Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
[verwijderd]
0
<15,450 MFCONSje gaat nu renderen Branco :) nu wordt het spannend. Instapmoment is geheel afhankelijk van corona sentiment dus opletten!
Branco P
0
quote:

MFCons schreef op 25 januari 2021 09:46:

<15,450 MFCONSje gaat nu renderen Branco :) nu wordt het spannend. Instapmoment is geheel afhankelijk van corona sentiment dus opletten!
ik heb er net al 200 teruggekocht, uiteraard te vroeg, maar met de rest wacht ik nog even
NLvalue
0
quote:

Mylett schreef op 24 januari 2021 21:31:

[...]

Indien er al een maximum aanzit, is dat nog lang niet bereikt. Het marktaandeel e-commerce in de totale non-food retailmarkt was volgens onderstaand ING rapport in 2018 25% en zal in 2025 zo'n 35% bedragen. Dat het hele Corona gebeuren dit gaat versnellen lijkt me zeer aannemelijk en dan heb ik het nog niet over het feit dat er over 5-10 jaar in ieder huishouden een Google Home/Amazon Echo op de keukentafel staat en je je smartphone niet eens uit je broek hoeft te halen om een nieuw pak toiletpapier (per drone) te laten bezorgen.

Helaas ontbreekt het me aan de kennis, ervaring en inzicht om zelf te kunnen bepalen welk soort centra de winners en verliezers zijn, dus houd ik me vast aan post van kenners als Branco (zeer veel dank!). Op basis van verifieerbare argumenten en imperfecties in logica kan ik dan zelf bepalen wat 'sense' maakt en wat niet. En ik moet zeggen dat ik Branco amper op imperfecties kan betrappen, maar dat dit wel een punt is waarbij ik zeer sterke twijfels heb.

Wat ik wel kan doen is zelf naar proxies als huurprijsontwikkelingen, leegstand en OCR kijken en dan maak ik me daar bij ECP (nog) geen zorgen over, maar dat bijvoorbeeld Italië ook ooit naar die online percentages gaat is evident. Helaas kan ik echter niet zeggen of dit in 2030 of 2050 zal zijn.

www.ing.nl/media/Img_Online%20raming_...
Ok - laat ik die imperfecties in de logica benoemen -

1) " het gaat goed met ECP, omdat het goed gaat met hypermarkten". Dat is branco zijn supermarkt lens. Hypermarches zijn bij verre het slechts presterende format in frankrijk Click & collect was al >10% van de omzet - dat is verdubbeld. Veel van de winkel m2 zijn "amazon jacht terrein". Italie CRF gaat niet goed , ipercoop, Conad nog geen cijfers over gezien- Footfall in de hypermarket centra kan dalen.

2) " de taxatie waarden van ECP staan los van de referentie transacties in de markt ". De tucht van de markt gaat ook ECP raken - Woluwe voorop. ECP voorlopig nog niet af van het moeten verkopen van OG. Lees vooral even de retail estates update - mgt neemt heel erg nadrukkelijk afstand van de waarderingen (~ vlak vs 30/6) die de "retail experts" hebben ingediend (ondanks dat RE mgt een outlook voor een taai 2021 afgeeft).

3) "ECP heeft superieur management" ECP heeft lage leegstand . en heeft lage OCR. Coca Cola Light - een liter fles, volledig gevuld met minder calorieeen. KLP steekt met kop en schouders boven ECP uit alle aspecten van het runnen van een beursgenoteerde onderneming - dat gaat een stuk verder dan de verhuurorganisatie.
LittleJohn2
0
In the case of further lockdowns in ECP countries and the possibility of an active corona crisis lasting maybe even another year - are you trying to estimate what impact this may have on valuations? In my opinion, this can't be ruled out.

Branco, I think I noticed in your posts that you are no longer a fan of the rent waivers for the recent lockdown periods? I argued for it a few months ago, but it wasn't popular back then. This 'we'll pay for it' approach would not help with valuations, and in my opinion, valuations are the most important issue at the moment and will determine when any cash dividend may or may not be paid out.

'Top advisor warns France probably needs new lockdown as early as February'

www.france24.com/en/france/20210125-t...
[verwijderd]
0
quote:

Branco P schreef op 25 januari 2021 10:28:

[...]

ik heb er net al 200 teruggekocht, uiteraard te vroeg, maar met de rest wacht ik nog even
Wachten is gratis; Flow/AHOLD/Vopak gaan niet dalen :) dus ik wacht nog even. 14,8 is mijn eerste target. Volume is nu zo laag; het is wachten op één verkoper die het risico niet meer wil lopen.
Erwin S
0
quote:

Branco P schreef op 24 januari 2021 13:27:

[...]

Mijn ervaring is dat huurders tussen de eerste en tweede lockdown hebben gezien dat de omzet (vrijwel) volledig herstelde en de gesprekken die ik voer gaan met name over kwijtschelding van een deel van de huur tijdens die lockdown-periodes. De consensus is ondertussen duidelijk: met grote winkelketens deel je de pijn 50%-50%. Kleine lokale huurders kom je iets meer tegemoet waarbij ik ook meemaak dat juist die kleine lokale huurders aangeven dat ze voldoende steun krijgen en daarom gewoon de huur doorbetalen. In een enkel geval hebben ze zich niet eens gemeld. Andere lokale huurders zeggen juist dat ze de volledige huur niet kunnen betalen omdat het echt even niet kan. In de meeste gevallen dat dat "gelegenheidsverhalen". Werden er tijdens de eerste lockdown nog veel betalingsregelingen getroffen in plaats van kwijtscheldingen, zie ik nu toch een meer pragmatische insteek met (gedeeltelijke) kwijtschelding én door. Natuurlijk zijn er huurders die nu, als toevallig het moment daar is om het huurcontract te verlengen, proberen om de huur lager in te steken met een verhaal dat inspeelt op de "veranderde wereld vol nieuwe uitdagingen" maar als je vervolgens de beschikking hebt over omzet- en passantencijfer van de periode tussen de twee lockdowns (omdat je ze zelf bijhoudt of bijvoorbeeld uit kwartaalupdates als je huurder beurgenoteerd is) dan kun je na de eerste klaagzang gewoon op basis van de feiten onderhandelen en komt het vaak neer op kortere verlengingsperioden (dus bijvoorbeeld 3 jaar i.p.v. 5) en een maandje huurvrij extra in vergelijking met gebruikelijk, maar als we het corona-verhaal achter de rug hebben dan zal dat ook nog iets gaan bijtrekken verwacht ik. Het is voor een retailer lastiger heronderhandelen als hij vanwege het einde van de lockdowns ineens een omzet draait van (ver boven) het niveau van 2019. Maar ook dat zal dan daarna weer normaliseren. Ik moet wel zeggen dat ik vanuit mijn werk alleen ervaring heb met Food-anchored locaties. Wat ik ook heb meegemaakt is dat sommige huurders bij een onderhandelmoment het onderwerp "pandemie-clausule" ter sprake brengen. Dat is echt iets van de laatste maanden. Die clausule komt er dan op neer dat bij toekomstige pandemieën een huurder 50% huurkorting krijgt. We zijn daar nog mee aan het stoeien maar het zal uiteindelijk de standaard worden verwacht ik.
Wij geven in onze nieuwe projecten geen korting op de huur maar ook een 'huurvrije' periode of een korting op de aanvangshuur. Hiermee hou je de 'waarde' (BAR* jaarhuur) grotendeels intact. Voor goede huurders dien je maatwerk te maken.
Harm Wijk
0
quote:

MFCons schreef op 25 januari 2021 11:01:

[...]

Wachten is gratis; Flow/AHOLD/Vopak gaan niet dalen :) dus ik wacht nog even. 14,8 is mijn eerste target. Volume is nu zo laag; het is wachten op één verkoper die het risico niet meer wil lopen.

Bedankt voor het delen van je target. Een (van de vele mogelijke) indicator(en) die vandaag gunstig is, is dat het waarschijnlijk vandaag de vierde opvolgende dalende dag wordt. Klinkt als een stupide indicator, maar werkt wel bijna altijd. Ik had er zelf op 16.80 wat uitgegooid en zit vandaag op het vinkentouw om wat terug te kopen.
StefanCa
0
www.timesofisrael.com/israel-sees-60-...

Vaccine seem to work in Israel, while the number of new cases also decreased a bit last week. www.worldometers.info/coronavirus/cou...

Still small sample size, but could be used as a leading indicator.

Maccabi’s graph gives a real picture of infection in Israel, showing that until Day 13, vaccinated over-60s had similar infection rates as the overall 60-plus population. Then, a gap opens, and by Day 23, there were 18 daily infections among the 50,777 overall, but just six among the vaccinated.


Now it's more a matter of rolling out the vaccine, which doesn't look good in France, Belgium and Sweden. Countries like Serbia, Romania and Lithuania have done almost two times more vaccines /100 people.
[verwijderd]
0
quote:

Gordian Knot schreef op 25 januari 2021 14:28:

400 stuks op 15.00
150 stuks op 14.86

blijf nu rustig bijkopen
Super als dagtrade, voor de hele week: als dit de maandag is. Stel eerste signalen immuniteit Braziliaanse versie.... dan kan vastgoed sluiten. Ik verleg mijn eerste aankoop momenten.
StefanCa
0
Moderna: Vaccine works against new COVID strains
Moderna Inc. announced on Monday that its COVID-19 vaccine provides protection against new strains of the virus that were uncovered in the United Kingdom and South Africa.

In a study conducted jointly with the United States National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Moderna stated that no difference in the effectiveness of the jab was noticed regarding the UK variant, while there was a "six-fold reduction in neutralizing titers" against the strain from the African country. The company stressed that the "neutralizing titers" recorded are still "above levels ... expected to be protective."


Bought back my speculative position of 500 shares when read this one.
[verwijderd]
0
quote:

StefanCa schreef op 25 januari 2021 14:58:

Moderna: Vaccine works against new COVID strains
Moderna Inc. announced on Monday that its COVID-19 vaccine provides protection against new strains of the virus that were uncovered in the United Kingdom and South Africa.

In a study conducted jointly with the United States National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Moderna stated that no difference in the effectiveness of the jab was noticed regarding the UK variant, while there was a "six-fold reduction in neutralizing titers" against the strain from the African country. The company stressed that the "neutralizing titers" recorded are still "above levels ... expected to be protective."


Bought back my speculative position of 500 shares when read this one.

But.... the only real question is the Brazilian and Japanese version. Those are more dangerous.
Gaston Lagaffe
0
quote:

NLvalue schreef op 24 januari 2021 20:11:

[...]
Suggestie - kijk naar China en Korea - dan weet je wat er aan de horizon ligt qua maximum
Dat we naar een nieuw evenwicht traditioneel vs on-line gaan is iedereen duidelijk. Het tempo waarin is mij onbekend maar ik ben van mening dat men, door Corona, on-line heilig heeft verklaard en traditioneel volkomen afgeschreven. Zo snel gaat het niet. Het herstel na de 1e lockdown heeft me verbaasd. Voorwaarde blijft dat de vaccinatie slaagt en de gevolgen van Corona ingeperkt worden. Gaan de huren dalen -> vast wel maar in een rustig tempo (huurcontracten lopen vaak nog meerdere jaren). Faillissementen vallen tot nu toe mee -> zal best iets toenemen. Gezien de recente rapportages zal de koers wel even gaan dalen maar ik zie de volgende positieve zaken :
- vaccinatie zal noodzaak tot strenge lockdown al in het voorjaar verminderen
- in de zomer zal het aantal besmettingen verder dalen
- dividend keert terug en ondanks forse verlagingen zal het procentueel aantrekkelijk zijn (koersen zijn gehalveerd)
- de reactie van ECP/Mercialys ed is nog niet bekend (geeft onzekerheid) maar men zal niet achterlijk zijn en op de oude voet verder willen gaan. Ik verwacht dat ze de LTV beneden de 40% gaan brengen, OG zullen blijven afstoten, nieuwbouw gaan we weinig meer zien, verbouw alleen indien de risico's beperkt zijn. Er zal sprake zijn van "managed decline" zoals ze dat zo mooi stellen. Het is jammer dat het vaccineren in NL zo traag gaat. De negativiteit is weer terug en dit zal nog wel even zo blijven. Als je kijkt naar Israël dan lijkt men daar eindelijk Corona in te kunnen dammen. Maar goed men zit daar al boven de 20% vaccinatie. De vraag is wanneer zal er een land zijn die duidelijk aan kan geven of vaccinatie werkt. Hebben we die zekerheid dan zal ECP/Mercialys eindelijk in rustiger vaarwater komen. Richting de huidige NNNAV/NDV (€ 37 ?) zullen we niet gaan maar richting de € 24 (stel daling NDV met 1/3 !) zou moeten kunnen. Probleem blijft niemand ziet op dit moment winkel-OG zitten.
Branco P
0
quote:

Erwin S schreef op 25 januari 2021 11:10:

[...]

Wij geven in onze nieuwe projecten geen korting op de huur maar ook een 'huurvrije' periode of een korting op de aanvangshuur. Hiermee hou je de 'waarde' (BAR* jaarhuur) grotendeels intact. Voor goede huurders dien je maatwerk te maken.
Inderdaad. Zo doet iedere vastgoedeigenaar dat, het is niet ingewikkeld. Past ook veel beter bij de feitelijke situatie van eenmalige omzet-wegval bij retailers als gevolg van winkelsluitingen. Er zijn natuurlijk altijd retailers die proberen er gebruik van te maken. Als het je grootste huurder is, dan moet je natuurlijk wel iets meebuigen als verhuurder. Grote voordeel bij ECP is dat de grootste huurders de Hypermarkten zijn en die draaien in deze Corona-tijden juist extra omzet. Dan kun je niet "zielig" doen en mijn ervaring met de supermarkten is dat ze dat dan nu ook niet proberen. Uiteraard zal ECP wel bij een Inditex meebuigen als daar nu toevallig een expiratiedatum actueel is maar de kleinere winkelketen en de lokale ondernemer krijgt gewoon een tijdelijke huurkorting en mijn ervaring is dat zij daarmee content zijn. Wat kan nou een ondernemer die tegen een extreem lage OCR van 8-9% huurt nu eenmaal eisen? Alleen bij een MoDo en een Etrembieres, waar de OCR al rond 13% ligt, kun je in mijn optiek als huurder wel goed gebruik maken van de huidige situatie
!@#$!@!
0
quote:

!@#$!@! schreef op 16 januari 2021 21:28:

Voor de liefhebbers:
seekingalpha.com/article/4398990-buy-...

MAC vandaag +12%, indrukwekkende stijging afgelopen tijd.

Op dit moment lijken de particulieren horde via de wallstreetbets reddit vol in te stappen in alle aandelen die groot geshort worden om short-squeezes af te dwingen. Gamestop is het absolute boedbeeld: twitter.com/charliebilello/status/135...

Op zich wel mooi hoe de "oude garde" die al meer dan een jaar neerpraat over alle hypes en domme particulieren en nu gewoon hun meerdere moeten erkennen tov deze meute haha.

Het zou kunnen dat MAC met een short van ruim 80% van de float meeprofiteert van deze trend. Al blijft dat moeilijk inschatten. nadeel is, als dit de reden is kan de koers natuurlijk ook weer snel terugvallen.

Ben daarom erg benieuwd of MAC deze stijging weer gaat teruggeven of dat deze hogere koersen blijvend zijn.

ECP is amper gestegen na de aankondiging van de vaccins, terwijl MAC in die periode ruim 60% gestegen is. Dus meer risico kan dus ook juist lonend zijn. Uiteraard niet gek op de gekke stijgende beurs waarin alles omhoog gaat. Dus ben erg benieuwd naar het vervolg.

Voorlopig zijn de inflatie verwachtingen in de VS weer ruim boven de 2% voor de komende 5 jaar , terwijl de rentes laag blijven. Dat is op zich dus heel goed voor fondsen met veel schulden zoals MAC. (plus geeft steun aan de vastgoedwaardes)

NLvalue
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 25 januari 2021 15:01:

[...]Dat we naar een nieuw evenwicht traditioneel vs on-line gaan is iedereen duidelijk. Het tempo waarin is mij onbekend maar ik ben van mening dat men, door Corona, on-line heilig heeft verklaard en traditioneel volkomen afgeschreven. Zo snel gaat het niet. Het herstel na de 1e lockdown heeft me verbaasd. Voorwaarde blijft dat de vaccinatie slaagt en de gevolgen van Corona ingeperkt worden. Gaan de huren dalen -> vast wel maar in een rustig tempo (huurcontracten lopen vaak nog meerdere jaren). Faillissementen vallen tot nu toe mee -> zal best iets toenemen. Gezien de recente rapportages zal de koers wel even gaan dalen maar ik zie de volgende positieve zaken :
- vaccinatie zal noodzaak tot strenge lockdown al in het voorjaar verminderen
- in de zomer zal het aantal besmettingen verder dalen
- dividend keert terug en ondanks forse verlagingen zal het procentueel aantrekkelijk zijn (koersen zijn gehalveerd)
- de reactie van ECP/Mercialys ed is nog niet bekend (geeft onzekerheid) maar men zal niet achterlijk zijn en op de oude voet verder willen gaan. Ik verwacht dat ze de LTV beneden de 40% gaan brengen, OG zullen blijven afstoten, nieuwbouw gaan we weinig meer zien, verbouw alleen indien de risico's beperkt zijn. Er zal sprake zijn van "managed decline" zoals ze dat zo mooi stellen. Het is jammer dat het vaccineren in NL zo traag gaat. De negativiteit is weer terug en dit zal nog wel even zo blijven. Als je kijkt naar Israël dan lijkt men daar eindelijk Corona in te kunnen dammen. Maar goed men zit daar al boven de 20% vaccinatie. De vraag is wanneer zal er een land zijn die duidelijk aan kan geven of vaccinatie werkt. Hebben we die zekerheid dan zal ECP/Mercialys eindelijk in rustiger vaarwater komen. Richting de huidige NNNAV/NDV (€ 37 ?) zullen we niet gaan maar richting de € 24 (stel daling NDV met 1/3 !) zou moeten kunnen. Probleem blijft niemand ziet op dit moment winkel-OG zitten.
Deze is wellicht nuttig om "even" door te werken.
www.kleinerperkins.com/perspectives/i...

Kleiner Perkins is een authoriteit in Silicon Valley - Mary Meeker de partner die een naam heeft voor het publiceren van deze mega trends (die elke startup en financier daar volledig doorspit ).

De grote lijnen (consumenten gedrag, tech distruptie trends, groeivoeten, intellectueel kapitaal etc) zijn de belangrijkste punten. P253 geeft je de internet penetratie trends - iedereen mag voor zichzelf bedenken waar Italie gaat zitten op die curves
!@#$!@!
0
quote:

!@#$!@! schreef op 25 januari 2021 15:58:

[...]

MAC vandaag +12%, indrukwekkende stijging afgelopen tijd.

+27% ondertussen. Bizar gewoon.
Gaston Lagaffe
0
quote:

NLvalue schreef op 25 januari 2021 16:18:

[...]
De grote lijnen (consumenten gedrag, tech distruptie trends, groeivoeten, intellectueel kapitaal etc) zijn de belangrijkste punten. P253 geeft je de internet penetratie trends - iedereen mag voor zichzelf bedenken waar Italie gaat zitten op die curves
Interessant maar is dit al niet in de koers verwerkt ? Dat ze moeten afbouwen in Italië zal van Garderen hopelijk ook wel begrijpen (en uitvoeren). Dat ze enkele panden fors moeten afwaarderen en dan mogelijk zien te verkopen aan een locale belegger lijkt mij duidelijk -> zie Grenoble. Heb je een locatie maximaal ontwikkeld dan kijken of er een koper is. In Zweden lijken ze hier al op te hebben voorgesorteerd -> zie laatste verkoop daar). Ik gok er op dat ECP zal blijven verkopen en het gat tussen beurskoers( € 15,-) en NDV ( € 37->36->35) zal blijven verkleinen. Hier zit namelijk wel erg veel ruimte tussen. De druk om dit te doen zal aanhouden (continue kleine afwaardering OG) We gaan zien of die verkopen op gang komen. Een ding is zeker, het oude groeipad bestaat niet meer en van Garderen ziet dit waarschijnlijk al lang in de cijfers.
4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 21,150
Verschil +0,400 (+1,93%)
Hoog 21,200
Laag 20,900
Volume 47.238
Volume gemiddeld 43.898
Volume gisteren 57.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront