Tesla Motors Inc. « Terug naar discussie overzicht

Tesla blow-off

7.747 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 384 385 386 387 388 » | Laatste
[verwijderd]
0
De Bloomberg Tesla Tracker loopt lekker op. Misschien dat de ergste bottlenecks er nu uit zijn? Hoe dan ook bouwen ze meer auto's dan ooit. Zodra die 3 een beetje op gang is bouwen ze er mi-ni-maal 3x zoveel van dan S+X wat er dus gewoon 100.000 per jaar zijn. Aan de vraag ligt het niet, er wachten nog meer mensen dan ze ooit in een jaar kunnen bouwen.
Wat is een mooi niveau om long te gaan? Bidden voor sub-200? Of niet gierig zijn en een 180 stop loss vinden om long te gaan, nu al?
gbakl
0
267.53+15.05 (+5.96%)
At close: April 3 4:00PM EDT
260.30 -7.23 (-2.70%)
Pre-Market: 4:11AM EDT

zou de realiteit weer een beetje indalen ?
fausto1
0
"dit soort Tesla propaganda wordt voorlopig geslikt door de believers
tot blijkt dat het allemaal niet genoeg is om winstgevend te worden
en dat zelfs de financiele situatie kritiek is""

het is toch allang bekend dat Tesla niet winstgevend is. Maar de believers zijn niet geinteresseerd in winst. Voor Tesla zelf lijkt winst ook niet interessant, je hoort ze zelden over. Het gaat alleen om productiecijfers. Dit gaat natuurlijk een keer fout, maar zolang er mensen zijn die in Tesla blijven investeren en de verliezen dus financieren kunnen ze blijven bestaan. Ik ben benieuwd hoe ze hun tekorten nu gaan opvangen want ze zeggen geen aandelen uit te geven en ook geen leningen aan te gaan.
gbakl
0
267.53+15.05 (+5.96%)
At close: April 3 4:00PM EDT
254.74 -12.79 (-4.78%) pre-market

voorbeurs geeft aan dat het wel weer eens een zware dag zou
kunnen worden voor Tesla.
en dat is volkomen logisch na de misplaatste Hosanna-dag van gisteren.
gbakl
0
277.17+9.64 (+3.60%)

dit is ook Tesla, geen nieuws alleen herhaling van zetten en info dat het wel goed komt met de productie en de financien, en wat denk je?
de beurs gelooft Musk op zijn blauwe ogen....again and again tegen beter weten in en terwijl al zijn recente beloftes NIET uitgekomen zijn....

prachtig instapmoment voor de echte shorters, dat gunt Tesla ons
ook wel weer elke keer opnieuw.
gbakl
0
je zou denken dat turbojagen hier niet zo.n rol speelt bij Tesla.
nou mooi wel.
eerst 275usd om zeep geholpen en daarna 283 nog even meegepikt...

nu mag de koers weer dalen....zo werkt dat bij hedgefunds en shorters die hun verdienmodel achterna jagen op de flow van de markt.
gbakl
0
286.94+19.41 (+7.26 %)

gekkenwerk...bijna 20 usd erbij en als je niet beter wist dan
lijkt dit het definitieve herstel van het vertrouwen in Tesla,echter:

dit maximaal opjagen van de koers lukt door een fors hogere
Nasdaq en we gaan dan in de richting van turbo 295 die bij
beursopening morgen al simpel te elimineren is, als dat het volgende target wordt.

blijft daarmee een leuk en zeer volatiel aandeel, maar
niet simpel te voorspellen.
DeZwarteRidder
0
‘Tesla gaat zo failliet dat je het niet kunt geloven’
Martijn Zeven

04 april 2018 om 19:00

De schrijvers van het boek Denken als Elon Musk, Erwin Wijman en Jeanine Blaauw, denken op hun beurt dat de galgenhumor van Musk weleens profetisch zal blijken te zijn. Van buitenaf onderwerpen zij de psyche van één van de spraakmakendste topmannen van deze tijd aan een analyse. ‘Kan niet bestaat echt niet bij hem,’ is hun conclusie.

Met zijn tweet op 1 april, waarin hij het faillissement van Tesla aankondigt (‘Tesla Goes Bankrupt (…) compleet en helemaal failliet, zó failliet dat je het niet kunt geloven’), is hij alle analisten én ons als schrijvers van het boek Denken als Elon Musk te snel af. Dat is Elon Musk ten voeten uit.

Want ‘Tesla gaat in 2018 failliet’ is de eerste zin van het boek Denken als Elon Musk (dat op 6 maart naar de drukker ging). De zin komt uit de mond van een oud-topman van ING die ruime ervaring heeft met bedrijven (Enron, Imtech) die ten onder gingen of bijna (Ahold). ‘Dit gaat kapot, alle seinen staan op rood bij Tesla,’ verklaart hij. ‘De interne logistiek deugt niet, de productie van de Model 3 komt maar niet op gang, managerial klopt het niet en de big ego-CEO is lastig te sturen en omringd door jaknikkers en volgers. Bovendien leed het bedrijf in 2017 een verlies van twee miljard dollar.’

Als de verkopen niet snel aantrekken krijgt Tesla een ernstig liquiditeitsprobleem, vreest ook kredietbeoordelaar Moody’s, dat op 27 maart 2018 de rating verlaagde van B2 naar B3. Al eerder, eind 2017, gaf Standard & Poor’s Tesla een vergelijkbare B-, een junkbond-rating. Een vooraanstaande analist denkt dat het geld bij Tesla over drie maanden op is, en de beurskoers van Tesla kelderde in de afgelopen maand van 333 dollar naar 252 dollar - om overigens op 3 april weer te stijgen (met liefst 6,5%, en vandaag met wederom 6,5%) naar 285 dollar.

Tesla-topman Elon Musk zal niet slechter slapen door deze onheilstijdingen. Hij is zo gewend aan zwartkijkers dat zelfs zijn zoon van dertien kan uitleggen waarom Tesla de hoogste shortpositie in de hele Amerikaanse aandelenmarkt heeft, van liefst negen miljard dollar. ‘Beleggers speculeren op een verdere daling van het aandeel van Tesla en kunnen daar dik aan verdienen.’

Geen gemakkelijke baas

Elon Musk laat zich niet snel uit het veld slaan. De oprichter/topman van SpaceX, Tesla, SolarCity, The Boring Company, OpenAI en Neuralink is niet op zoek naar kortstondige zakelijke successen, hij is van de langetermijnvisie. Musk ziet de mens als een zichzelf beperkende soort die in levensgevaar is en daar wil hij iets aan doen. Hij geeft niet om geld, het gaat hem om het oplossen van het grootste probleem waar de mensheid tegenaan kijkt: onze ondergang. Musk is het tegenovergestelde van ING-topman Ralph Hamers die zit te kijken op een extra miljoen jaarsalaris.

In hun boek Denken als Elon Musk dat op 5 april verschijnt laten auteurs Erwin Wijman en Jeanine Blaauw zien dat Musk daarom helemaal geen gemakkelijke baas is om voor te werken. Hij kan uitvallen tegen medewerkers die fouten maken of tijdens vergaderingen niet met goede ideeën komen, omdat ze hem dan in de weg staan en zijn missie vertragen. Hij heeft geen hekel aan zijn medewerkers, het is meer dat hij zich gekweld voelt door hun fouten, want die maken dat de mensheid nog weer langer in gevaar verkeert.

Zo denkt Musk. Echt.

Zijn gekende hoekigheid is geen emotionele tekortkoming van de nogal rationeel redenerende Musk. Het is veel eenvoudiger: Musk heeft het gevoel dat hij de enige is die echt de ernst van zijn missie begrijpt. Hij denkt, zoals hij zelf graag naar voren brengt, al over elektrische auto’s en ruimtevaart en het bevolken van andere planeten na sinds hij in Groep 5 zat.

Kan niet, bestaat niet

Omdat hij zo uitdrukkelijk focust op zijn visie en doet wat hij echt belangrijk vindt, maakt Musk het onmogelijke mogelijk. Kan niet bestaat echt niet bij hem. Dit zijn de twee kernlessen van Musk.

Het boek Denken als Elon Musk bevat maar liefst tien hoofdstukken met evenzovele lessen die je af kunt kijken van Musk. Die gaan over het uitdagen van je – soms veel grotere - tegenstanders, hoe je de beste mensen werft, het inspireren van je medewerkers, en het zo begeerlijk maken van je producten en diensten dat je er geeneens reclame voor hoeft te maken. Andere lessen: houd productie en verkoop in eigen hand, start in een niche en geef nooit korting, zelfs je moeder niet.

Het boek laat zien dat Musk’s gewaagde 1-aprilgrap – we zien zoiets CEO Ralph Hamers van ING nog niet twitteren - niet uitzonderlijk is. Musk is misschien af en toe zo’n ijs- en ijskoude Eskimo dat hij als hork wordt omschreven maar hij heeft wel humor. Hij veranderde zijn Twitter-header (bijna 21 miljoen volgers) laatst om zijn hele bio terug te brengen tot één woord: ‘Boring.’

Om later over zijn merchandising-gimmick, de Boring Company-vlammenwerper à vijfhonderd dollar, te twitteren: ‘I want to be clear that a flamethrower is a super terrible idea. Definitely don’t buy one. Unless you like fun.’

Het boek Denken als Elon Musk (ISBN 9789461262684, 208 pagina’s, 15 euro) verschijnt op 5 april bij Uitgeverij Haystack.
gbakl
0
quote:

gbakl schreef op 5 april 2018 17:16:

turbo 303 ?
turbo 303 is geelimineerd...

finance.yahoo.com/news/tesla-shares-s...

sinds dieptepunt 03april 45usd erbij..sterk staaltje
maar volgende week ziet het er weer heel anders uit, typisch Tesla.
gbakl
0


305.72+18.78 (+6.54 %)
At close: 4:00PM EDT

304.13 -1.59 (-0.52 %)
After hours: 5:50PM EDT
gbakl
0

304.70+15.04 (+5.19 %)
At close: ?April? ?10 4:00PM EDT

300.00 -4.70 (-1.54 %) pre-market

moet dringend weer wat van die koers af...veel
teveel opgefokt.
voda
0
'Fataal ongeluk Tesla kwam door bestuurder'

Gepubliceerd op 11 apr 2018 om 21:34 | Views: 440

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het ongeluk met een Tesla Model X waarbij vorige maand in de Californische plaats Mountain View een man stierf kwam doordat de bestuurder niet goed op de weg lette. Dat zei Tesla in een verklaring.

Het ongeluk vond volgens Tesla op klaarlichte dag plaats en het zicht was prima toen de 38-jarige man tegen de middenberm botste en overleed. Hij maakte gebruik van de Autopilot-functie van zijn auto. Die is niet bedoeld voor volledig autonome besturing van de auto. Het systeem waarschuwde volgens Tesla meerdere keren, maar de bestuurder greep niet in.

De familie van het slachtoffer heeft hulp ingehuurd om te kijken of er juridische stappen tegen de autofabrikant kunnen worden genomen. Volgens Tesla worden bestuurders veelvuldig gewezen op hun eigen verantwoordelijk om de handen aan het stuur te houden.

Ongelukken met (deels) zelfrijdende auto's liggen onder het vergrootglas vanwege de nog jonge technologie achter zulke auto's en vraagstukken over de juridische verantwoordelijkheden. Tesla is van mening dat juist gebruik van Autopilot het verkeer juist veiliger maakt.

voda
0
Tesla to recall 8,898 vehicles in China from June 28 - Report

Reuters quoted China's quality watchdog as saying that Tesla will recall a total of 8,898 Model S vehicles in the country from June 28.

Tesla has been voluntarily recalling Model S sedans built before April 2016 in order to replace bolts in the power steering component.

Source : Reuters
roloff
0
quote:

schreef:

... Het boek Denken als Elon Musk (ISBN 9789461262684, 208 pagina’s, 15 euro) verschijnt op 5 april bij Uitgeverij Haystack.
Het zou nog goed kunnen dat er uiteindelijk met het boek over Elon Musk méér wordt verdiend dan met de jarenlange (verliesgevende) productie van Tesla´s.

Momenteel is dat in ieder geval wél zo. ;-) gr. R
voda
0
Musk herhaalt: Tesla heeft geen geld nodig

Gepubliceerd op 13 apr 2018 om 12:50 | Views: 1.598

PALO ALTO (AFN) - Tesla is in het derde kwartaal winstgevend en heeft dan ook een positieve kasstroom. De maker van elektrische auto's hoeft dus geen extra geld op te halen bij geldschieters, schrijft topman Elon Musk op Twitter.

Musk reageerde met zijn berichtje op een artikel in The Economist waarin investeringsbank Jefferies beweerde dat Tesla dit jaar 2,5 miljard tot 3 miljard dollar moet ophalen. ,,The Economist was vroeger saai, maar slim met droge humor'', schreef Musk op Twitter. ,,Nu is het alleen nog maar saai (zucht).''

Het aandeel Tesla kreeg de laatste tijd klappen op de beurs onder meer vanwege zorgen over de kaspositie. Tijdens de bekendmaking van de productiecijfers van het eerste kwartaal zei Tesla al dat het in de tweede helft van het jaar winstgevend verwacht te zijn. Dan is de productie van de Model 3, de belangrijkste auto van het bedrijf, ver genoeg opgevoerd.
7.747 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 384 385 386 387 388 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 22:00
Koers 171,970
Verschil -2,750 (-1,57%)
Hoog 175,620
Laag 171,370
Volume 65.950.292
Volume gemiddeld 99.882.487
Volume gisteren 75.580.637

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront