Exmar « Terug naar discussie overzicht

Forum Exmar geopend

2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
Ortho2023
0
Hallo... wees niet bedroefd dat je hebt verkocht... je hebt je geld en er waren geen kosten... koop ze snel genoeg terug en breng ze binnenkort naar de tweede ronde van saverex's opa .... in als hij moet overbieden, zal Saverex u het overbod bij saxo moeten betalen en ook de teruggekochte ... enige winst, als er een overbod is ....en mopper in dit geval vooral niet!
mijn gedacht
0
Had nog nooit gehoord van Mexem..doet bij mij een vraag rijzen: ik zoek een online bank in Lux. voor iemand. Heeft ptf bij Lux bank, zeer ontevreden over opvolging en wil zelf kunnen handelen. Thanks alvast voor een idee...
keffertje
5
quote:

Giache schreef op 9 augustus 2023 11:08:

Geen activiteit meer???
Logisch dat de boel stilvalt alleen al vanwege de vakantie, maar te meer nu de heropening van het bod zich binnen drie weken gaa voltrekken. Ik denk dat zowel de bieder als de aandeelhouders hun knopen aan het tellen zijn. Probleem blijft volgens mij dat er geen bekende aandeelhouders zij met een substantieel belang, dus als jij de bieder was waarom zou je dan verhogen (en met hoeveel), want je weet dan nog steeds niet of je aan die 95% geraakt. Dat je meer zal krijgen, als je hoger biedt, lijkt mij niet zo'n moeilijke voorspelling, maar nogmaals: ik denk dat het hem om de 95% gaat, dus 1 of 2 euro meer bieden om op (bijvoorbeeld) 83 of 87 procent uit te komen, boeit waarschijnlijk niet. Alleen bij 95% (en uitroken/uitkopen van de rest) stelt hem namelijk in staat de kas van de vennootschap te gebruiken om de overname te financieren. Nu heeft hij een (dure) lening moeten afsluiten om de aangemelde 29% te betalen.
arconati
3
Volgende resultaten op 8 september. Wordt alweer wat minder gissen naar de waarde. Desalniettemin blijft de geboden prijs met wat we nu al weten tov peers zoals BW of Navigator laag. Andere, zoals Dorian en Avance, zijn dan weer moeilijk te vergelijken wegens schuldenberg. Weet iemand welke peers 'de onafhankelijke partij' gebruikt heeft voor het prospectus?
Ortho2023
0

op twitter...

VLGC (gas carriers) are the performance champions of 2023 so far. $AGAS.OL $BWLPG.OL $LPG
Ortho2023
1
keffertje
2
quote:

Ortho2023 schreef op 18 augustus 2023 11:31:

Tic-tac....Tweede rond opa Saverex....28/08- 15/09.....prijs....= of + ?
Uiteraard weet niemand dat, maar bij de huidige koersontwikkeling is de heropening eigenlijk kansloos en overbodig.

Weet dat tijdens de biedperiode er ook nog halfjaarcijfers naar buiten gaan komen. Operationeel zal het allemaal prima lopen en tsja, als we nog een keer zien dat er ongeveer 10 euro per aandeel in kas zit......
R.U.S.
0
Heeft er iemand stilgestaan of inzichten bij het volgende: Exmar beschikt over een mooi potje cash van ruim 500 mio EUR. Saverex heeft die nodig om de overname te financieren. Dus een dividenduitkering ligt in het verschiet van stel 6 EUR per aandeel. Saverex kan wegens haar belang van meer dan 10 % de RV vermijden, dus bruto = netto. De overige aandeelhouders zullen hier 30 % RV op moeten afstaan, dus max 1.5 EUR. 1) Is dit niet deels de verantwoording van het verschil tussen waarde en bod. en 2) kan er een stokje gestoken worden voor dit "misbruik" van positie door Saverex?
Ortho2023
1
Saverex betaalt geen roerende voorheffing omdat het een vennootschap is en geen natuurlijk persoon....ze betaalt belastingen op haar winsten en kan haar investeringen afschrijven en dus als kosten aftrekken van haar belastingen.
BeursBeer
3
quote:

R.U.S. schreef op 21 augustus 2023 08:37:

Heeft er iemand stilgestaan of inzichten bij het volgende: Exmar beschikt over een mooi potje cash van ruim 500 mio EUR. Saverex heeft die nodig om de overname te financieren. Dus een dividenduitkering ligt in het verschiet van stel 6 EUR per aandeel. Saverex kan wegens haar belang van meer dan 10 % de RV vermijden, dus bruto = netto. De overige aandeelhouders zullen hier 30 % RV op moeten afstaan, dus max 1.5 EUR. 1) Is dit niet deels de verantwoording van het verschil tussen waarde en bod. en 2) kan er een stokje gestoken worden voor dit "misbruik" van positie door Saverex?
Ik begrijp je punt, maar ik denk dat het in de praktijk minder een probleem zal zijn dan het lijkt.

Allereerst: de beslissing om een dividend uit te keren ligt bij de aandeelhoudersvergadering, die bij meerderheid stemt. Dus in deze, gezien Saverys de meerderheid van stemmen heeft, zal er in de praktijk geen mogelijkheid zijn voor de kleine beleggers om een dividenduitkering te verhinderen.

Maar ik denk niet dat dit een echt probleem is. Ten eerste zijn er veel mensen die geen roerende voorheffing betalen:
- bv. iedereen die via een Belgische vennootschap investeert én in die vennootschap een minimumbelang heeft van 2,5 miljoen euro aanschafwaarde, betaalt geen roerende voorheffing en/of belasting hierop, deze zijn namelijk vrijgesteld (DBI-regel). (Zoals Saverys daar dus zelf van geniet via Saverex...)
- bv. iedere Nederlandse investeerder betaalt in de praktijk geen belasting (want hij wordt in Box 3 forfaitair belast én mag de Belgische bronheffing van 15% verrekenen in zijn belasting). Dus betaalt hij netto geen belastingen op werkelijk uitgekeerde dividenden.

Het zijn dus enkel de kleine Belgische (meestal privé) beleggers die wél onroerende voorheffing betalen. Nu, de meeste grote aandeelhouders zijn volgens mij die die via vennootschappen investeren en waarschijnlijk nog een paar Nederlandse individuen ook.

Voor de mensen die dan geimpacteerd zijn (de kleine Belgische privébeleggers), is er dan overigens een redelijk eenvoudige oplossing: als er een megadividend zou worden uitgekeerd, dan kan u uw aandelen verkopen net voor de dividenduitkering en ze terugkopen net na de dividenduitkering. De koers van het aandeel zal normaal ongeveer gezakt zijn met een bedrag gelijk aan de dividenduitkering in tussentijd, zodat je ze kan terugkopen voor een prijs die veel lager ligt dan je verkoopprijs, en je dus zo ook als het ware hetzelfde bedrag als het dividend onbelast hebt binnengekregen Dan verlies je tweemaal beurstaks en tweemaal transactiekosten (alles tesamen +-0,8% vd waarde), wat dan veel minder is dan 30% te betalen op een dividend van bv. 40% van de waarde van het aandeel op die dag. De kopers van uw aandelen zijn dan typisch die mensen die geen voorheffing betalen en zo wat willen arbitreren op de dividenduitkering door te spelen op de prijszakking na uitkering dividend en het incasseren van een volledig nettodividend.

Dus, zelfs voor mensen die wel 30% RV betalen, zie ik een megadividenduitkering niet als iets enorm problematisch om eerlijk te zijn, gewoon omdat er eenvoudige oplossingen zijn in de praktijk. Dus ik denk niet dat dit een echte verklaring kan zijn van eventuele verschillen tussen de geschatte waarde van het aandeel en het bod dat Saverex doet.

Een stevig dividend zou zelfs een plus zijn, vind ik. Dan vloeit de cash mooi terug naar de aandeelhouders en komt de waarde van het bedrijf beter naar boven.
R.U.S.
0
@ Beursbeer: dank je wel voor dit bijkomend inzicht. Ik val onder die 30% en vind je tip aan/verkoop zeker een valabele oplossing. Heb het ooit voor andere bedrijven gedaan die dikke dividenden uitkeerden, maar vond toen de kosten maar beperkt afwegen tegen de baten. Maar voor een dividend van pakweg 5 EUR bruto met 1,5 EUR RV erop ligt dat wel wat anders. Dit impliceert ook dat Saverex maar beperkt kan inspelen op de "machtspositie". Als ik de input van Wijzerplaat mag geloven - en ik zie daar buiten het fiscale aspect - niet echt flou's in, dus ik duim dat de squeeze--out er nooit komt.
Thole
0
arconati
0
@Beursbeer. Inderdaad, zo is het. Ik wil de beleggers die 30% betalen wel waarschuwen voor mijn onverkwikkelijke ervaring met Sapec. Die hadden een dividenduitkering van 150€ gestemd. Dat werd de volgende dag uitgekeerd. Er was dus geen ontkomen meer aan.
keffertje
2
De interessante discussie over de roerende voorheffing leidt af van iets anders opmerkelijks. De koers sluipt bij relatief hogere omzetten inmiddels bijna 8% boven het bod, zonder officieel nieuws, behalve dat het bod (kansloos bij deze koers) maandag a.s. wordt heropend. Klassiek gevalletje Belgische voorkennis en slaapt de FSMA net zo hard als onze onvolprezen toezichthouder hier?
boothram
1
de excalibur en de tango flng liggen nu wel in zelfde dokken...naast elkaar, te zien via vesselfinder.
zonder veel commentaar is de productie dus begonnen. Waarom Stiekem? Ik denk dat goed nieuws dus niet welkom is...Op naar 16!
Wat en onroerende voorheffing betreft: risico, indien bv. een groter deel van de vloot snel wordt verkocht. Maar ik denk dat het bij exmar maar in beperkte mate mogelijk is: wel enkel euros per aandeel, maar ik denk dat dan zoals bij sapec ook een zeer hoge koersstijging zal voorafgaan: niet iedereen betaalt die voorheffing, en het neemt enige tijd in beslag om zoiets voor te bereiden.
Het gaat erom te weten wat men in het bedrijf wil laten, maar men zou inderdaad veel meer kunnen verkopen, en dan de helft uitbetalen . als men 8 euro uitbetaalt.... dan zal daarin wellicht ook evenveel nietgemelde meerwaarde in zitten die de OV kompenseert... maar sommigen zijn wellicht bereid die meerwaarde te betalen, en netto dividend incasseren: het moment waarin je dan moet verkopen, eerder niet. maar ja ik meen te weet dat het nog 1 of2 dagen mogelijk was om sapec met dividend te verkopen...Extreem kort, wellicht zou ook daar regelgeving nuttig zijn...en een beetje respect voor de kleinere aandeelhouder, die toch boven die vrijstellingslimet komt voor roerende voorheffing en de kans moet krijgen om ook van die meerwaarden te genieten.
Vers beleg
0
vraagje, kan de prijs van het aandeel bij heropening nog verhoogd worden door Saverys?
keffertje
0
quote:

Vers beleg schreef op 24 augustus 2023 10:18:

vraagje, kan de prijs van het aandeel bij heropening nog verhoogd worden door Saverys?
Ja en zelfs tijdens of na afloop van de heropening
2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 7,700
Verschil +0,100 (+1,32%)
Hoog 7,700
Laag 7,600
Volume 4.739
Volume gemiddeld 13.917
Volume gisteren 3.091

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront