Renewi « Terug naar discussie overzicht

Forum Renewi geopend

4.720 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
IEX - Forummoderator
1
Renewi is een afvalverwerker en recyclebedrijf. Het bedrijf is ontstaan in 2017 na een fusie tussen Shanks Group plc en Van Gansewinkel Groep BV.

Renewi zamelt afval in en recyclet het weer tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie en draagt zo concreet bij aan een circulaire economie. Renewi telt ruim 8000 medewerkers die werken vanuit 198 vestigingen, verspreid over negen landen in Europa en Noord-Amerika.

Groet Henk
Count Dis
0
Komende week zal RABO/Kepler langs NL beleggers gaan om dit aandeel onder de aandacht te brengen.

Ik ben in dit aandeel belegd omdat dit bedrijf na een moeilijke periode weer de weg omhoog lijkt te hebben ingeslagen en actief is in een belangrijk aandachtspunt voor beleggers, namelijk de circulaire economie.

En dit alles voor een in mijn ogen hele redelijke waardering.

Hieronder een link naar een forum op een UK site.

uk.advfn.com/stock-market/london/rene...

Patjakkert
0
Die koers doet helemaal niks. Koers blijft steeds 10-15 minuten achterlopen, terwijl de rest allemaal realtime is.
voda
0
Renewi heeft al 10% Nederlandse aandeelhouders

Al veel Nederlandse beleggers blijken aandelen te bezitten in Renewi RWI€0,44-- , het Brits-Nederlandse afvalbedrijf dat donderdag in Amsterdam een notering kreeg, naast die in Londen. Het belang van de Nederlandse aandeelhouders in het bedrijf is in anderhalf jaar gegroeid naar 10%.

Hiermee is een van de doelen van de beursnotering, het vergroten van de aandeelhoudersbasis op het Europese vasteland, al vóór die notering een stuk dichterbij gekomen.

Duurzame beleggers
Woordvoerders van Renewi, een fusiebedrijf tussen het Britse Shanks en het Nederlandse Van Gansewinkel, benadrukten bij de beursintroductie dat de afvalwerker in de Benelux naar aandeelhouders zoekt omdat die meer oog hebben voor de geschiedenis van het bedrijf en het duurzame karakter.

Topman Otto de Bont is dan ook verheugd dat het, een dag voor de brexit, toch nog gelukt is om naast de notering in Londen een tweede notering te bemachtigen. Het grootste gedeelte van zijn omzet, 60%, behaalt het bedrijf in Nederland. Het Verenigd Koninkrijk is, via dochter Shanks, verantwoordelijk voor 10%.

Circulaire economie
De Bont benadrukte vooral het belang van de Benelux als aanjager van de 'circulaire economie'. 'Deze tweede notering geeft ons betere toegang tot Europese beleggers, waaronder de duurzame.'

De slotkoers van Renewi in Amsterdam lag op €0,44, een koersstijging van 3%. In Londen bleef de aandelenprijs steken op 34p. Twee jaar geleden was dat nog 100 pence, maar het bedrijf heeft de afgelopen jaren een zware tijd doorgemaakt. Volgens De Bont was dat te wijten aan het afsluiten van langdurige contracten met Britse gemeenten 'gebaseerd op onjuiste aannames'. De notering in Amsterdam is volgens hem 'een nieuw begin'.

fd.nl/beurs/1332960/renewi-heeft-al-1...
voda
0
Debuut Damrak is 'nieuw begin' voor geplaagde afvalverwerker Renewi

Het Damrak maakt zich op voor de eerste nieuwkomer van het jaar. Vandaag krijgt afvalverwerker Renewi, een Brits-Nederlands fusiebedrijf waarin Van Gansewinkel is opgenomen, een notering. Renewi hoopt via de Amsterdamse beurs duurzame beleggers aan zich te binden, zegt de Nederlandse topman Otto de Bont.
De afvalverwerker heeft al een notering in Londen en vanaf vandaag kunnen de aandelen ook verhandeld worden op de Amsterdamse beurs. In gesprekken met beleggers de afgelopen weken keerde een vraag telkens terug, vertelt De Bont. Wanneer kun je een serie eenmalige posten niet langer eenmalig noemen, en moet je spreken van een echt probleem?

De komst naar Amsterdam is bijna een 'nieuw begin', zegt de topman. 'Britse aandeelhouders stellen me veel vragen over wat er in het verleden met ons bedrijf is gebeurd. In Nederland kan de blik misschien iets meer op de toekomst.'

Renewi heeft namelijk een zware periode achter de rug op de Londense beurs. In de afgelopen twee jaar is de koers gedaald van 100 pence naar 35p. Shanks, dat het in moeilijkheden verkerende Van Gansewinkel in 2017 oppikte, had ook zelf de nodige problemen.

'Een jaar of tien geleden zijn er door ons, maar ook door de concurrenten, langjarige afspraken gemaakt met Britse gemeenten die gebaseerd waren op verkeerde assumpties', vertelt De Bont, die zelf drie jaar geleden aan de slag ging bij Renewi. 'De gemeenten betaalden een vastgesteld bedrag, maar voor ons was het van belang dat de prijzen van gerecyclede producten bleven stijgen. Terwijl die in werkelijkheid gedaald zijn.'

Probleemdossier Moerdijk
De afgelopen jaren zijn de Britse contracten allemaal afgeschreven, vertelt De Bont. 'Alle verliezen in het Verenigd Koninkrijk zijn nu genomen, inclusief het effect dat de brexit heeft op de export van Brits afval.' In een ander probleemdossier, de grondreiniging in Moerdijk, verwacht Renewi de productie de komende tijd weer te kunnen opvoeren.

‘We hadden een leverage van 3, maar dat vinden 'groene' aandeelhouders eigenlijk te risicovol voor een bedrijf als het onze’• Otto de Bont, topman Renewi
Beleggers hebben hierdoor de afgelopen jaren vaak eenmalige posten moeten slikken, maar na het lopende boekjaar moet dat achter de rug zijn, zegt De Bont. 'Onderliggend is ons bedrijfsresultaat al tijden positief, maar vanaf volgend jaar moet dat ook in de nettowinst tot uiting gaan komen.'

Renewi hoopt met de komst naar Amsterdam de aandeelhoudersbasis uit te breiden met beleggers die geïnteresseerd zijn in het groene karakter van het recyclingbedrijf. Met het herwonnen product voorkomt Renewi immers dat er voor allerlei productieprocessen primaire grondstoffen moeten worden aangewend. 'Beleggers in Noordwest-Europa vinden dat belangrijker dan die in het Verenigd Koninkrijk en in Amerika.'

Balans conservatiever inrichten
Om die reden is Renewi ook bezig zijn balans wat conservatiever in te richten, vertelt De Bont. 'We hadden een leverage van 3, maar dat vinden 'groene' aandeelhouders eigenlijk te risicovol voor een bedrijf als het onze. Daarom zijn we onze nettoschuldpositie aan het terugbrengen. Komend jaar gaan we naar 2,5 keer de brutowinst en daarna streven we naar 2.'

Tegelijkertijd moeten de marges verder worden uitgebouwd, nu de recyclingmarkt steeds volwassener wordt. 'Afvalverwerking gold altijd als werk met lage marges. Maar grondstoffen reinigen en upcyclen (hergebruiken in producten van hogere kwaliteit, red.) wordt steeds geavanceerder. Niet alleen betekent dat een hogere drempel voor nieuwkomers, maar ook is het ons gelukt de brutomarge in onze grootste divisie uit te bouwen van 3% naar 8%.'

Dat komt mooi uit, want Renewi staat ook voor investeringen in innovatie en in nieuwe capaciteit, zegt De Bont. Dat werkt ook door in de dividenduitkeringen, die het bedrijf recent heeft teruggeschroefd. 'We betaalden te veel', zegt De Bont. 'Nu zitten we ongeveer op 4,5% van de winst, dat is denk ik goed. We kunnen het geld goed gebruiken in ons eigen bedrijf.'

fd.nl/beurs/1331704/debuut-damrak-is-...
Patjakkert
0
Leuke artikelen Voda :-)

Bar weinig handel. Staat al iemand sinds gisterenmorgen in de wacht 10.000 aandelen te verkopen voor 0,445 terwijl dat de koers er de hele tijd op staat. Blijkbaar geen koper. Hopen dat snel mensen het aandeel ontdekken.
Patjakkert
0
Patjakkert
0
"Het bedrijf brengt met de secundaire notering geen nieuwe aandelen op Euronext en blijft genoteerd op het premiumsegment van de Official List in Londen".

Met andere woorden, gewoon waardeloos.
Stockboer
0
Damrak weer een pennystock rijker en dan nog 1tje met toekomstperspectief ook.
Hop hop op naar die sprong zoals Accsys en Pharming laat maar komen die handellll
Patjakkert
0
Zoals ik al eerder vertelde, er zijn geen extra aandelen tov Engeland bijgekomen. En het Engelse aandeel doet amper iets het afgelopen jaar. Een paar transacties per dag...handel is er amper. Ik moet hier zo snel mogelijk vanaf. Desnoods met iets verlies.
Stockboer
1
quote:

Patjakkert schreef op 5 februari 2020 18:07:

Zoals ik al eerder vertelde, er zijn geen extra aandelen tov Engeland bijgekomen. En het Engelse aandeel doet amper iets het afgelopen jaar.
Volgens mij heb je een hele mooie rit gemist, al had je in december wat gekocht stond je nu op +35%
Patjakkert
0
quote:

Stockboer schreef op 5 februari 2020 19:58:

[...]
Volgens mij heb je een hele mooie rit gemist, al had je in december wat gekocht stond je nu op +35%
Dat weet ik, maar ik wil niet op de Engelse beurs handelen. Heb de aandelen direct bij de beursgang in Amsterdam gekocht. Maar het aandeel staat zo vast als wat. Maar tientallen transacties op een hele dag. En mensen willen er 10 duizenden tegelijk slijten, maar dat gaat niet als er geen kopers zijn...geen fijn aandeel als er geen handel is voor mij.
Patjakkert
0
5 hele transacties op dit aandeel vandaag. Heeft iemand ervaring met dit soort aandelen? Het staat al bijna 2 weken sinds de beursgang stil. Is hier geen interesse in of zit daar meer achter??
Sjoerdaktetas
0
www.robeco.com/nl/visie/2020/02/waard...
Dit artikel geeft duidelijk weer wat een potentieel er voor Renewi is. Geduld is het grote woord. Kan zeker wat jaren duren maar ik geloof in de business en hoe Renewi hiervan kan profiteren!
Sjoerdaktetas
0
Helaas wordt hier nog weinig over Renewi geschreven, maar op het Engelse forum op ADVFN wel.
Dus beleggers die meer inhoudelijke informatie willen, kijk gerust op het Engelse forum:
uk.advfn.com/stock-market/london/rene...
Sjoerdaktetas
0
Eindelijk... Volgens het Engelse forum (zie 2 posts hierboven) vanwege goedkeuring nieuw product / product certificatie? Overtuigende stijging vandaag!
Count Dis
0
uk.advfn.com/stock-market/london/rene...

ga naar de post van George Stobbart om 09:35 uur vandaag, 19-02-2020.

Hij berekent een EBIT die veel hoger is dan de markt nu verwacht op basis van een presentatie die via onderstaande link te vinden is.

www.renewi.com/en/investors/investor-...

Laten we hopen dat George Stobbart gelijk heeft.

4.720 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 mei 2024 14:37
Koers 7,650
Verschil +0,270 (+3,66%)
Hoog 7,680
Laag 7,070
Volume 168.552
Volume gemiddeld 62.669
Volume gisteren 59.817

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront