AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG-Februari 2016

162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
[verwijderd]
2
Zo ik ga de komende week maar eens 50% van de porto verkopen en mijn winst pakken.
De resultaten kunnen ook voor een daling gaan zorgen. Bij de Q3 cijfers verlaagde AMG de outlook naar 80 miljoen.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-051115-117/Outl...

Succes
making_money
1
Het resultaat zal niet bepalend worden. Perspectief voor AMG ziet er goed uit. Bijkopen is een betere optie dan verkopen. Kijk naar Fugro, slechte resultaten maar de koers maakt een sprongetje.
Mijn advies is dat geloof in het aandeel AMG je kan belonen met een leuke winst. Kun je dan altijd nog de 50% verkopen tegen een hogere koers.
Begrijp niet goed nu positieve signalen en goede vooruitzichten iemand doet besluiten de helft van z'n AMG portefeuille er uit te doen.
Ik ga als er de komende dagen een koersdip is weer bijkopen. We zien het wel bij Q4 !
Vogeltje71
1
nee...maar als usa rustig blijft en de chinezen mooie data hebben vannacht:) #halfvol
gerrit 69
0
quote:

gerrit 69 schreef op 25 februari 2016 14:14:

[...]Dat niveau houd ik al een paar jaar in de gaten.
Een doorbraak boven de € 8,30 geeft het aandeel weer behoorlijk ruimte om te stijgen.
Deze weerstand is al meerdere malen getest, maar in vele gevallen viel het aandeel toch weer terug omdat steeds de verwachtingen niet waar gemaakt konden worden door Schimmelbusch.
De zaken liggen na veel teleurstellende jaren nu toch anders omdat AMG vorig jaar al in staat was om eindelijk dividend uit te keren, wat ik een jaar geleden nog voorspeld heb.
De doorbraak door de € 8,30 heeft het aandeel weer de nodige fantasie gegeven.
Eerstvolgende weerstand staat op € 8,90 en als de cijfers goed zijn weer naar de € 9,50
guusje
0
quote:

gerard_ecb schreef op 27 februari 2016 04:54:

Zo ik ga de komende week maar eens 50% van de porto verkopen en mijn winst pakken.
De resultaten kunnen ook voor een daling gaan zorgen. Bij de Q3 cijfers verlaagde AMG de outlook naar 80 miljoen.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-051115-117/Outl...

Succes
Wel dapper om dit besluit te nemen, je weet maar nooit met AMG
zit zelf met niet zo groot belang, zou toch wel een flinke winst kunnen beuren, heb alleen niet de moed om te verkopen, en wil toch de cijfers afwachten misschien krijg ik wel spijt.
making_money
0
AMG gaat ook met matige cijfers een sprong maken. Het aandeel zal weer wat 'vet op de botten' gaan krijgen, heeft te lang stil gestaan. Een inhaalrace waarvan ik weet dat deze snel gemaakt zal worden. Heeft alles te maken met goede vooruitzichten wat betreft grondstoffen.
Bij een dagje rood vul ik mijn portefeuille verder aan met de 50% aandelen die gerard_ecb eruit heeft gedaan.
Vogeltje71
0
AMG had er in het verleden een handje van om een geheel eigen koers te varen, tegen de algehele trend/sfeer in. Ben benieuwd of dit ook lukt bij rare oliefratsen of Chinese verrassingen... Zit aardig in de calls, een aantal maart... even wachten en dan overspringen naar calls sept? Een gokje wagen met de cijfers is ook leuk, maar de omgeving is wel erg nerveus, zou jammer zijn als de koers toch wegzakt bij prima cijfers/outlook.
gerrit 69
0
quote:

Vogeltje71 schreef op 29 februari 2016 22:46:

AMG had er in het verleden een handje van om een geheel eigen koers te varen, tegen de algehele trend/sfeer in. Ben benieuwd of dit ook lukt bij rare oliefratsen of Chinese verrassingen... Zit aardig in de calls, een aantal maart... even wachten en dan overspringen naar calls sept? Een gokje wagen met de cijfers is ook leuk, maar de omgeving is wel erg nerveus, zou jammer zijn als de koers toch wegzakt bij prima cijfers/outlook.
Over het jaar 2014 behaalde AMG een winst per aandeel van € 0,59
Of ze deze winst in 2015 gaan overtreffen is twijfelachtig met de fors gedaalde grondstofprijzen, maar als ze er wel boven komen kan het aandeel zo wie zo boven de € 9,00 stijgen.
Nog belangrijker zal verder zijn of AMG een goede outlook durft te geven over 2016.
viper one
0
goedemorgen iedereen,
vannacht mocht ik deze mail ontvangen van Libby met betrekking tot de verdere vorderingen van Triton. Er was weer eens een trading halt van meerdere dagen van kracht in het aandeel in de aanloop naar dit bericht. Het vertrek van Brad Boyle heeft hun PR afdeling geen goed gedaan want in tegenstelling tot vroegere berichten met gevleugelde uitspraken over de toekomst hebben de berichten een meer droge zakelijke kant gekregen die ongewild afbreuk doen aan hun prestaties. Zij die willen zullen het volledige bericht op de site van Triton kunnen doornemen, maar ik ga me beperken tot de dingen die belangrijk zijn voor ons. Er wordt nog eens uitgelegd hoe de samenwerking met de Chinezen Yichang Xincheng Graphite Co Ltd (YXGC) Joint Venture volgens hen gaat lopen. Wat ze natuurlijk vergeten te vermelden is dat deze firma nog tot eind maart tijd heeft om te beslissen of ze wel met Triton willen samenwerken. Iets verder hebben ze het over de samenwerking met AMG/GK, veel lovende woorden maar ook weer weinig concrete meldingen. De koers van hun aandeel heeft het in elk geval weinig geholpen, en ze zitten nu op een niveau dat zeven keer lager ligt dan de zomer van 2015. Ze zijn maw een zeer gemakkelijke prooi geworden voor overname en imo is het enige wat hen nog kan redden een significante stijging van de grondstofprijzen en dan vooral de grafietprijs.Het eerste deel van het bericht gaat erover dat ze van het oorspronkelijke plan willen afwijken dat ze samen met XYGC hadden opgesteld. Mr Higgo, said: “Given the Company’s decision to focus on moving Ancuabe toward mining as soon as possible, Triton has opened discussions with YXGC with a view to replacing the arrangements to establish a graphite manufacturing facility in China and Mozambique and is now seeking early technical and commissioning support from YXGC as well as potential Engineering Procurement Construction (EPC) support of Triton’s future scalable concentrate processing plant in Mozambique.”
Het tweede deel gaat over hun poging tot volledige overname van Grafex. Deze firma heeft de nodige rechten in handen voor de ontginning van de mijnen en is dus een belangrijke hoeksteen voor Triton. Grafex Limitada Joint Venture (Grafex)
Triton currently owns 80% of Grafex in Mozambique, which holds the title to Triton’s exploration tenements and has expended some US$5.2 million toward earning up to 90% of Grafex. Triton is currently in discussions with the remaining minority shareholder of Grafex concerning the timing and structure of the final US$1 million payment to move to full 90% ownership. Furthermore, terms are currently being discussed to move to 100% ownership of Grafex in the near future.
het derde deel gaat over de samenwerking met AMG/GK
AMG Graphit Kropfmühl (AMG GK) Strategic Alliance
The strategic alliance with AMG GK, a global leader in graphite manufacturing, has been very successful to-date and the two companies are working well together at both the project level and on corporate matters. There has been good cooperation in quantifying and qualifying the graphite occurrences within the Ancuabe area by joint geological work and the alliance is generating good results. AMG GK have intimate knowledge of the end markets and the quality of graphite sought by the various graphite manufacturers. The next phase of the strategic alliance is focused on seeking to negotiate a joint venture focused on mining development at Ancuabe, cooperation in processing, offtake and marketing.
Mr Higgo, added: “The strategic alliance with AMG GK remains very important to Triton. In addition to being neighbours in the Ancuabe region, the importance of cooperating on regional infrastructure, labour markets, and the skills required to produce the correct grades of graphite concentrate for the end markets, should result in this being a company-making alliance for Triton.”
“I’m very encouraged by the level of cooperation between both company’s project management teams and this good relationship extends to both company’s CEO’s. With Triton looking at accelerating its activities at Ancuabe, the close working relationship with AMG GK will be essential and we believe moving to the next phase of the strategic alliance and developing our JV arrangements will be an important next step.”
tot slot nog een kleine outlook en het ziet er naar uit dat ze eindelijk door hebben dat ze moeten beginnen met de mijn te exploiteren zodat er eindelijk geld op tafel komt voor al hun verdere wilde toekomstplannen. Ik denk nog steeds dat Triton ten onder zal gaan wegens niet kapitaalkrachtig genoeg om dit succesvol af te ronden. Ik vraag me echter twee dingen af. Wie gaat in dat geval met de hoofdprijs lopen, en voor ons nog belangrijker, hebben ze AMG reeds op één of andere manier gecompenseerd voor de samenwerking of is er een plan om Triton te integreren in AMG??? Eind maart gaan we zeker meer weten want dan gaan de Chinezen beslissen of ze al dan niet in zee gaan met Triton.
Succes iedereen

Louis Pasciuto
0
Een (weliswaar gekleurd) stukje van de kijk op grafiet van een andere bedrijf:

Graphite: What iPhones, NASCAR and Tesla Have in Common

www.marketoracle.co.uk/Article54246.html
Vogeltje71
0
quote:

bartvde schreef op 1 maart 2016 14:44:

tjonge AMG wil echt niet meer
jawel...beetje bij beetje...
get-shorty
0
het is vandaag weer overduidelijk dat de koers onder controle word gehouden door een partij die er belang bij heeft dat de koers niet te hard oploopt,maar het valt gelukkig niet mee om dat klaar te krijgen.

[verwijderd]
0
Ja is allemaal wel mooi waar, maar wanneer de Dow valt dan valt dit aandeel harder dan de rest...Dus gaat iedereen wachten wanneer de Dow gaat vallen? Of denken we dat we naar de 20.000 punten gaan met de Dow? De kans is groter dat er op een blauwe maandag de Dow behoorlijk rood is met op de scorebord meer dan -1000 pt, het zal dan de zwarte maandag zijn....
get-shorty
0
de kans dat we harder zakken dan de aex met een rode beurs is ook naar mijn mening momenteel best groot,maar om nu te gaan doemdenken of een roze bril op zetten gaat me iets te ver.of de dow gaat stijgen of dalen weet niemand,of je moet een verrekte goeie glazen bol hebben,ik verwacht zeer goede cijfers volgende week en blijf dus lekker zitten.
gr frank
162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 22,120
Verschil -0,220 (-0,98%)
Hoog 22,440
Laag 22,040
Volume 101.402
Volume gemiddeld 237.028
Volume gisteren 164.778

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront