Exmar « Terug naar discussie overzicht

Forum Exmar geopend

2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
mijn gedacht
1
zie ook De Tijd vandaag: Eemshaven viert eerste verjaardag. Thanks to Exmars VLGC, draait blijkbaar op volle toeren.. Alleen al dit is voor 5 jaarstevig en gegarandeerd inkomen
boothram
1
Wat Stephan Willems betreft heeft naar eigen zeggen -al dan niet opgelost- een conflict gehad met Saverijs, mogelijks met bewering dat bod geen kans had...In een geprek leek hij meer te weten van de brief van het fsma, en zou het bij die bewuste communicatie alleen gaan om de brief. Verder zouden eerdere problemen niet voldoende aangekaart zijn, waardoor exmar bij opening van het bod bepaalde zaken ook te rooskleurig had voorgesteld, die nu aanleiding geven tot veel kosten: administratief, verbouwingen allerlei aan vloot, bijkomend kosten geboekt als voorraden. Ja, dat zijn onvoorziene kosten, maar maken het bod niet minder waard: integendeel, ze verdoezelen gewild of ongewild de reële resultaten van q2. Het zou kunnen dat hij kan meedelen aan saverijs: nog zoveel extra aandelen bij een beperkte verhoging van het bod...Allerminst gunstig voor 'de juiste prijs', maar mogelijks wel gunstig om een beter bod te bekomen: Geen beschuldigingen dus, zelfs alseen ongunstig effectmogelijk is, dan nog kan men geen intentie vermoeden.Ik geloof in eerlijke bedoelingen van iemand die info wil veropenbaren. Blind vertrouwen, dat is nooit oke...
De waarde van de 4 nieuwe schepen, zo snel al met contracten (half-size VLGC, met dual fuel) dus afgesloten op een ogenblik w5aa2r ze heel wa5t opbrengen, vanf de eerste dag beschikbaarheid. Dergelijke contracten hebben op zich al waarde! (omzet vermoedelijk 4x2,5 miljoen per maand, gezien de dual fuel en de actuele koersen). Helaas geen aanduiding over de gebruikte eigen middelen en vreemd vermogen...Het bestaan van het contract is alvast al enkele miljoenen waard...
JdeFL
4
'Grote kans dat Exmar gewoon op de beurs blijft'

Vandaag om 16:55
Exmar heeft uiterlijk tot vrijdag om de resultaten van een tweede biedpoging door topman en grootaandeelhouder Nicolas Saverys bekend te maken. Het geloof in een hoger bod deemstert weg.

De aandeelhouders van Exmar wachten in spanning op nieuws van de resultaten van een tweede biedronde door Saverex, het vehikel van topman Nicolas Saverys dat probeert de Antwerpse gastankerrederij van de beurs te halen. Vrijdag liep de tweede biedronde af. Die liep tegen dezelfde voorwaarden als de eerste biedronde: 11,1 euro per aandeel.

Exmar heeft vijf werkdagen om de resultaten van het bod wereldkundig te maken. Dat betekent dat we uiterlijk vrijdag het binnengehaalde percentage moeten kennen.

'Mijn gok is dat Saverys rond 85 procent van de aandelen strandt', zegt Bart Goemaere, de uitgever van Beurstips en een aandeelhouder die verzet voerde tegen het bod. Om een uitrookbod te beginnen en Exmar van de beurs te halen is 95 procent van de aandelen vereist. 'Mijn basisscenario is dat Exmar op de beurs blijft', zegt verzetsvoerder Stefan Willems van het beleggersinitiatief Spaarvarkens.

Beiden zien ze een eerder geringe kans op een heropening van het bod tegen een hogere prijs. 'Het is voor Nicolas Saverys een erekwestie geworden', zegt Goemaere. 'Het was een domme zet om het bod niet tijdens de biedperiode te verhogen', zegt hij. 'Een verhoging met 2 tot 3 euro zou Exmar 60 tot 90 miljoen euro kosten. Dan zou Saverys zijn slag thuishalen. Sioen (een textielspecialist die in 2021 van de beurs wegtrok, red.) moest destijds geld lenen om het bod te verhogen. Exmar heeft die cash gewoon liggen'.

Mislukt de tweede biedronde, dan kan Saverys zich altijd tot de beurswaakhond FSMA en de beursuitbater Euronext wenden met het verzoek Exmar te verhuizen van de continumarkt naar de openbare veilingen. Dat is een segment van de Brusselse beurs waarmee minder verplichtingen gepaard gaan. Maar de kans lijkt klein dat zo'n verzoek ingewilligd wordt.

Exmar staat niet op een goed blaadje bij de FSMA. De beurswaakhond diende een klacht in bij het parket over een brief die de rederij aandeelhouders stuurde. Daarin werd de indruk gewekt dat aandeelhouders geen andere keuze hadden dan hun stukken aan te bieden.

De markt lijkt het geloof op een hoger bod op te geven. Exmar maakte maandag een stevige tuimeling. Het noteert voor het eerst sinds juli onder de biedprijs.

Haalt Saverex zijn slag niet binnen, dan dreigen beleggers die niet ingingen op het bod achter te blijven met een aandeel dat moeilijk verhandelbaar is en dat op de beurs dreigt terug te vallen. 'Een mislukking kan in eerste instantie aanzienlijke koersdruk veroorzaken', zegt Willems. Al ziet hij op de korte termijn extra winstuitkeringen in het verschiet liggen. 'Om het bod te financieren heeft Nicolas Saverys een kredietovereenkomst afgesloten die uiterlijk in april vervalt', zegt Willems, die dat afleidde uit het prospectus. 'Om die schuld te vereffenen zullen dividenden nodig zijn.'

'Ik verwacht geen koersimplosie bij een mislukking van het bod', zegt Goemaere. De dagtarieven voor lng-schepen zijn nog altijd hoog, rond 130.000 à 140.000 dollar per dag. Exmar is nu een cashmachine die niet meer te vergelijken is met het bedrijf tijdens de moeilijke voorbije tien jaren. Het is een kwestie van tijd voor die sterktes komen bovendrijven.' (Tijd.be)
JdeFL
1
08:08
Bod op Exmar mislukt ook in tweede zittijd
Terwijl Liberty met Telenet wel de bruid binnenhaalt, mislukt Nicolas Saverys andermaal in zijn poging om Exmar in te lijven. Na de tweede biedperiode controleert zijn vehikel Saverex 83,76 procent van de aandelen. Dat is te weinig om een uitrookbod te starten.

Exmar zal dus tot nader order gewoon een beursgenoteerd bedrijf blijven. (Tijd.be)
Tordan
0
quote:

JdeFL schreef op 20 september 2023 08:30:

08:08
Bod op Exmar mislukt ook in tweede zittijd
Terwijl Liberty met Telenet wel de bruid binnenhaalt, mislukt Nicolas Saverys andermaal in zijn poging om Exmar in te lijven. Na de tweede biedperiode controleert zijn vehikel Saverex 83,76 procent van de aandelen. Dat is te weinig om een uitrookbod te starten.

Exmar zal dus tot nader order gewoon een beursgenoteerd bedrijf blijven. (Tijd.be)
Wat gaat dat met de koers doen?
Doet me denken aan Orange Belgium.
Orange heeft daar ook 80% en kijk eens naar de koers.
Ortho2023
4
het verschil met Orange zal het ongelooflijke rendement via dividenden zijn....het rendement zal een krachtige rem zijn op de koersdaling...hoe lager de aandelenkoers, hoe hoger het rendement als percentage.. .. !
keffertje
1
quote:

Ortho2023 schreef op 20 september 2023 09:02:

het verschil met Orange zal het ongelooflijke rendement via dividenden zijn....het rendement zal een krachtige rem zijn op de koersdaling...hoe lager de aandelenkoers, hoe hoger het rendement als percentage.. .. !
Ja, het is nu zaak om kalmpjes aandelen bij te kopen van pseudo-beleggers die een pamper nodig hebben.

Wat een blamage overigens voor onze zonnekonning, die alles uit de kast heeft gehaald (dwingende brief, gedrukte halfjaarcijfers, een (un)fairness opinion van Petercam, die we nog kennen van Xeikon, 'gratis' reclame in De Tijd, cosmetische interviews in diverse bladen, een Spaanse grootaandeelhouder die het allemaal wel fair vond etc.).

Het wachten is op een boek met de veelzeggende titel: 'The rise and fall of Nicolas S' :)

Nu maar wachten op de volgende strapatsen van ons 'aimabele boefje', want hijzelf en zijn (te) duur betaalde adviseurs zullen ongetwijfeld niet van opgave weten.
Ortho2023
0
De vraag is waarom het persbericht zo snel arriveerde en gepland was voor 22 oktober, na sluiting van de handel... Zit er een verborgen agenda achter deze aankondiging en vóór 2 oktober? Ik denk dat op 2 oktober en de dagen daarna veel verkopers aandelen zullen terugkopen als de koers lager is....
arconati
1
20.9 mio aandelen waarvoor 11.1€ te betalen is, dat is 232 mio, meer intresten.
Met 84% van de 57 mio aandelen zou dus een dividend moeten uitgekeerd worden van 232 mio x (57 x 100/84) = 276 mio. Dat is dan 5€ per aandeel Exmar.
boothram
0
nu is het afwegen: beursgenoteerd blijven en saverex betaalt bijna de volledige kosten o.a. openbaarheid ... en dan wat het kost om de mankerende percentages binnen te halen: dat is normaliter een premie op de intrensieke waarde... bij georganiseerd verzet. voor 5 miljoen aandelen 'de prijs' betalen kan alleen niet in het kader van het lopende bod: ik neem aan dat het afgesloten wordt zonder verhoging. Wie toch verliefd geworden is, maar de zwartebied van sint nicolas werd, rest hem alleen terugkopen... Mogelijks probeert saverex direct of indirect de rest op de beurs te verzamelen, eventueel na uitbetaling van een dividend van 6 a 7 euro... Het aandeel zal daar niet erg onder lijden: het is maar de cashflow van 1 jaar...zoals 2023. Wat het daarna nog waard is? 30 euro zou ik denken...per kwartaal 50 miljoen voor shipping en voor infrastructuur NET, dus.per jaar euro op de resterende inzet na dividend. 100% als ik goed kan rekenen per jaar. Je hoort me niet klagen, ik zette microfoon niet op.
Ortho2023
0
quote:

arconati schreef op 20 september 2023 09:38:

20.9 mio aandelen waarvoor 11.1€ te betalen is, dat is 232 mio, meer intresten.
Met 84% van de 57 mio aandelen zou dus een dividend moeten uitgekeerd worden van 232 mio x (57 x 100/84) = 276 mio. Dat is dan 5€ per aandeel Exmar.
Ik denk dat Saverex het geld van de twee voorgaande dividenden al in contanten heeft, ongeveer 50 miljoen euro....het zal de dividendbetalingen spreiden, misschien per kwartaal....het zal dit doen in overeenstemming met zijn eigen belang. aan belastingen.
Ortho2023
1
Laten we rustig zitten met onze dividendaandelen en ons niet langer zorgen maken over de aandelenkoers... als deze daalt, kopen we met onze dividenden... een vicieuze cirkel voor Saverex en een deugd voor ons!
Ron Kerstens
0
quote:

keffertje schreef op 20 september 2023 09:15:

[...]
Wat een blamage overigens voor onze zonnekonning, die alles uit de kast heeft gehaald (dwingende brief, gedrukte halfjaarcijfers, een (un)fairness opinion van Petercam, die we nog kennen van Xeikon, 'gratis' reclame in De Tijd, cosmetische interviews in diverse bladen, een Spaanse grootaandeelhouder die het allemaal wel fair vond etc.).

Het wachten is op een boek met de veelzeggende titel: 'The rise and fall of Nicolas S' :)
Het is maar wat je een blamage noemt toch ? Hij heeft 21 miljoen aandelen gekocht via een tender op een prijs van 11,10 , die prijs is volgens de "deskundigen" alhier een tientje onder de faire prijs zodat hij die aandelen met een korting van 210 miljoen euro heeft verkregen. Saverijs is (nu) de absolute boss en bepaalt volledig wat er gebeurt, dividenden/investeringen/kosten/presentaties/strategie enz wordt allemaal door één man bepaald. Aankoopkosten lekker laten betalen door een dividend van Exmar en dan volgende jaren maar eens kijken hoe de vlag erbij hangt. Afhankelijk van de marktomstandigheden kan hij dan de rest opkopen, helemaal niets doen of een HunterDouglasje doen en het geheel verpatsen voor een (hele) mooie prijs. Het is een bijzonder slimme zet.
DeZwarteRidder
0
quote:

JdeFL schreef op 20 september 2023 08:30:

08:08
Bod op Exmar mislukt ook in tweede zittijd
Terwijl Liberty met Telenet wel de bruid binnenhaalt, mislukt Nicolas Saverys andermaal in zijn poging om Exmar in te lijven. Na de tweede biedperiode controleert zijn vehikel Saverex 83,76 procent van de aandelen. Dat is te weinig om een uitrookbod te starten.

Exmar zal dus tot nader order gewoon een beursgenoteerd bedrijf blijven. (Tijd.be)
Als ik Nicolas was, dan zou ik overgaan tot een juridische fusie of een activa-passiva transactie, waardoor de kleine aandeelhouders gedwongen worden uitgekocht.
Met ca 84% van de aandelen is dat makkelijk te doen.
JdeFL
1
Beetje gekocht. Uitgevoerd in 5 delen. Echt op de straatstenen worden ze niet gegooid.
Het idee dat er achter zit is dat Saverys misschien toch niet die baarlijke duivel is, zoals soms voorgesteld. Tenslotte leeft ie hier. Zoekt de meest winstgevende weg, tot daar aan toe oké, dat doen we hier allemaal.
arconati
0
Exmar is nu een pak meer waard dan een jaar geleden. De markt had dat niet door en Saverys kocht aandelen goedkoop bij. Hiertoe moet een hoop cash uit het bedrijf. Een alternatief was geweest die cash te investeren en meer winst te maken met Exmar, Allicht overnames te doen, wegens de duurdere schuldenberg die concurrenten hebben wellicht interessant nu. Wat adviseurs Saverys aangeraden hebben is korte termijn gewin, immers Exmar had die waarde al. Een onderneming wordt meer waard door groei, niet omdat je x% van de aandelen goedkoop bijgekocht hebt ten koste van uw groei. Die aandelen zijn dan minder waard dan wat ze waard zouden kunnen zijn. Dit is een zero sum game. Dat allemaal nog los afgezien van de moeilijkheden bij familiale opvolging zonder beursnotering.
DeZwarteRidder
0
quote:

arconati schreef op 20 september 2023 16:50:

Exmar is nu een pak meer waard dan een jaar geleden. De markt had dat niet door en Saverys kocht aandelen goedkoop bij. Hiertoe moet een hoop cash uit het bedrijf. Een alternatief was geweest die cash te investeren en meer winst te maken met Exmar, Allicht overnames te doen, wegens de duurdere schuldenberg die concurrenten hebben wellicht interessant nu. Wat adviseurs Saverys aangeraden hebben is korte termijn gewin, immers Exmar had die waarde al. Een onderneming wordt meer waard door groei, niet omdat je x% van de aandelen goedkoop bijgekocht hebt ten koste van uw groei. Die aandelen zijn dan minder waard dan wat ze waard zouden kunnen zijn. Dit is een zero sum game. Dat allemaal nog los afgezien van de moeilijkheden bij familiale opvolging zonder beursnotering.
Een raar en onlogisch verhaal.
connick
1
quote:

JdeFL schreef op 20 september 2023 16:26:

Beetje gekocht. Uitgevoerd in 5 delen. Echt op de straatstenen worden ze niet gegooid.
Het idee dat er achter zit is dat Saverys misschien toch niet die baarlijke duivel is, zoals soms voorgesteld. Tenslotte leeft ie hier. Zoekt de meest winstgevende weg, tot daar aan toe oké, dat doen we hier allemaal.
De winstgevende weg allemaal leuk en aardig maar als de FSMA écht zijn werk naar behoren zou uitvoeren dan zou Saverys een flinke boete mogen betalen. De schandalige benadering van de aandeelhouders is op zijn minst discutabel te noemen evenals de manier waarop hij beurshuizen heeft betaald om het een "fair en gebalanceerd" aanbod te noemen.
Ron Kerstens
2
quote:

connick schreef op 20 september 2023 17:23:

[...]
De winstgevende weg allemaal leuk en aardig maar als de FSMA écht zijn werk naar behoren zou uitvoeren dan zou Saverys een flinke boete mogen betalen. De schandalige benadering van de aandeelhouders is op zijn minst discutabel te noemen evenals de manier waarop hij beurshuizen heeft betaald om het een "fair en gebalanceerd" aanbod te noemen.
Ach, neem je het spel niet wat te serieus ? Opponent Stephan Willems roept via spaarvarkens, Twitter en de krant beleggers op om niet aan te melden maar koopt zelf aandelen boven de 11,10 om ze wel aan te melden en dus goedkoop te profiteren van een evt hoger bod. Goemare geeft aan dat 2 a 3 euro erbij voldoende was geweest, maw slechts 1,5 euro per aandeel erbij en hij had het bod ondersteund. Diverse kleine Of grote aandeelhouders hebben aandelen op de markt gekocht om deze aan te melden (ik ook) of vast te houden speculerend op een hoger bod. Saverijs heeft de bekende middelen uit de kast getrokken om beleggers te motiveren om aan te melden. Kortom, we zijn allemaal opportunistische gasten die het maximale eruit proberen te halen waarbij de een wat meer praatjes heeft dan de ander. Aardige is dat je gewoon kan blijven zitten of sterker nog, nu aandelen kan kopen onder de prijs van het bod.
2.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 7,600
Verschil -0,050 (-0,65%)
Hoog 7,700
Laag 7,510
Volume 8.466
Volume gemiddeld 13.779
Volume gisteren 3.770

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront