3 onterecht gedaalde groeiaandelen

Door Redactie op 17 augustus 2021 09:25 | Views: 19.432

3 onterecht gedaalde groeiaandelen

De pandemie heeft nog steeds grote invloed op cyberaandelen, met name doordat 2020 zo'n uitstekend jaar was en er dus nu dalingen ten opzichte van vorig jaar gerapporteerd worden.

Dat is terug te zien in de koersen, en zo zijn er nu een paar koopjes op de markt.

Pinterest

klik om te vergroten

Een verlies aan gebruikers is slecht nieuws voor een op internet gebaseerd bedrijfsmodel, en dat is precies wat Pinterest in het tweede kwartaal meldde. Het gemiddelde aantal maandelijkse gebruikers (MAU's) in de VS daalde met 5% ten opzichte van vorig jaar tot 91 miljoen, hoewel het wereldwijde totaal met 9% steeg ten opzichte van vorig jaar tot 454 miljoen.

Als gevolg van deze somber ogende cijfers crashte de aandelenkoers na de laatste winstupdate, maar dat is om een aantal redenen niet terecht.

Ten eerste gelooft het management dat het grootste deel van de MAU-dalingen is toe te schrijven aan het verlies van minder betrokken en minder winstgevende desktopcomputergebruikers. Het aantal mobiele gebruikers - die jonger zijn en veel tijd doorbrengen op hun telefoons - steeg zelfs in de V.S. tijdens het tweede kwartaal en groeide daarbuiten met 20% ten opzichte van vorig jaar.

Ten tweede neemt Pinterests bruikbaarheid als shopping tool toe. Alleen al van Q1 2021 tot Q2 nam het aantal geüploade catalogi van handelaren met 50% toe, dankzij de integratie van het bedrijf met e-commerce-softwaregigant Shopify.

Als gevolg van deze extra monetisatie van de gebruikersbasis stegen de gemiddelde inkomsten per gebruiker (ARPU) met 89% jaar op jaar. Buiten de VS is de ARPU slechts 0,36 dollar, maar die is ten opzichte van vorig jaar met 163% gestegen en komt nog maar net op gang.

De inkomsten kenden in Q2 een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar tot 613 miljoen dollar, en er wordt een stijging van 40% verwacht in Q3. Het aandeel wordt verhandeld tegen 96 keer de vrije kasstroom, wat op lange termijn als een koopje kan klinken als je bedenkt hoe snel de nettowinst van dit bedrijf nu aan het stijgen is. Reden voor The Motley Fool om dit aandeel te tippen.

Ping

klik om te vergroten

Een van de betere kansen voor beleggers is op dit moment te vinden in de cybersecurity-industrie. Hoe goed of slecht de Amerikaanse economie en aandelenmarkt het ook doen, hackers nemen nooit vrij. Cybersecurity is uitgegroeid tot een basisbehoefte, wat goed nieuws is voor Ping Identity, zo schrijft The Fool in een ander artikel.

Ping is gespecialiseerd in identiteitsverificatie. Het cloudplatform van Ping, dat steunt op kunstmatige intelligentie, is ontworpen om na verloop van tijd efficiënter te worden in het herkennen van en reageren op bedreigingen. Het beperkt en autoriseert voortdurend de toegang van gebruikers tot kritieke bedrijfsgegevens, en werkt daarbij samen met oudere beveiligingsoplossingen. Dat is voor systeembeheerders erg handig.

Sinds het eerste kwartaal van 2020 noteerde Ping een omzetgroei van 44% op jaarbasis. Als winstgevend cybersecurity-aandeel met abonnementsmodel lijkt Ping een koopje tegen minder dan 8 keer de verwachte omzet van dit jaar. Sommige klanten kozen voor kortetermijnverlengingen tijdens de pandemie, wat de cijfers vertekent. Nu is het een kwestie van tijd voor de omzetgroei echt aantrekt.

Wix

klik om te vergroten

De koers van Wix - een online tool om zelf (mobiele) websites mee te bouwen - nam een dramatische wending na de update over het tweede kwartaal. Het aandeel daalde met meer dan 30% ten opzichte van eind juli en is tot dusver in 2021 met 28% gedaald.

Dit alles ondanks het feit dat het bedrijf jaar-op-jaar een omzetstijging rapporteerde van 34% tot 316 miljoen dollar, 2 miljoen meer dan de verwachtingen van enkele maanden geleden. Ter vergelijking: concurrent Squarespace zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 31% stijgen tot 196 miljoen dollar.

Wat is er aan de hand? Volgens Wix ligt het aan de deltavariant die zich nu over de hele wereld verspreidt. De onzekerheid die hierdoor is ontstaan voor de wereldeconomie heeft het management ertoe aangezet zijn prognose voor 2021 naar beneden bij te stellen.

De omzetverwachting werd met maar liefst 25 miljoen dollar verlaagd tot 1,26 à 1,27 miljard dollar. De verwachte vrije kasstroom voor het volledige jaar werd ook verlaagd naar een bandbreedte van 35 tot 40 miljoen dollar (was 62 tot 72 miljoen dollar) als gevolg van de lopende investeringen om de groei op lange termijn te bevorderen.

De hernieuwde zorgen over de pandemie creëeren wel een koopkans voor dit groeiaandeel. Wix is een marktleider in no-code webontwikkeling en rolt tal van nieuwe functies uit op zijn platform.

De vooruitzichten voor dit toonaangevende webdesignsoftwarebedrijf zijn beter dan ooit. Het aandeel wordt verhandeld tegen 113 keer de vrije kasstroom, en zelfs als we rekening houden met de tijdelijke daling van de winstgevendheid, is het dit jaar niet goedkoper geweest.

Lees ook: 3 groeiaandelen voor een zacht prijsje

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
akroma
0
Bij dit soort artikelen komt bij mij altijd de vraag op of de auteur ook een positie in de genoemde aandelen bezit.

Indien dit niet het geval is, wat is het artikel dan waard?
PieterOM
0
Als de auteur wel een positie heeft, denk ik dat hij er belang bij heeft dat de aandelen stijgen. Dus dat is ook een probleem.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.