Nieuws van vrijdag 17 maart 2023

Beursupdate: AEX op Wall Street

Op Wall Street zijn vrijdag alle acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. Aegon was met een verlies van 1,5 procent de sterkste daler. Unilever wist met e...

mrt '23 | meer...

Olieprijs lager gesloten

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, vanwege de aanhoudende vrees voor een recessie en de daarmee samenhangende verwachte druk op de vraag naar olie.

mrt '23 | meer...

Bankencrisis zet AEX stevig onder druk

De Amsterdamse beurs is afgelopen week verder gedaald, waarbij financials de gebeten hond waren als gevolg van de problemen bij een aantal Amerikaanse banken alsook het Zwitserse Credit Suisse.

mrt '23 | meer...

Europese beurzen lager gesloten

De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten en zagen eerdere winsten vervliegen, waarbij met name de Europese bankensector opnieuw onder druk stond.

mrt '23 | meer...

Damrak in mineur richting weekend

De Amsterdamse beurs is vrijdag in mineur het weekend ingegaan. Met een slotstand van 722,43 punten verloor de AEX 0,6 procent. Op weekbasis leverde de index zelfs zo'n 3 procent in, met de financ...

mrt '23 | meer...

Consumentenvertrouwen VS daalt

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart gedaald, net als de inflatieverwachting. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

mrt '23 | meer...

Productie Amerikaanse industrie stabiel

De industriële productie in de Verenigde Staten is in februari gelijk gebleven, terwijl voor januari na een herberekening wel groei kon worden vastgesteld. Dit meldde de Federal Reserve vrijdag.

mrt '23 | meer...

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger, nu de markt op adem komt en zich opmaakt voor volgende week, wanneer de Federal Reserve en de Bank of England met de rentebesluiten komen.  

mrt '23 | meer...

Valuta: euro heeft zich herpakt

De euro noteerde vrijdag in een markt die iets meer tot rust is gekomen en na het optreden van de Europese Centrale Bank, rond de 1,650 dollar, zonder een erg gevulde agenda voor vandaag, waarmee ...

mrt '23 | meer...

AEX vermoedelijk hoger van start

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van krap een half procent. 

mrt '23 | meer...

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront