HAL « Terug naar discussie overzicht

Brillennieuws (verzameldiscussie)

110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
pim f
0
HAL-dochter Pearle koopt Noorse optiekketen

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - HAL-dochter Pearle koopt de Noorse optiekketen Optikk Norge. Dat heeft HAL Holding, een participatiemaatschappij, vrijdag bekendgemaakt zonder een overnameprijs te vermelden. Optikk Norge heeft een jaaromzet van ongeveer euro 65 mln.

Het Noorse bedrijf verleent diensten aan meer dan 80 winkels in Noorwegen die onder het merk Interoptik opereren. Als onderdeel van de transactie zullen de Interoptik winkels een franchiseovereenkomst met Optikk Norge aangaan.

De transactie is wel onderhevig aan anti-trust goedkeuring en due diligence. HAL Holding verwacht dat de acquisitie in het tweede kwartaal van 2006 zal worden afgerond.

De participatiemaatschappij heeft een belang van 98,7% in Pearle Europe BV.
pim f
0
yield - 8 dec 05, 18:35

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Participatiemaatschappij HAL Holding heeft zijn optie uitgeoefend om het belang in optiekketen Grandvision uit te breiden van 68% naar 100%. Dat heeft HAL donderdag bekendgemaakt. Bestuursvoorzitter Daniel Abittan van Grandvision trekt zich terug en wordt non-executive voorzitter van de Board of Directors van het bedrijf.

Abittan richtte in 1981 samen met Michael Likierman Grandvision op. De onderneming startte met e e n fotowinkel en is uitgegroeid tot e e n van de grootste retailoptiekondernemingen in de wereld, met zo'n 400 eigen winkels en 400 franchisewinkels in meer dan tien Europese landen en een jaarlijkse omzet van EUR 700 miljoen.
HAL Holding deed via Multibrands op 3 februari 2004 een bod op GrandVision van EUR 25,50 per aandeel, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op circa EUR 597,9 miljoen. Multibrands is een speciaal voor deze transactie opgerichte vennootschap.
pim f
0
yield - 9 sep 05, 09:11

Persbericht HAL Holding - overname Lensmaster
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van het persbericht van HAL Holding inzake de overname van Lensmaster.

HAL Holding N.V. zal vandaag een aanvraag indienen bij de Russische mededingingsautoriteit om goedkeuring te verkrijgen voor de acquisitie van de Russische optiekketen Lensmaster. Lensmaster exploiteert thans 18 winkels in Moskou. De omzet over het eerste halfjaar 2005 bedroeg ongeveer euro 6 mln.

Verwacht wordt dat de Russische mededingingsautoriteit voor het einde van het jaar een besluit zullen nemen. Na goedkeuring zal HAL een 25%-belang verkrijgen. Verwacht wordt dat de resterende 75% in de periode van 2008-2011 zal worden verkregen.
pim f
0
Hal: GrandVision verwerft 30%-belang in Zwitserse Visilab

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - GrandVision, volledig in handen van HAL Holding, en de aandeelhouders van Visilab gaan hun Zwitserse optiek-retailactiviteiten combineren. Concreet krijgt GrandVision 30% in Visilab in ruil voor zes Zwitserse GrandOptical winkels en 'contanten'.

In Zwitserland exploiteert Visilab 52 winkels onder het Visilab-merk en 17 winkels onder het Kochoptik-merk. De gecombineerde netto-omzet van Visilab en GrandOptical Zwitserland bedroeg over 2006 ongeveer euro 80 million. De transactie wordt naar verwachting op 30 april 2007 afgerond.
pim f
0
HAL neemt Braziliaanse optiekketen over

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - HAL Holding heeft de Braziliaanse optiekketen Fabrica de Oculos overgenomen. Dat heeft de investeringsmaatschappij maandag bekendgemaakt. Een overnamebedrag is niet vrijgegeven.

Fabrica de Oculos is gevestigd in Salvador en heeft 29 winkels in de staten Bahia en Sergipe. De netto-omzet
over 2006 bedroeg ongeveer euro 14 mln.
pim f
0
Hal Holding verwerft tweede optiekketen in Brazilie

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hal neemt het Braziliaanse Fotoptica over. Dit heeft de in Willemstad gevestigde investeringsmaatschappij vrijdagochtend bekendgemaakt. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

De Braziliaande optiek- en fotoketen is gevestigd in Sao Paolo en heeft 68 winkels. De netto omzet in 2006 bedroeg circa euro 21 mln. Hal nam afgelopen september al de Braziliaanse optiekketen Fabrica de Oculos over.
[verwijderd]
0
tja... Maar ondertussen is de koers nu al vele maanden `n beetje richtingloos.

als ik heel eerlijk ben, ben ik enkele weken geleden op 82 uitgestapt.

En zo te zien heb ik weinig gemist.

Wanneer zal er weer leven in HAL komen? Ik heb al enkele leuke ritjes achter de rug, dus wil er graag nog meer maken!

[verwijderd]
1
Hal koopt meerderheidsbelang in Turkse optiekketen
7 dec 2007, 19:05 uur
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Hal Holding heeft een 60%-belang gekocht in de Turkse optiekketen Fahri Kuz Optik. Dat is vrijdag nabeurs bekendgemaakt, zonder een overnameprijs te noemen. De jaaromzet van de keten bedraagt ongeveer EUR 6 miljoen.

Hal zal de overige 40% van de aandelen in 2010 in handen krijgen. Fahri Kuz Optik, uit Istanbul, heeft op dit moment negen winkels. Er werken 67 mensen bij het bedrijf.
voda
0
RTRS-HAL-dochter rondt overname Abrium af
MONACO (ANP) - De distributeur van persoonlijke
beschermingsmiddelen Intersafe heeft de overname van de Franse
branchegenoot Abrium afgerond. Dat maakte
investeringsmaatschappij HAL, die voor 91 procent eigenaar is
van Intersafe, donderdag bekend.

De overname werd vorige maand aangekondigd. Abrium behaalde
vorig jaar een omzet van ongeveer 60 miljoen euro.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
pim f
0
Persbericht HAL Holding - joint venture in India
3 maart 2008, 8:50 uur | FD.nl/Betten

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS)

Pearle Europe en Reliance Retail gaan een joint venture overeenkomst aan in India

Pearle Europe (97% HAL), een leidende onderneming in Europa op het gebied van optiek-retail, is een overeenkomst aangegaan met Reliance Retail, een dochteronderneming van Reliance Industries Limited, de grootste private onderneming in India, om samen een joint venture op te zetten voor de optiekmarkt in India. De overeenkomst is nog onderhevig aan goedkeuring van de Foreign Investments Promotion Board in India. In een volgende fase zullen de betrokken partijen de operationele aspecten van de samenwerking uitwerken. De verwachting is dat de transactie over enkele maanden zal zijn afgerond.

Reliance Retail heeft de intentie om in de komende jaren meer dan $ 6 mrd te investeren om een nationaal netwerk van meer dan 5.000 winkels in 1.500 steden op te bouwen. De winkels zullen actief zijn in verschillende sectoren zoals electronica, kleding en levensmiddelen. Momenteel heeft Reliance Retail meer dan 500 winkels in geheel India.

De joint venture heeft de lange termijn ambitie om marktleider te worden op het gebied van optiek-retail in India.
pim f
0
HAL koopt optiekketen in Engeland
2 mei 2008, 18:08 uur | FD.nl/Betten

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - HAL Holding heeft via dochter GrandVision de Britse optiekketen G C Bateman Group overgenomen. Dat heeft HAL vrijdag bekendgemaakt, zonder een overnamebedrag vrij te geven.

Bateman behaalde in 2007 een omzet van ongeveer GBP 22 mln. Er werken zo'n 500 mensen bij het bedrijf, dat 75 winkels in het zuiden van Engeland heeft.

HAL-optiekdochter Grand Vision is met onderdeel Vision Express al actief in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, met 235 winkels.
[verwijderd]
0
En hier is de volgende kraal:

Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - HAL Holding eeft een belang genomen van 88% in de Chileense optiekketen Rotter y Krauss. Dat heeft de onderneming woensdag nabeurs bekendgemaakt, zonder financiele details vrij te geven.

Rotter y Krauss had over 2007 een omzet van ongeveer EUR 32 miljoen, schrijft HAL. De onderneming, gevestigd in Santiago, heeft 43 eigen winkels en 89 verkooppunten.

De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2008 afgerond.

(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
pim f
0
HAL koopt optiekketen in Spanje

AMSTERDAM (Dow Jones)--HAL Holding nv neemt de Spaanse optiekketen MasVision Group over. Financiele details worden niet bekend gemaakt. Dat maakt de investeringsmaatschappij donderdag nabeurs bekend.

MasVision heeft ongeveer 150 personeelsleden en exploiteert 15 eigen winkels en een netwerk van 320 franchise winkels.

HAL neemt de keten over via zijn 100%-dochter GrandOptical Espana sa. Gezamelijk exploiteren GrandOptical en MasVision 350 winkels in Spanje. De totale netto-winkelomzet van deze vestigingen bedroeg over 2007 circa EUR100 miljoen.
Valiare
0
Dit lijkt me een heel mooi aandeel als je het geld veilig weg wil zetten :)

Ik denk dat ik nog maar een paar centjes lospeuter om bij te kopen :)
[verwijderd]
0
HAL blijft idd. netjes liggen de laatste tijd. Ze zakken wel iets maar gezien de overige beurs stelt dat niet veel voor.

zelf had ik HAL al weggedaan, in de hoop met het herstel van andere aandelen meer te verdienen. helaas valt dat ``hersel`` best wel tegen...........
[verwijderd]
0
@CaseV
vind ik een sportieve posting van je; wat beteft het tegenvallende herstel: dat betreft natuurlijk alleen de korte termijn; kijk voor de lange termijn naar de wpa-prognoses van wat je hebt; b.v. www.dft.nl, fonds kiezen, kerncijfers, winsttaxaties; graag je reaktie
[verwijderd]
0
Hans Anders is te koop - media
22 jul 2008, 07:53 uur
AMSTERDAM (Dow Jones)--Opticien Hans Anders staat te koop, schrijft Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op zijn voorpagina.

Eigenaar Gilde Investments heeft Hans Anders volgens Standard & Poor's (S&P) LCD in de etalage gezet, aldus de krant.

Uit de LCD van S&P kunnen bankiers en adviseurs opmaken welke Europese bedrijven te koop staan.

Hans Anders moet EUR125 miljoen tot EUR150 miljoen opleveren, gelijk aan 10 keer het bedrijfsresultaat. De jaaromzet bedraagt EUR165 miljoen.

Hans Anders heeft 500 winkels en wil over vijf jaar dit aantal hebben verdubbeld.

De brillenboer spreekt niet over een verkoop, maar over een zioektocht naar een investeerder die wil helpen de ambities te realiseren. De grootste groei is gepland in Frankrijk, daarna volgt Belgie.

Het FD noemt HAL Investments als een van de eerste voor de hand liggende kandidaten. HAL is al eigenaar van Pearl. Private equity-investeerder Waterland is een bedrijf dat zich concentreert op vergrijzing en daarom een geschikte kandidaat, aldus de krant.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com
voda
0
HAL rondt jv in India met Reliance Retail af


AMSTERDAM (Dow Jones)--Pearle Europe, dat voor 97% in handen is van HAL Trust, heeft de joint venture overeenkomst met het Indiase Reliance Retail afgerond. Dit maakte HAL vrijdag nabeurs bekend.

De joint venture overeenkomst tussen de twee bedrijven, die zich beide richten op optiek-retail, was op 3 maart 2008 aangekondigd. Onlangs is de vereiste overheidsgoedkeuring verkregen, aldus HAL.Door Ykje Vriesinga; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; ykje.vriesinga@dowjones.com110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 aug 2022 17:35
Koers 125,600
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 126,600
Laag 125,000
Volume 5.633
Volume gemiddeld 5.789
Volume gisteren 5.633

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront