TIE « Terug naar discussie overzicht

Wat doet TIE op de beurs?

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Beste Trekkert,

Ik vind je post "nieuw draadje"- waardig.

In mijn jonge jaren heb ik het Ajax-credo "altijd uitgaan van je eigen kracht" tussen mijn oren geknoopt. Dit is hetgeen TIE niet doet. Het gaat uit van zijn eigen zwakheid. Daardoor worden er constant bedrijven aan TIE toegevoegd dat uiteindelijk niets toevoegen. Ik was verrast door de TFT move, en had daar zelf een positief gevoel over: nieuwe club, nieuwe CFO, nieuwe wind.

We zijn nu 18 maanden verder, en ik zie geen bewijzen dat de beerput volledig dicht is. Ze zijn minder zichtbaar voor de buitenwereld niet spraakmakers zoals de Raman claim uiteindelijk hun einden vinden. TIE is te afhankelijk van eenmalige ellende. Ik herhaal nog maal eens dat het excuus "ich habe es nicht gewusst" te lang wordt gebruikt. Het hele EU gebeuren vond plaats tijdens de watch van de huidige CEO Sundelin.

Ik schiet maar even door het Feijenoord-credo "geen woorden maar daden": Trekkert pleit voor maar communicatie. Ik schat dat het probleem niet ligt bij de wil tot communiceren, maar bij de afwezigheid van presenteerbaar nieuws.

Wat ik inschat is een verschuiving van "de macht" van CEO naar CFO: de rem gaat erop. Wellicht een goede move, maar ik vind dat een CFO nooit teveel macht moet krijgen: deze mensen zijn er om minder geld uit te geven, niet om de omzet te laten groeien. Ik geloof dat TIE aan het doorschieten is, en daarmee een overname-kandidaat wordt. "Voor wie" hoor ik u roepen. Het is daar waar het werkelijke probleem van de TIE aandeelhouder zit.

Door afwezigheid van een werkelijk strategie is TIE een mix van speerpunten geworden. EDI is nog steeds de grootste revenue-brenger, maar de CEO heeft deze markt de afgelopen 8 jaar laten slabakken met het idee "dit kan nooit de groeiparel zijn". Misschien heeft hij gelijk, maar door te weinig in deze markt te investeren, loopt TIE nu hopeloos achter op de markt. In de tussentijd zijn er geen andere groeiparels gecultiveerd die de toorts kunnen overnemen. Het hele eCommerce gebeuren hangt op T-Mobile. BI is volgens mij nu wel heel erg dood (Ascention leeg, geen actieve klanten voor het product, geen investeringen) Demand generation: ik krijg er geen gevoel bij. EU is bezig met de grote leegloop.

Kwiirk: ik las je lans voor Lindenbergh. Ik denk niet dat 1 man het verschil gaat maken tegen 2 andere leden RvC en 2 leden RvB. Vandaar mijn pleit om de kop eraf te halen, en opnieuw te beginnen. Als mannen elkaar een aantal jaren kennen onstaat er vanzelf een old boys netwerk.

Ik ben het met Trekkert eens: TIE is te klein voor het tafellaken. Ik denk ook dat juist TIE het zwakke punt van de Euronext aantoont: ze laten te lang door-etteren. NASDAQ: erin, als succes, top. Als niet, eruit.

De >50% is handen van een club die elkaar al jaren kent, is mijnsinziens een echte showstopper. Er moeten ergens onderhandse spelletjes zijn.

Wat er moet gebeuren (en ik gooi maar weer eens een balletje op): 1 van de "20%" boys moet eruit (of allemaal een beetje afstaan?): die moet zijn aandeel verkopen aan een professioneel incubator. Een club die een trackrecord heeft met het groter maken van bedrijven. Daarmee komt pas de gewenste cultuur-verandering. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: de kop moet eraf, en er moeten mensen komen met een visie.
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 31 mei 2015 11:52:

Een aandeel waarin zoals momenteel blijkt , qua volume gemiddeld 53 stuks per dag worden verhandeld (actuele situatie) heeft helemaal geen RvC en beursnotering nodig.

Voeg daar aan toe dat gedurende maanden TIE KINETIX ;
a.) geen baanbrekend positief en richtinggevend nieuws meldde over grote nieuwe klanten\partnerships van enige importantie.
b.) geen andere spraak- en smaakmakende nieuwsberichten meldde waaruit blijkt dat het bij TIE KINETIX bruist i.r.t. de business developments.

Nee , helaas krijgt TIE KINETIX langzaamaan het imago van een "vacuum zuigende Nilfisk".
M.a.w. ; "je hoort 'm niet , je ziet 'm niet , 't doet gewoon z'n werk", wat verder niemand opvalt noch enig plezier biedt".
Er wordt daarmee ook geen waarde ontwikkeld die in lijn staat met de opbrengst die de Nilfisk oplevert (een schoon en prettig functionerend huis).

De nieuwe financiele reporting structure heeft inmiddels de vergelijkbaarheid naar historische (landen)omzet om zeep geholpen.
Ergo of het zinvol is een Franse operatie en\of EMEA (new business) club overeind te houden is nu diffuus. Wat UK office (eenpits-postbus) bijdraagt blijft een raadsel.
EMEA-Azie new business development bij TIE blijkt jarenlang een weinig succesvolle aktiviteit van TIE.
Ik voorzie middels het "leeglopen van de EU omzet" (= wel de diensten leveren , maar niet laten betalen de oplossing geworden ?) , het uitdunnen van de 3 jaars KPN deal, het ondersneeuwen van TIE in USA versus de lokale DG-peers die wel snel groeien door beschikbare financiering i.c.m. de beperkte groei die TFT\TIE in BRD laat zien , het komende jaar een slecht omzetjaar op TIE KINETIX afkomen.

HET argument van de CFO ; TIE KINETIX vergelijkbaar maken met diens werkelijke peers, opdat de financiele stakeholders beter kan beoordelen op welke features TIE KINETIX gewaardeerd moet worden is een juiste, doch blijkt op de huidige merites geen voordeel voor TIE's waardering op te leveren (noch nieuwe investeerders).

Met het "uitmundende kostenjaar in de pocket", zou ik als ik Dhr. Lindenbergh was, "pas op de plaats maken"..........

Heeft de "forse som aan H-1 reoganisatie kosten", te maken heeft met de afkoop van Dhr. Lucke danwel Stuart Campbell en liggen die net als de Fam. Raman inmiddels aan een "royaal euro-infuus" bij TIE ?

Nee kwiirk, met zo'n bak vol bagger in TIE's - kofferbak, is de "geforceerde her-benoeming" van Dhr. Veth, niets anders dan een "schijnbeweging" . Een chijnbeweging om het werkelijke verhaal wat zich binnen TIE afspeelt voorlopig "onder de klep te houden".

Voor mij duiden nietszeggende reacties op formeel gestelde vragen, de "verbale, formele en informele" schijnbewegingen en diverse signalen , op een rustige weldoordachte exit van de NL-beurs.
Het is een redelijk eenvoudig puzzulstukje om de voordeligste manier te vinden en ontbrekende aandelen in bezit te krijgen. De rest ligt nl. allemaal (in)direct binnen de directe invloedssfeer van de (ex-)RvC en MT leden.
Een theorie van "onderhandse, achterliggende afspraken" als door Gekke gerrit gesuggereerd , is niet langer heel vreemd.
Op een relatief simpele manier kan TIE zich omvormen als een "business unit binnen Objective Lune" en de notering in Amsterdam omzetten naar een notering aan de amerikaanse beurs. Zo kan men zich toegang verschaffen tot een eenvoudiger financiering van groei.

O.b.v. de zeer matige prestaties en de steeds terugkerende majeure tegenvallers vanuit Operations is het geen wonder , dat er a.) geen interesse bestaat naar het aandeel, b.) geen moeite wordt gedaan met regelmaat te communiceren naar de markt, c.) verrassingen blijven opdoemen die de waarde van het aandeel onderuit kunnen halen.
Normaliter zuigt een Nilfisk de kruimels op, bij TIE blijkt het vuil hardnekkig en kleverig aan het KINETIX-huis te blijven plakken.

Indien er bij TIE KINETIX , serieus en ECHT sprake zou zijn van "shareholdervalue development in focus", dan zou zowel RvC als MT significante wijzigingen moeten ondergaan.
Met het verlengen van de termijn van de Vz. van de RvC , is die kans de komende 2 jaar nihil. Of zie jij dit anders ?

