RoodMicrotec « Terug naar discussie overzicht

rood microtec

20.166 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 ... 1005 1006 1007 1008 1009 » | Laatste
hatsjikidee01
6
quote:

CLUB 80 schreef op 23 oktober 2017 12:34:

www.elektroniknet.de/markt-technik/me...

en dit is pagina 2 van het artikel:

Zou de consument elektronische markt interessant kunnen zijn voor u?

Nee. Over het algemeen zie ik de toekomst van consumentenelektronica in Europa niet. Denk terug een paar jaar terug. Er waren nog steeds mobiele fabrikanten zoals Siemens, Nokia en Ericsson. Ze zijn allemaal weg. Vandaag domineren de Aziatische leveranciers de markt - vooral de Chinezen en Koreanen.

U beperkt uw bedrijfsactiviteiten naar Europa. Waarom ga je niet verder?

Wel, Europa is onze focus, maar we werken ook graag met klanten uit andere regio's. Wij vertegenwoordigen ook Aziatische bedrijven in Europa. De Aziatische markt is sterk beïnvloed door de eerder genoemde consumentenelektronica. Dit gaat om enorme aantallen eenheden, welke andere bedrijven gewoon beter kunnen doen dan wij. En de focus op Europa heeft nog een voordeel: klanten komen naar RoodMicrotec juist vanwege hun regionale aanwezigheid. We spreken hun taal, begrijpen hun mentaliteit. Dit maakt het project veel gemakkelijker voor alle betrokken partijen.

Groeit de trend naar outsourcing in Europa?

Deze trend is onderhevig aan onvoorziene cycli. Momenteel zou ik zeggen dat hij stijgt. Maar als je mij drie maanden opnieuw vraagt, kan het weer heel anders uitzien. De automotive markt in het bijzonder is in een staat van omwenteling - en het zal spannend zijn om te zien welke impact dit op ons bedrijf zal hebben. Wij zijn gevestigd in het zuiden van Duitsland, een traditioneel auto-zware regio. Hiermee bedoel ik niet alleen de fabrikanten, maar ook hun leveranciers.

De vraag is welke strategieën deze bedrijven in de toekomst zullen volgen: Bouwen zij hun test- en supply chain management capaciteiten in huis of gebruiken dienstverleners? Ons bedrijf is hierbij afhankelijk. Het is daarom des te belangrijker om zich te concentreren op nieuwe klanten, op kleinere bedrijven, die gewoon niet zijn ontworpen om in-house tests uit te voeren. En die zijn meestal blij om een ??betrouwbare partner als back-end te hebben, aan wie zij een groot deel van de projectverantwoordelijkheid kunnen overhandigen.

In maart 2015 kwam u tot RoodMicrotec als CTO. U bent sinds mei 2016 CEO geweest en heeft het herstel ondersteund na de herstelling van het bedrijf. Hoe heeft u deze fase ervaren?

In de eerste periode als CTO was ik voornamelijk bezig met de herstructurering en zo onze kwaliteits- en leverbetrouwbaarheid optimaliseren. Als financieel directeur is het financiele deel toegevoegd. Maar maakt niet uit welke positie: de doelstellingen van het bedrijf kunnen alleen het hele team bereiken, niet één persoon. Kernelementen op weg naar het doel zijn onze klanten. We moeten altijd goed denken: Wat hebben onze klanten van ons nodig? Hoe kunnen we hen overtuigen? Natuurlijk moeten we ons steeds opnieuw vragen hoe we nieuwe klanten kunnen winnen en nieuwe orders kunnen verwerven. Dit is essentieel voor overleving. Met dit alles heb je de kosten in het achterhoofd, misschien ook op te slaan - maar toch op de juiste plaats. Uitgaven die gegenereerd worden om nieuwe inkomsten te genereren, zijn altijd juist en belangrijk - bijvoorbeeld om klantenondersteuning uit te breiden. Anderzijds moeten we intern kijken naar hoe we de operationele kosten onder controle houden - zonder verlies van kwaliteit.

Ten koste van de werknemers

Nee, we hebben in de moeilijke tijden geen belangrijke personeelsmaatregelen ondernomen. En de werknemers van hun kant hebben ons trouw gebleven. Er zijn collega's die al 40 jaar in het bedrijf zijn geweest. Dit is naar mijn mening een groot vertrouwen. Vandaag hebben we een zeer evenwichtige leeftijdsstructuur - van stagiairs tot werknemers die op pensioen zijn. En als iemand met pensioen gaat, zorgen we ervoor dat de knowhow niet verloren gaat. Om deze reden vinden we meestal een goede oplossing - ten gunste van de klant en tot tevredenheid van de vertrekkende en de daaropvolgende collega.

Welke middellangetermijndoelstellingen heb je gedefinieerd voor het bedrijf?

De stijging van vorig jaar en de toename van de omzet van 19 procent in de eerste helft van 2017 laten zien dat onze strategie aan het stijgen is. Daarom verwachten we een aanzienlijke toename van de omzet voor de komende jaren. Specifiek, tegen 2020 willen we een omzet genereren die ongeveer 75 procent zal bedragen boven de totale omzet van 10 miljoen euro in 2015.
effegenoeg
0
quote:

CLUB 80 schreef op 23 oktober 2017 12:34:

www.elektroniknet.de/markt-technik/me...
Na moeilijke jaren is RoodMicrotec teruggekomen naar het succes track. We hebben gesproken met Martin Sallenhag, CEO van het bedrijf, over de heroriëntatie.
Markt & Technologie: Dutch Rood Testhouse International NV en German Microtec GmbH negen jaar geleden samengevoegd tot RoodMicrotec . Was dat niet zo riskant gezien de wereldwijde financiële crisis?

Martin Sallenhag: De fusie tussen Rood en Microtec was een goede en absoluut juiste stap, die het bedrijf echt naar voren bracht. Onze portefeuille overlappende op sommige plaatsen, in andere gebieden heeft het uitstekend toegevoegd. Door de verschillende competenties op één locatie te bundelen, konden we synergieën benutten en natuurlijk kosten besparen. Beide waren precies wat we nodig hadden in de niet zo eenvoudige situatie.

En toch duurde het een paar jaar voordat RoodMicrotec terugkeerde naar het succes van ...

Na de overgangsfase hebben we gezien dat het niet zo vroeger kan gaan. We moesten iets anders doen. Bovenal moesten we op lange termijn kunnen plannen, niet alleen om de pieken te compenseren, ook al hadden onze klanten zelf niet de capaciteiten. Dit heeft tot gevolg dat we in de een week volgeboekt hadden, weinig te doen in de volgende. Om de langetermijnplanning te beheren was de hoofdtaak en de echte reden voor onze aanpassing.

Kijkend naar de nieuwere verkoopcijfers lijkt dit succesvol te zijn. Wat is de huidige status?

Nou, vandaag is meer dan ooit een partnerschap in plaats van een klant-leverancier relatie. We gaan nu veel eerder in de projecten en nemen grotere onderdelen van de supply chain voor de klant over. Dit stelt ons in staat onze capaciteiten beter te plannen. De diensten waarmee het bedrijf is opgegroeid, zoals de foutanalyse en de test, gaan we natuurlijk verder door. Dit is procesrelevant voor onze reguliere klanten die ons al meer dan 15 jaar meegeleverd hebben.

Maar meer dan ooit is het vandaag belangrijk om supply chain management voor de klant aan te nemen, zodat hij zich kan concentreren op zijn ontwikkeling, zijn idee en de implementatie ervan. We nemen alles anders van hem af en hij hoeft het niet meer te lasten. Aan het begin van een project kan dit een relatief kleine orderomvang zijn, omdat het vaak alleen de prototype fase is waarin onze test- en kwalificatiediensten worden gebruikt. Maar als de klant eerst ziet wat we er van kunnen afnemen, wordt het interessant. Want dan zijn we ook in de seriële fase van het lot. Uiteindelijk kunnen en willen we de back-end voor de klant zijn - en dus een goede mate van algemene verantwoordelijkheid dragen. Dit is ook een goed gevoel voor de klant. Als hij ons aan zijn kant kent, kan hij meteen van zijn project afkijken - volgens het motto "Ik heb dit punt niet nodig, ik heb RoodMicrotec". De belangrijkste factor hierbij is dat u als partner de hoogste mate van betrouwbaarheid, kwaliteit en tijd biedt. De klant moet hierop kunnen rekenen.

40% van de omzet wordt verdeeld naar de industriële en automobielmarkt, terwijl 20% door medische technologie en andere toepassingen wordt verantwoord. Hoe positioneer je jezelf op deze doelmarkten?

Industrie 4.0 is een zeer actueel onderwerp, met name in Duitsland, die veel toekomstpotentieel biedt. Het gaat vooral om langlopende en permanente ondersteuning. Hier zie ik het voordeel ten opzichte van de grote concurrenten: zij ondersteunen de ondersteuning voor oudere componenten op een gegeven moment, zo niet per jaar worden hoeveelheden van 1 miljoen of meer afgenomen. Wij zijn daarentegen klein en flexibel genoeg om deze eisen voor vele jaren te houden. De automobielindustrie is in een spannende fase: hybride en elektrische voertuigen komen, evenals autonome voertuigen. Het interessante is dat beide tegelijkertijd komen. Dit betekent veel uitdagingen voor alle betrokken partijen. Maar ook kansen zijn, als je er goed aan past. Wat medische technologie betreft, zie ik een goede toekomst voor Europa. Dit is waar veel interessante ideeën ontstaan ??voor medische toepassingen zoals lab-on-chip, bijvoorbeeld voor bloedanalyse of retina implantaten. Desalniettemin zal deze markt het volume van het industriële of automotive segment nog niet bereiken.

Wilt u uw doelmarkten op middellange tot lange termijn verplaatsen?

Nee. Ons doel is deze distributie te behouden. De brede positionering op deze drie markten is van groot belang voor ons. Auto en industrie zijn traditioneel sterk in Europa, en medische technologie is ook zeer innovatief. Dit is een goede en veilige manier om naar de toekomst te zoeken.

Kijk hier hebben we wat aan.
Abtje ook van mij........
VolvoR
0
[verwijderd]
0
Bedankt ook voor het 2e deel. Dit geeft meer vertrouwen in Rood voor de toekomst.
CLUB 80
0
Dag The Duck Master,
Google zoeken over roodmicrotec.
Beleggen is niet gokken, maar ook opzoekingen doen op de aandelen waarin men belegd.
ramptoerist
0
quote:

Madebeliefje schreef op 23 oktober 2017 10:32:

Cijfers ASML - Boven verwachting
Cijfers Philips Boven verwachting

Chipsector gaat dus omhoog. Snap de reactie van de koers niet, maar ik zit voor de LT.
Omdat het ( flippen en Asml ) er ook niets mee te maken heeft. Het zijn niet eens sectorgenoten.
G20 Xdrive
0
Rood geeft geen kwartaal cijfers. Half november een tussentijdse verklaring naar de gang van zaken.
CLUB 80
0
Melexis zit in dezelfde sector als Roodmicrotec

Vandaag legt Melexis, de specialist in autochips, de aandeelhouders in de watten. Het bedrijf keert namelijk bruto 1,30 euro dividend uit. Voor wie pas recent op de trein sprong, lijkt het niet zo'n royale uitkering: bij de huidige beurskoers van 85 euro vertaalt de coupon zich in een rendement van 1,5 procent bruto of 1,1 procent netto.

Maar het plaatje verandert voor de belegger die enkele jaren geleden instapte. Melexis surft namelijk al enkele jaren op een bijzonder stevige langetermijntrend, namelijk dat er in elke auto steeds meer elektronische snufjes en dus micro-electronica van Melexis zitten.
Wie exact vijf jaar geleden vooruitziend was en in het aandeel stapte, betaalde slechts 12 euro. En haalt nu afgezet tegenover die aankoopprijs een rendement van 10,8 procent bruto of 7,6 procent netto.

Of de beresterke eerste jaarhelft voor Melexis zich ook in het derde kwartaal doorzette, weten we pas woensdag. Dan komt Melexis voorbeurs met de resultaten.
[verwijderd]
0
Ja hoor de visboer is nu hier het forum aan het vervuilen,
Let wel op nu prijst hij het aandeel de hemel in met ze onzinnige Posts maar zodra hij uitstapt weet hij niet hoe hard die de koers weer omlaag moet roeptoeteren.
Neem hem dit aub niet kwalijk hij wil dan enkel goedkoper instappen en meent niks van die onzin.
Dus succes allemaal met de visboer en ze onzinnnige bijdrages
Hkdnp
1
quote:

Chrisss schreef op 24 oktober 2017 11:03:

Ja hoor de visboer is nu hier het forum aan het vervuilen,
Let wel op nu prijst hij het aandeel de hemel in met ze onzinnige Posts maar zodra hij uitstapt weet hij niet hoe hard die de koers weer omlaag moet roeptoeteren.
Neem hem dit aub niet kwalijk hij wil dan enkel goedkoper instappen en meent niks van die onzin.
Dus succes allemaal met de visboer en ze onzinnnige bijdrages
De visboer is een goedkope penny beuker..
bogie
0
even iedereen uit een droom helpen hier je kunt een koers niet omlaag praten en
daar zult u het mee moeten doen zou mr visser zeggen :)
Starbuck
0
Het zou toch wel heel plezierig zijn als er weer nieuwe deals bekend worden gemaakt voor de update...
20.166 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 ... 1005 1006 1007 1008 1009 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 dec 2023 17:35
Koers 0,336
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront