Nieuws van woensdag 25 maart 2020

'Apple stelt introductie 5G iPhone uit'

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - De introductie van een nieuwe iPhone die geschikt is voor 5G-netwerken laat mogelijk langer op zich wachten. Apple denkt erover om die introductie enkele maanden uit te ...

25 mrt | meer...

Wall Street sluit overwegend hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend gesloten. De historische winst van een dag eerder op Wall Street kreeg voor de Dow-Jonesindex en de SP 500 een passend vervol...

25 mrt | meer...

S&P bevestigt rating van DSM

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Standard Poor's heeft de kredietwaardigheid van speciaalchemiebedrijf DSM bevestigt op A-. De outlook houdt SP daarbij op stabiel.Wel past SP zijn oordeel over...

25 mrt | meer...

Heineken zet obligaties in markt

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft voor in totaal 1,4 miljard euro aan obligaties uitgegeven. Het gaat om een obligatielening met een looptijd van vijf jaar ter waarde van 600 miljoen eur...

25 mrt | meer...

Philips beprijst obligaties

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft voor 1 miljard euro aan obligaties uitgegeven. Het gaat om 500 miljard euro aan obligaties met een looptijd tot 2025 en een couponrente van 1,...

25 mrt | meer...

Accell schrapt dividend vanwege coronavirus

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenproducent Accell heeft besloten geen dividend te betalen. Het bedrijf schrapt het voorstel daartoe van de agenda voor de aandeelhoudersvergadering vanwege de "onvoorziene"...

25 mrt | meer...

Europese beurzen eindigen in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag na een wilde rit met flinke koersschommelingen met winst de dag uitgegaan. De goedkeuring van steunpakketten in onder meer de Verenigde S...

25 mrt | meer...

BAM sluit bouwplaatsen in Verenigd Koninkrijk

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM Construct heeft met ingang van woensdag al zijn bouwwerkzaamheden in het Verenigd Koninkrijk stilgelegd. De BAM-dochter deed dat naar aanleiding van de strengere maat...

25 mrt | meer...

Wisselend beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen laten woensdag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De AEX staat op een klein verlies na de ruime winst van een dag eerder. De handel kreeg ook...

25 mrt | meer...

Wereldhandel nam af in januari

DEN HAAG (AFN) - Het wereldhandelsvolume is in januari met 1,2 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in de maandelijkse Wereldhandelsmonitor. ...

25 mrt | meer...

Orders duurzame goederen VS gestegen

WASHINGTON (AFN) - De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in februari met 1,2 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Han...

25 mrt | meer...

Flinke daling hypotheekaanvragen in VS

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week in het sterkste tempo gedaald sinds 2009, mede door de ontwrichting van het openbaar leven door de c...

25 mrt | meer...

Beurzen zien winst verdampen, AEX in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zagen woensdag de eerdere forse winsten grotendeels verdampen. Beleggers bleven voorzichtig na de historische opmars een dag eerder, die de Amerikaanse...

25 mrt | meer...

SoftBank oneens met afwaardering door Moody's

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse techinvesteerder SoftBank is het niet eens met een afwaardering door kredietbeoordelaar Moody's. Het bedrijf zegt dat investeerders daardoor een verkeerd beeld kr...

25 mrt | meer...

NN Bank houdt rekening met impact coronacrisis

DEN HAAG (AFN) - Ook Nationale-Nederland Bank (NN Bank) houdt rekening met een negatieve impact van de coronacrisis. Dat staat in het jaarverslag van dit onderdeel van NN Group.NN Bank verwacht ond...

25 mrt | meer...

'Cijfers Avantium iets boven verwachting'

AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van speciaalchemieconcern Avantium over 2019 waren iets beter dan verwacht. Dat meldde KBC Securities.De bank stelt wel dat het jaren kan duren voordat Avantium winstge...

25 mrt | meer...

Citi geeft koopadvies aan AkzoNobel

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Citi geeft een koopadvies aan AkzoNobel, van een eerder sell-advies. De Amerikaanse bank denkt dat de verfproducent nog steeds groei van de brutowinst kan realiseren dit...

25 mrt | meer...

'Sterke kwartaalupdate Altice'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De kwartaalupdate van kabel- en telecombedrijf Altice Europe was sterk. Vooral het vooruitzicht op versnelde omzetgroei in alle belangrijke markten van het Franse concer...

25 mrt | meer...

AEX verder omhoog na deal noodpakket VS

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag verder omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen na de historische opmars een dag eerder. De AEX-index op het Damrak ...

25 mrt | meer...

'Beurzen voorzichtig omhoog na forse opleving'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting met een voorzichtige winst beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken wat hoger te openen na de historische opmars...

25 mrt | meer...

Olieconcern Equinor schroeft uitgaven terug

STAVANGER (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Noorse staatsolie- en gasconcern Equinor gaat zijn uitgaven verlagen vanwege de flink gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. Het bedrijf wil daarmee zijn finan...

25 mrt | meer...