3 aandelentips van topanalisten voor rendement op de lange termijn

Door Redactie op 30 mei 2024 11:30 | Views: 10.873

3 aandelentips van topanalisten voor rendement op de lange termijn

De markten zijn onrustig door zorgen over de hardnekkige inflatie en de timing van een eerste renteverlaging door de Federal Reserve. Het zijn vooral macro-uitdagingen op de korte termijn die het sentiment beïnvloeden. Beleggers met een langetermijnhorizon kunnen met deze tips van enkele topanalisten mogelijk het rendement op hun portefeuille verbeteren.

De tips die te lezen zijn op CNBC zijn afkomstig van analisten die in het verleden hoog hebben gescoord volgens TipRanks, een platform dat ruim 8800 analisten rangschikt op basis van hun prestaties uit het verleden.

1. Monday.com

Beleggen in Monday.com, de maker van werkplekbeheersoftware, is de eerste tip. Het bedrijf kwam met goede resultaten over het eerste kwartaal en meldde een sterke vraag naar zijn producten in alle eindmarkten. Beleggers reageerden positief. Kash Rangan (Goldman Sachs) verhoogde daarop zijn koersdoel voor het aandeel van $270 naar $300. Ondanks de opleving na de kwartaalcijfers, vindt de analist van Goldman Sachs dat het aandeel nog steeds ondergewaardeerd is.

Rangan wijst onder meer op het groeiend momentum en de gezonde vrije kasstroom marge. Daarnaast heeft het bedrijf een solide prijszettingsvermogen in het midden- en kleinbedrijf. Hij verwacht verder dat de omzetdaling zal afzwakken, waarbij de groei van de netto nieuwe omzet zich waarschijnlijk zal stabiliseren. Het uniforme platform van Monday.com zal een omzetgroei op lange termijn stimuleren.

2. Walmart

De volgende tip betreft Walmart. Het supermarktconcern liet onlangs een beter dan verwachte omzet en winst zien over het eerste kwartaal. Walmart spreekt van een robuuste groei van de e-commerce omzet, ondersteund door afhalen en bezorgen in de winkel. Peter Benedict (Baird) geeft het aandeel een koopadvies en verhoogt het koersdoel van $65 naar $70. De focus van het bedrijf op waarde en gemak blijft klanten aantrekken, waarbij het grootste deel van de groei van het marktaandeel te danken is aan huishoudens met een hoger inkomen, dat zijn klanten met een jaarinkomen van meer dan $100.000.

Het hogere koersdoel weerspiegelt het toenemende momentum rond het verbeteren van de winst door verhoging van de marge en automatiseringsinitiatieven. De alternatieve inkomstenstromen van Walmart, uit onder meer reclame, datamonetisatie en Walmart+, profiteren van hogere marges en vormen een mooie aanvulling op de kernactiviteiten van het bedrijf. Volgens Benedict genereren deze alternatieve inkomensstromen ongeveer $7 miljard aan inkomsten. 

3. CyberArk Software

De top drie wordt gecompleteerd door CyberArk. Het cyberbeveiligingsbedrijf kondigde onlangs de overname aan van Venafi voor $1,54 miljard. CyberArk verwacht dat de overname in de tweede helft van dit jaar kan plaatsvinden. De machine identity managementoplossingen van Venafi zijn volgens CyberArk een goede aanvulling en de beveiliging van machine-identiteit zal groeien met ongeveer $10 miljard tot een marktomvang van bijna $60 miljard. Shaul Eyal (TD Cowen) volgt het aandeel met een koopaanbeveling en geeft het een koersdoel van $300.

De analist wees erop dat eerdere overnames van Idaptive, Conjur en Viewfinity, snel en effectief werden geïntegreerd en die hebben de afgelopen jaren aanzienlijke rendementen opgeleverd. Deze grote overname zal naar verwachting direct bijdragen aan de bruto-, operationele en kasstroommarges van CyberArk. Volgens de analist bevindt het bedrijf zich in een goede positie om te profiteren van synergiemogelijkheden door cross-sell, up-sell en geografische uitbreiding. Het bedrijf is van plan om gebruik te maken van zijn wereldwijde netwerk om de oplossingen van Venafi te distribueren.

Lees ook: 3 koopwaardige en fors afgeprijsde dividendaandelen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!