Forum: AMG » AMG MEI EERSTE KWARTAALCIJFERS » Pagina: 9 | Belegger.nl

AMG MEI EERSTE KWARTAALCIJFERS

351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
effegenoeg
0
quote:

tandpasta schreef op 12 mei 2016 om 20:36:


Weet iemand de weerstand?

Vroeger hadden we onze TA-specialist RockBottum, maar die is er helaas niet meer....


Ja,vraag me ook af waarom rockbottom schittert door afwezigheid.
Ook Gerrit69 mis ik in dat opzicht.
Allemaal de moed opgegeven?
Beleggen is geduld kweken.
visje2
7
Belofte maakt schuld, dus hierbij een klein verhaaltje uit de aandeelhoudersvergadering van 4 mei naar mijn visie.
In de zaal slechts een analist van ING dat overigens ook de huishoudelijke taken rond de vergadering op voortreffelijke wijze verzorgt. Twee aandeelhouders stelden vragen en verder een oneman show van de CEO aangevuld door de pas aangestelde nieuwe CFO met een entree geld van 1 Meuro. De stemming en sfeer in de vergadering zou ik enigszins vijandig t.o.v. de aandeelhouders willen bestempelen. Dit ligt waarschijnlijk besloten in de afwikkeling van vorige ava's RWC Europeanen Focus fund als grootaandeelhouder de trom heeft geroerd en een individuele aandeelhouder namens de VEB op zeer kritische wijze de CEO in het verleden heeft bevraagd.

In zijn inleiding wees de CEO op het lage prijsniveau van de AMG schaarse grondstoffen. Er lijkt maar geen einde aan te komen en het zet de bedrijfsvoering op scherp. Op overname gebied heeft AMG een mogelijkheid gekregen om een bedrijf tegen 11 x deEBITA te kunnen overnemen. Veel te duur in vergelijking tot AMG zelf dat op 4x de eigen EBITA wordt gewaardeerd. De CEO zal dan ook bij nieuwe overnames uiterst kritisch zijn op de waardering van aangeboden bedrijven. Hij wees ook op de te verwachten start van de Litium productie in Brazilië uit niets kostend afval. Verder zou ik op dit punt willen verwijzen naar de presentaties.
Gevraagd werd naar de impact en de resultaten van de door de grootaandeelhouder naar voren geschoven commissarissen, waarop beiden geen antwoord gaven ivm de vertrouwelijkheid van discussie in de Raad van Commissarissen. Overigens betrof dit de omvang van de Raad en het beloningsbeleid. Als winstpunt werd ter vergadering door aandeelhouders ingestemd met de benoeming van een nieuwe consultant voor advisering van het beloningsbeleid. De andere vraag betrof de risico's rond de exploitatie van de mijn in Mozambique en de samenwerkingsovereenkomst met Triton. De CEO wees er op dat de AMG mijn als enige beschikte over electriciteit in een uitermate slecht te bereiken omgeving. De samenwerking met Triton stelde niets voor en Triton had wel grond gekocht in de buurt van de AMG mijn.
Bij de bepaling van de Outlook was twijfel ontstaan om deze positiever in te zetten, maar er is uiteindelijk ivm de onzekerheid over de prijsvorming van de grondstoffen toch gekozen voor een conservatiever uitspraak van een gelijk blijvende uitkomst als 2015.
Tot zover mijn beknopte terugkoppeling van een vergadering met een ietwat nare toonzetting naar de aandeelhouders toe.
Blijf lange termijn aandeelhouder met hoop op rugwind door stijging van de wereld grondstofprijzen en de schaars beschikbare van AMG in het bijzonder.Louis Pasciuto
0
quote:

visje2 schreef op 13 mei 2016 om 14:00:De CEO zal dan ook bij nieuwe overnames uiterst kritisch zijn op de waardering van aangeboden bedrijven. Hij wees ook op de te verwachten start van de Litium productie in Brazilië uit niets kostend afval.Thanx Visje, wat is overigens dan de te verwachten start?
Bobo
0
visje2
0
Verwachte start in 2e helft 2016. Ben overigens van mening dat AMG op dit soort detailpunten best wat meer openheid en aandacht in haar pr mag schenken.
Louis Pasciuto
0
Ok, volgens Beleggers Belangen zou het namelijk nog enkele jaren duren voordat er daadwerkelijk lithium wordt gewonnen.
Meer openheid kun je wel zeggen ja, zoals gezegd al vanaf 2010 hiermee bezig. Mogelijk heeft de sterke stijging van de lithiumprijzen ze wat peper in de reet gegeven.
[verwijderd]
0
quote:

effegenoeg schreef op 13 mei 2016 om 13:19:


[...]

Ja,vraag me ook af waarom rockbottom schittert door afwezigheid.
Ook Gerrit69 mis ik in dat opzicht.
Allemaal de moed opgegeven?
Beleggen is geduld kweken.


Gerrit69 is helaas ziek en daardoor niet meer aanwezig op het forum.


Rockbottum weet ik eigenlijk niet.....
get_shorty?
0
WFe
0
...een bijzonder koersverloop de afgelopen week; mijn gevoel is euforisch! Ik had lichtelijk winstnemingen verwacht vandaag, maar dat blijkt niet zo te zijn... helaas een lang weekend, en een korte beursweek! We gaan naar een zomerrally voorspel ik :D
get_shorty?
1
black rock heeft gisteren haar shortpositie weer verkleind,deze keer met 0,07%,niet veel,maar alle beetjes helpen
aandeeltje!
0
quote:

get_shorty schreef op 13 mei 2016 om 19:16:


black rock heeft gisteren haar shortpositie weer verkleind,deze keer met 0,07%,niet veel,maar alle beetjes helpen


Die neemt dus verliezen. Was weer een goed dagje vandaag voor AMG. Naar verwchting: heel sterk deze week.
Je zou hoogtevrees kunnen krijgen, maar ik zie nog altijd geen reden eruit te stappen. Er zit nog 1 tot 2 euro in op,korte termijn.
effegenoeg
0
quote:

tandpasta schreef op 13 mei 2016 om 17:29:


[...]

Gerrit69 is helaas ziek en daardoor niet meer aanwezig op het forum.


Rockbottum weet ik eigenlijk niet.....


Dat is niet zo mooi.
In welke omstandigheden ze ook zijn, hoop ik dat ze van de ontwikkelingen in dit fonds kunnen meegenieten.
Talk
2
Visje bedankt voor jouw bijdrage!

Leuke stukjes in een artikel van BeleggersBelangen:

Onlangs rondde het concern een pre-haalbaarheidsstudie af naar de winning van deze grondstof bij het Braziliaanse Volte Grande-project. Bij deze operatie haalt AMG al verschillende critical materials uit de grond. Op de locatie zitten ook reserves van 90.000 ton lithium, die tegen de huidige marktprijs een waarde vertegenwoordigen van circa $500 mln. Lithium is de belangrijkste grondstof voor de batterij van elektrische auto’s. Door de forse expansieplannen van Tesla en de grote investeringen in elektrische auto's door traditionele autofabrikanten gaat de vraag naar deze grondstof flink toenemen. Het zal echter nog enkele jaren duren voordat het bedrijf alle apparatuur en infrastructuur heeft aangelegd die nodig is om de lithium daadwerkelijk uit de grond te halen.

en:

Aan het eind van het eerste kwartaal kwam de nettoschuld op $17,2 mln, oftewel 80% minder dan een jaar eerder. Die verbetering is terug te voeren naar het geleidelijk terugschroeven van de kapitaalinvesteringen en naar het optimaliseren van het werkkapitaal. Het aantal debiteurendagen is sinds het derde kwartaal van 2010 teruggebracht van 79 naar 26. De onderneming is in 2012 een strategisch traject gestart, waarbij de focus achtereenvolgens lag op het doorvoeren van kostenbesparingen, het optimaliseren van de productmix en het terugbrengen van de schuld. Dankzij de maatregelen is de vrije kasstroom opgelopen van $17,1 mln in 2012 tot $72,1 mln twee jaar later.

Bron: LenixNexis, artikel van 13 mei

Ik begrijp dat er soms getwijfeld wordt over de transpiratie en daadkracht van de directie. Het lithium project is al veel eerder aangekondigd om te onderzoeken. Je ziet vaker dat mijnbouwers het bijproduct bij de mijn afscheiden en niets mee doen. Het is dan vaak niet aantrekkelijk om het daadwerkelijk te winnen. AMG zal het bijproduct 'opgestapeld' hebben. Als het bijproduct plotseling hard gaat stijgen kan het economisch haalbaar zijn om het te verwerken. Let wel: die junior lithium projecten schieten de laatste tijd als kolen uit de grond. Iedereen wilt meedoen aan het lithium verhaal. Tesla heeft al afnames verzekerd aan een aantal projecten. Die projecten zijn dermate early-stage dat ook bij die projecten (waar dus Tesla een afname mee heeft) veel risico zit.

Mooi om te zien dat AMG haar balans weet op te schonen zonder dat het AMG echt voor de wind is gegaan de laatste jaren. Voor menig bedrijfseconoom etc. een goede prestatie.

Over grafiet.
AMG Graphite: Bringing Bavarian intelligence to new markets:
s1.q4cdn.com/411066846/files/doc_down...

Dit is een heel raar bericht (gaat over Triton?):
www.macauhub.com.mo/en/2016/05/13/moz...
Talk
0
quote:

nieuw begin schreef op 4 mei 2016 om 14:21:


Als de winst zo door zet komt het uit op 1.68 voor dit jaar. Ik blijf voorlopig zitten


Je gaat uit dat de winst van Q1 verviervoudigd. Dat zou kunnen, maar aan de hoge kant. De directie houdt notabene de verwachting gelijk aan 2015. Stel, de winst zou verdubbelen dit jaar. Dan komen we nu uit op een koers/winstverhouding (verder: k/w) van 13. Het aandeel zou op die basis verder kunnen stijgen.

De huidige k/w is 25. Als je aanneemt dat AMG behoort tot de chemical speciality industrie (dit zegt Bloomberg als AMG's branche) dan is de huidige k/w 29 (in Amerika zie bron).

pages.stern.nyu.edu/~adamodar/New_Hom...

Andere aannames zijn natuurlijk welkom.

GLTA,

Talk
making_money
0
DE koers van AMG benaderd nu de 11 euro maar is te laag. Ik herhaal mijn uitspraak van de afgelopen maanden dat AMG op kort termijn naar de 13,50 euro gaat. Dat zal in d eeerste helft juni zijn en voor mij het moment om een paar maanden uit AMG te gaan. Ergens eind september stap ik weer in.
Nu eerst op naar de 13,50 een koers die gezien de info die ik heb een redelijke doel is voor dit moment.
Bobo
0
quote:

Talk schreef op 14 mei 2016 om 13:58:


[...]

Je gaat uit dat de winst van Q1 verviervoudigd. Dat zou kunnen, maar aan de hoge kant. De directie houdt notabene de verwachting gelijk aan 2015. Stel, de winst zou verdubbelen dit jaar. Dan komen we nu uit op een koers/winstverhouding (verder: k/w) van 13. Het aandeel zou op die basis verder kunnen stijgen.

De huidige k/w is 25. Als je aanneemt dat AMG behoort tot de chemical speciality industrie (dit zegt Bloomberg als AMG's branche) dan is de huidige k/w 29 (in Amerika zie bron).

pages.stern.nyu.edu/~adamodar/New_Hom...

Andere aannames zijn natuurlijk welkom.

GLTA,

Talk


De winst op basis van de achterliggende kwartalen: Q2 2015 0,33 + Q3 0,18 + Q4 0,26 + Q1 2016 0,42 = winst per aandeel van $1,19. De koers doet dus ongeveer 10 maal de winst.

Talk, bedankt voor de berichten die je geplaatst hebt.
351 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16-jul-19 17:35
Koers 27,690
Verschil +0,340 (+1,24%)
Hoog 27,690
Laag 27,180
Volume 317.349
Volume gemiddeld 446.132
Volume gisteren 266.934