden over Heijmans

4 Posts
[verwijderd]
0
14-05-2012 | Oost-Nederland | persbericht

Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans zijn verheugd dat vandaag - maandag 14 mei - de verbrede A12 tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek is opengesteld voor het verkeer. In minder dan negen maanden tijd is de weg in beide richtingen over een lengte van ruim vijf kilometer verbreed van 2 naar 3 rijstroken, inclusief een vluchtstrook. Deze verbreding was noodzakelijk om de doorstroming en daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren.

Om de verbreding mogelijk te maken zijn tevens drie viaducten vervangen (Schelmseweg, Velperweg en IJssellaan), twee viaducten verbreed (Rozendaalseweg en spoorviaduct) en is de Luinhorsttunnel verlengd. Ook is er een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel aangelegd tussen de Loevesteinlaan in Arnhem en De Straatweiden in Velp.

Efficiënte werkwijze

Na de voorbereidingsfase, waarbij onder andere bomen zijn gekapt, is sinds eind augustus 2011 buiten gewerkt aan de wegverbreding van de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Velperbroek in beide richtingen. Daarbij is circa 380.000 m3 grond verwerkt. Doordat de voorbereidende werkzaamheden voorspoedig zijn verlopen, de inzet van veel menskracht en het gelijktijdig werken aan verschillende delen van het traject, zijn de werkzaamheden ruim 1,5 jaar eerder gereed dan oorspronkelijk voorzien. Ook de nauwe samenwerking met betrokken partijen, de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal, het waterschap Rijn en IJssel en de provincie Gelderland, heeft bijgedragen aan een zeer efficiënte uitvoeringsperiode.

Geluidsmaatregelen

Gelijktijdig met de wegverbreding zijn maatregelen getroffen om de geluidsbelasting in het jaar 2025, ondanks de groei van het verkeer, nagenoeg gelijk te houden aan de huidige situatie en op een aantal plaatsen te verbeteren. Het gehele traject is daarom voorzien van stiller asfalt en op de viaducten zijn geluidsarme voegen aangebracht. Aan beide zijden van de A12 zijn in totaal bijna 5,5 km aan nieuwe, hogere geluidsschermen geplaatst. Bij Larenstein is het geluidsscherm verlengd. In opdracht van de gemeente Rozendaal is er een nieuw geluidscherm gerealiseerd ter hoogte van De Del.

Herinrichting A12-zone

De komende tijd vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats, hoofdzakelijk bij de kruisende wegen. Vanaf september tot eind 2012 wordt de A12-zone heringericht met nieuwe beplanting. Op 9 mei zijn de conceptplannen aan geïnteresseerde bewoners gepresenteerd. Voor de A12-zone tussen de IJssellaan en knooppunt Velperbroek sluit het voorstel aan op de beide door de gemeenten ingerichte parkzones. Naar verwachting zijn eind juni de herinrichtingsplannen definitief en in te zien op www.rws.nl/A12Waterberg-Velperbroek.

Meer informatie

Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A12Waterberg-V... voor meer informatie over het project of bel 0800-8002.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Wedrom bericht Rijkswaterstaat positief over Heijmans. Dit lijkt me toch echt een garantie voor toekomstige orders, die orderporto puilt nog niet genoeg uit:)
www.rijkswaterstaat.nl/actueel/nieuws...
[verwijderd]
0
'De aannemer heeft het werk heel strak ingepland en hier veel energie ingestoken. Dat heeft zich uitbetaald.'

'Ik ben heel blij dat we de strakke planning hebben kunnen volhouden. Daarnaast is het mooi dat het verkeer nauwelijks hinder van de werkzaamheden heeft ondervonden. De maatregelen die we hiervoor hebben genomen, hebben dus goed gewerkt.'

Als Jan Heijmans binnen komt, dan staat er ook echt iemand. Een leider met passie voor zijn werk. Als een project als de Kerensheide zo succesvol wordt uitgevoerd dan heb ik vertrouwen in de toekomst.

Bij Rijkswaterstaat glimmen ze van trots, check die foto ook:
www.rijkswaterstaat.nl/wegen/plannen_...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 jun 2024 11:36
Koers 20,450
Verschil +0,470 (+2,35%)
Hoog 20,600
Laag 19,840
Volume 41.520
Volume gemiddeld 109.658
Volume gisteren 95.886

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront