Nieuws van woensdag 2 december 2020

S&P 500 naar nieuw record op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend met winsten gesloten. Dat betekende voor de brede SP 500 een aanscherping van het record geholpen door gestegen olieprijzen....

02 dec | meer...

Fed: herstel Amerikaanse economie stagneert

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het herstel van de Amerikaanse economie van de coronacrisis stagneert. Dat kom onder meer door het toenemende aantal Covid-19-besmettingen. Daardoor zijn ondernemers ook mind...

02 dec | meer...

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag kleine uitslagen noteren, na de recordstanden van een dag eerder. Farmaceut Pfizer en de op Wall Street genoteerde Duitse biotechnolo...

02 dec | meer...

Wall Street opent met minnen na records

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine minnen aan de nieuwe sessie begonnen, na de recordstanden van een dag eerder. Andermaal zorgen vaccinperikelen voor reuring....

02 dec | meer...

'Stapje terug op Wall Street na records'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen woensdag waarschijnlijk met kleine minnen aan de handel. Op dinsdag wisten de brede SP 500 en de technologiegraadmeter Nasdaq naar nieuwe re...

02 dec | meer...

Banengroei in bedrijfsleven VS zwakt flink af

NEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in november beduidend minder sterk gegroeid dan een maand eerder, onder druk van het stijgende aantal besmettingen met het co...

02 dec | meer...

Kleine minnen op beurzen na koersrally

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht omlaag. Beleggers namen wat gas terug na de koersrally in november en het sterke begin van de maand december. Daarnaast we...

02 dec | meer...

Werkloosheid eurozone daalde in oktober

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in oktober onverwacht gedaald. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid uit op 8,4 procent tegen een bijgestelde 8,5 p...

02 dec | meer...

GardaWorld verhoogt bod op beveiliger G4S

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Canadese GardaWorld heeft zijn bod op de Britse beveiliger G4S verhoogd nadat een eerder bod was afgewezen. GardaWorld wil nu net geen 3,7 miljard pond neertellen voor ...

02 dec | meer...

Heineken gaat Amstel-bier verkopen in China

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken gaat het merk Amstel ook in China verkopen. Het 150 jaar oude pilsmerk wordt in eerste instantie in het zuiden en oosten van het Aziatische land op de markt g...

02 dec | meer...

AEX doet stapje terug na opmars

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht omlaag. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten overwegend kleine verliezen zien. Beleggers namen wat gas terug na het ste...

02 dec | meer...

'Klein openingsverlies voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag waarschijnlijk licht lager. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine minnen beginnen, na de sterke koerswins...

02 dec | meer...

Duitse winkelverkopen flink hoger in oktober

WIESBADEN (AFN) - De Duitse detailhandelsverkopen zijn in oktober flink toegenomen. Ten opzichte van de voorgaande maand verkochten winkeliers 2,6 procent meer, meldt het Duitse federale statistiek...

02 dec | meer...

Prosus wil investeren in online ouderenzorg

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus wil investeren in online platformen die zich bezighouden met ouderenzorg, om zo in te springen op de groeiende vraag in die markt door de coronacrisis. Het...

02 dec | meer...

Adempauze op Japanse beurs na opmars

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag nipt hoger gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke koerswinsten, die werden veroorzaakt door het optimisme over de coronavacc...

02 dec | meer...