RoodMicrotec « Terug naar discussie overzicht

Shanghai-Dresden-Nördlingen Express van Rood

107 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Ronson
48
Collega beleggers,

Zoals reeds aangekondigd hebben Danicor (Perry) en Ronson (Ron) telefonisch contact gehad met Philip Nijenhuis van Rood Testhouse. Het waren twee prettige gesprekken en heeft toch wel wat aanvullende info opgeleverd die we jullie niet willen onthouden. Als je het onderstaande leest, moet je in je achterhoofd houden dat dit onze weergave is van de werkelijkheid. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat we het verkeerd begrepen hebben. Ook is het mogelijk dat we zaken onvoldoende duidelijk weergeven, omdat we denken dat het zo helder genoeg is. Dus mocht vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van het gestelde laat het dan even weten. Het kan zomaar zo zijn dat een vraag van jullie bij ons een vakje opent dat we vergeten zijn te melden, of als zijnde bekend achten. Dus enige interactie is gewenst en indien nodig kunnen we weer even contact hebben met Philip Nijenhuis. Dat geldt overigens niet alleen voor ons maar ook voor jullie. Philip is altijd bereid om binnen de regels vragen van beleggers te beantwoorden, een belletje is genoeg. Waarvan acte en veel lees plezier!

Groeten,

Perry en Ron

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. China
Over China het volgende - de testvestiging is nog niet gereed, omdat er nog niet genoeg orders vergaard zijn. Over één order was hij wel heel duidelijk. Een bestaande klant liet in China zijn chips testen door een ander testhouse. Deze chips voldeden echter niet aan de Europese criteria en nu heeft Rood die order binnengesleept. Het was ook wel een beetje verplichte kost, want anders zou de klant mogelijk naar een andere testleverancier gaan en dat wilde Rood logischerwijs niet. Deze chips worden nu vervoerd naar Nordlingen (In Dresden is nog geen personeel en machines, wel een manager die klanten werft, verderop meer hier over). Maar de eerste Chinese activiteiten zijn dus een feit, zei het in een ietwat onhandige constructie.
Onder andere hierover volgt eind november, begin december een persbericht of interview waarin Nijenhuis de markt nader informeert!!!!!

Maar uiteindelijk wil Rood in China een testvestiging die 100% van henzelf is. In de productie (weten niet precies hoe hij dit bedoelde) wel een samenwerkingsverband. Denk dat hij een fabless design huis bedoelde of mogelijk een partnership á la ESPEC. Dit laatste zullen we, indien nodig, later even checken bij Nijenhuis.
Als er genoeg orders binnen komen komt de vestiging er wel, maar het is ons nog niet helemaal duidelijk waarom die orders er nog niet waren. Het kan te maken hebben dat er niet zomaar een langdurige relatie met Rood wordt aangegaan, vanwege de eigen testcapaciteit bij de bedrijven. Hij was wel bezig om daar hard aan te werken. De supply chain is toch belangrijk voor die producenten naar Europa toe en dan is Rood degene die daarvoor is te gebruiken. Zeker met het oog op de lead-free ontwikkeling.

De algehele ontwikkelingen in de markt zijn verbeterd, maar Nijenhuis merkte op dat het nog steeds een vechtmarkt is. Maar hij gaat er alles aan doen om China tot een groot succes te maken. Ook Maarten Bijkerk is nu geïnstalleerd en dat zal veel teweeg brengen. Hij had liever zelf ook al een vestiging geopend, maar de situatie is zoals die nu is.

2. Dresden
De equipement van Dresden komt eraan. Over de prijs wordt onderhandeld. De personeelswerving komt ook op gang. Orders die geworven worden in Dresden, worden eerst nog afgehandeld in Nördlingen. Er mag absoluut geen sprake zijn van omzetverlies als gevolg van te weinig capaciteit.

Er is in Duitsland weinig concurrentie (Micron een klein beetje), maar vooral de eigen testcapaciteit van producenten is jammer. Rood heeft echter een unieke positie binnen het testen van chips. De kennis is zeer uitgebreid en wordt alleen maar versterkt (denk aan het ROT-project). Nijenhuis gaf echter aan dat naarmate de specialisatie bij het testen van chips toeneemt, dit zeer gunstig is voor Rood. Hij verwacht dat in de toekomst de specialisatie toeneemt en dat producenten langzaam aan meer gaan uitbesteden (ook AMD, alhoewel dit met kleine stappen zal gebeuren). Denk hierbij ook even aan het voorgaande bij China.
3. Overname

Ook nog even gehad over de overname bewegingen (Toth, SNS, etc.). Voor Nijenhuis is het simpel: Rood is een goede club, met veel kennis, mooie klanten, het latente belasting verhaal. Daarmee is het een heel interessante partij. Als er dus een partij is waarmee Rood nadrukkelijk kan samenwerken of die Rood wil overnemen en er zijn veel synergetische voordelen, dan heeft Philip daar geen problemen mee. Sterker nog, is hij er een groot voorstander van. Dat is het beste voor Rood en haar aandeelhouders. Echter op dit moment is er niets gaande.

Toth heeft in een interview naar aanleiding van de VEB hetze eens het volgende gezegd: “Eerder keek Toth ook naar chiptester Rood Testhouse die in financiele moeilijkheden verkeerde. Zijn opzet mislukte omdat het management van Rood Testhouse niets zag in de plannen die Toth hen presenteerde. Toch zegt Toth ook nu nog dat hij 'de klanten van Rood graag zou hebben' om synergie te creeren met de activiteiten van Triton, Toths Hongaarse elektronicabedrijf met 70 werknemers dat in De Vries Robbe zit.”
Dit aan Nijenhuis voorgelegd maar hij heeft sinds zijn aantreden niet met Toth gesproken. Het vorige management wel en die waren niet geïnteresseerd (was ergens in medio 2004). Toth had wel een keer een afspraak met Nijenhuis gemaakt, maar is nooit op komen dagen.

V.w.b. het SNS verhaal dat had hij wel gelezen, maar heeft niet echt een idee waar zij dit op baseren. Neemt het verder ter kennisgeving aan, het is helder hoe hij er over denkt.

4. ROT
Het ROT-project is uitstekend bevonden door specialisten van het ministerie van EZ, maar is nog niet helemaal klaar. Het verloopt in fases en AMD heeft hier bijvoorbeeld ook zijn interesse voor uitgesproken. Ze zijn dus al aardig wat in contact met elkaar gekomen. Andere projecten zoals dit staan nog niet op stapel. Dit project is een hele verbetering t.o.v het verleden en neemt veel tijd in beslag.

5. ESPEC – loodvrij
Nog even gehad over Espec, hun rol in Europa en de loodvrije dienstverlening. Rood maakt niet echt deel uit van de loodvrije keten, maar komt wel even om de hoek kijken als het op het gebied van testen komt. Hij merkt wel dat het belangrijk begint te worden nu het in Duitsland verplicht is en volgend jaar in Europa. Espec is een goede professionele partij, die duidelijk nog flink moet opbouwen in Europa, maar wereldwijd zeer goed aangeschreven staat. Gaat goed dus.

6. Conversie – ICN
Over de conversie. Deze komt niet eerder op de markt en is pas klaar op 31 december 2006. Hij wil hier niets aan veranderen, omdat dat contractueel zo is afgesproken met ICN. Ook in de markt is dat gebruikelijk om de conversie gewoon volgens het contract te laten verlopen. Bij Magnus was de reden iets anders en had je ook te maken met A en B aandelen.
Ronson
5
7. Klanten (oa. ZMD)
Het omzetverlies als gevolg van de financiële problemen bij Delphi is er eigenlijk niet. Delphi verkeert al vele jaren in zwaar weer.

Het gebruik van klantnamen moeten we (Rood) niet te veel doen of liefst helemaal niet. Dat is in de sector niet gebruikelijk. De klanten willen het liever niet en alles wordt een beetje anoniem gehouden. Misschien dat producenten niet willen dat de concurrent weet wat ze onderbrengen bij bijv. Rood.

ZMD kwam ook nog ter sprake. Over het contract afgesloten in 2003 de volgende vraag gesteld: “Het loopt inmiddels ongeveer af en ZMD is een belangrijke partner van Rood ook met betrekking tot Dresden. Duurt die samenwerking nog voort?”
Hij zei dat er dus niet in de media over namen wordt gesproken, maar als er niks wordt aangegeven dat je er vanuit kan gaan dat de samenwerking nog loopt. Hij zei ook dat je wel een beetje kan proeven over welke klant het gaat, zoals het stukje in het jaarverslag en het Dresden-verhaal. Dat laatste is puur gedaan op uitnodiging van ZMD (99% zeker wat Danicor betreft) en vanwege de logistieke verbetering. Wanneer de productie klaar is, moet Rood direct kunnen klaarstaan om te testen. Hetzelfde geldt feitelijk voor China.

Dus als er niets gecommuniceerd wordt over een contract of activiteit kunnen we aannemen dat de business op dat vlak door draait en er geen problemen zijn. De beursregels stellen dat er gecommuniceerd moet worden op het moment dat er wijzigingen ontstaan op het geen bekend is bij de aandeelhouders.

8. Overige
Over de latente belastingvordering. Deze zullen ze gebruiken als er een nettowinst voor belasting uit de bus komt rollen. Waarom ze een bedrag nemen van 3 ton (ze gebruiken hiervoor een rekenmiddel en die 40% klopte wel ongeveer) is denk ik (Danicor) om het eigen vermogen zo sneller te laten toenemen. Bij een geen bedrag gaat het bedrag van 2,4 miljoen heel langzaam achteruit.
(een winst voor belasting van 19.000 is een belastingafdracht van 7.600 bij een VPB tarief van 40%).
Zodoende kun je langer gebruikmaken van je compenseerbare verliezen, maar neemt je EV ook minder snel toe en Rood wil waarschijnlijk het E.V snel laten toenemen (denkt Danicor vraagt hij de volgende keer). Hogere solvabiliteit is een lager interestpercentage voor een banklening.

Eind deze maand komt er een update (PB of interview) en daar zal hij meer vertellen over de actuele onderwerpen. Tot die tijd hebben jullie alvast onze info en hopelijk hebben jullie er wat aan

Algemene indruk van ons:
Perry: “Al met al kwam hij enthousiast over. Het is een zeer vriendelijke man en hij bleef maar praten. In mijn enthousiasme ben ik misschien wat kleine dingetjes vergeten. Hij zei ook dat als ik nog vragen heb, ik hem altijd kan bellen. Hoe bedoel je vriendelijk!!”

Ron: “Ik heb Philip net ook even aan de lijn gehad en moet zeggen een zeer aimabele man. En ook ik mag hem weer bellen als ik vragen heb ;~D”
[verwijderd]
0
Geweldig heren. Groot applause, en aanbevolen. Dat deze posting maar hoog op de voorpagina mag komen.

Ga zo door en bedankt!
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Goed stuk hebben we wat aan voor de beeldvorming, perfect en bedankt.\
Inhoudelijk China: niet zo veel te vertellen dus, eigenlijk nog geen echt concreet nieuws hoewel dit snel kan veranderen.

Ronson
0
quote:

Mr. Burt schreef:

Goed stuk hebben we wat aan voor de beeldvorming, perfect en bedankt.\
Inhoudelijk China: niet zo veel te vertellen dus, eigenlijk nog geen echt concreet nieuws hoewel dit snel kan veranderen.
"Over één order was hij wel heel duidelijk. Een bestaande klant liet in China zijn chips testen door een ander testhouse. Deze chips voldeden echter niet aan de Europese criteria en nu heeft Rood die order binnengesleept."

"Ook Maarten Bijkerk is nu geïnstalleerd en dat zal veel teweeg brengen."

