Nieuws van vrijdag 22 mei 2020

Weinig beweging op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York maakten tussentijds iets van hun eerdere verliezen goed. Beleggers houden rekening met toenemende internationale spanningen nu China zijn grip op Hon...

22 mei | meer...

'Naspers dingt mee naar advertentietak eBay'

JOHANNESBURG (AFN) - Het Zuid-Afrikaanse mediaconcern Naspers, het moederbedrijf van het in Amsterdam zelfstandig naar de beurs gebrachte Prosus, wordt genoemd als een van de kandidaten om de adver...

22 mei | meer...

Europese beurzen gemengd het weekend in

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam heeft bij het sluiten van de beurzen vrijdag een winst behaald, terwijl de middelgrote fondsen nipt op verlies stonden. Ook elders in Europa ...

22 mei | meer...

BAM bouwt nieuw stadiondak voor AZ

ALKMAAR (AFN) - Voetbalclub AZ heeft BAM Bouw en Techniek de opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Het bouwconcern is inmiddels gestart met de voorbereidende werkz...

22 mei | meer...

Staalproductie in april 13 procent lager

BRUSSEL (AFN) - Wereldwijd werd in april 13 procent minder staal geproduceerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Door de coronapandemie liggen grote delen van de industrie nog stil, met gevolgen voo...

22 mei | meer...

Europese beurzen zoeken naar richting

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zochten gedurende de middaghandel naar richting. De AEX stond nipt in het groen, terwijl de belangrijkste graadmeters elders in Europa een wisselend be...

22 mei | meer...

Verliezen op New Yorkse beurzen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen geopend. De stap waarmee China zijn greep op Hongkong vergroot wakkert zorgen aan over een verdere escalatie van de spanni...

22 mei | meer...

Bestuur easyJet wint slag van oprichter

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het bestuur van prijsvechter easyJet heeft de steun gekregen van de aandeelhouders in een ruzie met oprichter en grootaandeelhouder Stelios Haji-Ioannou. Die had aangestuur...

22 mei | meer...

Opnieuw verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden vrijdag opnieuw een stap terug. De omstreden veiligheidswet die China in Hongkong wil invoeren zorgde voor terughoudendheid op de beursvloeren. Door de w...

22 mei | meer...

'Wat vragen rond positief onderzoek Galapagos'

AMSTERDAM (AFN) - Hoewel er nog wat vragen overblijven naar aanleiding van onderzoeksresultaten die Galapagos deze week naar buiten bracht, zijn ze over het algemeen positief. De resultaten zijn go...

22 mei | meer...

Beurzen lager door spanningen rond Hongkong

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond vrijdag in het rood. Ook de andere Europese beurzen gingen verder omlaag na de verliesbeurt een dag eerder. De oplopende spanningen tussen de Ve...

22 mei | meer...

'Openingsverlies voor Amsterdamse beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk met verlies openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen lager te beginnen na de verliesbeurt een dag eerder. De toeneme...

22 mei | meer...