Pharming juli 2018

7.015 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 346 347 348 349 350 351 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
CW1884
0
quote:

Snorkle schreef op 1 augustus 2018 10:09:


[...]

Cw (of iemand anders) heb je een grafiek of inzage in het totaa aantal patiënten? (Het liefst alleen USA en het liefst alleen ingeschreven bij haea of haei)

En heb je dit ooit teruggerekend naar grofweg absolute aantallen patiënten dat elke partij (shire/pharming/etc) nu behandeld ? En de groeiratio van patiënten?

Zo niet dan wil ik daar wel naar kijken. Kan een mooie inzage van de markt geven.

Helaas heb ik niet meer informatie dan u of een andere aandeelhouder. In de presentatie van 26 juli 2018 op pagina 5 is een overzicht met het patiëntverloop te zien, echter staan hier geen getallen bij.
CW1884
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 1 augustus 2018 10:19:


[...]


Beste CW1884,

De vergelijking met een supermarkt is vrij ridicuul. Een supermarkt heeft aantoonbare seizoenspatronen en maandpatronen.

Tot op heden is niemand met hard bewijs gekomen op dit forum dat er maar een centimeter seizoenspatroon zit in HAE aanvallen. Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Er is alleen bekend dat er bepaalde triggers zijn die aanvallen kunnen opwekken. Maar daar zitten zowel triggers bij die in de zomer als triggers bij die in de winter frequenter optreden.

Ook in het omzetpatroon van de grootste speler in de HAE markt - Shire - valt geen enkel seizoenspatroon te ontdekken.

Ik persoonlijk wil niet langer discussiëren over de seizoensinvloeden. Het lijkt mij meer dan logisch dat seizoensinvloeden wel degelijk invloed kunnen hebben op het stressgehalte. Stress is een trigger voor een HAE-aanval, dus lijkt mij het meer dan logisch dat seizoensinvloeden invloed hebben op het aantal aanvallen. Naar mezelf kijkend zijn de wintermaanden over het algemeen grauw en grijs en ben je lang niet zo gemotiveerd als in de zomermaanden, om iets te ondernemen. De vraag hierbij is wel of het grauwe grijze weer stressvolle is of juist het “vrolijke” weer, omdat je dan juist meer gaat ondernemen. Meer ondernemen in de zin van activiteiten kan ook zeer stressvol zijn, denk hierbij aan de voorbereiding van een geboekte vakantie.

Dan de vergelijking met de supermarkten. U kunt dit ridicuul noemen, maar dat is het niet. Het enige verschil is, dat in een supermarkt dagelijks honderden klanten komen en dat Pharming in z’n totaliteit “slechts” enkele honderden klanten heeft.

Het gaat hierbij niet om seizoensinvloeden bij supermarkten, zelfs die wens ik buiten beschouwing te laten. Ongeacht het weer, zijn er klanten die “slechts” één keer per week hun boodschappen doen voor de gehele week en er zijn klanten die dagelijks hun boodschappen doen, bijvoorbeeld omdat ze anders bang zijn bepaalde producten te vergeten. Desondanks zullen deze klanten elke week een ander bedrag bij de kassa moeten betalen.

Ter vergelijk met Ruconest. De ene “klant” zal “slechts” één keer in het kwartaal langskomen, terwijl de andere “klant” drie keer in de week langskomt, waarbij de ene keer per klant meer wordt “besteld” dan de andere keer ivm te verwachten aanvallen.
Pommeke
0
En Trhumpy zegt Parijsakkoord op, en heropend alle oude rommel.
Geniet van het mooie weer zou ik zeggen!!!

Spanje en Portugal kreunen pas echt onder de hitte: mogelijk tot 50 graden
Vandaag om 11:48 door nadb | Bron: EIGEN BERICHTGEVING


Het is een warme zomer in ons land. Zeer warm. En toch lijken de temperaturen hier best mee te vallen in vergelijking met wat Spanje en Portugal eind deze week te verduren zullen krijgen. Daar is een periode van extreme hitte op komst, met één weermodel dat zelfs tot 50 graden voorspelt.
Wie binnenkort een reisje naar het zuidwesten van Europa op de agenda heeft staan, bereidt zich maar beter goed voor. De temperaturen gaan er immers extreem de hoogte in.

“Eén Amerikaans weermodel duidt momenteel voor komende zaterdag 50 graden aan in het zuidwesten van Portugal”, zegt weerman David Dehenauw. “De andere weermodellen hebben het over temperaturen tussen 45 en 50 graden. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat het er extreem warm wordt.”


Dekkie
0
quote:

Wicky schreef op 1 augustus 2018 09:30:


Velen zeggen dat particulieren nu als angsthazen verkopen.
Maar dan moeten de particulieren toch onderhand zonder zitten?
Als er dan niets meer wordt verkocht dan moet het toch gaan stijgen?

Vorige week steeg het aandeel na de cijfers. Wie heeft er toen gekocht? Particulieren of grote beleggers die de toekomst wel zien zitten?

Lijkt mij niet dat er vele zijn die nu met verlies verkopen om het e.e.a veilig te stellen. Zo ja, dan stopt dit toch ook een keer?

Helemaal juist beredeneerd. Het stopt een keer.
Als de koop hoger wordt dan het aantal van degene de bedrijven die coveren. Geduld
pfffff
0
quote:

kippekop schreef op 1 augustus 2018 17:08:


Stijging in de maak.
Van 1,275 naar 1,276
Pommeke
0
quote:

pfffff schreef op 1 augustus 2018 17:14:


[...]Van 1,275 naar 1,276


Wacht maar,
van 1.275 naar 12.76 :)
[verwijderd]
0
quote:

Pommeke schreef op 1 augustus 2018 17:19:


[...]

Wacht maar,
van 1.275 naar 12.76 :)Precies, vertrouwen en geduld en het komt uiteindelijk allemaal goed. Wat er nu gebeurt is pure manipulatie door shorters en daghandelaren die van elkaar blijven kopen en zo de koers steeds lager zetten. Misschien moet Pharming dit zelf ook tot een bepaalde grens toelaten en dan drastische maatregelen nemen voor de eer van het bedrijf en voor z'n vaste aanhang LT beleggers....... Misschien moet de leiding van Pharming hier eens goed over nadenken!!! Fijne avond ;-)
lucas D
1
Het is niet mogelijk dat het niet opgevallen is dat het augustusdraadje geopend is.

Die maandelijkse draadjes zijn ingesteld omdat de IEX het aantal views niet aan kan. Bovendien is het overzichtelijk als naslagwerk.
LL
0
Luxylux
0
Ik denk toch dat we nog eerst net onder de 1,20 gaan voor we weer echt omhoog knallen ...
Het is maar een buikgevoel .
Ik sta dan ook klaar om bij in te slaan ...
Winstgevend
0
quote:

frayak schreef op 10 juli 2018 14:40:


de konijnen zijn ontsnaptInderdaad sommige opmerkingen zijn echt kinderachtig.
Wishdom
0
quote:

kippekop schreef op 11 juli 2018 19:53:


[...]


Geheel mee oneens !
U vergeet de pipeline en het bijzonder unieke produktieproces.

En.........bloed tekorten almaar groter !

Pharming gaat een gouden toekomst tegemoet.

Zullen wij hier eind van het jaar op terug komen ?


Dag Kippekop.

Einde jaar is nog maar een paar dagen.

Wil je er al op terugkomen?

Vriendelijke groet.
alles-niks
0
quote:

Wishdom schreef op 27 december 2018 09:02:


[...]

Dag Kippekop.

Einde jaar is nog maar een paar dagen.

Wil je er al op terugkomen?

Vriendelijke groet.

Wishdom, die kippenkop weet ik nog wel,ik heb hem niet meer zien posten, het zou leuk zijn als hij weer uit zijn hok kwam.
Nog fijne kerstdagen gehad kippenkop?
7.015 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 346 347 348 349 350 351 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2020 17:35
Koers 1,340
Verschil +0,008 (+0,60%)
Hoog 1,366
Laag 1,330
Volume 8.488.143
Volume gemiddeld 18.236.317
Volume gisteren 11.939.304