Topanalisten van Wall Street kiezen deze dividendaandelen

Door Redactie op 20 september 2023 11:30 | Views: 16.307

Topanalisten van Wall Street kiezen deze dividendaandelen
Beeld: © iStock

Wanneer markten aan het schommelen zijn, bieden dividenden demping en regelmaat, schrijft CNBC.

Dividenden zijn een goede manier voor beleggers om op lange termijn het rendement op te krikken. Toch moeten beleggers niet blindstaren op hoge dividendrendementen, maar ook eerst een fundamentele analyse maken en de consistentie van de dividendbetalingen onder de loep nemen. Analisten hebben vijf aantrekkelijke dividendaandelen gevonden:

Verizon Communications

Deze telecommunicatiegigant heeft een aantrekkelijk dividendrendement van bijna 8%. Afgelopen week kondigde het concern aan het kwartaaldividend met 1,25 dollarcent te verhogen tot 66,5 dollarcent in totaal, dit betekent het 17e achtereenvolgende jaar dat het dividend is verhoogd. Desalniettemin noteert het aandeel sinds de piek van $61,55 in 2020 ruim 45% lager. 

Recentelijk gaf Michael Rollins, analist bij Citi, een koopadvies af voor Verizon en concurrent AT&T, waar hij eerder nog aanbeval om de stukken alleen te houden voor wie ze al in bezit had. Rollins ziet dat het sentiment in de sector wordt gedrukt door competitie, structuur van de sector, hogere rentes en zorgen over met lood bedekte kabels. 

Rollins heeft positieve verwachtingen voor de telecomaandelen. Zo zijn er volgens hem positieve signalen van prijsstabilisaties. Verizon en AT&T hebben zelfs prijsverhogingen aangekondigd; een indicatie dat de competitie in de markt tot rust komt. Daarnaast doen klanten langer met hun telefoon, waardoor de kosten van een apparaat up te graden lager uitpakken en bovendien voor een stabiliserend klantenverloop zorgen. 

Concluderend verwacht Rollins dat de zorgen over de markt komende twaalf maanden verdwijnen. Tevens verwacht hij een hogere vrijekasstroom om de netto schuld mee te verlagen en het dividend te dekken. 

Rollins is de nummer 298 van de 8.500 analisten gevolgd door TipRanks, hij heeft een succesratio van 65% en zijn aanbevelingen leveren gemiddeld 13,3% op. 

Medtronic 

Gezondheidsbedrijf Medtronic heeft recent een dividend van $0,69 per aandeel aangekondigd voor het tweede kwartaal van fiscaaljaar 2024. Het dividendrendement bedraagt bij de huidige koers 3,33% en het dividend is afgelopen 46 jaar onafgebroken verhoogd. 

Als reactie op Medtronics sterke eerstekwartaalcijfers en verhoogde outlook, wijst Stifel analist, Rick Wise op het herstel in keuzeprocedure volumes, verbeteringen in de aanvoerketen en de lanceringen van nieuwe producten dat voor betere dan verwachte prestaties hebben geleid in verschillende bedrijfssegmenten. 

De analist denkt dat de verhoogde outlook een indicatie is voor dat het bedrijf goed gepositioneerd is om consistent beter dan verwachte groei en marges af te leveren. Ook is hij optimistisch over de transformatie initiatieven onder de CEO Geoff Martha. 

Wise denkt dat de gezondheidsspecialist een goed rendement kan opleveren door het veilige en stabiele karakter van het bedrijf. De analist is 729e van de meer dan 8.500 analisten gevolgd door TipRanks en 58% van zijn tips zijn winstgevend, waarmee hij gemiddeld een rendement van 6,3% oplevert. 

Hasbro

Een andere Stifel analist, Drew Crum, is optimistisch over speelgoedfabrikant Hasbro. Met zijn koersdoel van $94 is er wat hem betreft meer dan 40% opwaarts potentieel. Door onderliggende problemen binnen het bedrijf is het aandeel de afgelopen jaren achtergebleven. Toch denkt de analist dat het aandeel omhoog kan, doordat het bedrijf heeft ingezet op portefeuille aanpassingen, kostendiscipline, meer focus op gamen en licenties en er een nieuw leidinggevend team aan de slag is gegaan.

Ondanks eerdere tegenslagen binnen het Hasbro, is het bedrijf erin geslaagd om het dividend tussen 2010 en 2020 met jaarlijks met 13% te laten stijgen (samengesteld). Gemiddeld keert het bedrijf 50% van de vrije kasstroom uit. Door de overname van Entertainment One kon het bedrijf tussen 2021 en 2023 het dividend slechts een keer verhogen. 

Crum denkt dat door het dividendrendement van 4% bij de huidige koers, het management niet geneigd is het dividend agressief op te voeren. Wel denkt de analist dat door de verwachtingen van een hogere vrije kasstroom, het concern de flexibiliteit heeft om het dividend te laten groeien. 

Drew Crum is de nummer 322 analist van de meer dan 8.500 analisten gevolgd door TipRanks. Zijn tips zijn in 59% van de gevallen winstgevend en zijn aanbevelingen leveren gemiddeld 12,9% op.

Dell Technologies

IT-hardware en infrastructuur technologie maker Dell overtrof de analistenverwachtingen over het tweede fiscale kwartaal ruim. Het bedrijf keerde in het tweede kwartaal $525 miljoen aan zijn aandeelhouders uit op een marktkapitalisatie van $50 miljard. 

Evercore analist, Amit Daryanani geeft voor Dell een koopadvies af door de sterke resultaten en verhoogde het koersdoel met $10 tot $70. De analist voorziet hogere uitkeringen aan beleggers doordat het bedrijf afgelopen 12 maanden meer dan $8 miljard aan vrije kasstroom genereerde. 

Dell kan verder stijgen door versnellende omzetgroei uit kunstmatige intelligentie, nieuws over kapitaaluitkeringen of een opname in de S&P 500, volgens de analist. De koers van Dell staat inmiddels al op $69, waardoor het koersdoel al bijna behaald is. 

Amit Daryanani is de nummer 249 van de 8.500 analisten van TipRanks. Zijn tips leveren in 60% van de gevallen winst op en gemiddeld is het rendement op zijn aanbevelingen 11,5%. 

Walmart

Tot slot is retailreus Walmart een dividendaristocraat. Eerder dit jaar verhoogde de gigant het jaarlijks dividend over fiscaaljaar 2024 met 2% tot $2,28 per aandeel. Daarmee heeft Walmart voor het 50 achtereenvolgende jaar het dividend verhoogd. 

Na eerder de verwachtingen te hebben overtroffen en de outlook te verhogen, denkt Baird analist, Peter Benedict dat consumenten voor Walmart kiezen door de goede prijs/kwaliteitverhouding en het gemak. Ook draagt de verhoogde productiviteit en winstgevendheid bij aan de resultaten van Walmart. 

Benedict heeft een koersdoel van $180, waarmee hij uitgaat van een k/w van 23 over fiscaaljaar 2025. Beleggers zijn bereid zoveel te betalen voor Walmart volgens hem, door de defensieve omzetmix, groei in marktaandeel en een verhoogde lange termijn profiel door alternatieve inkomstenbronnen. 

Peter Benedict is de nummer 94 analist van de 8,500 analisten gevolgd door TipRanks. Zijn tips zijn 68% van de tijd succesvol en zijn aanbevelingen leveren een gemiddeld rendement van 13,7% op. 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront