PB: Q1 Hogere omzet en hoger bedrijfsresultaat in eerste kwartaal 2016

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
maci
0
Beter Bed: hogere omzet en hoger bedrijfsresultaat in eerste kwartaal 2016

Netto-omzet stijgt met 4,6% naar € 106,9 miljoen (like-for-like: +4,4%).
Brutomarge stijgt met 0,2% naar 56,7%.
EBITDA stijgt met 8,2% naar € 12,7 miljoen.
EBIT stijgt met 9,3% naar € 10,1 miljoen.

Beter Bed Holding heeft een positief eerste kwartaal achter de rug.

In Nederland stijgt de omzet in het eerste kwartaal met 17,1% als gevolg van een aantrekkende vraag en een succesvolle executie van de 'From good to great'-strategie met focus op like-for-like groei, innovatie, omnichannel e-commerce en een snelle, flexibele logistiek. Het marktaandeel is hierdoor naar verwachting opnieuw gestegen.

In Duitsland daalt de omzet in het eerste kwartaal met 3,4%.Dit heeft mede te maken met een verschuiving van koopdagen in de Duitse markt, waardoor er minder bezoekers kwamen. De vergelijkingsbasis (like-for-like Q1 2015: 10,9%) is daarnaast sterk.

Oostenrijk, Spanje en België laten in het eerste kwartaal een omzetgroei zien. De omzetgroei in het eerste kwartaal bedraagt respectievelijk 19,8%, 12,0% en 23,1%. In Zwitserland daalt de omzet met 5,0%.

Per saldo zijn in het eerste kwartaal tien winkels gesloten. Het totaal aantal winkels eind maart bedraagt 1.151. Het gemiddeld aantal winkels ligt 2,6% hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dit komt met name door de groei van het aantal filialen in de tweede helft van 2015.

Brutomarge
Als gevolg van verbetering van de inkoopcondities stijgt de brutomarge in het eerste kwartaal naar 56,7% (Q1 2015: 56,5%).

Kosten
De kosten stijgen in het eerste kwartaal met 4,0% naar € 50,4 miljoen door met name hogere personeelskosten, marketinguitgaven, afschrijvingen en logistieke kosten.

EBITDA en bedrijfsresultaat (EBIT)
Mede als gevolg van de gestegen omzet stijgt de EBITDA in het eerste kwartaal met € 1 miljoen (8,2%) naar € 12,7 miljoen. Het bedrijfsresultaat stijgt in dezelfde periode met 9,3% van € 9,3 miljoen naar
€ 10,1 miljoen.

Gang van zaken
Voor het tweede kwartaal van 2016 verwacht de onderneming een voortzetting van de positieve ontwikkeling.

Profiel
Beter Bed Holding is een Europese retailorganisatie die haar klanten op betaalbare wijze elke dag opnieuw zo comfortabel en gezond mogelijk wil laten slapen. Dit doet de onderneming via winkels en eigen webshops met de formules:
Matratzen Concord, gevestigd in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.
Beter Bed, gevestigd in Nederland en België.
Beddenreus, gevestigd in Nederland.
El Gigante del Colchón, gevestigd in Spanje.
Literie Concorde, gevestigd in Frankrijk.

De winkelformules staan voor producten van goede kwaliteit, een beter advies aan klanten dan de concurrenten en altijd de best mogelijke deal.

Verder heeft Beter Bed Holding een groothandel in merkartikelen in de slaapkamerbranche via haar dochter DBC International. Het internationale merk M Line wordt verkocht in de landen Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Frankrijk.

Eind maart bedraagt het totaal aantal winkels 1.151. In 2015 behaalde de onderneming een netto-omzet van € 385,4 miljoen. Hiervan wordt 70,1% buiten Nederland gerealiseerd.

Beter Bed Holding N.V. is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed (BBED NL0000339703) is opgenomen in de AScX.
voda
0
Beursblik: advies en koersdoel Beter Bed omlaag bij SNS

Analist verlaagde EBITDA taxaties.

SNS Securities heeft het advies voor Beter Bed vrijdag verlaagd van Kopen naar Accumuleren en het koersdoel van 25,00 naar 23,50 euro naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

Analist Gerard Rijk wees op de enigszins teleurstellende EBITDA-verhoging van slechts 1 miljoen euro, waar de analistenconsensus voor het hele jaar uitgaat van een stijging van 7 miljoen tot 8 miljoen euro.

Volgens Rijk was dat vooral te wijten aan de slechte resultaten in de grootste markt Duitland, terwijl de Nederlandse operaties juist sterk herstelden.

De analist vindt ook dat het ondanks de sterke operationele prestaties ontbreekt aan strategische initiatieven bij het management van Beter Bed.

Op een licht hogere ASCX-index noteerde het aandeel Beter Bed vrijdagmorgen 0,2 procent hoger op 20,50 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
HANGKLOK
0
Goed nieuw laat maar komen dat dividend.


ING voorziet ruimte voor meer dividend.
Beter Bed heeft in het eerste kwartaal zoals verwacht een solide prestatie geleverd, wat grotendeels te danken was aan de Nederlandse activiteiten. Dit schreef analist Tijs Hollestelle van ING maandag in een rapport.
De vergelijkbare omzetgroei kwam in Nederland volgens de analist beter dan verwacht uit met 17,1 procent, terwijl Duitsland juist onder druk stond met een vergelijkbare omzetkrimp van 4,3 procent. In zijn totaal boekte Beter Bed een vergelijkbare omzetgroei van 4,4 procent, terwijl ING mikte op 2,7 procent.
Beter Bed benadrukte dat de positieve trend in het eerste kwartaal een vervolg krijgt in het tweede kwartaal, wat volgens Hollestelle betekent dat de Nederlandse markt "sterk blijft", maar de Duitse activiteiten een lastige vergelijkingsbasis kennen. In de loop van de tweede jaarhelft zal de vergelijkingsbasis volgens Hollestelle evenwel vergemakkelijken.
"We denken dat het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd is en de koers aangejaagd kan worden door een aantrekkend momentum voor de winst per aandeel en een mogelijke verrassing met het dividend", aldus Hollestelle.
De analist van ING verwacht dat de winst per aandeel gestuwd kan worden door het herstel van de Nederlandse markt en door maatregelen die Beter Bed treft. De stijgende operationele kasstroom en de mogelijke afname van de voorraden leiden volgens Hollestelle tot een verdere stijging van de "toch al sterke" kaspositie van Beter Bed en bieden daarmee ruimte voor een hogere pay-out ratio voor het dividend richting de 100 procent van de nettowinst.
"We geloven dat de balans hogere investeringen, meer winkelopeningen, selectieve fusies en overnames en een gezond dividend tegelijk mogelijk maken", zo stelde Hollestelle.
ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 27,50 euro voor Beter Bed. Het aandeel noteerde maandag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 20,46 euro.
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 16, 2016 03:56 ET (07:56 GMT)
© 2016 Dow Jones & Company, Inc.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 09:52
Koers 1,578
Verschil +0,008 (+0,51%)
Hoog 1,584
Laag 1,560
Volume 42.824
Volume gemiddeld 159.470
Volume gisteren 140.966