3 veelbelovende aandelen met een strong buy-advies

Door Redactie op 28 mei 2024 08:30 | Views: 22.390

3 veelbelovende aandelen met een strong buy-advies

We hebben uit alle hoeken en gaten van het internet weer wat tips voor u opgediept en gekeken wat Zacks ervan vindt. Deze drie zeer diverse aandelen hebben een Zacks Ranking van 1: Strong Buy.

Arista Networks

Een aandeel uit het zeefjes-en-schepjes-segment: Arista maakt routers en switches (dataverkeersregelaars) die zó snel zijn en zo veel werk aankunnen dat ze geschikt zijn voor de hoge eisen die AI stelt. De chips van Nvidia doen het rekenwerk, maar de onvoorstelbare hoeveelheid data die daarvoor en daarna door het netwerk gaan, komen langs de hardware van Arista.

Het recente uitstekende kwartaal spreekt boekdelen over de kwaliteit. De winst over het eerste kwartaal versloeg de analistenverwachtingen met 14% en er loopt een aantrekkelijk aandeleninkoopprogramma, waaruit blijkt dat het management er ook vertrouwen in heeft.

Netflix

Wat u als consument chagrijnig maakt, zou de aandacht moeten trekken van de belegger in u. Ergert u zich scheel aan de prijzen in de supermarkt? Daar is het aandeel Ahold Delhaize. Of wat te denken van de prijzen aan de pomp? TotalEnergies! En het gezeur van Netflix dat u uw abonnement niet meer mag delen met twee uithuizige kinderen en de buurvrouw legt het bedrijf evenmin windeieren.

Nu een gigantische flatscreen minder kost dan een telefoon en u voor de prijs van een grote popcorn drie aardige kaasjes kunt kopen bij de grootgrutter, zijn aandelen in een streamingdienst een aantrekkelijke optie. Netflix is een van de weinige streamers die winst maakt. Naar verwachting zal de groei ook nog wel enige tijd doorzetten. 

Immersion

Immersion ontwikkelt haptische feedback, dat gaat over dingen die je kan voelen. Voorbeelden zijn het trillen van game controllers of het gevoel dat je een knop indrukt die helemaal niet bestaat, zoals in de iPhone. Daarnaast bezit het een groot aantal patenten op dat gebied en is het niet bang om daar rechtszaken over te voeren tegen reuzen als Sony en Microsoft.

De winst per aandeel is in een jaar ruim verdubbeld. Door schaalvoordelen, efficiency en kostenbeheersing is de rek er bovendien nog lang niet uit. Daarbij kost het aandeel minder dan een tientje en geeft het een beetje dividend: 1,8%. Beter iets dan niets, toch?

Lees ook: 3 koopwaardige en fors afgeprijsde dividendaandelen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!