Geen 'Bricks & Mortar' (fysieke locatie) wel een kick-of qua dienstverlening. Misschien zit er eind november nog iets in de hoge hoed ;~D
Opstapelen
0
Bedankt jongens aanbevolen (Danicor houdt er nog 1 tegoed)
2 vraagjes
Ronson, heb jij kunnen uitmaken of de equipment voor Dresden bij Espec vandaan komt?
Danicor, denk jij dat er bij de volgende cijfers een grotere opname komt van de compensabele verliezen ten einde het ev sneller kan toenemen?
Erik
trab33
0
bedankt jongens om deze info te willen delen
wat opvalt is wel dat als er nieuws naar buiten komt dit eerder slecht is dan goed omdat ze alleen maar melden als er klanten afhaken en niet als ze klanten winnen
is dit dan geen koersgevoelige informatie???????
ze zouden toch kunnen melden dat ze een aantal orders in de wacht gesleept hebben met de omzet die dit meebrengt
maar dat de klanten niet willen vernoemt worden vind ik wat makkelijk als uitleg
[verwijderd]
0
quote:

Smartlapje schreef:

Bedankt jongens aanbevolen (Danicor houdt er nog 1 tegoed)
2 vraagjes
Ronson, heb jij kunnen uitmaken of de equipment voor Dresden bij Espec vandaan komt?
Danicor, denk jij dat er bij de volgende cijfers een grotere opname komt van de compensabele verliezen ten einde het ev sneller kan toenemen?
Erik
Als ik zo vrij mag zijn om voor Ronson te reageren op de vraag: "heb jij kunnen uitmaken of de equipment voor Dresden bij Espec vandaan komt?

[verwijderd]
2
Antwoord: De equipment van Espec is niet voldoende voor het totale proces van testen. Daar zijn nog vele andere machines van halfgeleiderapparatuur-leveranciers voor nodig. Espec levert apparatuur dat geschikt is voor de evaluatie, kwalificatie en het opsporen van fouten bij lood-vrije materialen en processen.

Als het goed is heeft Ronson weilis gevraagd hoe het zat met die deal en toen werd vanuit Rood aangeven dat ESPEC die machines gratis stalt bij Rood (Nordlingen). Het voordeel voor ESPEC is dat klanten bekend worden met de dienstverlening en misschien zelf zo'n apparaat aanschaffen (denk aan de de grote halfgeleiderproducenten, zoals Philips, STM, Infineon enz.)

Klanten die niet zo'n apparaat aanschaffen kunnen hun lood-vrij IC's laten testen bij Rood en hier profiteerd Rood van. Rood heeft door de samenwerking een duidelijke voorsprong gekregen op andere halfgeleidertestbedrijven in Azie en Europa (De Echte Einde gaf dit al aan) en bedrijven die het testen in eigen beheer houden en nog geen gebruik maakte van apparatuur zoals van ESPEC.

Rood zal dus de apparatuur van ESPEC voor Dresden wel aangeboden krijgen. Met de andere leveranciers zijn ze denk ik in onderhandeling.

Zie heer een posting van Ronson die de samenwerking nader specificeerd:

Based on the co-operation with ESPEC Rood Technology is again able to enlarge its service portfolio for evaluation, qualification and failure analyses by offering testing solutions for lead-free materials and processes. The AMI system (Automated Measurement System for Ion Migration) from ESPEC is optimally qualified for the identification of migration effects on and in PCBs."

Voor diegene wel willen weten wat zo'n AMI-systeem is:

Ion Migration Evaluation System ( AMI Series )
Detects changes in insulation resistance with high precision
Detects decline of insulation resistance by continuous measurement while applying voltage under high-temperature, high- humidity conditions.

Ronson kan hier misschien nog verdere detalis over prijsgeven. Ikzelf weet niet of de latente belastingvordering het tweede halfjaar wordt vergroot. Als er winst is, wordt de post opgenomen en valt het resultaat dus hoger uit. Ze hebben een rekenmiddel om het bedrag te bereken en die geven ze niet prijs. Maar het volgende telefoongesprek zal ik het weer aankaarten. Ook de apparatuur van ESPEC komt dan aan bod.

[verwijderd]
0
quote:

trab33 schreef:

bedankt jongens om deze info te willen delen
wat opvalt is wel dat als er nieuws naar buiten komt dit eerder slecht is dan goed omdat ze alleen maar melden als er klanten afhaken en niet als ze klanten winnen
is dit dan geen koersgevoelige informatie???????
ze zouden toch kunnen melden dat ze een aantal orders in de wacht gesleept hebben met de omzet die dit meebrengt
maar dat de klanten niet willen vernoemt worden vind ik wat makkelijk als uitleg
Hier ben ik het niet mee eens. Orders worden gewoon gemeld. Alleen de klantnaam niet meer. Dat heeft Nijenhuis afgesproken met die klanten. De reden van dit is duidelijk omschreven in de bovenste posting. Dat je het hier niet mee eens ben kan, maar de reden is begrijpelijk. Zeker in de halfgeleidersector. Tot nu toe zijn de namen van de bedrijven uit de context wel te halen.

Eind deze maand zal er een PB komen over die order, die is beschreven. De klantnaam wordt waarschijnlijk niet bekend gemaakt, maar de eerste order uit China is er. Dat is heel belangrijk. De klantnamen zijn toruwens ook gewoon te zien op de site.

Voor wat betreft het beindigen van samenwerkingen is er nog nooit een PB gekomen. Er is samenwerking met ongeveer 40 klanten. Delphi zorgt nog wel voor omzet denk ik maar die is bescheiden. Misschien dat ze een factuur van Rood nog niet betaald hebben (pure suggestie), door de financiele positie maar het bedrijf is hard bezig zich te reorganiseren en komt er weer bovenop.

Er komt het laatste jaar nog helemaal geen slecht nieuws van de kant van Rood. Alleen maar positieve. Ben toch benieuwd waar je op doelt Trab
[verwijderd]
0
quote:

trab33 schreef:

wat opvalt is wel dat als er nieuws naar buiten komt dit eerder slecht is dan goed omdat ze alleen maar melden als er klanten afhaken en niet als ze klanten winnen
is dit dan geen koersgevoelige informatie???????
ze zouden toch kunnen melden dat ze een aantal orders in de wacht gesleept hebben met de omzet die dit meebrengt
In het stuk hierboven staat, dat ze het niet melden als een contract verlengd wordt. Wel als een contract niet verlengd wordt.

Maar als ze een nieuwe order binnenhalen, dan moeten ze dit melden. (al zullen ze de klant dan niet noemen)
Opstapelen
0
quote:

danicor schreef:

Antwoord: De equipment van Espec is niet voldoende voor het totale proces van testen. Daar zijn nog vele andere machines van halfgeleiderapparatuur-leveranciers voor nodig. Espec levert apparatuur dat geschikt is voor de evaluatie, kwalificatie en het opsporen van fouten bij lood-vrije materialen en processen.

Als het goed is heeft Ronson weilis gevraagd hoe het zat met die deal en toen werd vanuit Rood aangeven dat ESPEC die machines gratis stalt bij Rood (Nordlingen). Het voordeel voor ESPEC is dat klanten bekend worden met de dienstverlening en misschien zelf zo'n apparaat aanschaffen (denk aan de de grote halfgeleiderproducenten, zoals Philips, STM, Infineon enz.)

Klanten die niet zo'n apparaat aanschaffen kunnen hun lood-vrij IC's laten testen bij Rood en hier profiteerd Rood van. Rood heeft door de samenwerking een duidelijke voorsprong gekregen op andere halfgeleidertestbedrijven in Azie en Europa (De Echte Einde gaf dit al aan) en bedrijven die het testen in eigen beheer houden en nog geen gebruik maakte van apparatuur zoals van ESPEC.

Rood zal dus de apparatuur van ESPEC voor Dresden wel aangeboden krijgen. Met de andere leveranciers zijn ze denk ik in onderhandeling.

Zie heer een posting van Ronson die de samenwerking nader specificeerd:

Based on the co-operation with ESPEC Rood Technology is again able to enlarge its service portfolio for evaluation, qualification and failure analyses by offering testing solutions for lead-free materials and processes. The AMI system (Automated Measurement System for Ion Migration) from ESPEC is optimally qualified for the identification of migration effects on and in PCBs."

Voor diegene wel willen weten wat zo'n AMI-systeem is:

Ion Migration Evaluation System ( AMI Series )
Detects changes in insulation resistance with high precision
Detects decline of insulation resistance by continuous measurement while applying voltage under high-temperature, high- humidity conditions.

Ronson kan hier misschien nog verdere detalis over prijsgeven. Ikzelf weet niet of de latente belastingvordering het tweede halfjaar wordt vergroot. Als er winst is, wordt de post opgenomen en valt het resultaat dus hoger uit. Ze hebben een rekenmiddel om het bedrag te bereken en die geven ze niet prijs. Maar het volgende telefoongesprek zal ik het weer aankaarten. Ook de apparatuur van ESPEC komt dan aan bod.

Belofte maakt schuld a.u.b. dus.
Heldere uitleg, we zullen het pb/intervieuw maar afwachten.
Ik zou zeggen houdt de contacten met Rood warm. Tevens denk ik dat we beter niet allemaal naar Rood gaan bellen voor uitleg. Dan voorkom je verwarring en dubbele uitleg cq postings.

Bij deze stel ik voor om de titel (ambassadeurs Forum) te geven aan Ronson en Danicor.
Ik ben zeer tevreden over hun verslag en hoop in de toekomst meer van dit soort mooie teksten.
Nogmaals bedankt en keep up the good work,
Erik
Ronson
0
quote:

ik ben Diede. schreef:

[quote=trab33]
wat opvalt is wel dat als er nieuws naar buiten komt dit eerder slecht is dan goed omdat ze alleen maar melden als er klanten afhaken en niet als ze klanten winnen
is dit dan geen koersgevoelige informatie???????
ze zouden toch kunnen melden dat ze een aantal orders in de wacht gesleept hebben met de omzet die dit meebrengt
[/quote]

In het stuk hierboven staat, dat ze het niet melden als een contract verlengd wordt. Wel als een contract niet verlengd wordt.

Maar als ze een nieuwe order binnenhalen, dan moeten ze dit melden. (al zullen ze de klant dan niet noemen)
Het ligt er helemaal aan waar die order vandaan komt. Als er een nieuwe klant is, dan zou het een optie zijn. Maar als de klant zegt liever niet (om wat voor reden dan ook; strategisch, kijkje in de keuken, niet belangrijk, etc.), dan maar gewoon niet hè. Het gaat primair om het binnenhalen van geld en business.

Daarentegen als er binnen bestaande klantovereenkomsten nieuwe klussen worden binnen gehaald, kan ik me voorstellen dat je daar geen PB voor uit geeft. Dat zou gekkenwerk zijn, want dan kan je om de haverklap een PB uitgeven als het lekker loopt.

Deze laatste situatie is veelal het geval bij Rood. Ze hebben de meeste grote partijen al als klant en nieuwe orders en opdrachten worden dan zijdelings en zonder klantnaam gemeld. Zie hiervoor het jaarverslag (pag. 18-19-20), Dresden PB, etc.

Voorbeeldje uit het jaarverslag:"The engineering activities at Rood Technology – test software development, qualification and failure analyses – have all been strongly requested by the market resulting in revenue growth in each field.
A one-year contract for failure analyses services with a major IC manufacturer was concluded. This contract alone guarantees a base load approximating the total revenue of 2004 in this area.Discussions with major European IC manufacturers are in a promising stage. Major growth for failure analyses services is expected for 2005."

Persoonlijk kan ik hier mee leven. De China order is ook een dergelijke update. Rood heeft straks drie locaties van waaruit men de klanten bedient (Nördlingen, Dresden, Shanghai) en het is om het even waar het werk plaatsvindt. Ze zijn op de betreffende locatie een ingang voor testwerk en afhankelijk van de capaciteit wordt het op één van de drie locaties uitgevoerd.
Ronson
0
quote:

danicor schreef:

Antwoord: De equipment van Espec is niet voldoende voor het totale proces van testen. Daar zijn nog vele andere machines van halfgeleiderapparatuur-leveranciers voor nodig. Espec levert apparatuur dat geschikt is voor de evaluatie, kwalificatie en het opsporen van fouten bij lood-vrije materialen en processen.

Als het goed is heeft Ronson weilis gevraagd hoe het zat met die deal en toen werd vanuit Rood aangeven dat ESPEC die machines gratis stalt bij Rood (Nordlingen). Het voordeel voor ESPEC is dat klanten bekend worden met de dienstverlening en misschien zelf zo'n apparaat aanschaffen (denk aan de de grote halfgeleiderproducenten, zoals Philips, STM, Infineon enz.)

Klanten die niet zo'n apparaat aanschaffen kunnen hun lood-vrij IC's laten testen bij Rood en hier profiteerd Rood van. Rood heeft door de samenwerking een duidelijke voorsprong gekregen op andere halfgeleidertestbedrijven in Azie en Europa (De Echte Einde gaf dit al aan) en bedrijven die het testen in eigen beheer houden en nog geen gebruik maakte van apparatuur zoals van ESPEC.

Rood zal dus de apparatuur van ESPEC voor Dresden wel aangeboden krijgen. Met de andere leveranciers zijn ze denk ik in onderhandeling.

Zie heer een posting van Ronson die de samenwerking nader specificeerd:

Based on the co-operation with ESPEC Rood Technology is again able to enlarge its service portfolio for evaluation, qualification and failure analyses by offering testing solutions for lead-free materials and processes. The AMI system (Automated Measurement System for Ion Migration) from ESPEC is optimally qualified for the identification of migration effects on and in PCBs."

Voor diegene wel willen weten wat zo'n AMI-systeem is:

Ion Migration Evaluation System ( AMI Series )
Detects changes in insulation resistance with high precision
Detects decline of insulation resistance by continuous measurement while applying voltage under high-temperature, high- humidity conditions.

Ronson kan hier misschien nog verdere detalis over prijsgeven.
Geinige vent is die Danicor toch: maait ie eerst al het gras voor mijn voeten weg en dan mag ik ook nog een stukje maaien. Top stuk! Weinig tot niets aan toe te voegen.
Resumerend: Rood is een soort van etalage voor ESPEC. Zij zetten hun machines bij Rood neer en onderhouden/updaten deze ook. Een omdat ze er toch staan heeft Rood ook nog wat van haar dienstverlening op de machines afgestemd.

De huidige machines staan in Nördlingen en als het nut heeft zal ESPEC ze heus ook in Dresden en evt Shanghai plaatsen. Maar primair staan deze machines (en bijbehorende business) voor onbepaalde tijd in Nördlingen.
trab33
0
quote:

ik ben Diede. schreef:

[quote=trab33]
wat opvalt is wel dat als er nieuws naar buiten komt dit eerder slecht is dan goed omdat ze alleen maar melden als er klanten afhaken en niet als ze klanten winnen
is dit dan geen koersgevoelige informatie???????
ze zouden toch kunnen melden dat ze een aantal orders in de wacht gesleept hebben met de omzet die dit meebrengt
[/quote]

In het stuk hierboven staat, dat ze het niet melden als een contract verlengd wordt. Wel als een contract niet verlengd wordt.

Maar als ze een nieuwe order binnenhalen, dan moeten ze dit melden. (al zullen ze de klant dan niet noemen)
dit is wat ik bedoelde diede
107 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 dec 2023 17:35
Koers 0,336
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront