DSM na verkoop Patheon prooi of gaat DSM overnemen

9 Posts
hegveld4
0
Na de verkoop van de aandelen Patheon wordt bij DSM de kas flink gevuld. Het gevolg kan zijn, dat DSM een prooi wordt. De overnemer onttrekt de liquide middelen uit DSM om daar mee deels de overname te financieren. Als antwoord daar op zal DSM de opbrengst van de aandelen Patheon moeten gebruiken om te investeren en zelf op zoek moeten gaan naar een over te nemen bedrijf.
rene66
0
DSM beschikt over een dermate beschermingsconstructie dat een overname alleen kan worden uitgevoerd met toestemming van DSM.

De Stichting Preferente aandelen DSM kan bij een ongevraagd bod aandelen uitgeven tot een maximum van 100% van het aantal uitstaande aandelen minus één. Door het tijdelijk uitgeven van preferente aandelen kan een eventuele aanval worden afgeslagen en de continuïteit van een bedrijf worden geborgd.
voda
0
Beursblik: verkoop Patheon is voor DSM hele goede deal

ABN AMRO schat totale opbrengst voor chemieconcern op circa 2 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam vindt dat DSM met de verkoop van zijn minderheidsbelang in Patheon aan het Amerikaanse Thermo Fisher "een hele mooie deal" kan maken. Dit zei analist Fernand de Boer van Degroof Petercam.

Hij schat de totale opbrengst voor ABN AMRO, rekening houdend met de vorig jaar verkochte aandelen bij de beursgang van Patheon, op circa 2 miljard euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel DSM maandagmiddag 2,7 procent hoger op 67,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: DSM bevestigt dat bestuur Patheon bod van Thermo Fisher aanbeveelt

Overnamebod Thermo Fisher bedraagt 35 dollar per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van het Amerikaanse Patheon heeft een bod van de eveneens Amerikaanse producent van diagnostische apparatuur Thermo Fisher Scientific van 35 dollar in contanten per gewoon aandeel Patheon bij zijn aandeelhouders aanbevolen. Dit maakte DSM maandagmiddag bekend, nadat persbureau Bloomberg er eerder al melding van maakte op basis van anonieme bronnen.

DSM heeft met 48,7 miljoen gewone aandelen nog een minderheidsbelang van circa een derde in Patheon, waarin het bedrijf destijds samen met joint venture partner JLL Pasretners zijn farmaceutische activiteiten onderbracht, omdat deze niet meer als kernactiviteiten werden aangemerkt. Daarmee is met dit bod het belang van DSM 1,7 miljard dollar waard.

DSM zal zijn aandelen aanbieden, meldde het concern.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam sprak tegenover ABM Financial News van "een hele mooie deal" voor DSM. Hij schat de totale opbrengst, rekening houdend met de vorig jaar verkochte aandelen bij de beursgang van Patheon, op circa 2 miljard euro.

Thermo Fisher zal een tender uitschrijven om alle uitstaande aandelen van Patheon over te nemen. Volgens het Amerikaanse bedrijf is het totale bod ongeveer 7,2 miljard dollar waard, inclusief circa 2,0 miljard dollar aan schulden.

Voor de financiering van de overname heeft Thermo Fisher financieringsovereenkomsten met Goldman Sachs gesloten. Het bedrijf verwacht de financiering te kunnen doen met 5,2 miljard dollar aan schulden en 2 miljard dollar uit de uitgifte van aandelen. Thermo Fisher verwacht dat de acquisitie in het eerste volledige jaar na de overname circa 0,30 dollar per aandeel aan de winst zal toevoegen. Het bedrijf voorziet synergievoordelen van circa 120 miljoen dollar in het derde jaar na voltooiing van de overname.

De transactie zal naar verwachting eind 2017 worden afgerond, maar is nog wel afhankelijk van goedkeuring door de aandeelhouders van Patheon en toestemming van de bevoegde autoriteiten.

Op een vlak Damrak noteerde het aandeel DSM 2,9 procent hoger op 67,82 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
1.7 miljard dollar op 175000 aandelen komt op 8.8 euro per aandeel. Waarom is de koers dan maar 2 euro gestegen?
[verwijderd]
0
al eerder hier gezegd het is wachten op een bod
DSM wordt met deze deal nog interessanter om zelf overgenomen te worden
[verwijderd]
0
rene66
0
Het belang staat bij DSM voor 1,15 miljard in de boeken. Dat is dus een verschil van 3.14 euro per aandeel.

Het bedrag dat DSM meer krijgt, kan DSM mogelijk gebruiken voor een overname die pas op termijn geld kan opleveren. Zie ook bijgaande video.

vimeo.com/217507388
[verwijderd]
0
Makes sense, Rene. Voor 1.15 miljard euro in de boeken. Verkocht voor 0.91*$1.7 miljard = 1.55 miljard euro. Gedeeld door 175000 aandelen = 2.27 euro winst per aandeel ~~ koersstijging van vandaag a 2.32 euro.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 jul 2021 17:35
Koers 170,350
Verschil +1,850 (+1,10%)
Hoog 170,700
Laag 167,700
Volume 284.675
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 285.847