DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM weer op zoek naar overnamekandidaten

5 Posts
hegveld2023
0
In het Fd van vandaag, 3 januari, staat een artikel over DSM en haar zoek naar overnamekandidaten. Afgelopen 3 jaar heeft DSM alleen maar verkocht en nagenoeg niet gekocht op enkele kleine overnames na. Nu zitten ze heel goed bij kas. In het verleden liep het gerucht dat Evonik DSM wilde overnemen. Nu zou weleens andersom kunnen zijn, dat DSM Evonik overneemt. Ook Csm werd weleens gekoppeld aan DSM. Nu DSM heel goed bij kas zitten, kan dit gevaarlijk zijn voor DSM en tot gevolg hebben dat DSM overnameprooi wordt.
hegveld2023
0
Csm heet nu Corbion. Het nieuwe Corbion sluit nog beter aan bij DSM dan het oude Csm
hegveld2023
0
Zie artikel van Wim Hoste van KBC Securities d.d 23 juni 2017

Corbion op termijn overnamekandidaat
Vrijdag 23 juni 2017 | Bron: AB Media | Reageer als eerste
Beursblik: (ABM FN-Dow Jones) Een overname van Corbion op termijn zou geen verrassing zijn. Dit schreef analist Wim Hoste van KBC Securities vrijdag in reactie op de koersstijging van het aandeel een dag eerder na overnamegeruchten.
Volgens Wallstreetwires.com heeft Corbion adviseurs ingehuurd, nadat het bedrijf zou zijn benaderd voor een overname door een private equity partij en een sectorgenoot. Volgens de website zou er een bod van 35,00 euro per aandeel Corbion zijn gedaan, maar zou het Nederlandse bedrijf in onderhandelingen een prijs van 40,00 euro per aandeel willen bedingen.
Volgens Hoste van KBC Securities is het lastig te checken of de geruchten op waarheid berusten. De analist merkte op dat de kwaliteit van Wallstreetwires.com duidelijk niet te vergelijken is met die van gerenommeerde namen als Mergermarket en de Financial Times.
Hoste paste zijn taxaties voor Corbion dan ook niet aan vanwege de overnamespeculatie, maar wees er wel op dat het bedrijf geen referentieaandeelhouder heeft en de sector waarin het opereert een is die zonder meer uitnodigt tot een consolidatie.
Op termijn denkt de analist wel dat partijen als DuPont, DSM en Evonik interesse zullen hebben in Corbion. DSM zei echter dit jaar geen grote overnames te zullen doen en DuPont is volgens Hoste druk bezig met de fusie met Dow Chemical.
KBC Securities heeft een Houden advies op Corbion met een koersdoel van 26,00 euro. Het aandeel sloot donderdag bijna 12 procent hoger op 29,39 euro.
hegveld2023
0
Mogelijke overnamekandidaten voor DSM zijn Corbion, Solvay en Evonik. Dit zijn bedrijven, die het op zichzelf al goed doen en welke voor Dsm met haar goedgevulde kas aantrekkelijk zijn. Dat is voor mij de reden geweest om deze drie bedrijven in mijn portefeuille op te nemen
izdp
0
Gelukkig waagde DSM zich niet aan Corbion en Solvay.
Evonik is als partner veel geschikter gezien diens totaal aan activiteiten.

Ik ben dus een jaar na dato wel opgelucht, al is het spijtig dat ze weinig raad wisten met hun vele geld.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 jun 2024 17:36
Koers 103,200
Verschil -1,850 (-1,76%)
Hoog 105,200
Laag 103,200
Volume 1.243.501
Volume gemiddeld 455.578
Volume gisteren 355.691

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront