Brill « Terug naar discussie overzicht

Brill omzet eerste helft 2015 stabiel, verwacht verbetering tweede jaarhelft

3 Posts
voda
0
Brill omzet eerste helft 2015 stabiel, verwacht verbetering tweede jaarhelft

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Brill ziet, na een rustig begin van het jaar, de omzet stabiel zien uitkomen. Een concrete outlook geeft de onderneming niet, maar het bedrijf verwacht wel een verbetering in de tweede jaarhelft.

Dat blijkt dinsdag nabeurs in een persbericht van de wetenschappelijk uitgever uit Leiden.

De omzet kwam uit op EUR13,0 miljoen, gelijk aan een jaar eerder. Als de overname van Rodopi buiten beschouwing gelaten, tekent zich een lichte daling af bij de bestaande programma's.

De winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill bedroeg over de eerste zes maanden van dit jaar EUR0,5 miljoen tegen EUR1,2 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. De winst voor belastingen kwam uit op EUR0,3 miljoen tegen EUR0,7 miljoen en de winst na belasting op EUR0,2 miljoen tegen EUR0,5 miljoen een jaar eerder.

Herman Pabbruwe, chief executive offer (CEO) van Brill, legt uit dat het nettoresultaat geraakt is door twee effecten, beiden voor ongeveer de helft: het dollareffect aan de kant van de uitgaven, waar Brill zich, in tegenstelling tot de inkomsten in dollar, niet tegen afdekt, en de toegenomen personeelskosten na de overname van Rodopi.

"Het ziet er bij de tijdschriftentak overigens niet slecht uit. We hebben ook aan het begin van het jaar maatregelen genomen die de vruchten beginnen af te werpen, bijvoorbeeld door betere afspraken te maken met de tussenhandel. Maar de productiviteit per werknemer moet omhoog, daar sturen we scherp op, want als we een herhaling krijgen van de omzetdruk uit het vierde kwartaal van het vorig jaar, dan moeten de vaste kosten echt naar beneden", aldus Pabbruwe.

In het persbericht wordt verder melding gemaakt van een grote hoeveelheid nieuwe publicaties in de tweede helft van het jaar, doorgaans een betere jaarhelft dan de eerste zes maanden. Kostenbesparing zullen in de tweede helft zichtbaar worden, aldus Brill in het halfjaarbericht.

Verkoop van elektronische publicaties lieten een stijging zien in de VS, terwijl hier in Azie en het Midden-Oosten sprake was van een zwak begin van het jaar.

Het aandeel Brill sloot dinsdag op EUR25,57.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

[verwijderd]
0
de koffiekamerpraatjes verspreiden zich tot in de uiterste krochten en kieren van deze site, de beschimpingen en daarmee het risico dat het niet bij verwensingen blijft.
maar gelukkig is de wakkere iex moderator henky er steeds op bedacht dat de één of andere gek ertoe kan worden gebracht de daad bij de vloek te voegen.
de hysterisering in deze koffiehuiskamer vraagt zeker nu om relativering, hopende dat de potsierlijke schreeuwer met massaal gebulder wordt overstemd want sedert begin deze week is het mij overduidelijk geworden dat in deze koffiehuiskamer men gevangen zit tussen angst ,hysterie en dommigheid.
ik weet in elk geval niet meer hoe we ons kunnen verlossen van de buitenproportionele opwinding en verongelijktheid van een uit rotterdam gevluchte pensionado die zich slachtoffer waant.
het op heden heersende deprimerende klimaat in deze kamer verdraagt duidselijk geen scherts of ironie meer.
wens alle positieve en ware beleggers een leuke tijd en ik neem bij deze een sabbatical absence zodat de iex mijn vaste stalker niet meer hoeft te attenderen op een door mij geplaatst bericht .
ceterum censeo moderatores dimittendos esse !

ps. kunnen we de iex niet verplichten wanneer een sujet geattendeerd
wil worden op de nieuwe berichten die een bepaalde poster plaatst met het doel om deze poster hinderlijk te kunnen volgen hiervoor eerst
toestemming gevraagd dient te worden aan deze poster ?

Tovarisch Henky van iex support en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, heeft duidelijk zijn oor bij bovengenoemde profocateur te luisteren gelegd en mij geschorst van het reageren op de IEX forums vanwege deze reactie ( wedde dat onze pientere Henky niet eens weet wie de arme Marinus was ) :

“ vandaag ( 12 okt.) is het precies 31 jaar geleden dat de ira strijder patrick magee een bom gemonteerd in een badkuip in het het grand hotel in brighton liet ontploffen, waar de iron lady van de britse vvd ter afsluiting van het partijcongres haar verhaaltje aan het voorbereiden was.
welke dappere nederlander zoals indertijd marinus van der lubbe gaat opstaan om een bom te leggen onder het torentje wanneer weer het zooitje neo liberale asocialen der lage landen haar wekelijkse borreluurtje houdt “
particuliere belegger
0
Erg rustig forum op zich positief. Laatste tijd verdiept in aandeel en ook aandelen gekocht bij de koersdaling van laatste weken.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 aug 2022 17:29
Koers 24,400
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 24,600
Laag 24,400
Volume 471
Volume gemiddeld 1.003
Volume gisteren 471

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront