3 groeiaandelen met meer potentieel dan de ‘Magnificent Seven’

Door Redactie op 16 april 2024 08:30 | Views: 14.427

3 groeiaandelen met meer potentieel dan de ‘Magnificent Seven’
Beeld: iStock

Sommige groeiaandelen staan minder op de voorgrond, maar kunnen de komende jaren wel degelijk voor prima rendementen zorgen. De Amerikaanse beleggingswebsite InvestorPlace noemt er drie die volgens de site misschien wel meer potentieel hebben dan de Magnificent Seven.

Hoewel bij Tesla en Apple de glans er de laatste tijd een beetje af is, zijn er nog diverse Magnificent Seven-aandelen die forse koersstijgingen laten zien. Zo staat de koers van Nvidia sinds de jaarwisseling 87% hoger en mogen Meta en Amazon dit jaar al respectievelijk 49% en 25% koerswinst bijschrijven. Zij leiden de aandacht af van andere zeer winstgevende en snelgroeiende bedrijven die ook het overwegen waard zijn.

Lees ook: Miljardairs verruilen Nvidia voor deze 2 aandelen

InvestorPlace noemt drie drie voorbeelden van bedrijven die een veel betere groei kunnen realiseren dan de meeste van de Magnificent Seven.

1. Advanced Micro Devices

Advanced Micro Devices (AMD) is een bedrijf in de chipsector. Dit jaar koerst het aandeel wat lager. Na een piek rond $225 per aandeel wordt het aandeel nu verhandeld onder de $180. Dat roept de vraag op of de tijd gekomen is om een positie op te bouwen in deze nummer twee op de chipmarkt.

AMD wordt overschaduwd door Nvidia. Toch zijn er redenen om AMD voor het voetlicht te halen en enthousiast te zijn over het aandeel. De AI-chipmarkt is groot genoeg voor beide spelers. InvestorPlace wijst op de nieuwste Blackwell GPU van het bedrijf en zijn andere AI-innovaties.

De geruchten gaan dat de nieuwste Zen 5 Ryzen 9000 CPU's 40% sneller zijn. Bronnen verwachten aanzienlijke prestatieverbeteringen voor AMD's next-gen chips. AMD zelf oorspelt een aanzienlijke groei van de inkomsten uit de MI300 GPU tot wel $3,5 miljard.

Analisten verwachten een marktaandeel van 20% tot 30% in AI-datacenter GPU's. Daarnaast bieden AMD's AI-compatibele CPU's voor pc's goede groeivooruitzichten.

2. Salesforce

Salesforce biedt bedrijfssoftware aan op basis van cloudcomputing. Het techbedrijf heeft de focus verlegd naar vergroting van de winstmarges en naar generatieve AI.

Ondanks dat de winst in het vierde kwartaal de ramingen overtrof, bleef de omzetprognose achter bij de verwachtingen. Maar Salesforce heeft voor het eerst plannen voor een dividenduitkering en aandeleninkoop. Dat maakt het aantrekkelijk voor lange-termijnbeleggers.

Salesforce werkt aan het verbeteren van de efficiëntie. Vorig jaar kromp het personeelsbestand met 10%, met als doel de winstgevendheid te verbeteren. Analisten voorspellen nog meer ontslagen als deze trend doorzet.

Het bedrijf heeft het fusie- en overnamepad verlaten. Dit zorgt waarschijnlijk voor een grotere kasstroom. De softwaremarkt vertoont een solide groei en Salesforce profiteert van de stijgende digitale uitgaven van bedrijven.

3. Eli Lilly

Eli Lilly is een grote farmaceut. De beurskoers is vorig jaar met meer dan 130% gestegen en analisten zien nog meer opwaarts potentieel. Het gemiddelde koersdoel van analisten ligt meer dan 10% hoger.

Eli Lilly is een farmareus met een fenomenaal groeipotentieel, met een verwachte stijging van de winst per aandeel van meer dan 97% dit jaar. Kijken we naar volgend jaar, dan komen deze schattingen uit op 45%.

Het bedrijf heeft een dominante positie in de markt voor afslankmedicijnen. Apotheken ondervinden momenteel bevoorradingsproblemen met Eli Lilly's GIP/GLP-1 medicijn tegen zwaarlijvigheid, Zepbound, vanwege een ongekende vraag. Voor beleggers is dat een goede zaak. Deze buitenproportionele vraag zou moeten leiden tot aanzienlijke winsten als het bedrijf de productie opschaalt.

Het aandeel is niet goedkoop. Maar Eli Lilly beschikt over een aantal katalysatoren op de lange termijn die de waardering ondersteunen. Daarom ziet InvestorPlace Eli Lilly als een aandeel dat het waard is om ten minste de komende 12 maanden vast te houden voor beleggers die outperformance zoeken in groeiaandelen.

Lees ook: 6 groeiaandelen die ook dividend uitkeren

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.