Atenor Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Atenor geopend

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Atenor Group is een beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in grootschalige stadsprojecten - kantoren, gemengde en woongehelen - met een uitstekende ligging en van een grote technische, architecturale kwaliteit. Met haar uitgebreide knowhow ontwerpt en voert de onderneming projecten uit in België en in het buitenland.

Groet Henk
aossa
1
Kapitaalsverhoging met voorkeurrecht.

Atenor lanceert een kapitaalverhoging en die is dit keer ook weggelegd voor de kleine belegger, dankzij het voorkeurrecht. De vastgoedontwikkelaar hoopt maximaal 77 miljoen op te halen. Beleggers kunnen per vier bestaande aandelen intekenen op één nieuw, tegen de vriendenprijs van 55 euro. Dat is een korting van 18 procent op de slotkoers van dinsdag.

Bestaande aandeelhouders kunnen per 4 bestaande aandelen intekenen op één nieuw. De intekenperiode loopt vanaf morgen tot 25 juni. Vanavond wordt het voorkeurrecht van het aandeel geknipt.
Scrips

Beleggers kunnen de voorkeurrechten tijdens de inschrijvingsperiode op de beurs verhandelen. Wie over een 'oneffen' aantal inschrijvingsrechten beschikt, kan er bijkopen of de overtollige rechten verkopen. Aandeelhouders die niet inschrijven, zien hun rechten als scrips verhandeld tijdens een veiling op 26 juni voor professionele beleggers.
aossa
0
Update 26 juni
Atenor meldt voorbeurs dat op 75.07% van de nieuwe aandelen werd ingetekend via de toegekende voorkeurrechten. Als we ermee rekening houden dat de referentie-aandeelhouders (47%) gevolgd zijn in de kapitaalverhoging, betekent dit dat bij de free-float het enthousiasme minder groot was: minder dan 53% van de kleine Atenor beleggers zou deelgenomen hebben aan de kapitaalverhoging.
Op 25 juni sloot Atenor af op €60.60, wat meteen de hoogste dagkoers was. Tijdens de namiddag bewoog de koers zich bijna constant in een €59.5 - €60 tradingrange, na een zwakke opening. Het voorkeurrecht eindigde zijn beursparcours op €0.6806.
Zo zijn de kaarten gelegd bij de start van de veiling van de scrips.

Het Atenor aandeel is de hele beursdag geschorst gebleven, een indicatie dat de veiling niet liep zoals verhoopt. Uiteindelijk zijn alle scrips toegewezen aan de gegadigden, die zich ertoe verbonden hebben om het overblijvende kwart van de kapitaalverhoging voor hun rekening te nemen. Een veilingopbrengst is er niet. De scrips zijn waardeloos. Het grote volume van de nog toe te wijzen scrips is waarschijnlijk de doodsteek geweest voor de veilingopbrengst.

vastgoedcertificaten.blogspot.com/202...

Betekent dat deze aandelen snel op de markt gaan gedumpt worden?
Goedkoop inkopen dan!

aossa
0
De nieuwe aandelen noteren op Euronext vanaf 30 juni ek.
Tevens de betaaldatum voor wie inschreef op de KV.
aossa
0
Atenor tankt geld voor extra groei (29/06/20)

Atenor is een vastgoedontwikkelaar met een lange staat van dienst. Maar de jongste jaren wordt er een serieus tandje bijgestoken en koken kost geld. Vandaar dat recentelijk een kapitaalverhoging werd doorgevoerd.

Een stevige operatie van 77,4 miljoen euro door de uitgifte van 1,41 miljoen nieuwe aandelen tegen 55 euro per aandeel. Dat was een opmerkelijke korting van meer dan 18 procent ten opzichte van de beurskoers op het moment van de aankondiging (67,2 euro). Er was een voorkeurrecht voor bestaande aandeelhouders (1 nieuw aandeel per 4 voorkeurrechten). De raad van bestuur wilde duidelijk dat de trouwe referentieaandeelhouders zouden participeren, wat ze ook hebben gedaan. Daarnaast wil de groep een diversificatie van het aandeelhouderschap om de liquiditeit van het aandeel te verhogen. Ze krijgen nu die kans. De operatie zal de beurswaarde helpen te evolueren richting 500 miljoen euro, een niveau dat het mogelijk maakt voor een aantal Europese investeerders om in te stappen.

Het verse kapitaal past heel duidelijk in het strategisch plan 2017-2021 om de groep te diversifiëren, weg van de historische as Brussel-Luxemburg. Eind 2019 was die nog goed voor 33 procent van de portefeuille, maar er zijn geen vooruitzichten op dezelfde fraaie returns als in het verleden. In de eerste plaats is dat al gebeurd richting de groeimarkten van Centraal-Europa (Boedapest, Boekarest en Warschau), die al ruim de helft (52%) van de vastgoedportefeuille uitmaken. Voor heel wat westerse multinationals zijn de grote steden van die Centraal-Europese landen de 'places to be' voor hun investeringen. De bevolking is er gemiddeld jonger, goed opgeleid met een goede kennis van het Engels. Toch zijn de lonen er een stuk lager dan in West-Europa en vooral zijn de procedures voor investeringen veel korter dan bij ons.

Daarnaast heeft Atenor in het kader van hetzelfde plan de stap gezet in een aantal andere Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland (Düsseldorf) en Portugal (Lissabon). De 75 extra miljoenen zullen dienen om in de eerste plaats in de bestaande steden uit te breiden. Dat kan zijn in Boedapest, maar ook in Lissabon en Düsseldorf, waar de aanwezigheid nog relatief bescheiden is. We verwachten dat met Nederland nog een nieuw land aan de portefeuille wordt toegevoegd. Dat zal de groei verder stimuleren. De geografische expansie heeft de portefeuille al opgekrikt van 630.000 vierkante meter in 2016 (12 projecten) naar 1,2 miljoen vierkante meter (28 projecten). Bovendien moet de uitbreiding over meer landen helpen om de gemiddelde duur van aanwezigheid van een project in de Atenor-portefeuille te reduceren van 6 naar 4,5 jaar. Zo'n driekwart van de portefeuille bestaat uit kantoren, 20 procent is residentieel (appartementen) en ruim 5 procent winkels. Kantorenvastgoed staat door covid-19 onder druk, met het thuiswerken als het 'nieuwe normaal'. Maar Atenor is al langer bezig met de integratie van de nieuwe manier van werken in de kantoorconcepten.

De resultaten van een vastgoedontwikkelaar kunnen van jaar tot jaar sterk schommelen, maar dat is de jongste jaren steeds minder het geval. Tien projecten uit vijf landen droegen bij tot de stijging van het operationeel resultaat van 46,0 miljoen euro in 2018 naar 52,9 miljoen euro vorig jaar. De nettowinst kwam 7,4 procent hoger uit op 37,78 miljoen euro (was in 2018 nog 35,18 miljoen euro). Per aandeel is dat een toename van 6,48 naar 7,08 euro per aandeel. Het dividend werd zoals verwacht met 5 procent opgetrokken, van 2,20 naar 2,31 euro bruto per aandeel. Het management verzekert de aandeelhouders dat de kapitaalverhoging niet betekent dat aan het dividend wordt geraakt.

Conclusie

We zijn ervan overtuigd dat de groep de jongste jaren recessiebestendiger is geworden dan de markt nu inschat. De kapitaalverhoging heeft het aandeel ver onder de intrinsieke waarde doen zakken. Dat heeft onze interesse voor opname in de voorbeeldportefeuille weer aangewakkerd.

Bron: Inside Beleggen
aossa
0

Atenor plant vlag in Nederland

Atenor ATEB0,36% kwam gisteren nabeurs met nieuws dat het een belang verwerft van 50 procent in een ontwikkelingsproject in Den Haag. Op de hoek van de Verheeskade en de Lulofstraat zullen verouderde gebouwen plaats maken voor een nieuwbouw met circa 58.000 m² residentiële oppervlakte en op het gelijkvloers winkels. 'Deze herontwikkeling past binnen de structuurvisie van de gemeente Den Haag voor het Central Innovation District', zegt de vastgoedontwikkelaar in een persbericht.

Het project in Den Haag is het eerste waar Atenor in Nederland bij betrokken is. Het bedrijf geeft te kennen dat het ook in andere steden in Nederland actief wil deelnemen aan de stadsvernieuwing.

De investering in Den Haag sluit aan op de kapitaalverhoging van 77,4 miljoen euro die Atenor zopas heeft afgerond.

Bron: De Tijd
[verwijderd]
0
Komen de Q3 resultaten nabeurs ? Ik heb ze nog niet zien verschijnen op de website ?
aossa
0

Atenor bevestigt dividend

De vastgoedontwikkelaar Atenor ATEB-0,70% kwam gisteren met zijn resultaten over het derde kwartaal. Het belangrijkste nieuws is dat het bedrijf op basis van de verwachtingen op middellange en lange termijn het dividend bevestigt. Het bedrijf ziet wel een vertraging op de markt van kantoorvastgoed, maar zegt dat de markt voor residentieel vastgoed gezond blijft.

De onderneming verwacht dat, als de coronacrisis voorbij is, er enthousiasme zal zijn voor nieuwe kantoren. 'Atenor levert nieuwe gebouwen, terwijl mensen de verouderde kantoren verlaten.'

Voor de winst kan Atenor door de huidige economische situatie geen precieze indicatie geven, behalve dat het het eerder genoemde niveau van rond 20 miljoen euro (bij de halfjaarcijfers) kan bevestigen.

Verder laat het bedrijf weten over genoeg cash te beschikken. Onlangs haalde Atenor bij retailbeleggers geld op via een obligatie-uitgifte.
voda
0
Advies van KBC Securities over Atenor
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Atenor Group
Datum 06 september 2021
Advies Houden
Koersdoel 70,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 6 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Atenor Group (ATEB; ISIN: BE0003837540) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Atenor Group blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 70,00 EUR.

Op 8 maart 2021 publiceerde Atenor Group zijn jaarresultaten.
aossa
0
www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...

CEO Atenor: 'Ons dividend gaat dit jaar sowieso omhoog'

Stéphan Sonneville, CEO van Atenor. ©Anthony Dehez
Bas van der Hout
Vandaag om 17:55

De projectontwikkelaar Atenor zag de nettowinst in de eerste jaarhelft fors stijgen. 'Het dividend zal dit jaar met 3 tot 5 procent stijgen', zegt CEO Stéphan Sonneville.

De vastgoedontwikkelaar Atenor ATEB0,00%
kwam maandag nabeurs met halfjaarcijfers. De onderneming zag de nettowinst met 50,9 procent stijgen tot 29,6 miljoen euro. De verkoop van de E- en F- gebouwen van het project Vaci Greens in de Hongaarse hoofdstad Boedapest leverde een belangrijke bijdrage.
sluitADVERTENTIE

De essentie

Atenor realiseerde in de eerste jaarhelft een winstexplosie, vooral dankzij verkoopopbrengsten van Vaci Green (project in Boedapest).
De directie van Atenor vindt de koers van het aandeel niet in verhouding staan tot de onderliggende waarde.
Atenor heeft een liquiditeitscontract afgesloten om de verhandelbaarheid te verbeteren en voor het eerst een 'investor relations'-manager aangesteld.

De winst per aandeel klom met een veel kleinere 19,2 procent tot 4,40 euro. Dat is het gevolg van de kapitaalverhoging die Atenor in juni 2020 doorvoerde. De vastgoedontwikkelaar haalde 75 miljoen euro op door nieuwe aandelen tegen 55 euro per stuk uit te geven. Door het groter aantal uitstaande aandelen moet de winst over meer hongerige mondjes verdeeld worden.

De fors hogere winst laat wel toe om de dividenduitkering voor 2021 te laten klimmen. 'Het dividend zal dit jaar tussen 3 en 5 procent stijgen. Preciezer kunnen we voorlopig niet zijn', zegt CEO Stéphan Sonneville. Het laatste uitgekeerde brutodividend was 2,42 euro. Atenor noteert dus tegen een nettodividendrendement van minstens 3 procent.

'Een regelmatige stijging van het dividend zien we als een uitvoering van een vertrouwenscontract met onze aandeelhouder. Er kunnen altijd fluctuaties zijn, maar het principe is dat we altijd dividenden uitbetalen', zegt Sonneville.
Frustratie

Sonneville denkt verder dat het aandeel ondergewaardeerd is. ‘Naar mijn mening staat de koers van het aandeel niet in verhouding tot de waarde van Atenor. Is dit een frustratie? Eerder een kans. Ik heb de voorbije 18 maanden regelmatig aandelen gekocht. En ik ben ook niet van plan om te verkopen. Misschien is er wel een beetje frustratie over de beurskoers.'

'We noteren lager dan net voor het moment dat we onze kapitaalverhoging aankondigden in juni 2020 (toen 66 euro, nu 59 euro, red.)', vult financieel directeur Sydney Bens aan. 'En dat terwijl vandaag onze middelen, kansen en dividend groter zijn.'
" Ik heb de voorbije 18 maanden regelmatig aandelen gekocht. "
Stéphan Sonnevill
CEO Atenor

Residentieel vastgoed

Dat Atenor niet hoger noteert dan een jaar geleden, terwijl bijvoorbeeld VGP tegen recordkoersen noteert, heeft allicht te maken met de grote belangen van Atenor in kantoorpanden. Bedrijven hebben sinds de pandemie minder nood aan kantoorruimte, omdat is gebleken dat veel werknemers thuis kunnen en willen werken.

'60 procent van onze portefeuille zijn kantoren. Dat is geen target. Hoe dat zal evolueren, hangt af van de kansen die er komen’, zegt Sonneville. De CEO vindt de associatie van beleggers met louter kantoorvastgoed alvast onterecht. 40 procent van de portefeuille bestaat uit residentieel vastgoed, van studentenkoten tot betaalbare woningen. ‘We beschikken over 8.750 wooneenheden in zeven Europese landen. Weinig groepen kunnen dat zeggen en toch zijn er weinig mensen die ons linken aan residentieel vastgoed.’
" We noteren lager dan voor we onze kapitaalverhoging aankondigden in juni 2020. "
Sydney Bens
Financieel directeur Atenor

Grotere liquiditeit

Atenor wil de liquiditeit in het aandeel vergroten. Daarom heeft het met Stephanie Geeraerts (ex-CBRE) voor het eerst een 'investor relations'-manager aangesteld en heeft het een liquiditeitscontract met KBC Securities afgesloten. Bij een liquiditeitscontract worden aandelen van een bedrijf aan- en verkocht om zo de verhandelbaarheid van het aandeel te verbeteren.
voda
0
Advies van KBC Securities over Atenor
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Atenor Group
Datum 07 september 2021
Advies Houden
Koersdoel 64,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 7 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Atenor Group (ATEB; ISIN: BE0003837540) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Atenor Group blijft "houden".

Het koersdoel wordt door KBC Securities verlaagd van 70,00 EUR naar 64,00 EUR.

Op 8 maart 2021 publiceerde Atenor Group zijn jaarresultaten.
voda
0
Advies van ING over Atenor
Beurshuis ING
Aandeel Atenor Group
Datum 13 september 2021
Advies Houden
Koersdoel 62,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 13 september 2021 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Atenor Group (ATEB; ISIN: BE0003837540) herhaald. Het advies van ING voor Atenor Group blijft "houden".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 60,80 EUR naar 62,00 EUR.

Op 8 maart 2021 publiceerde Atenor Group zijn jaarresultaten.
voda
0
Advies van KBC Securities over Atenor
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Atenor Group
Datum 15 oktober 2021
Advies Houden
Koersdoel 64,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 15 oktober 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Atenor Group (ATEB; ISIN: BE0003837540) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Atenor Group blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 64,00 EUR.

Op 8 maart 2021 publiceerde Atenor Group zijn jaarresultaten.
voda
0
Atenor bevestigt jaarprognose

Atenor bevestigt dat het voor 2021 hogere resultaten verwacht dan in 2020, zelfs zonder rekening te houden met de belangrijke transacties waarover het onderhandelt in verschillende landen. Dat zegt de vastgoedontwikkelaar in een tussentijdse verklaring over het derde kwartaal. Atenor bevestigt ook het dividendbeleid. Het merkt wel op dat de pandemie zijn activiteiten ontregelt en waarschuwt dat de vierde coronagolf tot vertragingen kan leiden. Daarom is Atenor behoedzaam over de financiële vooruitzichten.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/s-...
voda
0
Advies van KBC Securities over Atenor
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Atenor Group
Datum 19 november 2021
Advies Houden
Koersdoel 64,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 19 november 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Atenor Group (ATEB; ISIN: BE0003837540) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Atenor Group blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 64,00 EUR.

Op 8 maart 2021 publiceerde Atenor Group zijn jaarresultaten.
voda
0
Atenor krijgt Poolse bouwvergunning

Atenor ATEB 1,44% meldt dat het de bouvergunning verkreeg voor een nieuwe kantoorontwikkeling in de Poolse hoofdstad Warschau.

Lakeside is een kantoorgebouw van ongeveer 24.000 vierkante meter in he Mokotów-district, een trendy woonbuurt waar ook veel bedrijven en ambassades gevestigd zijn. De voltooiing van het project is voorzien in de winter van 2023.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Advies van KBC Securities over Atenor
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Atenor Group
Datum 17 maart 2022
Advies Houden
Koersdoel 64,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 17 maart 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Atenor Group (ATEB; ISIN: BE0003837540) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Atenor Group blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 64,00 EUR.

Op 10 maart 2022 publiceerde Atenor Group zijn jaarresultaten.
voda
0
Obligatie: Atenor lokt beleggers met aantrekkelijke coupon

Door ABM Financial News op dinsdag 22 maart 2022
Views: 1.228

(ABM FN-Dow Jones) Atenor heeft met weinig moeite een groene obligatie in de markt gezet en zo 55 miljoen euro opgehaald, zo bleek eerder deze week.

De coupon van 4,625 procent was aantrekkelijk, vindt Alex Goldwasser, directeur van Goldwasser Exchange, gespecialiseerd in de obligatiemarkt. Dit verklaart het succes van de emissie van 55 miljoen euro, die over zes jaar moet worden terugbetaald.

"Hoewel het bruto jaarrendement wordt verlaagd tot 4,26 procent op basis van een uitgifteprijs van 101,875 procent, is dit nog steeds een aantrekkelijk vergoedingsniveau in deze tijden en dit verklaart waarom de uitgifte 2,7 keer overschreven was", merkt Goldwasser in gesprek met ABM Financial News op.

"In vergelijking met het rendement van de Belgische staatsobligatie met een vergelijkbare looptijd, dat rond de 0,35 procent ligt, is dit een goed rendement voor de belegger", voegde de specialist toe.

Goldwasser legt ook uit dat de door Atenor betaalde premie te wijten is aan de betrekkelijk geringe omvang van de emissie, die mogelijk kan leiden tot een gebrek aan liquiditeit op de secundaire markt. De obligatie wordt ook niet gecontroleerd door de ratingbureaus, wat altijd leidt tot een gebrek aan zichtbaarheid voor de belegger en dus een hogere rendementspremie, voegde hij eraan toe.

"Bovendien blijft Atenor, ook al is het beursgenoteerd, een middelgrote onderneming, die bovendien blootgesteld is aan een kantorenmarkt die sinds de coronacrisis te kampen heeft met tegenwind", merkte Goldwasser op, die niettemin wijst op de gezonde diversificatie van de groep in Europa en op zijn defensieve sector.

Volgens Goldwasser kan het succes van de emissie ook verklaard worden door de denominatie in tranches van 1.000 euro, wat zeldzaam aan het worden is op de Belgische markt.

"Sinds enkele jaren zijn we er meer en meer aan gewend geraakt dat bedrijven obligaties uitgeven in coupures van 100.000 euro, die minder veeleisend zijn op het vlak van prospectus en minder toegankelijk voor het grote publiek," betreurt Goldwasser, die erop wijst dat "het al meer dan één jaar geleden is dat we een openbaar aanbod hebben gehad voor Belgische spaarders."

De obligatiespecialist vindt wel dat de zaken geleidelijk aantrekken. "Voor de belegger wordt de obligatiemarkt weer aantrekkelijk door de stijging van de rentes. En het is niet ondenkbaar dat in de komende maanden nieuwe emissies van het type Atenor zullen volgen", concludeerde hij.

Bron: ABM Financial News
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 mrt 2023 17:35
Koers 46,000
Verschil -0,500 (-1,08%)
Hoog 46,600
Laag 45,700
Volume 2.375
Volume gemiddeld 1.413
Volume gisteren 1.677

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront