10 regels voor beleggen in onzekere tijden

Door Belegger.nl op 6 december 2019 08:10 | Views: 10.448

10 regels voor beleggen in onzekere tijden

Beleggen is kopen en houden, luidt het adagium. Wie meer doet, is een handelaar. Maar dat is misschien geen slecht idee, in een volatiele markt.

In dit artikel van Marketwatch stelt Richard Rosso, hoofd financiële planning bij RIA Advisors, dat handelen in aandelen, in plaats van ze te kopen en houden voor de lange termijn, een goede strategie is in onzekere tijden.

Rosso doelt daarbij op winst nemen, verliezen verminderen, het ene aandeel omruilen voor het andere en technische signalen opvolgen.

Wall Street is de financiële crisis vergeten, schreef hij deze week in een bericht op RealInvestmentAdvice.com. "Maar u kunt zich een dergelijke luxe niet veroorloven."

Dit verkocht Warren Buffett in Q3

Rosso wijst erop dat Warren Buffett, de koning van de kopen-en-houdenstrategie, in het derde kwartaal de volgende effecten dumpte:

- 750.650 aandelen Apple
- 31.434.755 aandelen Wells Fargo
- 1.640.000 aandelen Sirius XM
- 370.078 aandelen Phillips
- 5.171.890 aandelen Red Hat

10 regels

Marketwatch zette tien regels op een rij voor beleggen met wat handelsgeest:

  1. Verkoop verlieslatende aandelen en houd de winnaars.

  2. Beleg altijd met een specifiek einddoel. De mantra van Wall Street is ‘nooit verkopen’ en als individuele belegger bent u gek als u dat wel doet, zegt Rosso. Maar volgens hem zijn investeringen juist bedoeld om specifieke doelen te financieren.

  3. Emotionele vooroordelen horen niet bij beleggen. Elke belegger is gevoelig voor een mooi verhaal. Maar mooie verhalen hebben ook de kracht om ons rationele denkvermogen te passeren ten gunste van gevoelens van angst of hebzucht.

  4. Volg de trend. Volgens Rosso wordt 80% van het rendement in een portefeuille bepaald door de onderliggende trend.

  5. Zet winst niet om in verlies. Het is niet makkelijk om winst te zien veranderen in verlies en vervolgens weer op winst te hopen. Alleen de sterken van geest kunnen zoiets aan, volgens Rosso.

  6. U hebt meer kans op succes als u naast de fundamentele waarde van een belegging ook de technische analyse bestudeert.

  7. Voeg geen posities toe aan uw verliezen. Paul Tudor Jones zei ooit: Alleen verliezers voegen toe aan verliezers.

  8. Ga long in een bullmarkt.

  9. Kijk bij al uw beleggingen eerst naar het risico en daarna pas naar het rendement. We hebben de neiging om ons te concentreren op het potentiële rendement van een investering en het genomen risico te beschouwen als bijzaak, aldus Rosso.

  10. Streef bij portfoliobeheer naar een succespercentage van 70%. Bij portfoliobeheer gaat het er niet om dat u altijd gelijk hebt, stelt Rosso. “Er is geen strategie, discipline of stijl die 100% succesvol is."

Lees verder: 7 psychologische valkuilen om te vermijden

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.