DSM « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Geen spannend kwartaal DSM'

17 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Geen spannend kwartaal DSM'
28 oktober 2010, 16:11 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Het was ,,geen spannend kwartaal'' voor DSM, verwacht analist Mark van der Geest van ABN Amro. Het tweede kwartaal verraste de vitaminen- en chemieconcern nog met hoger dan verwachte resultaten, het derde kwartaal zal naar de mening van Van der Geest weinig nieuws brengen. DSM komt dinsdag om 7.15 uur met resultaten over het derde kwartaal.

,,Hier en daar zie je waarschijnlijk druk op de marges. Bijvoorbeeld bij Perfomance Materials'', denkt Van der Geest. Dat is dan vooral het gevolg van gestegen grondstofprijzen. Mogelijk zal ook Polymer Intermediates het iets moeilijker krijgen. DSM's paradepaardje Nutrition ,,ligt mooi op niveau'', verwacht de analist.

Wat betreft de vooruitblik voor heel 2010 ziet Van der Geest ook geen grote veranderingen, hoewel dat wel kan afhangen van de cijfers waarmee DSM dinsdag komt. DSM liet in september weten te verwachten dat 2010 een ,,sterk jaar'' zal worden. ABN Amro hanteert een 'hold'-waardering voor DSM met een koersdoel van 40 euro.

Jan-Hein de Vroeg van ING heeft een optimistischer kijk op het chemiebedrijf en verhoogde verhoogde onlangs het koersdoel voor DSM naar 46 euro. Volgens De Vroeg zal de waarde van Nutrition steeds beter zichtbaar worden in de prijs van de aandelen DSM.

gerrit 69
0

De 40 Euro is voorlopig nog steeds een zware weerstand.
Mochten de cijfers inderdaad niet spannend genoeg zijn, dan kan de koers nog terugvallen naar de 37 Euro.
Bij een doorbraak van de AEX 343 zal het aandeel DSM kracht genoeg opbouwen om definitief door de 40 Euro te stijgen.
Rustig afwachten dus, want het aandeel DSM word vanzelf spannend genoeg.

Mvrgr. van Gerrit
[verwijderd]
0
DSM realiseert aanhoudend sterke resultaten en kasstroom in derde kwartaal
Heerlen,NL,02-nov-2010 07:15 CET

* Bedrijfsresultaat uit doorlopende activiteiten stijgt in Q3 met 28% naar € 185 miljoen (€ 144 miljoen in Q3 2009)
* Omzet uit doorlopende activiteiten groeit 19% ten opzichte van Q3 2009
* Aanhoudend sterke performance van Nutrition basis voor resultaten Life Sciences
* Zeer goede resultaten voor Materials Sciences
* Middelen uit bedrijfsactiviteiten in Q3 € 330 miljoen
* Nieuwe strategie – DSM in motion: driving focused growth – bekendgemaakt
* Verhoging dividend met € 0,10 naar € 1,30 per gewoon aandeel voorgesteld voor 2010
* Op basis van de aanhoudend positieve businessomgeving wordt 2010 naar verwachting een sterk jaar voor DSM

Feike Sijbesma, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, gaf de volgende toelichting op de resultaten: “Ik ben blij dat DSM wederom een sterk kwartaal kan rapporteren. Het bedrijfsresultaat steeg met bijna 30% ten opzichte van de overeenkomstige periode van het vorige jaar. Nutrition bleef uitstekend presteren, en ook bij Materials Sciences waren de resultaten zeer goed. Onze sterke focus op de markt, de gedisciplineerde aanpak van kosten en cash en de over een breed front verbeterende businessomgeving droegen bij aan deze resultaten. Op basis van de aanhoudend positieve businessomgeving verwachten wij dat 2010 een sterk jaar zal zijn voor DSM.”

“De bekendmaking van onze nieuwe concernstrategie – DSM in motion: driving focused growth – markeert de overgang van een tijdperk van intensief portfoliomanagement naar een strategie gericht op het maximaliseren van duurzame en winstgevende groei van het ‘nieuwe’ DSM. Wij zijn vastbesloten om de unieke kansen op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences volledig te benutten. Met onze focus op snelgroeiende economieën, innovatie en duurzaamheid en met onze sterke kapitaalstructuur en onze leidende positie op het gebied van biotechnologie hebben wij een uitstekende uitgangspositie om onze ambitieuze omzet- en winstdoelstellingen te realiseren.”

Volledige versie van het persbericht (PDF: 289 Kb).
Bericht derde kwartaal 2010 (PDF: 321 Kb).
Financiële samenvatting (Engels, PDF: 23 Kb).

www.dsm.com/nl_NL/html/media/press_re...
voda
0
DSM KW3 beneden verwachting - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--De cijfers van DSM (DSMA.AE) in het derde kwartaal zijn beneden verwachting, voornamelijk op EBIT-niveau uit voortgezette activiteiten, stelt analist Jan Hein de Vroe van ING Research in een eerste reactie. Hij wijst onder meer op de "beetje zwakke" prestatie van Nutrition, en een marge bij Performance Materials die daalde door hogere grondstofkosten. De Vroe verwacht dat de autonome omzetgroei van 13% vanaf het vierde kwartaal zal terugvallen tot rond de 5%. De resultaten zullen wegen op de koers, zo verwacht de analist die een buy-advies hanteert. Het aandeel sloot maandag op EUR38,51. (HJL)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Beursafstraffing DSM na tegenvallend kwartaal
2 november 2010, 12:22 | ANP
HEERLEN (AFN) - Chemieconcern DSM realiseerde in het derde kwartaal verdere groei, maar werd dinsdag door beleggers flink afgestrafd omdat enkele resultaten achterbleven bij de verwachting van analisten. DSM had onder meer last van gestegen grondstofprijzen, bleek bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

Het aandeel DSM verloor dinsdag ruim 4 procent, op een verder licht positieve beurs. Beleggers schrokken van de druk op de marges bij DSM, omdat het concern de gestegen grondstofprijzen nog niet wist door te berekenen aan klanten.

DSM boekte een operationele winst (ebit) van 185 miljoen euro, 28 procent hoger dan vorig jaar, maar lager dan de 204 miljoen euro die analisten hadden voorspeld. De omzet kwam met 2,15 miljard euro wel iets hoger uit dan de voorspelling (2,14 miljard euro) en lag 19 procent hoger dan in 2009.

Sterk kwartaal

Topman Feike Sijbesma sprak van een ,,sterk kwartaal'' en herhaalde de eerdere voorspelling dat ook heel 2010 voor DSM een sterk jaar zou worden.

Volgens het bedrijf bleven de economische omstandigheden in het derde kwartaal goed, met lichte groei in de westerse economieën en sterke groei in opkomende markten. Financieel topman Rolf-Dieter Schwalb liet in een toelichting weten geen reden te zien dat de economie in 2011 zou verslechteren.

Nutrition

De voedings- en vitaminedivisie Nutrition boekte opnieuw een stevig resultaat, dat in lijn lag met de verwachtingen van marktvorsers. Het kwakkelende Pharma presteerde juist slechter dan verwacht.

Onder de streep boekte DSM een nettowinst van 79 miljoen euro, flink lager dan de gemiddelde verwachting. DSM leed een verlies op de verkoop van onder meer de citroenzuuractiviteiten in België. Exclusief onder meer deze bijzondere kosten stond er een winst van 128 miljoen in de boeken.

In China, het land waarop DSM in de recent gepresenteerde nieuwe strategie sterk inzet, realiseerde de onderneming een omzetgroei van 15 procent ten opzichte van 2009. DSM verwacht de eerder gestelde omzetdoelstelling van 1,5 miljard dollar in China in 2010 te halen. China was in de eerste negen maanden van dit jaar al goed voor inkomsten van 1,17 miljard dollar.

voda
0
'DSM heeft geen tijdsdruk bij overnames'
2 november 2010, 9:18 | ANP
HEERLEN (AFN) - DSM hoeft geen overhaaste overnames te plegen. Financieel topman Rolf-Dieter Schwalb liet dinsdag in een toelichting op cijfers over het derde kwartaal weten dat de onderneming geen druk voelt om het beschikbare geld terug te sluizen naar aandeelhouders, maar dat het de tijd kan nemen om de juiste overname(s) te doen.

Schwalb herhaalde dat DSM op zoek is naar acquisities die 'passen' in het vernieuwde portfolio van het bedrijf, met name voor onder meer de clusters Life Sciences en Material Sciences. Ook moeten de overnames beantwoorden aan een aantal andere criteria die het bedrijf eerder al uiteen heeft gezet.

DSM heeft zich de afgelopen jaren getransformeerd van een klassiek industrieel chemisch bedrijf naar een 'Life Science en Material Science' onderneming. Bij de presentatie van nieuwe doelstellingen in september kondigde DSM aan dat na de transformatie nu de tijd is aangebroken voor groei.

Tempo

Enkele analisten wezen er al eerder op dat DSM tempo moet maken met overnames, omdat het concern anders het risico loopt zelf een overnameprooi te worden. Schwalb liet dinsdag weten dat DSM vooralsnog niet van plan is om bestuurlijke veranderingen aan te brengen om het bedrijf op die manier beter te beschermen tegen een ongewenste overname.

Schwalb liet verder overigens weten geen reden te zien voor een verslechtering van de economische situatie in 2011

[verwijderd]
0
DSM, cijfer matig hebben ze het toch redelijk goed gedaan, hoevaak zitten analisten er naast met hun voorspellingen....Iedereen heeft het altijd over verwachtigen, Feit is: ze hebben winst gemaakt. Wel een min puntje is dat er wat terughoudend wordt gedaan over overnamens.

Topman Feike Sijbesma sprak van een ,,sterk kwartaal'' en herhaalde de eerdere voorspelling dat ook heel 2010 voor DSM een sterk jaar zou worden. Hier kun je toch aan vast houden...
[verwijderd]
0
Nettowinst was toch 0,76 euro per aandeel (3e kwartaal 2009 was dit nog 0,53 euro), voorwaar niet slecht. En gelet op de rooskleurige toekomstige verdere ontwikkeling van Nutrition en materials Sciences is het aandeel echt niet overgwaardeerd. Huidige daling lijkt mij een goed aankoopmoment. Misschien morgen nog een kleine daling, mede afhankelijk van het sentiment in de VS. Daarna treedt er wel weer herstel op. Schwalb zei ook nog dat de doorberekening van hogere grondstofprijzen altijd enige vertraging heeft. Met andere woorden: marges zullen in het 4e kwartaal wel weer verbeteren. Ik vind de huidge koersreactie erg overdreven.
gerrit 69
0

De cijfers van vandaag tonen aan, dat het inderdaad geen spannend kwartaal was voor DSM.
Hoewel ik al een tijdje fan ben van het chemie-bedrijf, vielen mij de cijfers ook wat tegen.
Al eerder gaf ik op het forum van DSM aan, dat de 40 Euro grens een zware weerstand zou zijn.
Toen de koers gisteren voor de cijfers al zakte van de 39,70 Euro naar de 38,40 Euro, had ik al het donker bruin vermoeden, dat de cijfers vandaag geen applaus zouden krijgen van de beleggers.
Ik schreef al eerder, dat er bij een terugval steun rond de 37 Euro zou moeten zijn en daar zijn we vandaag gelukkig boven gesloten.
Op korte termijn verwacht ik geen spektakel meer van de koers en denk ik, dat het aandeel een tijdje op de " parkeerstand " zal fluctuëren.
Met de ruime oorlogs-kas, die DSM bezit, vind ik wel, dat het bedrijf nu eindelijk eens het dividend van 1,20 Euro minimaal gaat verhogen naar de 1,50 Euro per aandeel, want dit kunnen zij aan de trouwe beleggers gemakkelijk betalen.
Het aandeel Koninklijke Olie geeft namelijk ook al 1,20 Euro per aandeel en staat slechts op een koers van 24 Euro.
Voor het huidige rendement hoeft men dus niet persé DSM te hebben.
Het word dus tijd, dat DSM eens met een positieve verrassing gaat komen en ruimhartig haar beleggers gaat belonen, zodat de koers over enige tijd toch boven de 40 Euro gaat doorbreken.

Mvrgr. van Gerrit

[verwijderd]
0
Positief is in elk geval dat we vandaag niet verder zakken. Bij tegenvallende cijfers zie je vaak een koersdaling van meerdere dagen achter elkaar. Blijkbaar vinden beleggers de resultaten van het derde kwartaal ook weer niet zo slecht. Het vierde kwartaal zal ongetwijfeld weer een beter resulaat laten zien. Van harte met Gerrit eens dat het dividend omhoog zou kunnen.
Kopie
0
Het aandeel is sterk opgeveerd na de cijfers.
Ik voorzie voor komende tijd weer gewoon koersen van € 39,= en hoger.
Een prachtig bedrijf!
[verwijderd]
0
DSM gaat zich meer richten op chemische producten die nodig zijn voor producten voor persoonlijke verzorging: bit.ly/c7jHLE
gerrit 69
0
Wat moet er gebeuren om DSM eindelijk boven de 40 Euro te laten stijgen?
Een overnamebod op korte termijn, daar geloof ik helemaal niet in.
Op eigen kracht is alleen mogelijk bij goed nieuws of een zeer goed 4e kwartaal.
Ook een aankondiging om het dividend te verhogen, zou wonderen kunnen verrichten.
Voorlopig blijven we bij geen nieuws nog wel even in de " parkeerstand " staan.
Toch ben ik er nog steeds van overtuigt, dat het aandeel DSM dit jaar nog een poging gaat doen om de zware weerstand rond de 40 Euro te overbruggen.

Groet van Gerrit

gerrit 69
0

De december expiratie voor morgen ligt dicht tegen de 40 Euro aan.
Dit is toch wel een sterk signaal om misschien voor het eind van dit jaar nog boven de weerstand van 40 Euro te stijgen.
Ook AKZO ligt er inmiddels stevig bij.
DSM is toch wel één van de pareltjes van de AEX en misschien zal DSM ook eens het dividend durven te verhogen, want dat zou een beloning zijn voor de trouwe beleggers in dit bedrijf.

Mvrgr. van Gerrit
gerrit 69
0
Mijn wens is vervuld.
DSM toch nog tegen het eind van dit jaar voor het eerst boven de weerstand van de 40 Euro grens.
Dit koersverloop ziet er veelbelovend uit voor het jaar 2011.

Gerrit

aextracker
0
quote:

gerrit 69 schreef op 19 december 2010 00:28:

Mijn wens is vervuld.
DSM toch nog tegen het eind van dit jaar voor het eerst boven de weerstand van de 40 Euro grens.
Dit koersverloop ziet er veelbelovend uit voor het jaar 2011.

Gerrit

Mooi Gerrit !

Maar dan gelet op het volume van 2,9 Mln stuks is ca. Euro 120 Mln omzet DSM.

Een weerstand breken en een mega omzet , tesamen met een new chinese venture en vennoot en een volgestroomde cash positie t.g.v. de sell off van non-core aktiviteiten.

Die Feike is zo gek nog niet bezig !
Ben zelf al jaren belegd in DSM die een "vroegcyclische rol" en dividenddriver in mijn portefeuille vormt.
Ben al een tijd zeer tevreden met DSM , maar boveal onder de indruk van de business omvorming en uitfasering van bulkchemie naar higher end sustainable value.
Mijn wens is dat DSM in 2011 als vroegcyclist van beursherstel i.h.a. doorstoot naar Euro 47,-.

Rond die koers neem ik een deel winst. Tot die tijd een heerlijke dividendbrenger, al jaren lang.

Tracker
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 12:41
Koers 107,650
Verschil +0,300 (+0,28%)
Hoog 108,600
Laag 106,900
Volume 67.314
Volume gemiddeld 456.931
Volume gisteren 384.084

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront