Vastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Vastned geopend

2.235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
am1993
0
Analist(!) Kuin van ING zal vast wel weer met een verkoopadvies komen:). Ik schat € 28 deze keer. Om zijn shortvriendjes een plezier te doen:). Terwijl een leuke stijging morgen m.i. een logisch vervolg zou zijn. Welke belegger wil er in deze tijden ook 6% dividend op zijn/haar aandelen? Ik zie het menig vermogensbeheerder dit jaar niet halen. Sterker: er staan er een aantal fors rood, begreep ik.
Marco19
0
Kan alle kanten op volgens mij. Ben het met junkyard eens dat de verhuringen tegenvallen van die grote objecten op toplocaties. Spanje nog steeds leeg en er komt een pand bij in Frankrijk. Denk dat het nog niet meevalt.
Blijkt dat die toppanden op toplocaties tegen lage rendementen geen gegarandeerde snelle wederverhuur oplevert. Dat baart me wel zorgen.

Range 2.15-2.20 was min of meer verwacht. Bezettingsgraad omlaag.
Positieve is aandeleninkoop maar was al bekend.

Jan Peter Balkenellende
0
quote:

am1993 schreef op 30 oktober 2018 20:03:

Analist(!) Kuin van ING zal vast wel weer met een verkoopadvies komen:). Ik schat € 28 deze keer. Om zijn shortvriendjes een plezier te doen:). Terwijl een leuke stijging morgen m.i. een logisch vervolg zou zijn. Welke belegger wil er in deze tijden ook 6% dividend op zijn/haar aandelen? Ik zie het menig vermogensbeheerder dit jaar niet halen. Sterker: er staan er een aantal fors rood, begreep ik.
Prachtig toch? Van mij part gaat de koers naar 15. Meer dan 2x zoveel eigen aandelen inkopen.
junkyard
0
Kuin zit inderdaad extreem laag met het Vastned koersdoel. Bij URW, die in dezelfde sector opereert en grotendeels exposure heeft op dezelfde huurders, heeft Kuin het koersdoel op een zeer onrealistische 255 euro gesteld. Vreemd gedrag, maar ik geloof niet in complot theorieen.

Kempen heeft het koersdoel URW op 205 gesteld, en Vastned gisteren bevestigd op 41 (neutral). ABN AMRO ziet het Vastned koersdoel op 43 (buy), na gisteren ook opnieuw onaangepast bevestigd.
am1993
0
quote:

993 schreef op 5 november 2018 16:35:

pers.vastned.com/voortgang-aandelenin...

Blijkbaar wil men niet boven de 35 euro inkopen
Dan hebben ze vandaag pech:).
zonnedaal
1
Onderstaand bericht heeft niet direct betrekking op Vastned, maar gaat wel over de grootaandeelhouder in Vastned, Aat van Herk. Bron: FD.

Van Herk koopt Value8 uit bij gewasbeschermer

Nederlands grootste investeerder in biotechnologie, Aat van Herk, breidt zijn werkterrein uit naar agrarische technologie. De Rotterdamse ondernemer neemt een meerderheidsbelang in gewasbeschermer Ceradis over van de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Value8 VALUE€5,64-0,35% van Peter Paul de Vries. Van Herk betaalt €10,2 mln voor het 59%-belang.

Aat van Herk is oprichter van de Van Herk Groep, die de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een belangrijke investeerder in bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen.

Van Herk maakte afgelopen decennia fortuin in het vastgoed, met name in en rond Rotterdam. Afgelopen jaren groeide hij ook uit tot een belangrijke investeerder in bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen. Zo heeft hij via zijn investeringsmaatschappij Van Herk Investments een aanzienlijk belang in Galapagos GLPG€94,72+2,69% en in diverse fondsen met durfkapitaal voor jonge biotechbedrijven.

Value8 verkocht dit jaar diverse belangen
Value8 realiseert een boekwinst van €1,1 mln op de verkoop van het Ceradis-belang. De investeringsmaatschappij heeft eerder dit jaar al diverse belangen in andere bedrijven verkocht. Daarmee lijkt de onderneming van voormalig beleggersvoorman Peter Paul de Vries, die vorig jaar een roerige tijd kende, in stabieler vaarwater te zijn gekomen.

Met de aankoop van een meerderheidsbelang in Ceradis kiest Van Herk bewust voor een verbreding van zijn werkterrein, zo zegt Dharminder Chahal van Van Herk Investments. 'We geloven sterk in een gezond-leven-trend. Daarin speelt voeding een belangrijke rol, om te voorkomen dat mensen ziek worden. Voedselproductie zal bijvoorbeeld veel en veel minder gebruik moeten gaan maken van chemische gewasbescherming.'

Van Herk gaat meer 'agritech' kopen
Van Herk wil uiteindelijk een portefeuille van 'agritech'-belangen opbouwen, met deelnames in beursgenoteerde bedrijven, privaat gefinancierde ondernemingen en investeringsfondsen met durfkapitaal. De Rotterdammer zette vorige maand al een eerste stap in deze richting met zijn deelname in Brightlands Agrifood Ventures, een investeringsfonds voor jonge agrarische bedrijven in Noord-Limburg.

Ceradis stond bekend als een van de groeibriljanten van Value8 en als beurskandidaat, maar het bedrijf belandde in 2016 in zwaar weer door problemen met een belangrijke levering van een beschermingsmiddel. 'We hadden een lastig jaar', aldus ceo Willem-Jan Meulemeesters. De onderneming die zich specialiseert in milieuvriendelijke gewasbescherming wist zich vorig jaar te herstellen. De omzet van Ceradis verviervoudigde tot €2,4 mln.
Bestrijdingsmiddelen zonder chemische bestanddelen
Van Herk verwacht binnenkort nog eens enkele miljoenen te investeren in Ceradis, onder meer voor de ontwikkeling van nieuwe bestrijdingsmiddelen die helemaal vrij zijn van chemische bestanddelen. De onderneming uit Wageningen verkoopt nu al middelen met weinig chemische elementen, die bestemd zijn voor de bananenteelt, de wijnbouw en de verbouw van tomaten en paprika's in kassen.
am1993
0
@zonnedaal: bedankt. ABtje. Altijd goed om te weten.
Ook goed om te weten is, dat Vastned vandaag een positieve crossing heeft gemaakt in de weekstatistiek. Die stond zwaar negatief a.g.v. de dalingen in de afgelopen weken, maar er is nu weer TA - licht aan het einde van de tunnel.
Maakan
0
junkyard
0
Het dagvolume is 5 t/m 8 november waarschijnlijk te laag geweest om de inkoop te continueren. Bij weinig aanbod verstoort de aandeleninkoop het koersverloop teveel, wat Vastned zal proberen te vermijden.

Vastned heeft zo'n 11.000 aandelen per dag nodig om de 40 miljoen te besteden voor eind maart 2018. Het gemiddelde dagvolume is +/- 30.000. Na 2 november (laatste Vastned aankoop) was het dagvolume max. slechts 15.000.

Er zijn momenteel dus weinig grote aandeelhouders die de stukken willen aanbieden, lijkt mij goed dat Vastned even rustig aan doet met de inkoop totdat meer stukken worden aangeboden. Het is altijd nog mogelijk om de looptijd van het inkoopprogramma te verlengen, of de aankoopprijs iets te verhogen.
junkyard
0
De nieuwe eigenaar van Walburg gaat voortvarend te werk, nieuw langdurig huurcontract op de Jumbo wat vervolgens aan een supermarktfonds is verkocht:

www.vastgoedmarkt.nl/beleggingen/nieu...

'Tres Invest verwierf de betreffende supermarkt in maart van dit jaar samen met ander vastgoed voor 14 miljoen euro (Kadaster) van Vastned. VastNed Retail kocht de supermarkt in 2011 van Unibail-Rodamco samen met 32 andere units in het winkelcentrum voor 40,5 miljoen euro inclusief aankoopkosten.'

Bij aankoop in 2011 meldde Vastned nog:

'This acquisition is fully in line with VastNed Retail's strategy, which focuses on investing in both high street shops and strong shopping centres that are well embedded in the residential environment. The Walburg shopping centre is existing property that has proved its value and thus meets this requirement.'

Eind 2014 stond Walburg nog voor 30 miljoen in de boeken, 3 jaar later was de werkelijke marktwaarde minder dan de helft. Jammer dat Vastned hier zelf geen mogelijkheid zag om waarde toe te voegen, maar mogelijk dat een lokale specialist hier beter in is.

Het Franse winkelcentrum Limoges is nog meer dramatisch, aankoopprijs in 2008 zo'n 18 miljoen, boekwaarde eind 2014 10,4 miljoen, huidige boekwaarde +/- 1 miljoen. Dit jaar worden units verkocht in de hoop dit bezit volledig uit de boeken te werken, eerste halfjaar 4 stuks voor een totaalprijs van 0,1 miljoen.

Ander voorbeeld in NL is het winkelbezit in Lelystad, eind 2016 stond bijna 10.000m2 in de boeken:

De Promesse 113, 115, 121, 123, 129 en 135 / Stationsweg 22 en 23
Stadhuisstraat 2
Stadhuisplein 75

Een groot deel hiervan was in 2009 aangekocht voor 20 miljoen:

vastgoedjournaal.nl/news/935/vastned-...

Van een verkoop heeft Vastned geen melding gemaakt, dit is niet vindbaar in een kwartaalbericht, in het jaarverslag wordt hier ook niets over gemeld. Moeilijk te bevatten dat het mogelijk is om zo'n 6% aan verhuurbaar oppervlak in NL te verkopen zonder dit te publiceren. Verkoopprijs is maximaal 6,2 miljoen geweest.

Het winkelbezit in Spijkenisse was ook geen gelukkige aankoop, in 2010 aangekocht voor 13,1 miljoen en in derde kwartaal 2017 aan Urban Interest verkocht samen met 4 winkels in Groningen (2.000m2) + 2 winkels in hartje Den Haag voor een pakketprijs van 11,5 miljoen.

Ik heb er geen moeite mee dat Vastned afscheid neemt van dit dramatische winkelbezit (qua waarde ontwikkeling), maar wel dat investeerders hier slecht over worden geïnformeerd. Het lijkt erop alsof alleen goed nieuws wordt gemeld bij desinvesteringen, zoals de boekwinst op pand in Nancy begin dit jaar.

Gelukkig is de grootste pijn inmiddels genomen, nu het overgrote deel in portefeuille van topkwaliteit is. Het gebrek aan huurgroei en extreem lage rendementen zorgen er wel voor dat er weinig opwaarts potentieel lijkt te zitten in dit type vastgoed. Waarschijnlijk is dat de Walburg investeerder een hoger rendement behaalt.
Marco19
0
Ben maar weer ingestapt met eerste plukje. Ik zie dat het aandeleninkoopprog uit staat. Normaal kopen ze kn tot €35. Nu ligt deze stil. Zouden ze misschien bezig zijn onderhands een groot pakket in te kopen? Weinig omzet overigens!
pielsje
0
Vandaag melding AFM over Vastned, ben niet in de positie het te lezen (onderweg) misschien een ander die even kijken wil?
junkyard
1
Vastned meldde gisteren bij de wekelijkse update aandeleninkoop:

Het totale aantal treasury shares bedraagt momenteel 957.009 of 5,03% van het totaal aantal geplaatste aandelen (19.036.646). In overeenstemming met de wettelijke vereisten heeft Vastned vandaag de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in kennis gesteld.

Door overschrijding van de 5% grens (treasury shares, ingekochte aandelen incl de inkoop in 2017) was AFM melding verplicht.

Het lage koersniveau en hogere volume van afgelopen dagen heeft als voordeel dat Vastned weer eigen aandelen inkoopt, tegen een mooie discount (boekwinst). Nog even en het boekverlies (afgeboekt kosten,in indirect resultaat eerste halfjaar) van de mislukte aandeleninkoop Belgium (1,5 miljoen) zijn geneutraliseerd door de inkoop.
Marco19
0
2e pluk binnen op 33,20. Ging zelf nog naar 32,75...test van de bodemlijn technisch gezien? Had na aankondiging van de aandeleninkoop niet verwacht nog laag in de 33 te kunnen kopen. Eens kijken wat de komende weken brengt. De aandeleninkoop beweegt de koers nog maar beperkt tot nu toe.

Junkyard heb jij een link naar de bevestiging buy van ABN €41 ?
junkyard
0
ABN heeft het Vastned koersdoel eind oktober 2018 op 43 euro (buy) bevestigd, hier heb ik geen link van.
Marco19
0
Marco19
0
Toch nog 10k handel in de eindveiling. Inkoopprogramma moest de dagelijkse stukken nog
Oppikken.

Wie kan mij uitleggen waarom ze rond deze niveaus niet vol doorkopen met het inkoopprogramma. Of zouden ze de koers laag willen houden zodat op deze niveaus nog meer stukken loskomen.
2.235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 21,600
Verschil +0,600 (+2,86%)
Hoog 21,650
Laag 20,900
Volume 16.766
Volume gemiddeld 10.664
Volume gisteren 7.770

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront