Breda, 5 januari 2006

Uitspraak college van beroep voor het bedrijfsleven

Vandaag heeft van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) uitspraak gedaan in het beroep van twee aandeelhouders tegen de weigering van de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) om, in het kader van het openbaar bod op alle aandelen A Koninklijke Begemann Groep N.V. (Begemann) door Sivex Agro N.V (Sivex Agro), aan deze partijen een aanwijzing te geven om onder meer aanvullende informatie beschikbaar te maken ten aanzien van Tulip Computers N.V. (Tulip).
Het CBb heeft het beroep afgewezen. De beslissing van de AFM om geen aanwijzing te geven aan Begemann en Sivex Agro blijft derhalve in stand. Het CBb heeft geoordeeld dat niet is komen vast te staan dat Sivex Agro en/of Begemann de in hoofdstuk III A van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995 vervatte biedingsregels hebben overtreden. De volledige tekst van de uitspraak van het CBb is te vinden op www.rechtspraak.nl.
In verband met het aflopen van de aanmeldingstermijn van het openbaar bod op woensdag 11 januari 2006 om 15.00 uur Nederlandse tijd zullen de door de Ondernemingskamer benoemde additionele bestuurder en commissaris van Begemann morgen voorbeurs door middel van een persbericht nader verslag doen van hun bevindingen.
Dit persbericht is o.m. een openbare mededeling als bedoeld in artikel 9b, lid 1, BTE 1995.

Koninklijke Begemann Groep N.V.
Tel.: 076 – 52 44 444
Fax: 076 – 52 44 445
E-mail: info@rbg-breda.com