Kooplijst 2023: Nico Bakker

Door Redactie op 19 december 2022 08:30 | Views: 89.993

Kooplijst 2023: Nico Bakker

Waar zouden Belegger.nl en Beursduivel.be zijn zonder de Kooplijst-competitie? Voor deze jaarlijkse traditie vragen we verschillende experts naar hun drie favoriete aandelen voor het aankomende jaar. Technisch analist Nico Bakker bijt vandaag het spits af.

Hij wijst ons op twee Nederlandse en één Belgische kansrijke kandidaat voor 2023.

DSM

"Veel fondsen hebben in 2022 een stevig correctiejaar achter de rug. Het Nederlandse fijnchemie- en biotechnologieconcern DSM ging van 196 euro naar een dieptepunt van 110 euro. Van daaruit zagen we een opvering of een bodemvering  in een poging een langere uptrend intact te laten, met een beetje overshooting, er werd iets te laat op de rem getrapt. Mits de koers boven de 110 euro blijft, kunnen we de langetermijnuptrend vervolgen en terug gaan naar koersniveaus tussen de ruwweg de 150 en 170 euro. Dit is voor trendvolgende beleggers zeker een interessante naam om koopposities in te nemen."

IMCD

Dan IMCD, producent van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten. "Dit aandeel zit ook in een uptrendfase en heeft een niet zo’n heel heftige, maar toch wel materiele correctie achter de rug. Het fonds is al een maand of drie bezig om de langetermijntrend te hervatten. De serie witte candles krijgt in 2023 een vervolg en dat betekent dat we kunnen doorstomen naar de 200 euro-zone. Ook dit aandeel is dus interessant om koopposities in te nemen. De correctie is voorbij, de bodem is gezet en we kunnen weer noordwaarts met de koers."

WDP

Tot slot het Belgische vastgoedaandeel WDP, ofwel Warehouses de Pauw. "Hier heb ik bijna dezelfde argumentatie als bij DSM. Vanaf de 40+ zone is het aandeel stevig gecorrigeerd naar 25 euro. Er werd op de rem getrapt en in december zien we al een eerste poging tot bodemen. Ik denk dat we volgend jaar de uptrend hervatten en dat we terug kunnen naar 35 of misschien 40 euro. Belangrijk is dat de risk/reward-verhouding goed is. Het opwaarts potentieel is groter dan het risico aan de onderkant, in dit geval wel van een factor 1:3. Het is altijd van belang om daar rekening mee te houden; de kans op winst moet groter zijn dan de kans op verlies. Dat geldt vooral voor DSM en WDP. Bij IMCD is het vooral opstappen op een rijdende trein."

Reacties

6 Posts
bobdes
0
bobdes
0
gekocht dec 2014 (is geen eeuwigheid) aan 920eu ; dan was het voor iedereen weggelegd, maar wie durfde ?
en de rit gaat verder, volgend jaar waarschijnlijk in de bel20 !
Den Beste
0
bobdes
0
quote:

Den Beste schreef op 21 december 2022 09:05:

Beter dit aandeel splitsen, weinig kleine beleggers kopen dit niet wegens te duur.
Jan Boone herhaalt telkenjare : ik verkoop koekjes, geen aandelen !
Joris Driepinter
0
quote:

bobdes schreef op 19 december 2022 11:14:

Mr Bakker heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van Lotus Bakeries .
Wat is dit nou voor totaal niet ter zake doend *gratuit* gelul?
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront