Pharming « Terug naar discussie overzicht

Wat zich heeft afgespeeld (The Times)........

13 Posts
[verwijderd]
6
Het zou zo kunnen zijn geweest (let op, een veronderstelling van mij op puur persoonlijke titel!).

Het betreft een bekende "onderhandelingsstrategie" in de bussines" (in mijn loopbaan vele malen tegengekomen; Chinezen zijn er meesters in).

"Pinto is niet tevreden met totaalbod/voorwaardenpakket evt. Amerikaanse partner.
Amerikaanse partner wil het bestaande bod forceren en Pinto tegenover zijn aandeelhouders/buitenwereld onder druk zetten.
Amerikaanse partner tipt een analist/reporter van het gezaghebbende The Times dat "e.e.a. bijna rond is".
Deze ruikt nieuws en belt zoals gebruikelijk Pinto op om e.e.a. te verifieren.
Pinto zit nu in zeer moeilijk parket; bevestigen kan niet, dan kan hij er voor de buitenwacht niet meer omheen en wordt hij gedwongen een slechte deal te accepteren
Ontkennen kan Pinto ook niet; er waren inmiddels via een lang traject over dit onderwerp door hemzelf, analisten etc. in "de markt" hoge verwachtingen gewekt.
Ontkenning uit de mond van Pinto zou destrateus kunnen zijn voor de op dat moment hooggespannen aandeelkoers.
Dan komt het op besluit van de journalist aan; op basis van het met Pinto gevoerde gesprek, (waarin vermoedelijk door Pinto geen expliciete bevestiging of ontkenning is gedaan), in combinatie met de info van deze Amerikaanse partner besluit hij dat er (net) voldoende reden is om tot publikatie over te gaan.
(In een later stadium bevestigt de journalist na enige aarzeling tegenover Ned. Pharming belanghebbenden dat hij met Pinto heeft gesproken; echter wil/kan niet bevestigen dat Pinto "ja" heeft gezegd).
Amerikaans bedrijf slaagt aldus in zijn opzet; deal staat in de pers op scherp, Pinto moet nu deal sluiten anders is hij ongeloofwaardig.
Pinto moet een vreselijk moeilijke beslissing nemen; hij kan de deal accepteren; gezicht gered voor de buitenwereld; iedereen blij; koers schiet omhoog; op korte termijn is er rust in de tent en hij heeft het voor de buitenwereld "fantastisch gedaan".
Maar hij baalt van zichzelf dat hij als "sluwe vos" uit zijn hol is gerookt.
Op dit moment komt (denk ik) de waarde van Pinto als zeer ervaren zakenman om de hoek kijken; d.w.z. zorg er voor dat je nooit met je rug tegen de muur komt te staan en een deal moet accepteren.
Pinto heeft er voor gezorgd dat in het verleden (door aandelenemissies op een gunstig moment) de kas voldoende is gevuld om het een aantal jaren uit te zingen.
Hierop zou hij nu terug kunnen vallen; e.e.a om op lange termijn gezien betere deal(s) te sluiten.
Hij moet dan wel door een zeer zure appel heenbijten, want elk bericht van Pharming dat ook maar iets afwijkt van wat de markt verwacht (de grote Amerikaanse deal) zal grote onrust (koersdaling) veroorzaken.
Pinto kiest voor zichzelf en besluit de deal niet te laten doorgaan.
Het lukt hem om het aandeel een "zachte landing" te laten maken door gedoseerd met wat positieve berichten te komen (o.a. het AGresearch-verhaal en de milestone payment van Esteve).
De markt "trapt hier niet in"; reageert furieus op deze nieuwe situatie; koers Pharming "stort in"; echter het had allemaal nog veel erger kunnen zijn.
Pinto is trouw gebleven aan zichzelf en bezorgt zijn bedrijf en de aandeelhouders (waaronder hijzelf) op lange termijn gezien meer toegevoegde waarde".
[verwijderd]
0
Zou best een waar senario kunnen zijn, heeft de bal keurig op de andere speelhelft geplaatst met de mededeling dan er voor de USA nog wel van een partner uitgegaan wordt ;-)

Ruud..
[verwijderd]
1
volgens mij is het allemaal een stuk simpeler:

Pinto heeft (uiteindelijk) een soort van veiling gehouden om een megadeal over meerdere producten , toepassingen en markten te sluiten. Een aantal tier 1 partijen hebben hier op gereageerd. Hun voorstel was beduidend minder lucratief als Pinto had verwacht, en Pinto heeft er vanaf gezien.

Pinto was daarvoor te optimistisch en heeft al teveel mensen lekker lopen maken en moest daarna toch in bedrijfsbelang een stap terug doen en weer terug gaan naar zijn oude eerdere strategie van product en regio gebonden partners zoals Esteve.

Ik denk dat dit het is en niet meer.

Groet Snorkle
[verwijderd]
0
om toch nog een stukje met je mee te gaan, misschien was zijn interview met de Times wel gewoon dom, of misschien wou hij wel de druk op die andere partijen leggen ?

[verwijderd]
0
quote:

snorkle schreef:

volgens mij is het allemaal een stuk simpeler:

Pinto heeft (uiteindelijk) een soort van veiling gehouden om een megadeal over meerdere producten , toepassingen en markten te sluiten. Een aantal tier 1 partijen hebben hier op gereageerd. Hun voorstel was beduidend minder lucratief als Pinto had verwacht, en Pinto heeft er vanaf gezien.

Pinto was daarvoor te optimistisch en heeft al teveel mensen lekker lopen maken en moest daarna toch in bedrijfsbelang een stap terug doen en weer terug gaan naar zijn oude eerdere strategie van product en regio gebonden partners zoals Esteve.

Ik denk dat dit het is en niet meer.

Groet Snorkle
Neemt niet weg dat er ook in de PB naar buiten door Pharming nog steeds gesproken word van 1 partner in de USA en niet van meerdere.
Het op deze manier de druk verleggen pas wel in zn onderhandelings strategie.
We zullen tussen nu en October weten wat de waarheid was Snorkel, hoe het ook mogen wezen we hebben een mooie toekomst voor de boeg.

Ruud..
[verwijderd]
0
quote:

snorkle schreef:

om toch nog een stukje met je mee te gaan, misschien was zijn interview met de Times wel gewoon dom, of misschien wou hij wel de druk op die andere partijen leggen ?



Dan is het natuurlijk wel de vraag wie initiatief heeft genomen; The Times of Pinto.
We zullen het (voorlopig) niet weten.
Overigens, jouw visie spreekt mij ook wel aan.
[verwijderd]
0
Ja het kan allemaal. Op dit moment zou ik het interessant vinden om de memoires van Pinto te lezen over deze periode en de afgelopen twee jaar en komende twee jaar. Op het moment dat zijn eventuele memoires uitkomen ben ik waarschijnlijk niet meer geinteresseerd: dan heb ik mijn Pharming aandelen al gecashed.

Groet,
Tom
[verwijderd]
0
Je moet diep door je knie-en gaan om hoog te springen!
Laten we hopen dat dit ook gaat gelden voor de koers van Pharming.

[verwijderd]
4
Wanneer een bedrijf niet eenduidig is in de communicatie geeft dit ruimte aaan allerlei conspiracy-theorietjes. Zo ook hier.
Soms wel leuk om te lezen en vooral op Pharming.nu zijn er ware grootmeesters te vinden.
Degenen die d.m.v. grote aankopen moeten gaan zorgen voor koerssprongen laten zich door hersenspinsels echter absoluut niet leiden.
Zij kunnen het zich eenvoudigweg niet permitteren anders te handelen dan op basis van concrete feiten zoals die uitgedrukt worden in berichten van Pharming zelf.

Op grond van zijn cv mag van Pinto het een en ander verwacht worden op het gebied van het afsluiten van deals.
Had ik zijn record van vòòr Pharming niet gekend en een oordeel moeten baseren op zijn optreden naar de media toe als Pharming-CEO dan had ik eerlijk gezegd niet geweten of ik, ondanks alle veelbelovende productvooruitzichten, op dit moment nog Pharming aandelen in bezit zou hebben.
Een herhaalde opsomming van uitglijders op PR-gebied is overbodig maar laten we stellen dat verwachtingen wekken een sterke kant van Pinto is maar verwarring zaaien ook.

Omdat moeilijk vast te stellen is of het hier gaat om het scheppen van onduidelijkheid met een vooropgezette bedoeling dan wel om gebrekkige kwaliteiten op dit gebied of gewoon laksheid, heeft dit twijfels doen rijzen aan de betrouwbaarheid van deze CEO.
De CEO vormt hèt gezicht naar buiten toe van een bedrijf en wanneer er openlijk getwijfeld over de betrouwbaarheid van zijn uitingen,heeft dit zonder meer zijn weerslag op de ervaren betrouwbaarheid van het gehele bedrijf.
Het recentelijk in de hand nemen van een professioneel bedrijf op PR-gebied doet echter vermoeden dat ook Pharming ingezien heeft dat de communicatie naar buiten toe serieus genomen moet worden.

O ja,dat interview in The Times: ik denk niet dat Irving de gegevens uit zijn duim gezogen heeft. Daarvoor zijn ze mij net iets te concreet en te specifiek.Pinto heeft weer een beetje gebluft. Met welke reden? Het zou zo maar kunnen zijn dat hij zichzelf dat op dit moment ook afvraagt.
[verwijderd]
0
Kijk Cambeur, Dit vind ik nou een geweldig stuk, mijn complimenten en tevens aanbevolen. Precies zoals ik het ook zie.
[verwijderd]
0
Ik lees de berichten op dit forum om wat te leren van het bedrijf Pharming. Soms word ik helemaal gek van de reactie van mensen als het goed of slecht gaat maar van een bericht zoals esprit se dit schrijft steek ik in ieder geval heel veel op. Ik geloof in Pharming en ik weet zeker dat we veel van dit bedrijf kunnen verwachten, maar ik heb zo weinig verstand van deze zaken dat ik blij ben als mensen wat leerzame informatie hebben door te geven. Dank daarvoor en een fijn weekend allen. Ik hoop dat we in de toekomst elkaar geluk kunnen wensen omdat mensen bij Pharming de goede beslissingen voor ons nemen.
Ik vertrouw daar tenminste op.
taurus86
1
Esprit

Jouw gedachte kan ik helemaal volgen. Sterker nog ik denk dat ABN Amro met eenzelfde soort scenario werkt. De aandacht op iets anders vestigen en dan plotseling de 'nieuwe optie' uit de hoge hoed toveren.
BTW ik vond de kleine duikeling wel zo prettig. Er werden weer een serie stoplosses opgeruimd. Die werken na een steile opgang altijd als een stapel dominostenen. Jammer dat er gisteren weer een steile opgang is geweest. ( Met respect overigens naar alle slachtoffers in London). Er zit dus een kans in, dat er volgende week weer een kleine domino-run wordt gemaakt. Maar goed dan is eind volgende week de spanning definitief van het aandeel en kunnen we weer aan een solide uptrend beginnen. '4 dagen kleine stijgingen en het aandeel wordt weer 'hot'.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 0,899
Verschil +0,000 (+0,06%)
Hoog 0,914
Laag 0,898
Volume 4.659.264
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 2.763.190

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront