Chatbot Bard selecteert deze 3 aandelen

Door Redactie op 6 juli 2023 08:40 | Views: 12.015

Chatbot Bard selecteert deze 3 aandelen

Lukt het kunstmatige intelligentie (AI) om de beste beleggingskansen aan te wijzen? Omor Ibne Ehsan zet op InvestorPlace drie technologieaandelen op een rij waarvan chatbot Bard voorspelt dat ze in 2023 in koers zullen verdubbelen.

Veel techaandelen zijn dit jaar flink gestegen en het algemene marktsentiment blijft positief. De hype rond kunstmatige intelligentie is overgeslagen naar de meeste techbedrijven die direct of indirect te maken hebben met AI. Dit heeft geleid tot aanzienlijke koerswinsten voor halfgeleider- en VR-bedrijven.

Beleggers willen van dit momentum gebruikmaken, maar veel koersen zijn al op hun top; elders waarde zoeken zal waarschijnlijk leiden tot veel hogere winsten op de lange termijn. Waar liggen nog kansen verscholen?

"Hallo Bard"

In het kader van de hype leek het Omor Ibne Ehsan van InvestorPlace een goed idee om met behulp van AI een aantal technologieaandelen te kiezen die dit jaar leuke winsten kunnen opleveren. Hij zette daarvoor Googles chatbot Bard in als hulpmiddel.

"Hallo Bard, ik ben een artikel aan het schrijven over '3 tech-aandelen waarvan AI voorspelt dat de koers in 2023 kan verdubbelen'. Kun je me een paar aandelen noemen die in aanmerking komen?"

1. Lovesac? Modulaire meubelbouw is toch niet echt tech te noemen

Bard: Lovesac is een meubelbedrijf dat bekend staat om zijn modulaire zitbanken. Het bedrijf heeft een uniek bedrijfsmodel waarmee klanten hun banken kunnen aanpassen, en breidt dat uit naar nieuwe gebieden zoals woondecoratie. AI voorspelt dat de koers in 2023 kan verdubbelen als het bedrijf blijft groeien.

Ehsan ziet Lovesac als een solide keuze, maar wijst erop dat dit niet echt een techaandeel is. Wel worden de producten verkocht via verschillende tech-gerelateerde kanalen.

Het groeiverhaal van Lovesac is zeer aantrekkelijk, aangezien het bijna 71% onder zijn piek noteert. Analisten denken dat de omzetgroei op jaarbasis zal versnellen van 9,15% dit jaar naar 16,3% in 2026. De verwachte winst per aandeel kan met zo’n 125% stijgen van 2,09 dollar in 2024 tot 4,74 dollar in 2026, wat het aandeel nog aantrekkelijker maakt. De verwachte koers-winstverhouding is slechts 12,8 keer.

Diverse analisten delen dan ook de mening van Bard. Het gemiddelde koersdoel van analisten bedraagt 62 dollar. Dat komt neer op een opwaarts potentieel van 132%.

2. Atlassian: groei in softwareproducten maakt dit aandeel volgens Bard koopwaardig

Bard: Atlassian is een softwarebedrijf dat verschillende producten levert voor softwareontwikkelingsteams. De producten van het bedrijf zijn zeer geschikt voor bedrijven die softwareapplicaties ontwikkelen en implementeren.

Ondanks het feit dat dit aandeel op een laag niveau koerst, denkt Ehsan dat beleggers waarschijnlijk veel geduld moeten hebben voordat hun belegging een driecijferig rendement oplevert.

Hij beschouwt het wel als een veelbelovend aandeel, dat 65% onder de koers van eind 2021 wordt verhandeld. Analisten geloven dat het bedrijf zijn omzet de komende twee jaar met meer dan 20% op jaarbasis zal laten groeien, wat de hoge prijs van 91,6 keer de verwachte winst moet verklaren.

Ehsan zou dit aandeel zelf echter een Houden-advies geven. Atlassian heeft ook te kampen met een zeer concurrerende markt met sterke leveranciers die vergelijkbare oplossingen bieden. De afhankelijkheid van het bedrijf van de voortdurende adoptie van clouddiensten door klanten is een extra risico.

3. Cloudflare: Bard rechtvaardigt de hoge prijs met groeiende clouddiensten

Bard: Cloudflare is een cloudbedrijf dat verschillende diensten levert, waaronder content delivery networks (CDN's), cyberbeveiliging en DNS. Het bedrijf is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar clouddiensten.

Cloudflare zal net als Atlassian nog wel wat tijd nodig hebben voordat het in waarde verdubbelt, vermoedt Ehsan. Hij zet ook dit aandeel momenteel op "Houden".

De markt voor cloudcomputing heeft zeker wind mee, vooral op het gebied van cyberbeveiliging. In tegenstelling tot zijn concurrenten, die hun omzet hebben uitgebreid via datacenters, realiseert Cloudflare zijn groei via cloud-based cyberbeveiliging. Omdat kleine en middelgrote websites geen eigen infrastructuur kunnen opzetten, domineert Cloudflare de veelbelovende markt.

Hoewel analisten geloven dat de omzetgroei op jaarbasis tot 2025 stabiel op 30% zal blijven, zijn er betere kansen in de markt, die niet worden verhandeld tegen een exorbitante 189 keer de verwachte winst.

De tijd zal het leren, maar het is de vraag of alle keuzes van Bard onbetwiste winnaars zijn.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.