AMG « Terug naar discussie overzicht

Succesvol met grondstoffen (1)

18 Posts
Meryntje
0
quote:

gerrit 69 schreef op 2 november 2011 12:15:



Mooi artikel door Jan de Koning geschreven in de financiële telegraaf.

Zie www.telegraaf.nl/dft/goeroes/jandekon...

Groet van Gerrit
Dank Gerrit, ben nog steeds (wel voorzichtig) aan het bijkopen.

Groet uit Grunn
Meryntje
0
Gaat AMG het ook maken met met z'n belangenuitbreiding in Graphit Kropfmühl AG? Deze heeft een heel mooie koersontwikkeling laten zien.

Om een indruk te krijgen van de veelbelovende mogelijkheden van grafiet/grafeen kun je deze link volgen.

www.grafeen.be/

Wellicht wordt Kropfmühl " the jewel in the crown " voor AMG.

Ik wacht jullie bevindingen af.

Groet uit Grunn
Meryntje
0
GRAFIET-GRAFEEN

Een gezamenlijk onderzoek van Amerikaanse universiteiten, waaronder Harvard en MIT, heeft geresulteerd in een nieuwe productiemethode voor grafeen. De Amerikanen splitsen met behulp van bromide of chloride een blok grafiet in dunne lagen van twee tot drie atomen dik. Op deze wijze kunnen zij koolstofrasters van vijftig vierkante micrometer produceren. Grafeen, een grafietlaag van één atoom dik, is met name vanwege de uitstekende geleiding interessant voor toepassingen in de chipindustrie. Een grootschalige productiemethode is tot op heden echter niet voorhanden. Nobelprijswinnaars Andre Geim en Konstantin Novoselov pulkten grafeen nog met een plakbandje af van grafiet. bron: www.technischweekblad.nl...

Weet iemand welke bedrijven zich bezig houden met GRAFEEN-GRAFIET ?

Groet uit Grunn.
gerrit 69
0

Superaccu van water en grafiet

Van water en grafiet kan een accu worden gemaakt, die qua energiedichtheid niet onderdoet voor de lithium-ion batterij, maar veel sneller is op te laden en een oneindige levensduur heeft.
Dit is mogelijk door het grafiet te bewerken tot grafeen, een laagje grafiet met een dikte van slechts één koolstofatoom.
Het product heeft wonderbaarlijke eigenschappen en zal in de toekomst waarschijnlijk steeds vaker opduiken aan boord.

Door Tobias Pieffers
Een onderzoeksteam van de Materials Engineering van de Australische Monash University heeft een manier ontdekt om met grafiet en water een krachtige en zeer snel oplaadbare accu te maken.
Om het grafiet de juiste eigenschappen te geven wordt het bewerkt tot grafeen, een enkellaags vlak van koolstof met de dikte van één atoom.
Het vlak heeft een kippengaasachtige structuur.
Grafeen is sterk, chemisch stabiel en een zeer goede geleider van electriciteit.
De elektronen lijken massaloos over het oppervlak te zoeven.
Volgens onderzoeksleider Dan Li is grafeen het toekomstige materiaal voor accu's.
'De techniek is zeer eenvoudig en kan gemakkelijk op grote schaal worden toegepast', zegt Li. 'Water en grafiet zijn in overvloed aanwezig en goedkoop in aanschaf.'

Waterscheiding
De door zijn team ontwikkelde accu is opgebouwd uit grafeenvellen, die van elkaar worden gescheiden door water.
'Zonder die scheiding vormen de grafeenvellen zich onmiddellijk weer tot grafiet, waardoor het merendeel van het extreem grote werkzame oppervlak en daarmee de grafeeneigenschappen verloren gaat', zegt Li
'Door het grafeen vochtig te houden in een soort gel, ontstaan afstotende krachten tussen de verschillende vellen grafeen en wordt samenhoping voorkomen.'

Wonderproduct grafeen zal vaker opduiken aan boord
Li zegt dat hij in eerste instantie nauwelijks kon geloven een oplossing voor het werken met grafeen te hebben gevonden.'We nemen twee doodnormale stoffen en maken daar een product van met geweldige eigenschappen.
Snelle, betrouwbare en betaalbare energie-opslagsystemen zijn cruciaal voor de verdere ontwikkeling van elektriciteitsproductie duurzame bronnen en het gebruik ervan in de transportsector.
Grafeenaccu's bieden uitkomst voor de massaproductie van elektrische voertuigen.'Volledig op accu's varende elektrische binnenvaartschepen zijn op zijn minst gezegd echter nog ver weg.
Grafeen zal zijn intrede klein beginnen.

Elektronica
Omdat grafeen doorzichtig, flexibel en toch stijf is, leent het zich ook goed voor toepassingen in elektronica en sensortechniek.
Touchscreens, molecuuldetectie, maar ook waterzuiveringsystemen zullen in de toekomst steeds vaker op basis van grafeen werken.
Kleine accu's en batterijen zullen ook niet lang op zich laten wachten.
Grotere accu's bijvoorbeeld de start- en noodaccu's aan boord, zijn nog verder weg.
Dit komt doordat één van de grote hobbels in het werken met grafeen het maken van grote vellen is.
In 2010 lukte het Zuid-Koreaanse en Japanse wetenschappers pas om grote lappen grafeen te maken.
Onderzoekers van het Berkely National Laboratory in Amerika ontdekten enkele maanden terug dat voor accu's te gebruiken grafeenvellen ook met minuscule tinlaagjes van elkaar kunnen worden gescheiden.
Schuttevaer - Deventer, 12 augustus 2011

Mvrgr. van Gerrit
Cu Chulainn
0
webwereld.nl/analyse/109362/-molybden...

Gepubliceerd: Dinsdag 31 januari 2012
Auteur: Loek Essers

Wetenschappers zijn hard op zoek naar een vervanger voor silicium, de basis van computerchips. Er wordt al lang gekeken naar grafeen als vervanger, maar ook molybdeniet is een optie.

De techindustrie zit met een probeem. Jarenlang zijn de prestaties van siliciumchips verbeterd door steeds kleinere techniek op hetzelfde oppervlak te verwerken. Door meer capaciteit op dezelfde ruimte te zetten gaan de prestaties omhoof. Er zit alleen een limiet aan het verkleinen van siliciumverbindingen, en die is in zicht.
Grafeen

Als opvolger van silicium wordt de laatste tijd regelmatig grafeen genoemd. Dat is een vlak van koolstofatomen met de dikte van één atoom dat eruitziet als een bijenraat. Het is één van de sterkste materialen die momenteel bekend zijn. Het is bovendien één van de snelste halfgeleiders die bekend is, ruim honderd keer zo snel als silicium. In 2010 ontvingen de ontdekkers van grafeen zelfs de Nobelprijs voor Natuurkunde.

Dit jaar gaan er chips de markt op met onderdelen die zo klein zijn als 22 nanometer. Als siliciumtechnologie extreem wordt verkleind kunnen er problemen optreden zoals oxidatie, waardoor de prestaties achteruit gaan en er energie kan weglekken, bericht Technology Review.
'Molybdeniet beter geschikt'

Molybdeniet (M0S2) kan elektronica verkleinen zonder de problemen die silicium heeft, zegt Andras Kis, leider van het team dat de aan het Zwitserse Federale Technologieinstituut in Lausanne aan de technologie werkte, tegen Technology Review. Daar werden de eerste geïntegreerde logische schakelingen op basis van molybdeniet ontwikkeld.

De onderzoekers zijn in staat een vel van het materiaal van 0,65 nanometer dik en ongeveer 10 micron breed te maken. De vellen zijn vervolgens verwerkt tot transistors door ze op een silicium wafer te leggen en gouden elektrische connecties te gebruiken. Het linken van transistors is de basis van computerchips.

Volgens de Zwitsers heeft molybdeniet een cruciaal voordeel op grafeen, dat al jaren bekendstaat als de gedoodverfde opvolger van silicium. Er kunnen namelijk veel hogere snelheden mee worden bereikt. Maar volgens Kis is het voordeel van zijn materiaal dat het soms stroom geleidt, en soms niet. Door soms wel en soms geen stroom te geleiden wordt onderscheid gemaakt tussen nullen en enen. Op die manier werkt silicium ook en deze technologie wordt ook wel 'bandgap', of in het Nederlands ook wel 'bandkloof' genoemd.
Silicium blijft voorlopig

Molybdeniet heeft van nature een bandgap die geschikt is voor elektronica, maar bij grafeen ontbreekt die. Het is wel mogelijk om grafeen een bandgap te geven maar dat is een complexe operatie waarbij verschillende lagen van het materiaal over elkaar gelegd moeten worden, het materiaal moet extreem worden gekoeld of het nodig is om het in zeer specifieke vormen te snijden.

Volgens de Zwitsers is het vrij eenvoudig om molybdeniet te maken. In de experimenten is gebruik gemaakt van het natuurlijke materiaal, maar het kan ook makkelijk gemaakt worden door het metaal molybdenum, veelgebruikt in de staalindustrie, te laten reageren met zwavel.

De wetenschappers publiceerden hun bevindingen al ongeveer een jaar geleden in het wetenschappelijke tijdschrift Nature, maar de technologie krijgt wordt langzamerhand door steeds meet mensen opgemerkt, zegt onderzoeker Kis tegen Technology Review. Volgens de onderzoekers kunnen grafeen en molybdeniet elkaar ook prima aanvullen

Wel merken experts op dat het nog moeilijk wordt om de machtige siliciumindustrie te passeren. Die technologie kan zeker nog een paar jaar vooruit. Waar die technologie volledig begrepen wordt staat molybdeniet, nog veel meer dan grafeen, in de kinderschoenen. Het zal dan ook nog een tijd duren totdat de techniek volwassen is.
Nel
0
seekingalpha.com/article/2291263-giga...

In addition to the significant quantities of lithium, cobalt and other metals that the batteries from this proposed facility will require, even greater quantities of graphite will be needed to produce the anodes that are used in these batteries.

seekingalpha.com/article/2108313-goin...

www.gk-graphite.com/home/

Goede keuze geweest van AMG :-)
Nel
0
quote:

Nel schreef op 29 juni 2014 12:02:

forum.lankaninvestor.com/t619-demand-...
Rs 150000 per gram vs Rs 200 per Kg is hell of a difference

mooi gesproken
Nel
0


Bogala Graphite Lanka PLC which is the largest underground graphite mine is situated at aruggammama in Sabaragamuwa province Sri Lanka.Bo gala Graphite lanka PLC is run by Graphite Kropfmuehl(GK) company as major share holder .

AMG heeft goud in handen
tjonge wat een huge potentie zit hier in.

vandaag alle info aan het opzoeken want nu ook Tesla en Samsung dit gaan gebruiken gaat het product langzamerhand uit de kinderschoenen.

Nel
0
Des temeer ik me er in verdiep des temeer ik er wil hebben bik:-) :-)
Alaminium en Graphite market wordt de markt voor AMG maakt me nu niks uit of de koers nog weinig doet met de info die ik nu al in handen heb is het geduld zeker aanwezig want deze ontwikkelingen komen zeker in de koers:-) :-)
gerrit 69
0

Na 6 magere jaren volgen 6 vette jaren.
Het zou zo maar kunnen, maar ik blijf mijn twijfels houden omtrent onze oude baas Heinz Schimmelbusch.
In potentie kan AMG uitgroeien tot opnieuw een parel op onze beurs, maar dan moet dit bedrijf wel innovatief beter aan de weg timmeren met al haar mogelijkheden en toepassingen op industrieel gebied.

Gerrit
[verwijderd]
0
Het bedrijf heeft al jaren potentie, daarom heb ik ze ook al een tijd in mn portefeuille. Maar net als vele anderen twijfel ik zeer aan het manegement. Hoe kan het dat dit bedrijf nog nooit iets met zn potentie gedaan heeft? Een bedrijf is zo sterk als zn management en helaas kan je hen niet betrappen op uitmuntende prestaties.
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 30 juni 2014 15:05:


Na 6 magere jaren volgen 6 vette jaren.
Het zou zo maar kunnen, maar ik blijf mijn twijfels houden omtrent onze oude baas Heinz Schimmelbusch.
In potentie kan AMG uitgroeien tot opnieuw een parel op onze beurs, maar dan moet dit bedrijf wel innovatief beter aan de weg timmeren met al haar mogelijkheden en toepassingen op industrieel gebied.

Gerrit
Het vertrek van Schimmelbusch alleen al zal de koers doen exploderen. Maar hij gaat zijn grafietmijntje niet zo maar opgeven. Deze gierigaard laat de aandeelhouder opdraaien voor de kosten, en de winsten worden niet geschreven maar gaan als onkosten en bonussen in zijn diepe zakken.
Nel
0
denk dat de prijs van het aandeel op dit moment wordt bepaalt wordt door een aantal partijen die de rem erop hebben gezet mag de koers eenmaal los zal de CEO weer een prima man zijn.

18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 20,500
Verschil -0,120 (-0,58%)
Hoog 20,720
Laag 20,300
Volume 163.140
Volume gemiddeld 210.710
Volume gisteren 137.743

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront