Oxurion (vh ThromboGenics) « Terug naar discussie overzicht

OXURION 2021

1.263 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 » | Laatste
Leefloon
2
quote:

Beginnende schreef op 16 november 2023 16:40:

Waar heeft u dit gelezen ?
Als Oxurion het vooraf niet ook zelf publiceert of vermeldt:

live.euronext.com/nl/product/equities... (Capital increase, bijna rechtsonder)

Daar staan niet alle details, maar de verwaterende, bijgedrukte nieuwe aandelen komen er per morgen (dag T+2) bij en waren al met ingang van gisteren (dag T) verkoopbaar.

Die dag T+2 is een vast gegeven. Aandelen die je vandaag koopt, de transactiedatum, krijg je pas na 2 beursdagen geleverd en betaal je officieel ook pas dan.
Beginnende
0
Dank voor jullie antwoorden ! Verwachten we nog dit jaar tussentijdse resultaten wat betreft th-149 ? Dacht het wel toch..
Leefloon
0
quote:

Beginnende schreef op 16 november 2023 18:01:

Verwachten we nog dit jaar tussentijdse resultaten wat betreft th-149 ? Dacht het wel toch..
Zoek op deze pagina even op "149", voor wat het/dat waard is...
knabbie
1
quote:

Beginnende schreef op 16 november 2023 18:01:

Dank voor jullie antwoorden ! Verwachten we nog dit jaar tussentijdse resultaten wat betreft th-149 ? Dacht het wel toch..
Uit PB van 29 sept 2023 (presentatie halfjaarcijfers 2023)

Fase 2B klinische studie met als belangrijkste troef, THR-149, waarvan de topline resultaten worden verwacht
eind 2023
JdeFL
1
Met wat vertraging:

Sinds vanochtend
Toegelaten aandelen 3 247 913 079 (was 3,112..; Mrd)

Beurskap. nu 2,6 M€. Veel opleveren doet het dus niet. Eigenlijk helemaal niets.
DeZwarteRidder
0
quote:

JdeFL schreef op 17 november 2023 13:13:

Met wat vertraging:

Sinds vanochtend
Toegelaten aandelen 3 247 913 079 (was 3,112..; Mrd)

Beurskap. nu 2,6 M€. Veel opleveren doet het dus niet. Eigenlijk helemaal niets.
Het is een kwestie van tijd voordat deze tent failliet gaat.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 16 november 2023 20:02:

[...]
Zoek op deze pagina even op "149", voor wat het/dat waard is...
Kan je effe bij Exmar binnenkijken, en je gedacht geven? De vraag is: gepubliceerde resultaten Q3 enkel Q3 (zou ik denken) of 1/1 tot 30/9 (wordt ook beweerd). Ben er niet uitgeraakt.
Beginnende
0
Indien ze dit jaar nog slechte resultaten verwachten wat betreft 149 dan was de stekker er toch al uit getrokken ? Of dat komt een dezer dagen natuurlijk….
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 17 november 2023 15:17:

Kan je effe bij Exmar binnenkijken, en je gedacht geven?
Daar al gezien, maar ik ben een overstap naar een ander grafiekenprogrammaatje aandacht aan het geven. Toch verdient de overnameprooi meer aandacht dan de suggestieve vragen naar de bekende weg hier. Nietwaar?
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 16 november 2023 13:25:

Aangekondigde kv bij oxu.
There is an echo in here.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 17 november 2023 20:59:

[...]
There is an echo in here.
Euh?
Nu begin ik me wel af te vragen, 2.5M€, een chique villa of heel oxu, als die resultaten iets moois beloven, ... vuurwerk... ? Korte duur denk ik, de weg is nog lang, en vuurwerk, dat duurt ook nooit lang.

Nog wat kv's, en er staat een 6 achteraan, maar een 8 of 6, met vuurwerk.... Iets voor een 500€ gok. Misschien.
Had een tijdje geleden ene Zita om daarover van gedachte te wisselen, maar helaas is die door 't afvoerputje verdwenen.
Er zijn er toch redelijk wat die om die reden oxu nog volgen.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 17 november 2023 17:12:

[...]
Daar al gezien, maar ik ben een overstap naar een ander grafiekenprogrammaatje aandacht aan het geven. Toch verdient de overnameprooi meer aandacht dan de suggestieve vragen naar de bekende weg hier. Nietwaar?
Natuurlijk. Maar de stelligheid van sommige posters blaast me soms omver. Ben maar een simpele Vlaming (zo zeg ik het hier thuis dikwijls). Die 'hollandse' assertiviteit is me compleet vreemd. Tot zover dit psychologische uitstapje.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 18 november 2023 10:03:

Maar de stelligheid van sommige posters blaast me soms omver.
Zo zie je maar dat er tóch dingen zijn die vele Nederlanders bindt en kenmerkt, aangevuld met allerlei Amerikaanse culturele invloeden, de zeitgeist, en het als mensheid nog moeten leren omgaan met (of vermijden van) eveneens Amerikaanse of Chinese, sociaal genoemde media.

Tot zover inderdaad; ik ga nu even in alle openheid iets positiefs schrijven over een kansarm bedrijf.
Jeanne
0
Adhv mijn grafische voorstellingen zie ik één van de komende dagen fenomenale stijgingen voor dit aandeel...zelf ben ik momenteel massaal aan het inkopen...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 18 november 2023 10:00:

Iets voor een 500€ gok. Misschien.
Had een tijdje geleden ene Zita om daarover van gedachte te wisselen, maar helaas is die door 't afvoerputje verdwenen.
Er zijn er toch redelijk wat die om die reden oxu nog volgen.
Oh, voor een kalme Brusselse notering had en heeft ex-BEL 20'er Oxurion genoeg kenmerken voor oplevingen. Alsof het geen Belgische notering is. Voor die "zomaar"-oplevingen is niets nodig, behalve een koopgolf. Fantasie kan al volstaan voor een volledig ongefundeerde stijging, laat staan wanneer er iets concreets zou kunnen zijn om over te fantaseren. Een handelaarsaandeel, of windhandelaarsaandeel. Voor handel (op bescheiden schaal) is het aandeel geschikt genoeg, met een liquiditeitsindex boven de 50. De handel is liquide en volatiel. Relatief liquide, en zeer volatiel.

Die volatiliteit is het minst Belgisch. Vanaf 2 juni, na een grote KV ineens, is de gemiddelde intraday koersuitslag van Oxurion 16,65%. Daar verdien je weinig aan, als je voor het oversteken van de spread +12,50% nodig hebt, en dat hoge gemiddelde komt niet door stijgingen van 1 naar 2 centicenten. Bij alle Euronext-beurzen is die 16,65% goed voor plek 24 (van de 1809 meegenomen noteringen), na vooral veel Franse doelwitten van drukkerijen van miljarden aandelen. Zo beschouwd komt Oxurion internationaal goed mee, bijna alsof het zo'n Franse notering is op een grotere beurs van een grotere economie. Ook op een iets kortere termijn bestaan een top 3, in wisselende volgorde, van meest volatiele Brusselse noteringen uit DMS Imaging, BioSenic en Oxurion.

Of een gok (op wat?) de moeite waard is valt te betwijfelen, met bijkomende verwatering ná een succes. Maar als je wilt inspelen op een kans op bewegelijkheid, met kans op brandstof voor een stijging, dan is Oxurion in elk geval een betere keuze dan bijvoorbeeld Crescent. Als ze daar het versienummer van een CloudGate veranderen naar de 5 van 5G, dan heeft dat waarschijnlijk minder impact dan de een of andere Amerikaanse fase.

Kopen met een handelsmotief, hopende op een opleving van tientallen procenten, is bij Oxurion dus minder onzinnig dan bij bijvoorbeeld Crescent. De kans op een succesje is minder klein. Waar Oxurion de nummer 24 is met een gemiddelde dagelijkse koersuitslag van 16,65, is Crescent de nummer 137 met 6,48%. Dan zijn er dus 136 mogelijk geschiktere Euronext-notering voor wie erop hoopt dat een zeepbel wordt gevuld met gebakken, door de warmte stijgende lucht. Waaronder Oxurion, uit de Brusselse top 3. Een top 3 (van de 121) waar Crescent niet in staat. Dat is de nummer 5, met een gemiddeld percentage onder de 10%.

In groot-België (hoofdmarkt Euronext Brussel of Belgische ISIN-code bij Euronext) dringt alleen de Llama Group de top 3 of 4 binnen, met gemiddelde percentages koersuitslagen iets onder die van Oxurion. Extreem nationalisme, Brusselse notering met Belgische ISIN-code (dus o.a. geen argenx), verandert het Brusselse podium niet.

Als iemand in België iets gaat kopen in de hoop op een "zomaar"-stijging van tientallen procenten, eventueel met een laag bedrag van loten als excuus, en eventueel met een gebeurtenis of fantasie als brandstof, dan is Oxurion een minst slechte keuze. Door de aandelendrukkerij en bijna-faillissementen is het roeien tegen de stroom in, en de gebeurtenis van een boven de markt hangende reverse split zou rattengif kunnen zijn, nog los van al die KV's. Wat mij betreft meer een handelsmotief dan gokken. Kopen & hopen. Dat laatste mag eventueel zonder zinloze "positieve" bijdragen of het suggereren van "shuffles" op fora.

Oxurion hoeft niet het meeste potentieel te hebben, rijk zul je er niet van worden. Bedenk wel dat volatiliteit neutraal is, dus zowel een daling als stijging zorgt nu voor een bijdrage van 11,11%. Tijdens een veiling zou je risicodragend kunnen proberen voor te dringen met een market order, in de hoop om niet de spread over te hoeven steken, maar met kans om 111,11% te moeten betalen.

Algemeen: ik wijs erop dat je bij een laatprijs van € 0,0009 een koersstijging naar € 0,0010 nodig kunt hebben om er, exclusief alle kosten, niets aan te verdienen. Dan is de biedprijs namelijk vermoedelijk € 0,009, wat je er zelf voor hebt betaald. Dus 16,65% valt in niet-boycottende tabellen op en lijkt aantrekkelijk voor studenten Economie, maar je hebt momenteel een koersstijging van +22,22 % nodig om er niets aan te verdienen.

Bij een gemiddelde "belegger" is Oxurion overigens de "belegging" goeddeels verdampt, want ook bij € 500 of een stoere 1 miljoen aandelen kan er 100% van de koers af. De keerzijde van de casino-medaille is dat Oxurion in dezelfde korte periode, het dapper roeien tegen de stroom in, met -70% daalde. In Brussel heeft Oxurion dan 3 gouden medailles. Eentje als meest volatiele notering, eentje als grootste daler op vergelijkbare basis (meer dan -50% verloren Crescent, BioSenic, Biotalys en Oxurion), en eentje voor de meeste nieuwe aandelen met een toename van meer dan 2 miljard uitstaande aandelen.

Dat handelen moeizaam kan zijn, wordt min of meer door de dumpende aandelendrukkerij geïllustreerd. Zonder een forse discount redden zij het niet, en zonder hen redt Oxurion het niet. Zonder discount zul je het moeten hebben van andere aanjagers, van koopgolven (iets gaan kopen "omdat het stijgt") of theoretische impulsen door Amerikaanse fases moeten hebben.

Bijna tenslotte hebben sommigen via een farmaceut (Mithra, UCB, ...) al exposure aan Amerikaanse ellende, maar misschien is dat bij Oxurion meer een - de fantasie op de beurs soms prikkelende - bijzaak.

Helemaal tenslotte een grafiek (zonder een nieuwe, generieke grafiekenoplossing) met de geschatte implied volatility van 4 Brusselse waarden, ter relativerende illustratie. Je ziet er bij Oxurion een hysterische piek in terug, en een recente stijging is bij zowel OPTI als OXUR terug te voeren op het onderschrijden van een cent. Bij OPTi in dubbele eenheden van € 0,0002. Al hoewel de verhouding tussen rendement en risico niet gunstig is, Oxurion in EUR een kleine notering is, en je er niet rijk van zult worden, komt Oxurion wat koersuitslagen betreft internationaal mee. Alhoewel er ook dan meerdere Zuid-Europese noteringen met miljarden aandelen zijn die mogelijk minder ongeschikt zijn. In Brussel is Oxurion in elk geval een minder slechte bestemming voor € 500 dan het eveneens telkens bijna failliete Crescent, als we ons beperken tot de eigenschappen van de handel in die aandelen. Voor de effectenhandel maakt het verder weinig uit of je als bedrijf te weinig fysieke zwarte kastjes of helemaal niets verkoopt, als je maar geforceerd overeind wordt gehouden. Het is wat het is, en dumpende of plunderende redders hebben speciale privileges nodig om er nog iets aan te verdienen. Voor overige marktpartijen is het roeien tegen de stroom in, zonder er schandalig rijk van te kunnen worden. Een +100% komt vooralsnog niet wekelijks voor, maar -50% ook niet.
Bijlage:
1.263 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 15:54
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 12.307.000
Volume gemiddeld 120.848.041
Volume gisteren 17.872.298

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront