3 aandelen om nu te kopen

Door Redactie op 12 maart 2024 08:30 | Views: 33.203

3 aandelen om nu te kopen
Beeld: iStock

Met de beurzen op topniveau's is het niet eenvoudig om nog buitenkansjes te vinden. Zeker in de tech-hoek lijkt alles tot en met de verkopers van silicium en soldeer geprijsd voor perfectie. Toch worden er nog wel een paar aandelen getipt door The Motley Fool en bevestigd door Zacks.

DigitalOcean

Ook kleine en middelgrote bedrijven hebben cloudinfrastructuur nodig, maar hebben niet altijd de expertise of het personeel voor deze belangrijke taak. DigitalOcean heeft een robuust ondersteuningssysteem om cloud computing eenvoudig en betaalbaar te maken.

Het grootste deel van de tijd dat DigitalOcean beursgenoteerd was, leek het in een hypergroeimodus te zitten, met een indrukwekkende omzet- en klantengroei terwijl het niet winstgevend was. In 2023 veranderde die dynamiek: net als veel andere techbedrijven ondervond DigitalOcean een vertraging in de omzetgroei. In tegenstelling tot die andere techbedrijven was DigitalOcean in staat om winstgevend te worden, zelfs toen de omzetgroei vertraagde.

De klanten die meer dan $500 per maand uitgeven, zijn goed voor meer dan de helft van de maandelijkse inkomsten van het bedrijf. Hun aantal nam op jaarbasis met 13% toe in het vierde kwartaal van 2023.

Brookfield Infrastructure

Deze wereldwijde infrastructuurexploitant heeft momenteel verschillende projecten in ontwikkeling, waaronder een groot aantal datacenters en twee chipfabrieken die het samen met Intel bouwt. Afgelopen jaar heeft het bedrijf verschillende datacenterplatforms overgenomen, maar het verhuurt bijvoorbeeld ook zeecontainers.

Brookfield Infrastructure heeft sinds de oprichting in 2008 een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van 14,8% behaald, waar de S&P500 10,6% deed. Er is geen reden waarom dat nu zou veranderen. Een ander pluspunt is het dividendrendement van 5,4%.

Microsoft

De beurskoers van Microsoft zal de komende jaren waarschijnlijk niet nog tien keer over de kop gaan. De techgigant heeft al veel miljonairs voortgebracht op weg naar zijn huidige marktkapitalisatie van $3 biljoen. Niettemin groeit het nog steeds sterk: met 16% in het afgelopen kwartaal. De cloud-tak maakt veel winst, en personal computing groeit weer. De recente overname van Activision Blizzard moet hetzelfde doen voor gaming.

De operationele cashflow was over de afgelopen zes maanden 49 miljard dollar, waar die een jaar eerder nog 34 miljard dollar was. Dividenden (0,75%) en aandeleninkoop zullen de rijkdommen onder beleggers verdelen.

Lees ook: 7 techaandelen die favoriet zijn bij analisten

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!