Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell Group 2022

173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
wiegveld
0
Neen je kunt nu aanmelden tegen €58. Koers schiet er nu zelfs fors overheen!
ik heb nu wel bevestiging dat KKR de laatste dagen de koper was!
maci
0
Koers gaat pas onderuit als op 23 juli blijkt dat er nog steeds geen 95 % is aangemeld. Behalve als KKR c.s. nog een verborgen truc uit de hoed halen.
Wellicht zijn bieders nu wel met aankopen bezig rond de 58 eu. dat kost ze iig niets meer dat wat ze hebben geboden.

Dat de deal nog niet rond is moge duidelijk zijn.

@ Leefloon. Mijn vermoeden bleek wel juist te zijn. Dat kon ook niet anders gezien de eerdere gedane melding.
objectief
0
80% van de aandelen is voor KKR genoeg en ze zitten al op 78%, dat lijkt me een gelopen wedstrijd.
maci
0
quote:

wiegveld schreef op 10 juni 2022 09:20:

Neen je kunt nu aanmelden tegen €58. Koers schiet er nu zelfs fors overheen!
ik heb nu wel bevestiging dat KKR de laatste dagen de koper was!
Bijzonder dat jij meer weet dan dat 'wij' weten! Je il je bron hier vast wel vermelden wiegveld.
zzz_zzz
1
Ja, de wedstrijd is gelopen. Tot 23 juni ligt er min of meer een bodem van 58 op basis van het bod. Voor de allerlaatste aandeeltjes op weg naar 80% heeft KKR vast wel iets meer dan 58 overgehad (mijn speculatie), en dan is het de vraag welke partij als eerste toehapt. Daar was in ieder geval ASR bij weten we nu. Wellicht heeft KKR nog een belang om nu ook de 95% te halen, dan kan er nog gehoopt worden op een kleine premie. In het andere geval wordt het volgende week inleveren op 58.
maci
0
quote:

wiegveld schreef op 10 juni 2022 11:56:

Zeker en het laatste nieuws ook.

ASR verkoopt aandeel Accell, KKR kan gaan uitroken.
www.nrc.nl/nieuws/2022/06/10/batavus-...

Met bron Maci
Dank je, al kan de bron dat ASR zich over gaf niet uit de NRC komen. Zie de plaatsingstijd van het artikel. Je post is van daarvoor.
Ik kan het artikel verder niet lezen, maar dat maakt niet uit.
voda
0
Beleggersclub wil naar rechter voor overname Accell, ASR mokkend akkoord
Door GERT VAN HARSKAMP

Updated 30 min geleden
59 min geleden
in FINANCIEEL

HEERENVEEN - De rechter moet zich buigen over het overnameproces van Batavus- en Sparta-moeder Accell Group door het Amerikaans-Nederlandse investeringsconsortium van KKR en Teslin. Dat vindt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hoewel de investeerders niet de benodigde 80% van de aandeelhouders over de streep hebben getrokken, houden zij hun bod van €58 per aandeel, ofwel bijna €1,6 miljard, op de fietsenfabrikant gestand. „Dit schaadt het vertrouwen van de gewone belegger in het functioneren van de kapitaalmarkten”, stelt VEB-directeur Gerben Everts.

ANP/HH
De VEB is ziedend over de gang van zaken en meent dat de Raad van Commissarissen van Accell onvoldoende de belangen van de kleine aandeelhouder heeft beschermd, wat wel de taak is van de toezichthouder.

Aanvankelijk hadden aandeelhouders tot vorige week vrijdag om hun aandelen aan te bieden, maar toen bleek slechts 73,53% binnen. Dat verplichtte de Amerikaanse investeerder KKR om uiterlijk donderdag met een voorstel te komen. In die tussentijd is nog eens 4,3% van de aandelen aangemeld, waardoor de teller gisteren op 77,8% stond.

Onder meer Hundson Bay, Cross Options, Verition en Samson Rock hebben afgelopen week hun aandelen aangeboden, blijkt uit de door KKR en Accell gepubliceerde lijst. KKR en Teslin zijn nog steeds van zins het percentage van 80% te halen. Nadat ze afgelopen week contact hebben gehad met verschillende aandeelhouders, zijn ze ervan overtuigd dat dit haalbaar is.

BEKIJK OOK:
Bod op Batavus-moeder Accell gestand: ’Benodigde steun komt er’

„Sinds afgelopen vrijdag is er contact gezocht met meerdere partijen die een groter of kleiner belang in Accell in bezit hebben en om uiteenlopende reden nog niet aangemeld hebben”, laat de Maarsbergse investeerder Teslin in een verklaring weten. „Voor een deel van deze aandeelhouders geldt dat zij vanwege hun eigen interne regels pas mogen aanmelden als het bod van het Consortium onvoorwaardelijk is geworden, dus als het bod gestand gedaan is.”

Er is veel kritiek op de overnameprocedure. De Franse grootaandeelhouder Moneta, met een belang van 7% in Accell, was van begin af aan al tegen de overname. Maar ook verzekeraar ASR, die 6% van de aandelen in de Friese fietsenmaker vertegenwoordigt, heeft zijn aandelen nog niet aangemeld. Vrijdag gaf ASR op vragen van De Telegraaf in een schriftelijke verklaring aan dit wel te gaan doen.

ANP/HH
ASR blijft wel bij de kritiek dat het bod te laag is en het belang van de minderheidsaandeelhouders is verkwanseld. Het heeft nog steeds ’moeite met het gevolgde proces en de hoogte van het bod’. De verzekeraar stelt echter in het belang van zijn polishouders de aandelen toch te moeten aanbieden, omdat die anders een fiscaal belaste liquidatievergoeding. „Dat is ongunstig voor onze polishouders. Nu het bod doorgaat kun je daar niets meer aan doen.”

Bod te laag
Een grote groep aandeelhouders vond het bod van €58 per aandeel te laag. De top van Accell wordt verweten te makkelijk te hebben ingestemd met het bod, zonder rond te kijken of er meer geïnteresseerden zijn. Voor de uitbraak van de coronapandemie had namelijk Pon, eigenaar van onder meer Gazelle, interesse in een overname.

BEKIJK OOK:
Vijf vragen: list nodig om maker van Batavus- en Sparta-fietsen van beurs te halen

Ook is er veel kritiek geuit op het uitrookpercentage van 80%. Dat ligt normaal op 95%. Accell en het investeringsconsortium van KKR en Teslin laten weten dat zij bij 95% van de aandelen de procedure starten om de Friese fietsenmaker van de beurs te halen.

ASR toonde zich tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 20 mei boos over het feit dat Teslin, dat na de overname een belang van 12% in Accell zal houden, de overige aandeelhouders niet heeft betrokken bij de deal. Teslin, een investeringsfonds dat opgericht is door familie Van Beuningen, laat weten vorig jaar zomer door KKR te zijn benaderd.

Slagkracht
Volgens Teslin verandert de fietsenmarkt heel snel door onder meer de populariteit van online verkoopkanalen. „Accell heeft naar onze mening de afgelopen jaren moeite gehad met het bijbenen van deze ontwikkelingen. Dit is onder meer zichtbaar geworden in afkalvende marktaandelen. Wij denken dat in de komende vijf jaar de (Europese) fietsenmarkt verdeeld gaat worden, waarbij er plaats is voor een paar winnaars. Accell kan één van die winnaars worden, maar vanzelfsprekend is dat niet”, aldus Teslin in een schriftelijke verklaring.

BEKIJK OOK:
Investeerder KKR biedt op fietsenmaker Accell: ’Geeft duidelijkheid voor komende zeven jaar’

KKR en Teslin gaan ervan uit dat Accell buiten de beurs met ruggensteun van een paar kapitaalkrachtige investeerders meer slagkracht heeft om snel op de marktveranderingen te kunnen reageren. Aandeelhouders hebben nu tot 23 juni om alsnog hun aandelen aan te bieden.

www.telegraaf.nl/financieel/36850654/...
maci
0
Sterke actie! Hadden ze in veel meer gevallen moeten doen, maar hopelijk is dit een goede waarschuwing, al moet de uitkomst nog worden afgewacht.
Leefloon
0
quote:

zzz_zzz schreef op 10 juni 2022 12:31:

Voor de allerlaatste aandeeltjes op weg naar 80% heeft KKR vast wel iets meer dan 58 overgehad (mijn speculatie)
Dat is er inderdaad eentje voor het rijk der fabelen. Er mag door een overnemer niet zomaar meer voor worden betaald dan een lopend bod, en dan zou je ook nog eens je eigen bod ondermijnen met een koers boven je bod,
zzz_zzz
0
Interessant, bedankt. Geldt dat dan ook voor onderhandse transacties? Want deze kunnen via-via toch weer prijs effecten op de beurs hebben.
maci
0
Accell schoffeert minderheidsaandeelhouders.

Bron: VEB 10 juni 2022

Overname Accell fietsproducent
   
Fietsenfabrikant Accell lijkt toch echt van de beurs te verdwijnen, ondanks de magere animo voor het bod van investeringsmaatschappij KKR en Teslin. Er is een na-aanmeldingstermijn gestart, en daarna zal een juridische truc worden ingezet om de resterende aandelen alsnog te bemachtigen. De minderheidsaandeelhouder die de biedprijs te laag vond is de dupe.

KKR en Teslin komen niet met een hoger bod op de aandelen Accell. Nadat zij eerder slechts 73,5 procent van de aandeelhouders wisten te overtuigen van hun bod, hebben ze met ongekende ‘powerplay’ toch de controle over Accell verworven.??De eerste stap was het binnenhalen van een elftal (hedge)fondsen, waardoor op 9 juni 77,8 procent van de aandelen was aangemeld. De tweede stap was dat zij bestuur en commissarissen van Accell zo ver hebben gekregen een voorwaarde voor gestanddoening van het bod te laten vallen. Eerder was overeengekomen dat het bod slechts gestand mocht worden gedaan (lees: uitgevoerd mocht worden) als 80 procent van de aandeelhouders zich aan zou melden.??Accell had ook kunnen opkomen voor de belangen van andere aandeelhouders en kunnen kiezen voor het uitonderhandelen van een hogere prijs, zodat meer dan 80 procent van de aandelen vrijwillig zou worden aangemeld. Dat dit niet is gebeurd, is een grove schoffering van de minderheidsaandeelhouders.??Forse kritiek?Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 20 mei hadden beleggers forse kritiek op het relatief lage bod van KKR en Teslin en de handelwijze van Accell. Doorn in het oog van beleggers als ASR (6 procent) en het Franse Moneta (7 procent), was dat medeaandeelhouder Teslin koos voor haar eigen succes zonder de andere aandeelhouders daarbij te betrekken.??Accell kreeg het verwijt niet actief gezocht te hebben naar andere bieders en daarmee te makkelijk haar zelfstandigheid op te geven. Veel andere ondernemingen, zoals recent Intertrust, zoeken in die positie wel actief naar andere bieders. ????Mes op de keel?Uit het persbericht van 9 juni blijkt niet waarom Accell de voorwaarde van 80 procent zo gemakkelijk heeft laten vallen. Feitelijk zet zij daarmee de minderheidsaandeelhouders het mes op de keel.??Eerder had de top van Accell zich al inschikkelijk getoond richting KKR en Teslin. Na de eerder door het consortium genoemde indicatie voor de biedprijs van 51 tot 55 euro, onderhandelde Accell een bod uit van 58 euro. Daarbij werd ook een drempel van 80 procent overeengekomen voor het toepassen van zogenoemde pre-wired constructies, waarbij de juridische trukendoos opengaat en de resterende minderheidsaandeelhouders uitgerookt kunnen worden.??Die drempel zou in overleg ook nog naar beneden (in theorie tot 51 procent) bijgesteld kunnen worden. Die laatste mogelijkheid liet Accell varen onder druk van enkele institutionele partijen.???Juridische list?KKR, Teslin en Accell hadden echter nog een list achter de hand. Door de gestanddoeningsdrempel los te koppelen van het in stelling brengen van de uitrookmechanismes, weten zij de minderheidsaandeelhouders alsnog in de hoek te duwen. ???Het biedende consortium hanteert daarbij een hoge tijdsdruk. De aanmeldingstermijn loopt van 10 tot en met 23 juni.?Als enkele aandeelhouders zich in de komende twee weken alsnog aanmelden, is de drempel van de 80 procent geslecht en volgen de uitrookmechanismes om de aandelen van minderheidsaandeelhouders die hun stukken niet hebben aangemeld over te nemen.??Tijdens het schrijven van dit artikel bleek dat ASR gezwicht is voor de druk en haar aandelen heeft aangeboden, waardoor de grens van 80 procent al is behaald.??Uitrookmechanismes?Doordat alsnog 80 procent van de aandelen is aangemeld, kunnen KKR en Teslin juridische instrumenten inzetten – in dit geval de juridische driehoeksfusie – en zo de volledige zeggenschap over de onderneming verkrijgen. Ook zal Accell van de beurs verdwijnen.??In een uitkoopprocedure bij de Ondernemingskamer kan maximaal 5 procent van de aandeelhouders onteigend worden. In het verleden was het gebruikelijk dat een openbaar bod pas kon doorgaan als 95 procent van de aandeelhouders zijn aandelen aanbood. Door het toepassen van andere mechanismes om aandeelhouders uit te roken is die grens de laatste vijftien jaar steeds verder gezakt, tot in dit geval onder de 80 procent.??De VEB is zeer kritisch op deze gang van zaken. Directeur Gerben Everts: “Het zou goed zijn als een grote minderheidsaandeelhouder naar de Ondernemingskamer stapt, zodat de rechter zich kan buigen over de procedure. Die 95-procentsregel is er niet voor niks. Dit schaadt het vertrouwen van de gewone belegger in het functioneren van de kapitaalmarkten. Als de rechter hier wel mee instemt, moet door de wetgever misschien maar naar de regel gekeken worden.”
keffertje
0
Grappig,

Eerst zegt de VEB dat ze naar de rechter wil stappen, nu zeggen ze dat het goed zou zijn als een grote aandeelhouder dit zou doen.

Kennelijk durven ze de miljoenen die ze bij eerdere schikkingen hebben ontvangen niet in te zetten...

Belangenbehartiging pur sang (dus niet)
objectief
0
quote:

keffertje schreef op 12 juni 2022 14:30:

Kennelijk durven ze de miljoenen die ze bij eerdere schikkingen hebben ontvangen niet in te zetten...

Belangenbehartiging pur sang (dus niet)
Opmerking: de zaak is kansloos. De VEB ontvangt de gelden en betaalt die weer door. Ze houden er niks aan over behalve tevreden leden (-1 schijnbaar).
keffertje
0
quote:

objectief schreef op 12 juni 2022 21:49:

[...]

Opmerking: de zaak is kansloos. De VEB ontvangt de gelden en betaalt die weer door. Ze houden er niks aan over behalve tevreden leden (-1 schijnbaar).
Grapjas...ze houden er niets aan over? Hoe komen die tientallen miljoenen dan op hun rekening en waarom betalen ze belasting. Doe eerst je huiswerk voor je domme postings verstuurt.
Leefloon
1
quote:

zzz_zzz schreef op 10 juni 2022 18:05:

Geldt dat dan ook voor onderhandse transacties? Want deze kunnen via-via toch weer prijs effecten op de beurs hebben.
We kunnen de hypothese gaan uitbreiden of compliceren met interprofessionele transacties, bovenop transacties in een donker steegje. Maar een meer realistische verklaring voor tijdelijke en dus onbeduidende koersen van €58+ is waarschijnlijk gokken op een snel hoger bod, het hopen op de VEB, misschien een enkele kleine shortpositie die moest worden afgedekt omdat het bod toch doorging en een koersval uitbleef, en/of het hopen dat 5%+ van de niet-aangemelde aandelen een interne afdeling Juridische Zaken had.

In zekere zin zou je wel kunnen zeggen dat de overeenkomsten met de welwillende grootaandeelhouders onderhands was, maar ook voor hen geldt €58 zonder impliciete verhoging van het bod.
zzz_zzz
1
midjj
1
Leefloon
0
quote:

midjj schreef op 16 juni 2022 12:01:

Zou er vandaag (16 juni) niet al worden uitbetaald voor 1e termijn aanmelders?
Yep; geduld...

Settlement of the Offer will take place on 16 June 2022, at which date the Offer Price of
EUR 58.00 will be paid to the Shareholders that have tendered
173 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront