Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern topaandeel 2007!

31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
2
"Kijk en verder commentaar is overbodig.

NPM Capital N.V. 27%
Merel Investments B.V. 11%
Rinefardo Beheer B.V. 11%
Orange Deelnemingen Fund N.V. 10%
Kempen Capital Management 8,5%
H.H. van der Kwast 8,48%
Todlin N.V. 6%
Hartsdale N.V. 5%

Graag gedaan en goed nieuwjaar!

Orange... haha, die hebben al een paar flinke bleeders achter de rug....
jonas - 27 dec 06, 19:53 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

Wat dacht je van 20% plus het afgelopen jaar?
Orange is nog steeds een van de beste small capfondsen!

De handel is nu nog zeer dun. Ik geef toe: met dit aandeel verwacht je toenemende(vervangings-)vraag naar auto's. Dat doe ik dus.

Bovendien is er overnamekans. Het is mij de gok wel waard!"

Het hoort hier ook te staan
[verwijderd]
0
Op de beurs is er-TERECHT- behoorlijk belangstelling voor Stern;

dit forum slaapt...............
.........Tot wanneer ??
[verwijderd]
0
Kwam na wat speuren op het internet nog onderstaand bericht tegen (op Quote).
Ik heb met verbazing zitten kijken naar stern op 5 maart, het was behoorlijk volatiel op en neer en tijdelijk 6% hoger, iemand die hier meer over weet?
Verders weet ik dat Geert Schaaij ook in het aandeel zit, en weet dat er 22 maart cijfers komen.

''Tot slot nog het volgende: tijdens zulke dwaze dagen letten wij op de fondsen die ondanks het slechte sentiment toch goed blijven liggen. Een mooi voorbeeld hiervan is het aandeel Stern (fondscode 33630), dat vanmorgen 6% hoger opende. Hoewel de omzet erg laag was is dit toch opmerkelijk. Houd dit fonds in de gaten!''

Beide Harries zijn sinds anderhalf jaar aandeelhouder in de Stern Groep.

Handige Harries Monday 5 March 2007 14:25 uur
www.quotenet.nl/2007/03/05/142516.php
[verwijderd]
0
Dit aandeel kan inderdaad wel eens voor een verassing zorgen binnenkort. Volumes nemen toe zo voor 22 maart (jaarcijfers). Mischien dat Geert het ook nog even meeneemt in busines class 25 maart en het zou mij niet verbazen als het dan zo'n 5% omhoog gaat.
[verwijderd]
0

Laat Stern maar schuiven. Autoverkopen 4 % omhoog in februari. Volumes inderdaad omhoog: stilletjes en langzaam. Dat zijn de mooiste aandelen. Zie uit naar de jaarcijfers en de verwachtingen. Koersdoel nu E 50 zal wel hoger worden gezet.

Groet,
Jonas
[verwijderd]
0
Vernieuwing in samenstelling van grootaandeelhouders. Volgens Binck zijn dat nu:

NPM Capital N.V. 27,08%
Global Opportunities 26,48%
Kempen Capital Management 8,53%
H.H. van der Kwast 6,44%
Todlin N.V. 5,75%
Hartsdale N.V.

Op de Sternsite kan ik hierover niets vinden. Nieuw is Global Opportunies een succesvol hedgefund dat zaken inhoudelijk bekijkt.

Dan nog even het volgende. Ik heb contact telefonisch gehad met Stern om te vragen waarom zij ter bevordering van de handel in het aandeel niet een splitsing overwegen.

Eventueel zou dat gepaard kunnen gaan met een bijbetalen, waardoor ze cash uit de markt halen om hen overnameplannen gemakkelijker te kunnen financieren.

Welnu het is besproken, maar daarbij wordt echter aan splitsing bij een koers van zeg E 60 gedacht. Dit was geen officiele bedrijfsmededeling en het is maar een mededeling over een overweging. Toch vond ik het niet verkeerd, dat te horen.

Op 22 mei 2007 de definitieve jaarcijfers 2007 en cijfers Q1 2007. Even noteren.

Groet, Jonas

[verwijderd]
0
Hartdale N.V. heeft 5 %. Dat was weggevallen. Wie er achter schuilt kan ik via googelen niet vinden. Toch is dus totaal zo'n 60 % in vaste handen.

Dat getuigt van vertrouwen bij de grote jongens, maar is niet goed voor de verhandelbaarheid. Stern moet naar een ASCX-status te streven. Dat geeft een leuke upswing aan de koers.

Daarna worden zij tegen E 80 ofzo onvermijdelijk overgenomen door buitenlandse spelers, maar dat is een ander verhaal.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
Weinig handel, stabiel aandeel, solide investeerders, groeimarkt, etc etc; Stern gaat nog wel omhoog schieten!!
[verwijderd]
0

Dinsdag 22 mei AVA en de kwartaalcijfers. Ben benieuwd. Hoe staat het met de automarkt en wat doet Stern?

Jolio, voor mij hoeft Stern niet omhoog te schieten. Gewoon rustig in relatieve stilte groeien, dat vind ik veel mooier. Nu toch ca 10% in 10 maanden gaat mij goed genoeg.

Laat Stern maar broeden en lustig overnemen. Prima.

Groet, Jonas

[verwijderd]
0
Door Stefan Kloet

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

"AMSTERDAM (Dow Jones)--Autodealerbedrijf Stern Groep nv heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst behaald van EUR3,5 miljoen, ten opzichte van een nettowinst van EUR2,7 miljoen die het bedrijf in het eerste kwartaal van 2006 behaalde.

Dat heeft chief executive Henk van der Kwast van de grootste autoretailer van Nederland dinsdag gezegd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders over 2006.

Het aandeel Stern staat dinsdag rond 12.25 uur 2,1% hoger op EUR42,90, nadat het eerder op de dag nog onder EUR41 was gedaald.

Van der Kwast zei verder positief te zijn over 2007, maar onthield zich van het geven van een concrete verwachting voor 2007. De Stern-CEO verwacht te profiteren van het laat-cyclische herstel van de automarkt, waardoor de autonome groei harder kan toenemen.

Desgevraagd antwoordde Van der Kwast tijdens de aandeelhoudersvergadering dat Stern in het eerste kwartaal van dit jaar een autonome omzetgroei heeft behaald van 5%.

De winst over het eerste kwartaal werd behaald zonder incidentele baten en lasten. Concreet noemde Van der Kwast in dat verband dat 'resultaten uit verkoop van deelnemingen' zich niet hebben voorgedaan in het eerste kwartaal. Eerder tijdens de presentatie zei Van der Kwast bezig te zijn met enkele acquisities bij de divisie Autobedrijven. De bestuursvoorzitter zei te hopen er hiervan een aantal dit jaar nog af te ronden.

Ondanks de aantrekkende economie ziet Van der Kwast nog genoeg beschikbaar materiaal om de buy-and-build-strategie van het bedrijf voort te kunnen zetten. De prijzen die betaald moeten worden voor overnames zouden daar weinig aan veranderd hebben.

De oorlogskas aan leencapaciteit taxeert de Stern-topman op EUR30 miljoen. De topman zei in twee jaar tijd per automerk een marktaandeel van 10% te willen behalen. Mocht dit niet lukken, dan overweegt Stern om het merk af te stoten. "Maar een marktaandeel van 8% kan daarbij ook net genoeg zijn voor sommige merken; het is meer een denkwijze", aldus de Stern-topman.

Stern heeft in in januari dit jaar de overname van de Ford-dealers Kinesis en Wilton in de regio Den Haag definitief afgerond. Van der Kwast zei ernaar te streven "de vijfletterige vogelnaam Stern zo veel mogelijk uit te rollen naar alle overgenomen dealerbedrijven". De namen Kinesis en Wilton zullen daarmee verdwijnen, zo zei de Stern-topman.

De Rotterdamse Ford-dealer Van Kalmthout zou echter een dusdanig sterke naam hebben, dat deze dealer vooralsnog onder eigen naam blijft bestaan. "Daar zijn we voorzichtig mee," aldus de Stern-directievoorzitter. Los van de verkoop en reparatie en onderhoud van onder meer de merken Mercedes-Benz, Volkswagen, Opel en Renault houdt Stern zich ook bezig met het leasen van auto's, het beheer van een wagenpark en verhuuractiviteiten onder meer onder de naam Budget. Daarnaast wil het bedrijf groeien in het leveren van financiele diensten die betrekking hebben op de autoindustrie.

Over heel 2006 behaalde Stern een nettowinst van EUR12,6 miljoen en een omzet van EUR 756 miljoen."

Gaat volgens plan. Gewoon lekker doorgaan zo!

Groet, Jonas

[verwijderd]
0

Hier is een andere bron. Opvallend is dat de particuliere automarkt nog niet in de upswing zit en Stern het toch goed heeft gedaan. Komt die laatcyclische upswing er dan moet er meer in het vat zitten.
Stern boekt winststijging van 30% in eerste kwartaal
22-05-2007 12:16:21

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Stern heeft over het eerste kwartaal van 2007 een winst behaald van EUR 3,5 miljoen, een stijging van 30% ten opzichte van de EUR 2,7 miljoen winst die een jaar eerder in de boeken werd gezet. Het automotive bedrijf is optimistisch over de rest van het jaar, waarin het verwacht nog enkele overnames te zullen doen.

Volgens Stern hebben de in 2005 en 2006 doorgevoerde reorganisaties en structurele verbeteringen van de bedrijfsprocessen duidelijk bijgedragen aan de winststijging. De automarkt heeft in het eerste kwartaal vooral voor het particuliere segment nog weinig vooruitgang laten zien, zo meldt de onderneming dinsdag.

Hoewel Stern optimistisch stelt te zijn over de komende twaalf tot achttien maanden, vindt het bedrijf het nog te vroeg voor concrete uitspraken over de resultaten in 2007.

De omzet liep over de eerste drie maanden van dit jaar met 37,6% op tot EUR 282,5 miljoen. De autonome groei bedroeg 5,2%, tegen een marktgroei van 0,2%. Het bedrijfsresultaat steeg op jaarbasis van EUR 4,7 miljoen naar EUR 6,5 miljoen.

Tim Kezer
tim@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)"

Groet, Jonas

[verwijderd]
0

Hier nog een bericht van Betten. Leuk zo een ondernemend bedrijf. Gewoon vol overtuiging hier daar wat overnemen. Verhoudingen in de automarkt veranderen. Vroeger waren de dealers met handen en voeten gebonden aan de producent.

Mag niet meer van de EU en Stern springt er op in. laat Stern maar schuiven, denk ik dan.

"Stern boekt winststijging van 30% in eerste kwartaal--2
22-05-2007 14:47:42

toevoeging: toelichting CEO Henk van der Kwast in alinea 2 t/m 5, 7 en 8

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Stern heeft over het eerste kwartaal van 2007 een winst behaald van EUR 3,5 miljoen, een stijging van 30% ten opzichte van de EUR 2,7 miljoen winst die een jaar eerder in de boeken werd gezet. Het automotive bedrijf is optimistisch over de rest van het jaar, waarin het verwacht nog enkele overnames te zullen doen.

Bestuursvoorzitter Henk van der Kwast geeft in een telefonische toelichting tegenover Betten aan dat het hier middelgrote overnames betreft met een grootte rond de EUR 50 miljoen. 'Met deze overnames willen we echt onze activiteiten uitbreiden. Anderzijds behelst onze buy and build strategie, het kralen rijgen. Maar dit is meer gericht op het optimaliseren van een bepaald marktgebied.'

'We zijn doende met schadeherstelbedrijven, we zijn altijd geinteresseerd in autodealerbedrijven, en de kleinere leaseportefeuilles', aldus Van der Kwast. Vorig jaar heeft Stern meegeboden op CARe Schadeservice, de schadeherstelketen van het inmiddels van de beurs verdwenen Athlon Carlease, maar dit is verkocht aan NPM Capital. 'We willen met onze schadeherstelbedrijven naar een landelijke dekking', zo geeft de CEO aan.

Dit betekent dat Stern moet uitbreiden van de huidige 10-14 herstelbedrijven naar 20. Volgens Van der Kwast is de capaciteit in Nederland op de markt voor autoschadeherstel voldoende, maar is het vooral zaak je te onderscheiden op het gebied van kwaliteit.

De overnames wil Stern uit eigen middelen financieren. Het autobedrijf beschikt hiervoor over een oorlogskas van circa EUR 30 miljoen.

Volgens Stern hebben de in 2005 en 2006 doorgevoerde reorganisaties en structurele verbeteringen van de bedrijfsprocessen duidelijk bijgedragen aan de winststijging in het eerste kwartaal. De automarkt heeft in het eerste kwartaal vooral voor het particuliere segment nog weinig vooruitgang laten zien, zo meldt de onderneming dinsdag.

'De automarkt heeft een laat-cyclische reactie, en we hadden verwacht dat de particuliere markt in het eerste kwartaal sterker zou aantrekken. Maar nu gaan we er vanuit dat het in het tweede kwartaal wat begint te worden, zowel voor nieuw als gebruikte auto's', aldus Van der Kwast.

De introductie van nieuwe modellen speelt volgens de CEO niet meer zo'n belangrijke rol als vroeger. 'We hebben zoveel verschillende modellen en de introducties volgen elkaar veel sneller op, waardoor we minder merken van deze bewegingen.'

Hoewel Stern optimistisch stelt te zijn over de komende twaalf tot achttien maanden, vindt het bedrijf het nog te vroeg voor concrete uitspraken over de resultaten in 2007.

De omzet liep over de eerste drie maanden van dit jaar met 37,6% op tot EUR 282,5 miljoen. De autonome groei bedroeg 5,2%, tegen een marktgroei van 0,2%. Het bedrijfsresultaat steeg op jaarbasis van EUR 4,7 miljoen naar EUR 6,5 miljoen.

Carolien Terlien
carolien@bfn.com

Tim Kezer
tim@bfn.com

Groet, Jonas

marique
1
quote:

jonas schreef:

grootaandeelhouders:
NPM Capital N.V. 27,08%
Global Opportunities 26,48%
Kempen Capital Management 8,53%
H.H. van der Kwast 6,44%
Todlin N.V. 5,75%
Hartsdale N.V. 5,00%
[/quote]

[quote=jonas] dus totaal zo'n 60 % in vaste handen.
Dat getuigt van vertrouwen bij de grote jongens, maar is niet goed voor de verhandelbaarheid.
Volgens mij is dat 80%, Jonas. Idd een indrukwekkend totaalbelang van grootaandeelhouders. Als die maar niet langzaamaan wat gaan lozen.

Tja, de vraag is of de huidige beperkte verkrijgbaarheid van 20% koersdrukkend of juist koersopdrijvend is. Ik denk het laatste, conform de oude stelregel dat beperkt aanbod prijsverhogend werkt.
Blijkt ook wel een beetje uit de huidige k/w en k/ebit. Maar ... ik ben het met je eens dat de automarkt kan aantrekken en daarmee de resultaten van Stern.

vrgr
marique

golden gecko
1
Ik zag dat J.B. Wolters er in de raad van commissarissen zit. Ik ben zeer allergisch voor deze man geworden sinds het debacle met Schuttersveld, het huidige Kendrion.

Sowieso is de waardering al flink bij Stern naar mijn mening.

Maar wees gewaarschuwd voor deze Wolters!

mvg

Golden Gecko (aka Ressi)
[verwijderd]
0

Marique, die beperkte verhandelbaarheid is inderdaad een probleem. Je moet ook oppassen bij instappen; er zit standaard zo een beetje E 1 tussen de bied en laat.

Anderzijds is het natuurlijk een teken van vertrouwen, dat toch een aantal grote partijen erin zitten.

Ressi: zeer terecht kijk je o.m. naar die K/W. Dat doe ik ook altijd. Toch durf ik het wel aan. Stern heeft gereorganiseerd. Ze pakken groeikansen. Nu zelfs, in tegenstelling wat ik toch wel een beetje verwachtte, de particuliere automarkt nog niet echt de upswing heeft en ze het toch goed doen, is dat een gunstig teken.

Het is een duur aandeel met E 42. Ik heb erover contact met ze opgenomen. Bij E 60 willen ze splitsen, begrijp. Zou een goede zaak zijn. Ik bedoel dan die E 60 en die splitsing. Liever zie ik trouwens nu al splitsing.

Eens kijken hoe het met Stern gaat lopen. Dat vind ik leuk. Je verdiept je in een aandeel en dan kijken of het gaat lukken. Beetje dippie "no problem" gewoon vasthouden aan jouw inschatting, tenzij er echt wat fundamenteels gebeurd.

Groet, Jonas

marique
0
quote:

O ja schreef:

Wanneer gaat het aandeel Stern ex-dividend ?
Weleens op de Sternsite gekeken? Kleine moeite, hoor.

>>>
Tijdschema dividend Stern Groep over 2006

Onder verwijzing naar het besluit van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders d.d. 22 mei 2007 deelt Stern Groep N.V. mede dat het dividend over het boekjaar 2006 op 12 juni 2007 betaalbaar zal zijn. Het dividend is vastgesteld op EUR 1,40 in contanten per gewoon aandeel van EUR 0,10 nominaal, dan wel ter keuze in gewone aandelen, ten laste van de agioreserve, waarbij voor 28 gewone aandelen van EUR 0,10 nominaal één nieuw gewoon aandeel van EUR 0,10 nominaal kan worden verkregen. Bij het uitblijven van een keuze wordt het dividend in aandelen uitgekeerd.

Het volgende tijdschema zal worden aangehouden:
24 mei 2007 : ex-dividend notering gewoon aandeel Stern Groep N.V. (registratiedatum 28 mei na beurs)
29 mei t/m 8 juni 2007, 15.00 uur: keuzeperiode
12 juni 2007 : betaalbaarstelling van het dividend in contanten
12 juni 2007 : aanvang levering van gewone aandelen Stern Groep N.V.

Wij wijzen u erop dat in de Officiële Prijscourant van 23 mei 2007 een advertentie is geplaatst waarin de data van het tijdschema niet juist zijn opgenomen.
Op 24 mei 2007 wordt in het Financieele Dagblad een advertentie geplaatst en tevens zal op die datum de advertentie van de Officiële Prijscourant worden gerectificeerd.
<<<

vrgr
marique

marique
0
quote:

golden gecko schreef:

Maar wees gewaarschuwd voor deze Wolters!
Oef! Idd Ressi. Verbaast me altijd weer dat dit soort vogels toch weer opduiken in posities waarvan je als argeloze belegger zou verwachten dat de persoon in kwestie smetvrij is.

vrgr
marique
[verwijderd]
0
O ja, ik verwijs naar het draadje van Marique in de koffiekamer, die houdt het bij. Denk wel ongeveer 10 keer klikken, maar dan heb je ook een mooi overzicht.

Het was iets van ca E 1,34 contant. Later las ik weer ca E 0,65 contant en een aandelenrecht of nog minder cash en nog meer aandelenrecht.

Cash zou het dus op ca 3 % uitkomen. die aandelen wil ik ook wel. Het maakt mij eigenlijk niet veel uit.

Je kan ook googlen naar Stern dan zie je een beetje wat ze uitspoken.

groet, Jonas
31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2024 09:00
Koers 3,060
Verschil +0,120 (+4,08%)
Hoog 3,060
Laag 3,060
Volume 1
Volume gemiddeld 13.189
Volume gisteren 11.377

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront