RoodMicrotec « Terug naar discussie overzicht

Verslag VEB van 30 maart 2006

54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
6
Het gaat beter met Rood, een bedrijf dat halfgeleiders test. Sterker nog, er staan grote nieuwe ontwikkelingen te wachten. Directeur Nijenhuis kon het achterste van zijn tong nog niet laten zien, maar kondigde wel aan dat binnen enkele maanden groot nieuws te verwachten is. Of dat een overname of een samenwerking betreft, is ook niet duidelijk, maar wel dat er inmiddels bijna 1 miljoen euro is geïnvesteerd in een nieuw technologisch procédé van software voor het hergebruik van ‘test blocks’ dat met enkele zeer groten op hun terrein zal worden uitgevoerd. De laatste weken liep de koers van Rood aardig op en werden grote partijen aandelen opgekocht. Het is mogelijk voor fusie of samenwerking ook interessant dat Rood nu beschikt over een latent belastingvoordeel van circa 30 miljoen euro op grond van een compensabele verliezen.

Rood, dat het bedrijf in Duitsland in Nördlingen en in de ‘silicon valley’ bij Dresden heeft gevestigd, is ook voorzichtig begonnen een vestiging in China op te zetten. Naar het zich laat aanzien zou dat nieuwe project wel eens in de automobielsector, waarin Rood zijn grootste omzet behaalt, kunnen zijn. De automobielindustrie wil, alvorens een elektronisch product in te bouwen, absoluut zeker van gebruik kunnen zijn.

Het is duidelijk dat het bedrijf bezig is zich om te vormen van massawerk naar technologische kennisindustrie, met een gelijktijdige reductie van kosten en van investering in innovatie die qua volume lager ligt dan in grootschalige operaties. Voor het lopende boekjaar wordt een omzetstijging van 12 á 20 procent verwacht. Op een vraag van de VEB hoe het te rijmen valt dat het bedrijf naar een vermindering van financieringslasten streeft en die lasten in de jaarrekening toch zijn toegenomen, wordt aangegeven dat het hier dus inderdaad om een "streven" gaat.

Met name door de commissarissen werd weer flink gemopperd over het aandringen van de VEB op een onverkorte en gedetailleerde naleving van de Corporate Governance code. De VEB handhaafde het standpunt dat commissaris Wanrooij beter geen herbenoeming had kunnen nastreven. Hij is firmant in het beleggingsconglomeraat ICN, de grootste aandeelhouder in Rood, dat nu reeds een aantal malen zijn geconverteerde lening op de markt heeft gebracht. Op verzoek van de VEB werd een schriftelijke stemming gehouden over de benoeming van Wanrooij: met meer dan een miljoen stemmen tegen één (van de VEB) en één onthouding van 50.000 aandelen werd hij herbenoemd.

Mijn "persoonlijk advies" blijft dus nog steeds.

STEVIG VASTHOUDEN MET BEIDE ARMEN.
[verwijderd]
0
Bedankt voor het plaatsen. Goed verslag. Alleen worden de twee vragen van de VEB wel belangrijker gemaakt dan ze waren. In de zaal werd verbaasd gereageerd over zoveel geneuzel. De vraag over de commissarissen werd goed ontkracht en de stemming wees dat ook wel uit. Aan de ene kant werd de belangenverstrengeling van de heer Wanrooij prima afgedekt en aan de andere kant heeft hij een netwerk waar Rood HEEELLLL veel aan heeft. Die is dus goed waard. Laten zitten dus. Dat kwam dan ook duidelijk uit de stemming ;-))
[verwijderd]
0
Aanbevolen moneymaker. Prachtig stuk! Dat laatste "stevig vasthouden" was al vanzelfsprekend he! ;-)
Ronson
0
Aanbevolen MM. Dat stukje met de VEB is toch prima. Laten ze Rood (cq. ICN) op dit punt maar een beetje scherp houden onder het mom: big brother is watching you. Dan zullen ze bij ICN niet zo snel truukjes uithalen, als ze het al van plan waren. Het netwerk van van Wanrooy is inderdaad belangrijker voor Rood.

Een veel belangrijker en prettiger stukje vind ik het begin:
"Sterker nog, er staan grote nieuwe ontwikkelingen te wachten. Directeur Nijenhuis kon het achterste van zijn tong nog niet laten zien, maar kondigde wel aan dat binnen enkele maanden groot nieuws te verwachten is. Of dat een overname of een samenwerking betreft, is ook niet duidelijk, maar wel dat er inmiddels bijna 1 miljoen euro is geïnvesteerd in een nieuw technologisch procédé van software voor het hergebruik van ‘test blocks’ dat met enkele zeer groten op hun terrein zal worden uitgevoerd."

Dat is het refrein van het liedje ;~D
Binnen enkele maanden groot nieuws, enkele zeer groten op hun terrein .....
Ronson
0
quote:

ik ben Diede. schreef:

ik vind het maar een prutverslag...
Valt toch wel mee, het is gewoon een prositief verslag met een kritische kanttekening. Niets mis mee. Binnenkort volgt de Rood-versie middels de AVA-notulen, dus kunnen we hun versie van het gebeurde lezen.
[verwijderd]
0
En dan ook nog het advies van SNS bank erbovenop. Het kan wel eens een leuke Lente/Zomer worden.

Als je alles op een rijtje zet wat er nog staat te gebeuren. pffff dan ben ik wel heel erg benieuwd wat de top van 2006 zal zijn qua koers.
[verwijderd]
0
quote:

ik ben Diede. schreef:

ik had er meer van verwacht, laat ik het dan zo zeggen. :)
Meer dit is voldoende groot nieuws...

Eerst waren er concrete gesprekken gaande.
En nu lees ik in het verhaal Of dat een overname of een samenwerking betreft, is ook niet duidelijk)',
Dan lees ik groot nieuws te verwachten over enkele maanden..

Als ik tussen de regels door lees overname kan de CEO niet uitspreken
dit heeft te veel invloed op een koers.
Verzacht het door te zeggen samenwerking.
Dan groot nieuws binnen enkele maanden..
Nou ik trek mijn eigen conclusie het brand de man op de lippen
en de CEO heeft groot nieuws anders worden we flink gepiepelt en daar is het de man niet naar.
Dus er komt een superdeal of een fantastische samenwerking met een superbedrijf dat voor jaren werk heeft voor Rood.
Of een vette overname.
Nou kom maar op met het grote nieuws over enkele maanden,
één ding weet ik zeker met groot nieuws wordt de koers niet
onberoerd gelaten.

Nou Diede is niet goed nieuws we zakken nog even naar 0,75 nieuws komt toch pas over een paar maanden en dan gaan we weer een flinke rit maken..
GR TT.
[verwijderd]
0
die 1 miljoen investering kennen we wel dus dan weten we ook wat nijenhuis nog niet kan bevestigen ik heb het vermoeden dat het nieuwe orders betreft en de start in china
[verwijderd]
0
diede, vanuit jouw optiek kan ik het wel begrijpen hoor, immers, wij hier zijn zowat volledig op de hoogte van alle positieve ontwikkelingen rondom Rood Technology... maar je moet het zo zien denk ik.... dit verslag wordt gelezen door de belegger welke (nog) niet geinteresseert is in Rood, beleggers die zich meer begeven op de AEX en de Midkap. Dit zal dus juist deze beleggers de ogen openen betreffende de ontwikkelingen binnen en rondom Rood Technology, positief dus mijns inziens.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

ik ben Diede. schreef:

is wel waar, maar ik vind het maar een beetje een oppervlakkig stukje.

Nou niet zo recalcitrant Diede het is een mooi stukje
als je het maar zien wil.
Ik zie het ook nog niet maar dat komt wel over een paar maanden worden de ogen geopend.
En dat met groot nieuws.
Ik kan niet wachten.
GR TT.
[verwijderd]
0
helaas wordt er na dit mooie stukje van de VEB nog steeds niet veel meer verhandelt kan wel stellen van niets de laat wordt wel met klein plukjes aan gevuld ,weet niet waar we vandaag op moeten wachten voor iets meer handel en koers blijft vast liggen, erg vast op 0.79 .
misschien vanmiddag nog een aardige handel maar afwachten .Maar één ding staat wel vast er zit genoeg in het vat voor de komende tijd / maanden ,daar moeten we het dan maar voor doen
groet uit almere
dick
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
gewoon weer even terug in de wachtkamer.
Is niet verkeerd na al die dagen met enorme omzetten.

belangrijkste is dat de kou uit de lucht is.
Dus bang voor een daling op kt hoef je mijn inziens niet meer te zijn op dit moment.
[verwijderd]
0
vanuit de functie van de VEB gezien is het zeker een positief stuk, vergeet de rol van de VEB nl niet. e hadden overigens best wel een pluim mogen geven over de directe en open wijze van communiceren. Wat dat betreft kunnen ze beter eens gaan kijken bij Pharming bijv. Nijenhuis investeert in China, dan is ie zeker van zijn zaak. Lees zijn eerdere uitspraken in deze. Investeringen van dergelijke omvang doet hij niet als de orders bij wijze van spreken al niet in de pocket zitten. Bovendien kunnen die grote partijen niet publiekelijk overstappen als Rood de zaak al niet op orde heeft. In de fase ervoor zou dat hen in een zwakke positie plaatsen. Ik ga ervan uit dat intentieverklaringen , gekoppeld aan condities te voldoen door Rood, al lang in de pocket zitten. Rood is nu bezig die condities in te vullen. Ik verwacht binnen 3 maanden openbaarmaking van 1 of meerdere grote deals.
[verwijderd]
0
Als we nog een aantal maanden moeten wachten op groot nieuws ben ik benieuwd wat het effect hiervan zal zijn op de koers. Als die telang rond de 78 a 80 blijft hangen kan er wel eens een daling voor korte tijd ingezet gaan worden.
[verwijderd]
0
quote:

erik11 schreef:

Als we nog een aantal maanden moeten wachten op groot nieuws ben ik benieuwd wat het effect hiervan zal zijn op de koers. Als die telang rond de 78 a 80 blijft hangen kan er wel eens een daling voor korte tijd ingezet gaan worden.

Verklaar je nader."Als die lang blijft hangen rond de 78 a 80, kan hij wel eens gaan dalen".
Lijkt me niet met elkaar te rijmen.
Groeten, Bajeleno
54 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 dec 2023 17:35
Koers 0,336
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront