Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Prodware heeft bod op Qurius fors verlaagd

97 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
arreno
0
Arne Petimezas - 4 oktober 2012, 17:20
Prodware biedt niet langer 7 maar 1,5 miljoen euro aan eigen aandelen voor noodlijdende IT-dienstverlener.

Prodware heeft het bod op de resterende activiteiten van Qurius verlaagd van 7 miljoen euro aan eigen aandelen tot 1,5 miljoen euro aan eigen aandelen. Dat blijkt uit de aandeelhoudersvergadering van de in Zaltbommel gevestigde IT-dienstverlener.



Prodware eiste dat van de 3,5 miljoen euro aan eigen aandelen die zijn uitgekeerd, 2,5 miljoen euro niet aan aandeelhouders zouden worden uitgekeerd maar in Qurius zouden blijven om de liquiditeit te versterken. Ook wil Prodware slechts een deel van de lening van NIBC aan Qurius overnemen.



In een later stadium zou Qurius 1 miljoen euro in contanten en nog eens 2 miljoen euro aan aandelen Prodware ontvangen. Prodware wil nu echter niet verder gaan dan 0,5 miljoen euro eigen aandelen.



Prodware wil de Nederlandse en Tsjechische activiteiten en QIPtree overnemen van Qurius, waarna het bedrijf zou worden geliquideerd. De Britse en Duitse activiteiten van Qurius zijn al over naar Prodware.



Qurius zegt in diepgaand overleg te zijn met Prodware over het heronderhandelen van de overname. Vanwege de benarde liquiditeitspositie heeft Qurius niet de tijd om een eventuele overnameovereenkomst ter goedkeuring voor te leggen aan aandeelhouders. Qurius zal daarom pas achteraf verwantwoording afleggen op een nog bijeen te roepen BAVA.





Door: ABM Financial News.

arreno
0
Chiddix
2
Dat ziet er niet goed uit. Een teken dat het er veel beroerder voorstond dan aanvankelijk gedacht.
Ik denk dat er veel geld nodig is om Quirius weer gezond te krijgen.
Maar om dat af te wentelen op de beleggers en ook de banken, is vreemd nadat je een bod had neergelegd.
Zal mij benieuwen of iemand anders geinteresseerd is in de activiteiten.
Prodware heeft zich eigenlijk bedacht en zou van het bod af willen.
Of voor de fopprijs het inlijven, dat vandaag uit de koker kwam.
De Zwarte Kraai heeft nu nog meer gelijk gekregen na vandaag. Het was een sterfhuisconstructie.
[verwijderd]
0
Gezien de ontwikkelingen vandaag, is het toch wel weer vreemd dat de koers niet nog verder is gekelderd, maar juist is gestegen

Chiddix
0
Het is hier vrij stil. Alsof er een ... voorbijkomt. Quirius gaat dus onderhandelen over de prijs met Prodware. Het lijkt er veel op dat het bod niet bindend was omdat nu ook andere partijen worden uitgenodigd om een bod te doen na de verstreken deadline.
Er werd gezegd ,als een andere partij meer biedt dan Prodware, Prodware er weer boven mag bieden.
Er was helaas niemand geinteresseerd. Het was maar de vraag dat Prodware er weer overheen zou zijn gegaan.
De afwaardering van Quirius door Prodware is schokkend. Nog 1,5 miljoen euro mogen de aandeelhouders verdelen i.p.v 7 miljoen euro.
De aandeelhouders zijn goed te grazen genomen met dat Prodware.
Het was al vreemd dat de koers naar 0,03 euro was gelopen zonder het persbericht van vandaag(voorkennis?).
Prodware houdt zich dus niet aan hun woord. Mogelijk staat het in het contract van de overname dat er nog bedenktijd was voor Prodware.
Hadden ze dan niet alle kasten geopend bij Quirius?

Bij Ajax werd een keer gezegd, er komen geen paar lijken(financieel) uit de kast maar een heel kerkhof. Zou bijna gaan denken dat Prodware geschrokken is maar ik houd het maar op dat men nog wat geld uit de zakken wil kloppen om te investeren in Quirius.
[verwijderd]
1
quote:

saaieman schreef:

Gezien de ontwikkelingen vandaag, is het toch wel weer vreemd dat de koers niet nog verder is gekelderd, maar juist is gestegen

Dat kan volgens mij maar een ding betekenen : het groepje
dat probeerde de deal met Prodware tegen te houden zijn
aan bieden geslagen in de (ijdele) hoop een doorstart
te kunnen maken.. Kijk maar naar de tijd : s'morgens werd
eea bekend en NA de vergadering bij thuiskomst gaan bieden. (13.30uur)

Koerst was bij 7Milj 0,026 en in de wetenschap dat
bod nog maar 25% is wordt 10% meer geboden p/stukje.
Waanzin (of extra wetenschap), blijkbaar houden die
believers van zelfkastijding.
Als er in 2 maanden geen bod komt en gegadigde
(bv Sjors banken) bijna de de tent uitgeknikkerd worden bij vraag voor boekonderzoek , zouden die nu wel - in de blind - een bod gaan doen?? Of een financier voor
een uitgeklede dooie mus?

Leen is blijkbaar toch niet zo'n goed zakenman of de
hele constuktie is een grote poppekast.

Doorgaans pak ik graag wat stukjes op maar blij dat
ik hievan af ben gebleven.

arreno
0
Vasthoudende aandeelhouders, ik had verwacht dat de koers beneden de 1 cent zou staan,na het schandalige verlagen van het bod.
De_Sint
1
AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Qurius staan door de problemen rond de voorgenomen overname van het bedrijf door Prodware nagenoeg met lege handen. Dat stelde SNS Securities vrijdag in een rapport.
Qurius liet donderdag weten dat Prodware zijn bod op het bedrijf heeft verlaagd. Daardoor zakt het bedrag dat na liquidatie overblijft voor de aandeelhouders van 7 miljoen naar 1,5 miljoen euro.
Qurius gaf aan het lagere bod niet te accepteren en in onderhandeling te blijven met Prodware. Daarnaast wordt gesproken met in ieder geval één andere partij.
Hoe het ook afloopt, de aandeelhouders zijn de dupe, aldus SNS. Door het lagere bedrag dat na liquidatie overschiet, is de intrinsieke waarde van een aandeel Qurius nu nog maar 1 cent.
[verwijderd]
0
quote:

arreno schreef:

Vasthoudende aandeelhouders, ik had verwacht dat de koers beneden de 1 cent zou staan,na het schandalige verlagen van het bod.
Daar gaat t aandeel !!!!
[verwijderd]
0
quote:

soepkip1972 schreef op 5 oktober 2012 10:25:

[...]

Daar gaat t aandeel !!!!
.

Hij wordt wel telkens op 0,025 terug gezet. dat vind ik best vreemd?
[verwijderd]
0
quote:

koekkoek schreef:

[quote alias=soepkip1972 id=6502113 date=201210051025]
[...]

Daar gaat t aandeel !!!!
[/quote].

Hij wordt wel telkens op 0,025 terug gezet. dat vind ik best vreemd?
----------
Gokkers en speculanten he..
Er is nog altijd een minimale kans dat er ergens iets
uit de hoed getoverd wordt en als je je vasthoud aan die
hoop wordt er weer wat op hogere koers gekocht .
Maar hoop is een hele slechte raadgever en loopt doorgaans slecht af..
[verwijderd]
0

dit schrijft het FD:

‘Faillissement Qurius dreigt’
Johan Leupen
vrijdag 05 oktober 2012, 11:01
update: vrijdag 05 oktober 2012, 11:06 inShare.0 ColourboxHet IT-bedrijf Qurius gaat failliet als het niet binnen een week een akkoord heeft over een fusie met een sterkere partij. Dat concludeert de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) na zijn gesprekken met het bedrijf gisteren bij een aandeelhoudersbijeenkomst. Bedrijfsinformatie
Qurius Koers: 0,03
Verschil: 0,00 -13,33%
Nieuws | Koers | Kerncijfers Meer over dit onderwerp
Franse koper van IT-bedrijf Qurius breekt deal open Qurius Duitsland en VK verkocht aan Franse ProdwareDe onderneming heeft acute cash-flowproblemen en lijdt onder een exodus van klanten en personeel, meldde de top daar. Vlak voor de aanvang was al bekend geworden dat zijn gedroomde fusiepartner Prodware terugkomt op zijn eerdere overnamebod.

Qurius zegt daarom nu weer gesprekken aan te knopen met andere geïnteresseerde partijen, maar het heeft daar geen goede onderhandelingspositie meer. IT-bedrijf Detron van George Banken heeft definitief besloten geen bod uit te brengen, zegt Banken vrijdagochtend tegen het FD. Donderdag zei hij nog een blik te zullen werpen op de boeken. Met wie Qurius nog wel praat wil het bedrijf niet zeggen.

Deal met aandeelhouder Prodware

Wat de positie des te problematischer maakt is dat Qurius een deel van zijn activiteiten al heeft overgedragen aan het Franse Prodware, tevens grootaandeelhouder. Daar hebben de Fransen wel voor betaald, maar de vraag is of de prijs niet te laag was. De deal is niet meer terug te draaien, en Qurius staat daarmee nog zwakker dan het al deed toen het begon aan de fusiebesprekingen. Naar verluidt hebben alleen al in september dertig personeelsleden het bedrijf verlaten.
Printen Een vriend mailen De redactie mailen
[verwijderd]
0

Dit houdt in dat Qurius bij het sluiten van een mogelijke nieuwe overeenkomst met een kopende partij geen toestemming aan de aandeelhouders zal vragen. In een normale procedure staat er een termijn van zes weken voordat een overeenkomst definitief gemaakt kan worden na toestemming van de aandeelhoude

www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/...
[verwijderd]
0
Qurius: faillissement niet aan de orde
Gepubliceerd op 5 okt 2012 om 12:20 | Views: 133
ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten
Qurius 12:25
EUR 0,03 -0,01 (-16,67%)

Qurius: faillissement niet aan de orde
'Aandeelhouders Qurius bijna met lege handen'
AMSTERDAM (AFN) - Een faillissement is voor Qurius volgens bestuurder Geerd Schlangen op dit moment niet aan de orde. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) concludeerde donderdag na de aandeelhoudersvergadering dat Qurius failliet gaat als er binnen een week geen oplossing is voor de problemen rond de voorgenomen overname van het bedrijf door Prodware.
,,Dit is een grove misinterpretatie van de feiten'', zegt de Chief Brand Officer. ,,Wij hebben een week uitgetrokken om druk te zetten op andere partijen.''
Wel geeft Schlangen toe dat er in november liquiditeitsspanningen kunnen optreden als ,,bepaalde zaken niet doorlopen''. ,,Maar dat is momenteel niet aan de orde.''
De bestuurder zei dat Qurius momenteel nog met diverse partijen, buiten Prodware, gesprekken voert over een verkoop van de Nederlandse en Tsjechische activiteiten en QIPtree.
[verwijderd]
0
Eerder was afgesproken dat Prodware minimaal 7 miljoen euro in aandelen aan de aandeelhouders van Qurius zal betalen als onderdeel van de overname die in totaal 18,5 miljoen euro beslaat. Een zegsman van de automatiseerder liet weten dat het bedrijf ,,onaangenaam verrast is''. ----------------------------Hij gaf wel toe dat Prodware een voorbehoud bij deze afspraak had gemaakt en dat ,,de 7 miljoen niet in beton gegoten was''.

The Supervisory Board of Qurius invites Mr. Philippe Bouaziz, chairman of the Board of Prodware, to assume the role of advisor to the Qurius Supervisory Board with immediate effect and plans to nominate, at the next shareholders meeting, Mr. Bouaziz for a full membership of the Qurius Supervisory Board.

With immediate effect Mr. Leen Zevenbergen, CEO of Qurius, will become a member of the executive strategic committee of Prodware where he joins, amongst others, Mr. Alain Conrard, CEO of Prodware.
arreno
0
Qurius: faillissement niet aan de orde
VRIJDAG 5 OKTOBER 2012, 12:21 uur | 103 keer gelezen
AMSTERDAM (AFN) - Een faillissement is voor Qurius volgens bestuurder Geerd Schlangen op dit moment niet aan de orde. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) concludeerde donderdag na de aandeelhoudersvergadering dat Qurius failliet gaat als er binnen een week geen oplossing is voor de problemen rond de voorgenomen overname van het bedrijf door Prodware. ,,Dit is een grove misinterpretatie van de feiten'', zegt de Chief Brand Officer. ,,Wij hebben een week uitgetrokken om druk te zetten op andere partijen.''

Wel geeft Schlangen toe dat er in november liquiditeitsspanningen kunnen optreden als ,,bepaalde zaken niet doorlopen''. ,,Maar dat is momenteel niet aan de orde.''

De bestuurder zei dat Qurius momenteel nog met diverse partijen, buiten Prodware, gesprekken voert over een verkoop van de Nederlandse en Tsjechische activiteiten en QIPtree.
[verwijderd]
0
7B heeft in elk geval genoeg stof (matière) voor een nieuw boek,
met ruime afzetmogelijkheden in frankrijk.
97 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 12:37
Koers 0,276
Verschil -0,010 (-3,50%)
Hoog 0,276
Laag 0,276
Volume 11
Volume gemiddeld 10.565
Volume gisteren 11.144

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront