HAL « Terug naar discussie overzicht

HAL TRUST- 2023

258 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
[verwijderd]
3
quote:

Leefloon schreef op 15 augustus 2023 10:41:

Een lange, verwaterende route (HAL, Boskalis, combinatie Isala Delta) met veel partijen en meerdere overheden, maar bij een toch al zeer omstreden CDA/CU-miljoenenproject speelt mogelijk - geen zuivere koffie genoemde - milieufraude.
Jouw reacties bezorgen mij altijd hoofdpijn.
Splits dit eens op in korte zinnen, dan begrijp ik het misschien.
Toddemij
1
quote:

radfahrt schreef op 21 augustus 2023 17:28:

[...]

www.foodnavigator.com/Article/2023/08...
Wat wil je met dit artikel zeggen? Hal Invest zit niet in dit bedrijf.
Rob C
2
Hal Trust zit via 280 ppm in Enough Food. 280 ppm heeft ook een deelneming in OTC Flow van 34,5%. Ook een interessant bedrijf. Kijk op de site bij deelnemingen.
JoopVisser1
1
6,20 per aandeel verdient dit halfjaar. Trek je dit door naar het hele jaar, en houd je rekening met de 2,9 miljard cash. Dan kan je nu voor een koers/winst-verhouding van 6,7 de aandelenbelangen kopen in ondermeer: Vopak, Boskalis, SBM Offshore, Broadview, Technip Energies, TABS, Safilo en Progames.
Discount is immers: 24,4%.
Ron Kerstens
0
De nettovermogenswaarde steeg met 663 miljoen euro tot 13,5 miljard euro, of 149,72 euro per aandeel, rekening houdend met het dividend in contanten en de inkoop van eigen aandelen. Aan het einde van 2022 was dit 13,1 miljard euro, of 147,72 euro per aandeel.

Echt spectaculair is het toch allemaal niet. Maar je kan nu dus het aandeel kopen voor 113 euro terwijl de NAV 149,72 bedraagt.
Mister-V
0
Mooi resultaat 6,20 wpa over HY1 waar met name veel pijn eruit gelopen is lijkt het. Komend HY zou het dus zeker op kunnen lopen.

Intrinsieke waarde is EUR 149,72 dus als men aandelen zou inkopen kan men een leuke winst maken zonder veel moeite natuurlijk is het wel “armoede” om dit te doen maar om het maatschappelijk kapitaal van Max 100.000 waar nu 90.000 van geplaatst is geleidelijk terug te zetten een hele mooie deal.
guusje
0
Boskalis heeft flink daar aan bij gedragen die miljoenen heeft Boskalis binnen gesleept Hal heeft op tijd dat mooie bedrijf over genomen. Nu mag die koers wel wat hoger.
twinkletown
1
HAL krijgt nabetaling van €250 mln uit verkoop GrandVision

De Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL heeft het laatste geld overgemaakt gekregen van de verkoop van optiekketen GrandVision. Het gaat om een nabetaling van €250 mln.

HAL verkocht GrandVision, het bedrijf achter brillenketen Pearle, in 2021 voor €5 mrd aan het Italiaanse EssilorLuxottica. Daarbovenop beloofde de koper €500 mln over te maken als er geen lijken uit de kast zouden vallen. EssilorLuxottica had de eerste helft daarvan vorig jaar al betaald.

De investeringsmaatschappij meldt de nabetaling bij zijn dinsdag nabeurs gepubliceerde halfjaarcijfers over 2023. HAL is tevens eigenaar de FD Mediagroep. De nettovermogenswaarde van de Rotterdamse investeringsmaatschappij steeg in de eerste helft van het jaar met €663 mln naar €13,5 mrd. Dat is de som van de marktwaarde van de beursgenoteerde bedrijven, de boekwaarde van de niet-genoteerde ondernemingen en de liquide middelen van de investeerder.

Bron: FD
Erik9400
0
Reactie koers valt wel een beetje tegen :-(

Hopelijk binnenkort nieuwe deelneming ( JET?)
Plein777
0
quote:

Erik9400 schreef op 30 augustus 2023 11:22:

Reactie koers valt wel een beetje tegen :-(

Hopelijk binnenkort nieuwe deelneming ( JET?)
Volgens mij heeft familie van der Vorm er geen enkel belang bij om de koers omhoog te brengen, dat kun je ook opmaken uit het zeer lage dividend, die wij als aandeelhouders ontvangen.
Je kan eerder verwachten dat HAL een bod zal uitbrengen op SBM Offshore en Vopak.
Joh
1
Hal is het familiekapitaal van de familie van der Vorm. De kop hier op de site dat het geduld van beleggers op raakt, slaat nergens op. Ze hebben helemaal niets met de andere beleggers op .De beleggershorizon van de familie is oneindig over de generaties heen. Zoveel geduld hebben de meeste beleggers niet. Jaarlijks wordt er 4% dividend uitgekeerd. De investeringen zijn van uitstekende kwaliteit overname Boskalis was een uitstekende zet en het zal niet de laatste investering zijn. Je kan gewoon mee beleggen en profiteren van een stijgende NAV. Discipline en geduld zijn belangrijkere eigenschappen in een belegger dan intelligentie, aldus Warren Buffett. De belegger die zich niet laat leiden door de schommelingen van de markt en daar eigenlijk zo min mogelijk mee bezig is.
Charlemagne
2
De vergelijking met Buffet slaat nergens op :

HAL 2014 - koers 116 HAL thans 116 - 9 jaar dood geld excl dividend

Buffett/Berkshire 2014 koers 115 Buffet/B thans 360 - 9 jaar + 215%

Kijk: dat is beleggen.......
vd Vorm mag nog niet eens de tas van Buffet dragen.....

De oude meuk waar HAL in zit olie olie en olie is ten dode opgeschreven, de nieuwe beleggingen renderen niet, Coolblue is geen stuiver aan te verdienen etc. en de Fam vd Vorm zijn multi-miljardairs dus wat maakt het allemaal uit. Met 5 miljard op de bank koop je net zo'n groot huis als met 6 miljard... who cares...

Ik vind HAL een totaal achterhaalde club waar ik geen cent meer in zou steken, maar begrijp dat anderen er gewoon anders over denken...
Joh
2
[quote alias=Charlemagne id=14979130 date=202308311731]
De vergelijking met Buffet slaat nergens op :

HAL 2014 - koers 116 HAL thans 116 - 9 jaar dood geld excl dividend

Buffett/Berkshire 2014 koers 115 Buffet/B thans 360 - 9 jaar + 215%

Kijk: dat is beleggen.......
vd Vorm mag nog niet eens de tas van Buffet dragen.....

De oude meuk waar HAL in zit olie olie en olie is ten dode opgeschreven, de nieuwe beleggingen renderen niet, Coolblue is geen stuiver aan te verdienen etc. en de Fam vd Vorm zijn multi-miljardairs dus wat maakt het allemaal uit. Met 5 miljard op de bank koop je net zo'n groot huis als met 6 miljard... who cares...

Ik vind HAL een totaal achterhaalde club waar ik geen cent meer in zou steken, maar begrijp dat anderen er gewoon anders over denken...
[/quote
Je bent duidelijk geen liefhebber van Hal (oude meuk slaat nergens op, wat doe je op het forum) Bij de vergelijking van het koersverloop ga je wel erg selectief te werk. De jaren 2016,2017, en 2018 tellen bij jou niet .Er wordt niet met Buffet vergleken, maar er zijn periodes dat Hal het beter deed. Een misverstand bij veel beleggers is dat ze denken dat de koers en de waarde van een aandeel hetzelfde zijn. De prijs is echter wat men voor een aandeel wil betalen maar de waarde is die men krijgt. Het gaat dan ook om de kwaliteit die is afgeprijsd ,ook een uitspraak van Buffet.
JoopVisser1
1
Boskalis verwerft omvangrijke kabelcontracten voor Baltica 2 offshore windpark

Papendrecht, 5 september 2023

Boskalis heeft twee contracten verworven voor het transport en de installatie van export- en arraykabels voor het Baltica 2 offshore windpark voor de kust van Polen. De twee contracten hebben een gezamenlijke waarde die als groot wordt beschouwd(1) en zijn gegund door een joint venture tussen PGE Polska Grupa Energetyczna en Ørsted als ontwikkelaars van het Baltica 2 project.

Het project bestaat uit het transport en de installatie van 107 arraykabels met een totale lengte van meer dan 150 kilometer en vier 275 kV exportkabels met een gecombineerde lengte van bijna 300 kilometer. Daarnaast zal Boskalis voorbereidende activiteiten uitvoeren, waaronder het egaliseren van de zeebodem, het graven van sleuven en het verwijderen van grote zwerfkeien op de kabelroute. Na voltooiing van de kabelinstallatiewerkzaamheden zal Boskalis de kabels, die beschermd worden tegen beschadiging door middel van cable protection systems, stabiliseren en afdekken met stenen. De voorbereidende werkzaamheden starten in 2025 en de transport- en installatiewerkzaamheden vinden plaats in 2027.

Boskalis zal twee kabellegschepen, een construction support vessel (CSV), een subsea rock installation vessel en een sleephopperzuiger inzetten. Vanwege de uitdagende bodemgesteldheid in de Baltische Zee worden de kabels gelegd met behulp van de Megalodon-ploeg die vanaf de Boskalis CSV Falcon wordt ingezet.

Het Baltica 2 offshore windpark krijgt een capaciteit van 1,5 GW en bevindt zich in het Poolse deel van de Baltische Zee, circa 40 kilometer uit de kust van Polen tussen Leba en Ustka. Daarmee wordt dit het grootste duurzame energieproject van Polen.

De strategie van Boskalis is erop gericht in te spelen op belangrijke macro-economische factoren en de energietransitie te bevorderen. Met dit project en via zijn klant bevordert Boskalis de energietransitie door het beschikbaar maken van offshore duurzame energie.

(1) Een 'groot' contract is een contract met een waarde van meer dan EUR 300 miljoen.
guusje
0
De kassa blijft door Boskalis rinkelen bij Hal komt genoeg geld binnen om SBM ook van de beurs te halen. Ook SBM is een koopje voor Hal.
Driepinter
0
Zou HAL, nu BCC failliet gaat, Coolblue toch nog binnen afzienbare termijn (<1 jaar) naar de beurs brengen?
investorben
0
Dat denk ik niet. Momentum voor on line winkels is (voorlopig) voorbij. Coolblue is bezig de winkel weer te ontdekken. Zal het ook niet makkelijk hebben.
Koning_van_Katoren
0
Gaat weer lekker de laatste dagen… De holding daalt vele malen sneller dan de participaties in bijv Vopak of SBMO..
258 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 124,800
Verschil +0,200 (+0,16%)
Hoog 125,000
Laag 124,200
Volume 7.231
Volume gemiddeld 14.229
Volume gisteren 9.616

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront