Vierde kwartaal 2019

709 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
lokeend
0
Het vierde kwartaal is van start, wellicht meer nieuws omtrent Tennet, alsmede het stikstof dossier.
Succes !
Nuchtere Kijk Op
0
quote:
lokeend schreef op 3 okt 2019 om 22:10:


[...]

Een short positie word genomen om meer aandelen tegen gunstig tarief te verzamelen achterliggende gedachte is dat er iets positiefs staat te gebeuren vandaar dat er zoveel mogelijk aandelen verzamelt moeten worden en wel op laag nieveau!


Daarom Wallstreet weer hoger, en rente straks nog lager.
1 GROOT ANGST EN MANIPULATIE SPEL !!

Ik verkoop iig niet ;-)

Heijmans de grootste daler vandaag pfff >

kopie iex:

Dalers *
Heijmans
-4,56%
BAM
-3,14%
PostNL
-2,65%
Arcadis
-2,63%
Aperam
-2,27%
salud
0
salud
0
10.27uur: Ik durf haast te beweren dat Heijmans nu naar €7.05 zakt en daar staan inderdaad al weer 11.000 stukjes in de Bied. Dan is de 12 cent daling/ stijging weer gerealiseerd vanaf € 7,17.
tradersonly
0
Coalitie: oplossing nabij voor vertraagde bouwprojecten door stikstofcrisis

Een oplossing om bouwprojecten door te laten gaan die door de regels over stikstofuitstoot gevaar lopen, lijkt nabij. De coalitie overlegde gisteravond de hele avond over de stikstofcrisis. Volgens VVD-fractievoorzitter Dijkhoff zit er "schot in" en zijn er echt "stappen gezet". Alle partijen zijn het er over eens dat te veel projecten nu vastlopen.

Een oplossing zou "interne saldering" kunnen zijn. Daarbij zou tijdens de bouw tijdelijk meer stikstofuitstoot kunnen worden toegestaan, als dat achteraf gecompenseerd wordt doordat huizen energie-neutraal zijn. Ook het inzetten van meer elektrische voertuigen bij de bouw kan een oplossing zijn.

Over precieze maatregelen deden de partijen verder geen uitspraken. Het kabinet spreekt er vandaag verder over. Ook premier Rutte wilde niets kwijt. "Wij brengen alleen naar buiten wat we echt besluiten".

Geld voor boeren
De politiek zoekt naar oplossingen sinds de Raad van State dit voorjaar bepaalde dat de gevolgde procedures niet kloppen met Europese regelgeving.

Volgens bronnen komt het kabinet ook met veel extra geld om boeren uit te kopen, in overeenstemming met het advies van oud-minister Remkes over de aanpak van de stikstofcrisis. Die adviseerde onder meer om de veestapel rond natuurgebieden te verkleinen.

Details moeten nog worden uitgewerkt, maar het kabinet lijkt er net als Remkes van overtuigd te zijn dat er niet meer verder op natuur kan worden afgedongen. Met name D66 en ChristenUnie drongen daar al eerder op aan.

De regeling voor boeren zal gebaseerd zijn op vrijwilligheid. Voor het CDA was dat een keiharde eis. Ook Remkes adviseerde het kabinet al dat het in ieder geval moet doorgaan met de "warme sanering". D66-fractievoorzitter Jetten zei gisteravond dat het kabinet dit "op een nette manier gaat doen".

Minder hard rijden
Ook neemt het kabinet naar verluidt het advies over om de maximumsnelheid op een aantal wegen te verlagen. Een generieke algehele verlaging, iets waar de VVD fel op tegen is, wordt dat niet. Op welke plekken de snelheden omlaag gaan staat nog niet vast.
salud
0
Tja, ik woon in Spanje, maar zit er bij jullie in Nederland echt zo veel drugs in het drinkwater?
Het volgende stukje lijkt met toch de totale waanzin.
Wat is Nederland krankzinnig geworden zeg.

www.gelderlander.nl/doetinchem/aanleg...

Aanleg Doetinchems natuurgebied stilgelegd vanwege stikstof

DOETINCHEM - De aanleg van een deel van natuurgebied De Zumpe aan de oostzijde van Doetinchem is stilgelegd vanwege het stikstofbesluit van de Raad van State. De reden voor het uitstel is dat de aanleg van de natuur gebeurt met machines. Daarbij komt stikstof vrij.

Het besluit van de Raad van State, gedaan op 29 mei, is er juist voor bedoeld om natuurgebieden te beschermen.

,,Bij elk project wordt gekeken of er stikstof vrij komt bij de realisatie en of bij het gebruik ervan naderhand”, zegt Ellen Prummel, woordvoerder van de gemeente Doetinchem. ,,In dit geval kan het zijn dat er te veel stikstof vrij komt bij het inrichten tot natuurgebied. Maar het kan ook zijn dat het natuurgebied daarna voor genoeg compensatie zorgt. Dat brengen we in kaart, vandaar het uitstel.”

Voetbalvelden SVDW’75
De werkzaamheden aan dit deel van de Zumpe zouden dit najaar gebeuren. Het gaat daarbij totaal om 30 hectare. Daaronder twee voetbalvelden aan de rand van het natuurgebied, die sinds afgelopen zomer niet meer worden gebruikt omdat de voetbalclub (SVDW’75) is opgeheven. De twee velden worden teruggeven aan de natuur.
salud
0
www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2019/1...

Bouwbedrijven lopen miljarden mis door stikstof: ‘Inruilpremies voor oude diesels, ontzie bouwprojecten, doe iets’

Bouwbedrijven lopen miljarden mis door stikstof: ‘Inruilpremies voor oude diesels, ontzie bouwprojecten, doe iets’
Aannemer Avitec uit NIeuw-Buinen zet uitsluitend elektrische machines en materieel in voor het herstraten van de binnenstad van Groningen. Het gaat om het eerste emissievrije project in Nederland, waarvoor geen matereel op diesel of andere fossiele brandstoffen wordt ingezet.
Bouwbedrijven lopen miljarden euro’s aan omzet mis door de problemen met stikstof. Dat blijkt uit een enquête van Bouwend Nederland waar honderden bouwers aan meededen. Voorzitter Maxime Verhagen hoopt op een spoedpakket van het kabinet, maar of de regeringsleiders er vandaag uitkomen is volgens hem nog maar zeer de vraag,

Boeren zijn onrustig, maar ook de bouwers in het land maken zich grote zorgen over hun toekomst. Vanochtend nog waarschuwde ABN AMRO voor het verlies van 70.000 banen in de bouw, als effectieve maatregelen uitblijven.

Bouwbedrijven snakken naar oplossingen, voelen zich gesteund door vakbonden en banken deelden hun gevoelens en ervaringen met Bouwend Nederland.

De resultaten uit een de enquête stemmen niet vrolijk. Honderden bouwers geven aan dat ze miljarden omzet in rook zien opgaan als het kabinet niet snel met maatregelen komt. Minstens 15.000 nieuwbouwwoningen staan op de tocht.

254 woningbouwprojecten, 143 infraprojecten
Niet alleen de makers van woningen vrezen voor het ergste. Ook wegenbouwers, dijken- scholen- en bruggenbouwers zeggen last te hebben van stikstofellende.

Het gaat om minstens 254 woningbouwprojecten, 143 infraprojecten en 48 projecten met utiliteitsgebouwen.

“Behoorlijke aantallen van die stilgevallen projecten liggen op ruime afstand van Natura2000 gebieden”, zien ze bij Bouwend Nederland. “En dat is toch opvallend.”

Ontzie woningbouw
Terwijl de regeringsleiders in Den Haag broeden op maatregelen, voert Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, voor en achter de schermen de druk op.

De oud-minister van Economische Zaken pleit voor een tijdelijke drempelwaarde voor de mate van uitstoot, zodat verschillende woningbouwprojecten toch gewoon door kunnen gaan.

Net zoals koplopers in de bouw, vindt de voorman van bouwers, dat ook de bouw zelf schoner moet worden.

‘Vervang oude dieselautos’
Hij denkt aan maatregelen waarbij het accent op het bouwproces ligt, aangezien nieuwe gebouwen vrijwel geen stikstof uitstoten, omdat ze sinds begin dit jaar niet meer op het aardgasnet mogen worden aangesloten.

Overheden kunnen in aanbestedingen en vergunningen eisen stellen aan de emissies van bouwmaterieel, vindt Verhagen. Hij kan zich ook een versnelde vervanging van oude dieselauto’s voorstellen. In dat geval zou het kabinet inruilpremies kunnen verstrekken.

De ministerraad komt vandaag bij elkaar. Of ze vandaag ook met oplossingen komen, is nog onduidelijk.
tradersonly
0
Het kabinet hakt naar verwachting vandaag de knoop door over de aanpak van de stikstofcrisis. De coalitiepartijen zaten tot in de nacht bij elkaar en zijn het eens geworden over maatregelen die genomen kunnen worden.

Minister Schouten zei vanmorgen voor aanvang van de ministerraad dat er "goede stappen zijn gezet", maar dat er nog details kunnen veranderen. "Alle bewindslieden moeten hun zegje nog kunnen doen."

De minister van Landbouw en Natuur vindt dat er een evenwichtig pakket ligt, waarin de lasten voor sectoren als de veehouderij en de bouw gelijk verdeeld zijn. "Dat is het uitgangspunt geweest" van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, zegt zij.

Vlot trekken bouwprojecten
De precieze maatregelen worden waarschijnlijk vanmiddag bekend gemaakt. Er zou onder meer zijn gekeken naar een oplossing om grote bouwprojecten vlot te trekken: tijdens de bouw mag dan toch meer stikstof worden uitgestoten, wat dan achteraf gecompenseerd moet worden.

De politiek zoekt sinds het voorjaar naar oplossingen voor de stikstofcrisis. Toen bepaalde de Raad van State dat Nederland niet voldoet aan de Europese regels. Vorige week bracht de commissie-Remkes op verzoek van het kabinet advies uit. Oud-minister Remkes stelde onder meer voor om de maximumsnelheid op rijks- en provinciale wegen te verlagen.
Japio_
0
quote:

salud schreef op 4 oktober 2019 11:21:


Tja, ik woon in Spanje, maar zit er bij jullie in Nederland echt zo veel drugs in het drinkwater?
Het volgende stukje lijkt met toch de totale waanzin.
Wat is Nederland krankzinnig geworden zeg.

www.gelderlander.nl/doetinchem/aanleg...

Aanleg Doetinchems natuurgebied stilgelegd vanwege stikstof

DOETINCHEM - De aanleg van een deel van natuurgebied De Zumpe aan de oostzijde van Doetinchem is stilgelegd vanwege het stikstofbesluit van de Raad van State. De reden voor het uitstel is dat de aanleg van de natuur gebeurt met machines. Daarbij komt stikstof vrij.

Het besluit van de Raad van State, gedaan op 29 mei, is er juist voor bedoeld om natuurgebieden te beschermen.

,,Bij elk project wordt gekeken of er stikstof vrij komt bij de realisatie en of bij het gebruik ervan naderhand”, zegt Ellen Prummel, woordvoerder van de gemeente Doetinchem. ,,In dit geval kan het zijn dat er te veel stikstof vrij komt bij het inrichten tot natuurgebied. Maar het kan ook zijn dat het natuurgebied daarna voor genoeg compensatie zorgt. Dat brengen we in kaart, vandaar het uitstel.”

Voetbalvelden SVDW’75
De werkzaamheden aan dit deel van de Zumpe zouden dit najaar gebeuren. Het gaat daarbij totaal om 30 hectare. Daaronder twee voetbalvelden aan de rand van het natuurgebied, die sinds afgelopen zomer niet meer worden gebruikt omdat de voetbalclub (SVDW’75) is opgeheven. De twee velden worden teruggeven aan de natuur.Bij grondverzet zijn graafmachines en zware tractoren nodig met een verbruik van 30 tot 40 liter per uur.
Reken gerust op een 'paar' duizend uur voor 30ha en bedenk even of aangelegde natuur een echte stap vooruit is.
salud
0
@Japio_:
Overal in de wereld zijn ze er trots op!

www.youtube.com/watch?v=ofSCzkB0w6o

Gaat Nederland echt lukken om op deze manier het mondiale milieu te redden!! Not.
Maar als we onze economie op deze manier decimeren hebben we echt niks meer te vertellen aan de rest van de wereld.

Eduard de Wit
0
quote:

salud schreef op 4 oktober 2019 10:32:


10.27uur: Ik durf haast te beweren dat Heijmans nu naar €7.05 zakt en daar staan inderdaad al weer 11.000 stukjes in de Bied. Dan is de 12 cent daling/ stijging weer gerealiseerd vanaf € 7,17.Het niet gehaald.....

Het aandeel is momenteel wel spotgoedkoop m.i.

Maar ja, tis wat die "stikstof en "Tenned"
nstl
0
Die stikstofcrisis wordt wel opgelost. Als je al termen hoort als 'op een andere manier berekenen' etc dan is het wel duidelijk dat linksom of rechtsom alles door moet gaan.
salud
0

www.nu.nl/economie/6002356/bouwbranch...

Bouwbranche: 'Bij drie kwart aanbestedingen geen rol voor duurzaamheid'

Duurzaamheid speelt nog altijd een ondergeschikte rol bij aanbestedingen van bouwprojecten van Nederlandse publieke instellingen, concludeert brancheorganisatie Bouwend Nederland maandag aan de hand van een onderzoek onder 83 grootste publieke aanbesteders. In 2018 werd duurzaamheid bij 26,9 procent van de aanbestedingen meegenomen in de beslissing.

Bij de overige 73,1 procent van de aanbestedingen speelde duurzaamheid geen rol van betekenis. Bij een merendeel van de aanbestedingen wordt veelal besloten op basis van de laagste prijs.

Maar ook als duurzaamheid wel werd in de overweging meegenomen, telde die factor in ruim 58 procent van de gevallen maar voor 15 procent mee in de gunning. "De grote lijn: de markt wordt nog onvoldoende beloond voor duurzame innovaties. Hierdoor wordt de innovatiekracht van de markt nog steeds onvoldoende benut", aldus Bouwend Nederland.

De brancheorganisatie pleit voor meer aandacht voor kwaliteit bij aanbestedingen in plaats van de huidige focus op prijs. Duurzaamheid zou hier een onderdeel van moeten zijn, aldus Bouwend Nederland. "Vanuit onze achterban horen we al geruime tijd dat duurzame innovaties vaak niet gerealiseerd worden, omdat hier binnen de aanbesteding geen ruimte voor is", stelt programmamanager duurzaamheid Helen Visser.

Ook wordt volgens de vereniging steeds minder vaak gekozen voor contracten waarbij langjarig onderhoud en beheer is inbegrepen, terwijl zulke contracten duurzaamheid juist ten goede zouden komen. "Dergelijke contractvormen stimuleren juist het maken van doordachte duurzame keuzes, waarvan zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers langjarig profiteren."

Japio_
0
quote:

nstl schreef op 7 oktober 2019 09:43:


Die stikstofcrisis wordt wel opgelost. Als je al termen hoort als 'op een andere manier berekenen' etc dan is het wel duidelijk dat linksom of rechtsom alles door moet gaan.


Dat klopt en het grootste verschil is dat de kuilen en hobbels in de weg nu vooraf volle aandacht krijgen i.p.v. dat er achteraf wat wordt gecompenseerd.
Per saldo worden de bouwers er niet slechter van en zeker voor Heijmans en ook Alfen zie ik meer kansen dan beren.
alrob
0
Nou vandaag een herstelletje; was nodig, bij 8.04 pas breakeven.
Is die stikstofellende aan het verdampen?
Japio_
0
quote:

salud schreef op 5 oktober 2019 20:15:


@Japio_:
Overal in de wereld zijn ze er trots op!

www.youtube.com/watch?v=ofSCzkB0w6o

Gaat Nederland echt lukken om op deze manier het mondiale milieu te redden!! Not.
Maar als we onze economie op deze manier decimeren hebben we echt niks meer te vertellen aan de rest van de wereld.
In een 1 op 10 Ford Transit vanuit oost Drenthe naar de Randstad komen rijden om daar een CV pomp te vervangen door een duurzaam exemplaar dat is lood om oud ijzer.
90.000 liter diesel vlot lokaal verstoken om 'natuur' te ontwikkelen die er jaren over doet om dit te compenseren dat vraagt om een moment van bezinning.

Dat lui in de VS een daily commute van 400 mijl als acceptabel bestempelen dat begrijp jij hopelijk ook niet.
Utreg1960
0
Beursblik: bouwers worden ontzien bij stikstofkwestie
(ABM FN-Dow Jones) De bouwaandelen staan maandag in de plus, doordat de bouwsector lijkt te worden ontzien bij de aanpak van de stikstofproblematiek.

"De maatregelen om de stikstofproblematiek aan te pakken die het kabinet afgelopen week aankondigde zorgen ervoor dat de bouwbedrijven weer aan de slag kunnen", zei analist Nico Inberg van IEX maandag tegen ABM Financial News.

"Het woningvraagstuk is urgent, we hebben nieuwe huizen nodig en onze nationale veiligheid moet geborgd blijven. Onze (water)wegen en kust moeten worden onderhouden en versterkt, zodat we beschermd zijn tegen het water en op een veilige manier van A naar B kunnen reizen. We moeten daar een nieuwe balans in vinden", blijkt uit de 'Aanpak stikstofproblematiek' die het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vrijdagavond publiceerde.

"Dat maakt eens te meer duidelijk dat de woningbouw in Nederland bovenaan de agenda blijft staan", vindt Inberg.

Ook Bouwend Nederland reageerde positief. De lobbyclub is "blij dat het kabinet de urgentie van het stikstofprobleem voelt en erkent."

Het aandeel BAM won maandag 2,6 procent, Heijmans werd 3,7 procent duurder en VolkerWessels steeg zelfs 4,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
salud
0
@Japio_ 12.25: Nadenken over energieverbruik is altijd goed. Duurzame bronnen toepassen is top. Als dat ten koste gaat van onze concurrentiepositie met het buitenland moet je op gaan letten. Voor je het weet gaat alle productie naar datzelfde buitenland wat niet wakker ligt van een rookwolkje meer of minder en zitten we weer in de achterhoede met onze gezamenlijke inkomsten.
En dan heeft ineens niemand meer geld over voor het milieu.
In een steeds dichter bevolkt land kan je van schone lucht alleen niet leven!!!
Japio_
0
Als je het pand van the Chocolatemakers als voorbeeld neemt (aan de Radarweg in Amsterdam) dan zie je dat de traditionele bouw eenvoudig nog grote slagen kan maken.
i1.wp.com/www.chocolatemakers.nl/word...

Geen traditioneel bitumen of pannendak met een grote rokende schoorsteen, maar een efficiënt rustig pand.
709 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 jul 2021 17:35
Koers 12,400
Verschil +0,060 (+0,49%)
Hoog 12,520
Laag 12,340
Volume 48.514
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 49.365