Mijn inschatting luidt , dat er de komende 2 jaar geen nieuwe Vz. van de RvC nodig zal blijken. Buitengewoon jammer en geheel te wijten aan het collectief onvermogen om een doffe parel van een gouden glans te voorzien.

Tracker
Deze bedoelde ik dus
[verwijderd]
0
Het is redelijk eenvoudig te beredeneren:

- de grootaandeelhouders onder aanvoering van PvS zijn ingestapt op een beurswaarde niveau van gemiddeld €15 miljoen
- de verwachting is binnen 5 tot 7 jaar te groeien naar een niveau van €30-€35 miljoen. Vanuit investment point of view niets mis mee
- de beurswaarde schommelt rond de €5-6 miljoen, zonder opwaartse potentie op korte termijn

Als je het geld niet nodig hebt om de hypotheek, je tweede vrouw of je bootje te financieren, blijf je zitten. Het is een beursfonds, dus we kunnen allemaal zien dat ze blijven zitten.
[verwijderd]
0
Beleggert

Peter van Schaik is een jaartje of 7 of alweer 8 aandeelhouder. De man heeft een horizon van 6 à 7 jaar. Hij is er alweer overheen, en nog steeds heeft hij een negatief rendement. Erger nog, het zou mij niet verbazen als hij zijn 18% heeft gekocht voor een bedrag dat niet ver zit van het bedrag waarvoor je tegenwoordig de hele toko voor zou kunnen kopen. Ofwel: hij kwam, hij zag, en hij verloor een heleboel over een hele lange periode. Toch hebben we geen wilde rukken aan het stuurwiel gezien. Uit de losse mouw, vertaal ik dat dan maar even naar:
1) geen aandacht
2) wrong place wrong time
3) verkeerd team
4) hij voegt niets toe
Gemakshalve schat ik in dat het een combinatie hiervan is.

Het zou mooi zijn als TIE kan uitgroeien tot een beurswaarde van 30-35 millioen. Groot punt is natuurlijk wel: als je het niet in 8 jaar kan, kan je het dan wel in 15 jaar?

Er is geen organische groei, en overnames worden vakkundig de nek omgedraaid. Sundelin heeft geen strategie, en Wolfswinkel heeft de visie en de communicatie skills van een boekhouder. Een dik hoofd op een mager lijf.

Een juiste RvB behoort deze toko op een juist spoor te krijgen. Dit is niet het team. Kop eraf, opnieuw beginnen. Ik denk dat dat op korte termijn (en middellange) beurswaarde oplevert.
[verwijderd]
0
Geen reactie.. Of hebben "we" allemaal last van een beetje TIE ludduvuddu?

Weer eentje uit de duistere pijp: de RvB is beschermd tegen de risico's van management dmv een verzekering. Dit beschermt de RvB bijv. met zaken zoals persoonlijke aansprakelijkheid.

Wolfswinkel heeft bij zijn aantreden onderzocht of het mogelijk was de Samar case onder deze verzekering te laten vallen. Dit hele verhaal is in het water gevallen nadat bleek dat dit onmogelijk was.

Realiteit/fictie? Deze vond ik zelfs ver gaan, en ik heb hem maar uit 1 bron. Ik kan alleen maar hopen dat als dit inderdaad gebaseerd is op de waarheid, Wolfswinkel zich daarnaast ook gerealiseerd heeft dat hij daarmee Sundelin van mismanagement beschuldigde, of minimaal een brevet van onvermogen proberen uit te delen.

Ik vind wel dat het wel weer zou passen in het plaatje "het is niet mijn schuld, het lag aan iemand anders"

Vraagje: Wolfswinkel wilde een andere rapportage omdat het het bedrijf beter vergelijkbaar zou maken met peers. Weten we welke peers? Wat ziet TIE als peers?

Dinald
0
Gekke Gerrit, heb je ook info over WAAROM het personeelsbestand zo is ingekrompen? Vooral in de USA? Dat vind ik nl raar.
marcello106
0
quote:

Dinald schreef op 3 juni 2015 14:05:

heb je ook info over WAAROM het personeelsbestand zo is ingekrompen? Vooral in de USA? Dat vind ik nl raar.
Dinald, er zit een rare schommeling in de aantallen. Zo is het totaal aantal fte's het afgelopen halfjaar toegenomen van 148 naar 153.
[verwijderd]
0
Dinald, eerlijk gezegd: mij ook niet helemaal duidelijk.

Op een gegeven moment ging het verhaal dat de mensen om de producten (demand generation) aan de man te brengen, te vroeg waren aangenomen. Mensen werden daarna weer afgevoerd. Dit is een wat ouder verhaal, dus lijkt mij niet helemaal ter(deze)zake doend.

Een ander verhaal is dat Demand Generation wel genoeg aandacht opleverde, maar niet rap genoeg wist door te schuiven naar getekende orders. Algehele uitstel van omzet, en we hebben het over US=personeel op straat. (Of iets positiever gezien: geen omzet=geen bonus=personeel loopt weg)

Bijkomend gerucht: een aantal US-oudgedienden hebben de pensioensgerechtigde leeftijd bereikt, zijn niet op korte termijn te vervangen (EDI developpers/support). Geen idee of deze mensen uberhaupt vervangen worden.

Gerritsiaanse 1+1=3: de "Komen 700K" wordt gebruikt voor lopende financieele issues. Er is dus een cash-tekort. De US is altijd de graanschuur van TIE geweest: geld nodig=aankloppen in de US. US zal de US niet zijn als je niet korte termijn geld kan verdienen door personeel op straat te zetten.

Het is allemaal een beetje koffie-dikken...

[verwijderd]
0
Op zich is de veranderde rapportage naar business type niet heel erg slecht. Ik zou graag alleen zien dat hierbij historische cijfers worden gepubliceerd, waarbij genoeg materiaal bestaat om een goede vergelijking te maken. Daarbij zou ik graag nieuwe (informele?) cijfers zien die een vergelijk mogelijk zouden maken op basis van de oude rapportering. Zodoende zou er een dubbel spoor ontstaan. Voor diegenen die gaan zeggen "maar dat is heel veel meer werk": mi. is het een eenmalige opbouw van een spreadsheet (en het zou mij niet verbazen als die al aangemaakt is)

Het grootste probleem blijft echter: welke keuzes zijn/worden gemaakt, en op basis van welke strategie?

Hamer, hamer, hamer: strategie!
Hamer, hamer, hamer: 50% in handen clubje mensen dat elkaar al lang kent
Hamer, hamer, hamer: kop eraf, weg ermee.
[verwijderd]
0
Trekkert,

Ik begrijp niet echt waarom je mij beschuldigt van om de hete brij heen te draaien. Is dit jouw poging om het op de man te spelen? Daar heb ik op zich geen probleem mee, maar doe het dan wel goed. (Wie weet "win" je wel: zou zo maar kunnen. Vraag blijft dan wel: wie wint er uiteindelijk?) Al je vragen heb ik beantwoord, misschien niet tot op het niveau dat je leuk vind, maar goed, doe jij dat bij mij dan wel? (En al zou je dat wel doen: een ieder schrijft op dit forum wat hij interessant vindt, en is niet hier om andere forum-lezers te behagen)

Dat je mij irritant vindt: is te begrijpen. het lukt mij anders niet om "jullie"(ik generaliseer maar even) op andere gedachten te brengen. De kletspraat van de RvB irriteert mij al heel lang. Mijn soap-schrijving is een poging hier iets aan te doen.

Om maar even terug topic te gaan: vinden jullie echt dat TIE Kinetix beurswaardig is?
[verwijderd]
0
Ik kan alleen maar aannemen dat jullie niet op dit draadje reageren omdat jullie boos zijn. Ik zeik met grote regelmaat TIE af, en laat mij kritisch uit over wat er binnen de tent gebeurt.

Dit draadje gaat over de vraag of TIE beurswaardig is. Ik zal jullie nog een indicatie geven waarom TIE niet beurswaardig is: het zijn altijd dezelfde mensen op dit forum. Er is geen afwisseling. Er is teveel emotie. Er wordt naar potentieel gekeken, en veel minder naar resultaten. Het lijkt erop dat de TIE belegger (zichzelf) selecteert op de hoeveelheid ellende die verwerkt kan worden.

De AVA: een belachelijk instituut waar niets bereikt wordt omdat de stemmen al op voorhand in de pocket zijn. "Ja maar, jij mag niets zeggen omdat je niet actief deelneemt in de discussie": waarom zou ik dat willen? Om daarna genegeerd of te worden afgeserveerd? De AVA dient alleen ter identificatie van de krachten onder de aandeelhouders. Nergens anders voor.

Mijn positie: kop eraf, weg ermee.

Tollie40
0
Kijk, dit artikel is relevant. Hoort TIE op de beurs?

149.210.128.174/TradeSnippets/koersco...

Ik zou het niet weten maar er zijn diverse exits geweest toen de koersen laag stonden.
Wat denk je GG, kan dit weer actueel aan het worden zijn bij de huidige lage koers van TIE?
[verwijderd]
0
Tollie,

Dat behoort zomaar tot de mogelijkheden. Voor zover ik weet heeft Sundelin een keer geroepen dat het bedrijf op de Amerikaanse beurs meer geld waard zou zijn. 1 Eur op de NL beurs zijn 3 USD op de Amerikaanse?

Een praktische kijk:
er moet genoeg geld komen om TIE in NL van de beurs af te halen. Waar moet dit geld vandaan komen? Komen zou redelijk simpel zijn aandeel kunnen verdubbelen via de 2M garantie, en daarmee de stem om het bedrijf van de beurs af te halen harder te laten worden. Opkopen van derden lijk even niet interessant omdat veel beleggers in TIE op juist die toevalstreffer hopen, en dus een premie zullen eisen. Zoals ik al eerder meldde, er zijn een aantal rijke mannen die geld in TIE hebben gestopt. Ik kan niet in hun zakken kijken, maar volgens mij zijn ze niet puissant rijk, en hebben mi gedeeltelijk hun geloof in TIE verloren. Meer geld erin stoppen: gaat alleen gebeuren als Sundelin en Wolfswinkel het bootje zelf drijvend kunnen houden. Daar hebben de mannen op dit moment genoeg problemen mee.

Maar dan de volgende stap: je hebt een bedrijf, wat te doen? Vooropgesteld dat je een bedrijf niet koopt om het daarna organisch te laten groeien: je wilt binnen een jaar, misschien 2, het bedrijf doorverkopen. Bovengenoemde US beurs is een oplossing, alhoewel ik de kans daarop niet groot acht. Er lijkt geen geinteresseerde te zijn op de markt (die had zichzelf allang gemeld?) en dat lijkt logisch omdat een koper een bak met wormen koopt: alles gaat in alle richtingen.

De US beurs lijkt een optie. Aan de andere kant: Amerikanen zijn ook niet gek, en zullen ongetwijfeld ook naar de historie van een bedrijf kijken. En daar gaat TIE met of zonder Kinetix nat.

Beste Tollie: ik zie zo snel niet hoe onze old boys hier geld aan gaan verdienen. Ik zie een vertrek van TIE van de Nederlandse beurs ook zo snel niet gebeuren.
aextracker
0
quote:

Gekke Gerrit schreef op 16 juni 2015 12:02:

Tollie,

Dat behoort zomaar tot de mogelijkheden. Voor zover ik weet heeft Sundelin een keer geroepen dat het bedrijf op de Amerikaanse beurs meer geld waard zou zijn. 1 Eur op de NL beurs zijn 3 USD op de Amerikaanse?

Een praktische kijk:
er moet genoeg geld komen om TIE in NL van de beurs af te halen. Waar moet dit geld vandaan komen? Komen zou redelijk simpel zijn aandeel kunnen verdubbelen via de 2M garantie, en daarmee de stem om het bedrijf van de beurs af te halen harder te laten worden. Opkopen van derden lijk even niet interessant omdat veel beleggers in TIE op juist die toevalstreffer hopen, en dus een premie zullen eisen. Zoals ik al eerder meldde, er zijn een aantal rijke mannen die geld in TIE hebben gestopt. Ik kan niet in hun zakken kijken, maar volgens mij zijn ze niet puissant rijk, en hebben mi gedeeltelijk hun geloof in TIE verloren. Meer geld erin stoppen: gaat alleen gebeuren als Sundelin en Wolfswinkel het bootje zelf drijvend kunnen houden. Daar hebben de mannen op dit moment genoeg problemen mee.

Maar dan de volgende stap: je hebt een bedrijf, wat te doen? Vooropgesteld dat je een bedrijf niet koopt om het daarna organisch te laten groeien: je wilt binnen een jaar, misschien 2, het bedrijf doorverkopen. Bovengenoemde US beurs is een oplossing, alhoewel ik de kans daarop niet groot acht. Er lijkt geen geinteresseerde te zijn op de markt (die had zichzelf allang gemeld?) en dat lijkt logisch omdat een koper een bak met wormen koopt: alles gaat in alle richtingen.

De US beurs lijkt een optie. Aan de andere kant: Amerikanen zijn ook niet gek, en zullen ongetwijfeld ook naar de historie van een bedrijf kijken. En daar gaat TIE met of zonder Kinetix nat.

Beste Tollie: ik zie zo snel niet hoe onze old boys hier geld aan gaan verdienen. Ik zie een vertrek van TIE van de Nederlandse beurs ook zo snel niet gebeuren.
GG,

Als je wat werk verricht , kom je soortgelijke situaties tegen.
Personen stappen ergens op een sputterende en veelbelovende trein. De opstappers "springen bij" wanneer het nodig is. Komen vervolgens in een domninante meerderheid, via een netwerk van verwevenheden om vervolgens het bedrijf in andere handen te doen overgaan.

Ik schat , dat TIE voor Euro 18 Mln van de beurs kan worden gehaald.
Dat is veel geld voor een bedrijf wat enkel groeit door overnames en geen structurele track laat zien van winst(verbetering).
Voor een bedrijf als EPICOR, GOOGLE en \ of enig ander EU Mid capper & \ of large capper is het "peanuts". het moet net even passen (zie indertijd QMS\MINOLTA.

Het is zeker zo, dat het "beurs & investeringsklimaat in de USA\Canada" voor dergelijke bedrijven aanzienlijk beter is.
Zie bijvorbeeld Zift solutions als concurrent.
Zift krijgt meerdere financiele injecties van nieuwe investors, doch ook dit bedrijf groeit traag. De beperking zit 'm dus blijkbaar ook in de gekozen technologische oplossing en "embedded value".

Een 2e notering in de USA sec., kost geld , wat TIE niet heeft en biedt daarenboven geen garanties.
Daartoe moet er een degelijke trackrecord gebouwd worden o.b.v. een heldere strategie die leidt tot groei.
Het laatste blijft lastig om te ontdekken. TIE heeft blijkbaar een produktportfolio die , net als bij Zift niet de kenmerken heeft die een grote markt aanboort of blootlegt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Seeburger \ Intershop e.a.

De trage (geforceerde) groei middels overnames en het langdurige "vallen en opstaan" proces, beoordeel ik inmiddels als de grootste bottleneck voor TIE om geinteresseerde overname partijen te vinden. De verwevenheid van "re-seller" netwerken lijkt daarbij niet perse positief (shared value & dependance".
Heb je daarbij als management "tijdrovende issues" als een EU debacle onderhanden, dan heb je als MT minder tijd daar hard aan te werken. Het leidt niet tot het opbouwen van een vertrouwensbasis, dat het bedrijf veel potentieel herbergt. Managing troubles, does not add value.

Ergo ; Voorlopig lijkt het mij niet waarschijnlijk dat TIE een 2e notering krijgt en\of wordt overgenomen.
Het wachten is op "de turnaround en werkelijke doorbraak".

Na vele jaren TIE tracken moet ik vaststellen dat het een te moeizaam proces is. TIE slaagt er niet in aan beleggers en investeerders duidelijk te maken welk potentieel het in huis heeft. Daar ligt volgens mij de grootste uitdaging voor de RvC. Er is een nieuwe strategie in place, doch wat die 1 jaar na dato gaat bieden in jaar 2 & 3 heeft TIE "de markt" niet duidelijk kunnen maken.

Een "ver weg" geformuleerd omzetdoel van Euro 30 - 35 Mln. acht ik feiteljk, doch tot op heden onvoldoende inhoudelijk onderbouwd.

Tracker
[verwijderd]
0
Trekkert,

Je zit niet ver van hoe ik erover denk. Je ratio zit er ook niet ver vandaan. Als mensen denken "Gerrit heeft het mis en Trekkert heeft gelijk" denk ik dat dat vooral ligt aan het feit dat ik af en toe razend irritant uit de bocht kan komen. Ik ben een soap aan het schrijven, dus ik ben niet van "de boodschap zachtjes brengen".

Ik vind je vergelijk met Zift niet helemaal mogelijk: Zift is niet versnipperd bezig, en heeft 1 doelstelling. TIE heeft er teveel (hamer, hamer: strategie) Je kunt een groepje mensen ervan overtuigen dat je idee goed is, maar bij TIE zouden dit soort beleggers als snel het idee krijgen dat ze allerlei andere ellende aan het financieren zijn.

Een 2e notering zou idioot zijn. TIE heeft al genoeg problemen 1 notering te handhaven, dus een 2e erbij zou uitermate niet slim zijn.

Dat de RvB zaken als EU als tijdrovend zou willen neerzetten: De zaken zijn zoals ze zijn. Je kan een aantal pogingen doen om de situatie te redden: de waarheid proberen bij te buigen kan, maar het verleden kun je niet herschrijven. Zie het verhaal Samar: in the end moet je met de billen bloot. Dat ze hier zo lang mee bezig willen zijn is mi dus meer keuze dan een noodzakelijkheid. De financieele garantie is er: hak de knoop door, and get on with it. De aandeelhouder is niet geholpen met PR-quatsch over rechtszaken. Het businessmodel in TIE is niet rechtszaken voeren, maar geld verdienen door klanten te bedienen.

De Samar-deal van mei 2014 is volgens mijn inschatting door Wolfswinkel afgeblazen. 8 maanden later is er een deal waarbij een paar duizend euro minder afgerekend moet worden, maar TIE >95% betaald. Dat is mi. tijdsverspilling, en vasthouden aan rechtszaken terwijl het niet nodig is. Management aandacht beter geinvesteerd kan worden in het ontwikkelen van een strategie en organisatie. Dit soort "rond willen rollen in ellende" is volgens mij bewijs van totale ongeschiktheid van het huidige management-team (hamer, hamer: kop eraf)

In dit kader: ik zou graag hoe zaken met onze "ex-werknemer" zijn afgehandeld. Heeft iemand contact met hem, of beste ex: lees je dit zelf?

Trekkert: je schrijft dat er sinds een jaar een nieuwe strategie in plaats is gezet: het was mij even ontgaan. (En dit schrijf ik niet om irritant te zijn)

De 18M die volgens jou nodig is: waar komt die vandaan? Ik neem aan dat dat voor 100% van de aandelen is. 1.1M aandelen voor 18MEur= 16/17 eur/aandeel? Ik zou mijn restantje aanmelden...

De grapevine vertelt mij dat TIE een contractor heeft aangeklaagd voor >500K Eur. Sinds er niet veel contractors zijn binnen TIE (volgens mij is Wolfswinkel in loondienst, volgens mij mag een bestuurder van TIE volgens de regels dat officieel niet zijn: wie het wel zeker weet: u mag het zeggen) Het lijkt mij dus dat het over onze ex-CTO gaat (een andere contractor is Sundelin?). Die werkte vanuit een management bv-tje. U zult er niet van opkijken dat een klein bedrijfje geen 500K Eur op de bank heeft staan, en de kans dat dit ooit gaat gebeuren is nihil. Voor TIE uberhaupt geld zal zien, is dit bv-tje kapot. Ergo: waar zou TIE op uit zijn? Hetgeen ik kan verzinnen is dat TIE gewoon de laatste rekeningen niet wil betalen en het contract met deze meneer willen ontbinden. Nogmaals: mijn inschatting, maar als het zo is: teveel risico voor een te klein bedrag en teveel management-attention waar deze beter ergens anders gebruikt kan worden. Wilje van het contract af: praat met de man en maak een deal.

De grapevine vertelde ook over dat het eCommerce-team aangepast gaat worden. Mijn inschatting: houdt het LinkedIn profiel van onze eCommerce-VP in de gaten.

Laat mij afsluiten met mijn laatste hamer, hamer-punt: het is niet gezond dat een beurs-genoteerd clubje als TIE dat >50% van deaandelen in handen is van een kleine groep mensen die elkaar al jaren kent.
aextracker
0
Jouw informatiebron binnen TIE KINETIX HQ \ de digitale grapefine inschattend, wordt het een borrelglaasje zure wijn geproduceerd van een enkele wrange druif.

Wanneer het een druif is , die gelijk is aan een opgedroogde rozijn, zal er weinig smaakvols achter deze alcoholische versnapering schuilgaan.

Ik schat in , dat ik verder afzit van jouw denktrant, dan je lief is :).

Ik vraag mij af en toe af, wat jou toch drijft om veelvuldig en vnl. negativiteit te vermelden over wat er zich binnen TIE KINETIX afspeelt.
Dit doe je zonder dat je duidelijk maakt wat je als niet belegger\belanghebbende drijft en waar die bron dan zit. 't heeft iets weg van een hetze\persoonlijke vete\genoegdoening jegens het zittend management.
Zegt ook wel iets over de bron as such die je gebruikt. In het leger had men daar in een vroeger leven een mooie naam voor.
Had iets te maken met een vorm van vriendschap en je maten......
In slechte tijden leer je je echte vrienden kennen zullen we maar zeggen, nietwaar ?
[verwijderd]
0
Trekkert,

Kan je er nou nog steeds niet tegen dat iemand (heel erg) kritisch naar deze wrat op de Nederlandse beurs kijkt? Je blijft maar zeuren, terwijl je de brokjes info opslokt alsof je nog nooit gegeten hebt.

Schimmig en duister hebben de nodige negativiteit te verwerken gekregen. In het leger had men daar een mooie term voor: "afknijpen". Dan gebeurt het wel eens dat mensen uit de school willen klappen. Werd het personeel correct behandeld dan waren deze mensen niet zo gefrustreerd, en droogde mijn bronnen zo op. De retentie-graad van personeel is niet bijzonder goed. Het bedrijf is het personeel. TIE heeft al jaren problemen met het aantrekken van het juiste personeel: steek je nek boven het maaiveld en je wordt afgeknepen.

Dit alles heeft niets te maken met vete, maar alles met het geloof dat dit management-team van Sundelin en Wolfswinkel gewoon niet goed genoeg is.

Natuurlijk: het is zomaar mogelijk dat het na de vakantie (verwacht jij echt nog wat ervoor?) er zowaar wat positief nieuws komt. Het is ook zomaar mogelijk dat ze zelfs een goed jaar gaan draaien. Maar zoals de beursgorilla ook wel eens goede voorspellingen doet..

Na jaren van rommelen hoort de bezem erdoor te gaan.

Waarom vind jij het normaal dat iemand veelvuldig op het forum schrijft "ik verwacht dat ze gaan knallen de komende 12 maanden!!" maar dan moeite hebt met dat een ander iemand veelvuldig wijst op het veelvoud van verprutste zaken?

Ik snap dat je graag de koers omhoog zou willen schrijven, maar denk je niet dat de koers meer beinvloed wordt door het management van het bedrijf?

Af en toe neig je naar harde kritiek, maar je weigert het eens te zijn met mij. Waarschijnlijk zul je een complex karakter hebben. Of misschien vind je het gewoon te leuk om af en toe een broodje te eten bij TIE zonder met de nek aangekeken te worden omdat je het eens bent met die gek van het forum (Dat noem ik dan weer old boys waarmee je gelijk weer onderdeel wordt van het probleem)

In slechte tijden leer je je vrienden kennen: de slechte tijd bij TIE duurt nu al 15 jaar. Ik denk dat we jou maar de broodjes-vriend moeten noemen?
aextracker
0
GG,

Wegblijvend van alle suggesties en veronderstellingen over mijn persoon, valt mij telkenmale 1 aspekt aan jouw visie en kritiek jegens TIE MT op;

I.t.t. tot mijn persoon neem je niet de kans waar , daar waar mogelijk, om op publiek toegankelijke wijze de discussie met TIE MT aan te gaan.

Je doet daarmee de kleine aandeelhouders en jezelf te kort. Het getuigt daarbij niet van moed de strijd sec. digitaal vanachter een beeldscherm te voeren. Het levert i.m.o. niets anders op dan persoonlijke genoegdoening.

Ergo, je durft of kan de confrontatie met TIE MT niet aan , omdat het TIE MT je niet te woord wilt staan o.b.v. je trackrecord.
Blijkbaar was de hoogte van het maaiveld te laag voor je visie en inzicht of heb je het gewoon verknald.

Een gemiste kans , want in gesprek verneem je i.h.a. meer, dan vanachter de PC op afstand.

Tracker
[verwijderd]
0
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 11:04
Koers 1,440
Verschil +0,010 (+0,70%)
Hoog 1,440
Laag 1,440
Volume 225
Volume gemiddeld 2.774
Volume gisteren 150

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront