Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Investor Relations geeft uitleg over order Stichting Espria

7 Posts
[verwijderd]
4
30 mei werd bekend gemaakt dat Heijmans de komende 5 jaar het bouwkundig onderhoud, regiewerkzaamheden en de opvang van storingen zal verzorgen voor 450 locaties van Stichting Espria. Omdat er geen financiële details bekend werden gemaakt heb ik investor relations per email om tekst en uitleg gevraagd. Gelukkig kreeg ik snel een duidelijk antwoord van F. Heerens.

Hier de tekst:

'De locaties waar wij actief voor zullen zijn, zijn erg verschillend. Dit kan qua oppervlak variëren van 30 m2 tot 6.000 m2 (van het hoofdkantoor van Espria tot een werkkamer van een kraamverzorgster die aangesloten is bij de organisatie. Maar kan ook een wijklocatie van het Groene Kruis zijn).

De omzet van deze opdracht is voor ons nog lastig in te schatten.
Is uiteraard mede afhankelijk van het succes van deze samenwerking en van de vraag van de opdrachtgever de komende jaren (mede gezien de verschillende aard en omvang van locaties).'

Ik vermoed dat er gewerkt wordt op basis van na-calculatie, je kunt vantevoren niet zeggen hoeveel onderhoud een pand nodig zal hebben. Budgetgestuurd plannen is dus geen optie.

Wat voor mij vast staat is dat kosten door te berekenen zijn zodra je geselecteerd bent als leverancier, relatie gaat dan een rol spelen. Er zal m.i. een redelijke winst over blijven voor Heijmans.

Wat kunnen we dan zeggen over de omzet?
450 locaties. Ik schat 5000 omzet gemiddeld per locatie per jaar. Dus een omzet van 2,25 miljoen per jaar. Opgeteld een prima opdracht die de orderportefeuille niet zal misstaan.
[verwijderd]
0
Ook van mij een AB, promoneymaker.
Niet afwachten maar gelijk mailen.
Uitstekend werk van je.

Mvg Greed
[verwijderd]
0
Voor de omzet van 5000,- EUR per locatie heb ik 2% van gemiddelde locatiewaarde van 250.000,- EUR ingeschat. Volgens mij zit er best wel wat onderhoud aan dat soort seniorenwoningen e.d. dus het lijkt me conservatief genoeg. Ik wel niet als onrealistisch positief versleten worden, objectief zijn aandeelhouders zelden over hun eigen toko.

Bedankt voor de aanbevelingen:)
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2024 09:07
Koers 20,750
Verschil -0,100 (-0,48%)
Hoog 20,850
Laag 20,750
Volume 1.418
Volume gemiddeld 143.693
Volume gisteren 130.087

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront